Şimdi Ara

Ankara YHT Garı için, tutmayan yolcu garantisinin bedeli tam 7.5 milyon dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara Tren Garı’nda garanti gerçekleşmedi ama firmaya milyonlarca dolar ödenecek

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’na 2020 yılı için 5 milyon, 2021-2024 yılları arası için 8 milyon, 2024-2030 yılları arası için ise 10 milyon yolcu garantisi verildi. Bu yıl garanti sayısı 727 binde kalırken hazineden işletmeye 7.5 milyon dolar ödenecek.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, Yap-İşlet Devret (YİD) modeli ile yapılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda, 2020 yılı için 5 milyon yolcu garantisi verildi. Ancak 11.5 ayda toplam 727 bin 451 yolcu geldi. Hazine, gelmeyen yolcu için işletmeci şirkete 7.5 milyon dolar ödeyecek.

HEM GELEN HEM GELMEYEN YOLCU İÇİN”

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ankara YHT Garı için diğer tüm YİD modellerinden farklı olarak hem gelen hem gelmeyen yolcu için 1.5 dolar artı KDV ödendiğini belirtti. Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

“2030 YILINA KADAR 10 MİLYON YOLCU GARANTİSİ”

“2017 ve 2018'de 2'şer milyon, 2019- 2020'de 5'er milyon yolcu garantisi verildi. 2021-2024 arası 8 milyon, 2030 yılına kadar da her yıl 10 milyon yolcu garantisi var. Öyle bir sözleşme yapılmış ki, yıllık garantinin üzerinde yolcu gelse bile, her yolcu için Hazine'den bu kez 0.5 dolar çıkacak.

HAZİNE RESMEN SOYULUYOR”

Ankara Polatlı arası bilet ücret 19 lira ama TCDD yolcudan aldığı 19 liranın 1.5 doları olan yaklaşık 15 lirayı yolcu garantisi olarak işletmeci şirkete ödüyor. YHT'yi işleten şirkete ait 2 bin 500 araçlık otopark ve 50 bin metrekarelik dükkan alanı da var. Bu alanlar ve araçlardan da kira geliri elde ediyor. Ankara YHT'de Hazine resmen soyuluyor.'

www.yenicaggazetesi.com.tr/service/amp/ankara-tren-garinda-garanti-gerceklesmedi-ama-firmaya-milyonlarca-dolar-odenecek-325189h.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne var yani devlet masraf yapmadan yaptırmış, bu bir nevi devletin garı yaptırıp taksitle borcunu ödemesi gibi birşey, amma da istismar ettiniz

• La deha madem öyle devlet kendi yapsın, kullansın.

Maliyet kat be kat şişirilmiş, ihale kapalı yıllarca dolar üzerinden ödüyorsun.

Resmen yetim hakkı yiyorlar hoş sende şapur şupur yediğin için sana normal geliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 30 Aralık 2020; 22:34:36 >
  • Geçen kullandım ilk defa. İst ankara 5 saat 50 dk sürdü bu nasıl hızlı tren aga arabadan daha yavaş. İsmi bht olmalı bence bisürehızlıtren. Bilecikte duruyor ne inen var ne binen. Boşa masraf, sırf hızlı tren yaptık demek için.
  • Adamlar yap islet devret sistemiyle sistematik olarak yandaşlarına para aktarmanın yolunu buldular, daha ne olsun , mevcut sistem cumhuriyet tarihine geçecek ama nasıl geçecek siz tahmin edin .

• quote:

Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

Ne var yani devlet masraf yapmadan yaptırmış, bu bir nevi devletin garı yaptırıp taksitle borcunu ödemesi gibi birşey, amma da istismar ettiniz

Zaten toplam 235 milyon dolara mal olmuş. Ne borcundan bahsediyorsun? Garın içindeki dükkandan otoparkına bir çok yan gelir var. Bu 235 milyon doların 170 milyon dolarını Denizbank'tan kredi ile almışlar zaten. Devlet yapmak istese 235 milyon doları mı bulamayacaktı?

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

Geçen kullandım ilk defa. İst ankara 5 saat 50 dk sürdü bu nasıl hızlı tren aga arabadan daha yavaş. İsmi bht olmalı bence bisürehızlıtren. Bilecikte duruyor ne inen var ne binen. Boşa masraf, sırf hızlı tren yaptık demek için.

Hızlı trenin yandan yemişi o. Normal hızlı tren olsa 2 saat falan sürmesi lazım.

Bizim millet Fransa'ya falan mı gitti nerden bilsin TGV yi falan yediriyorlar insanlara hızlı tren diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_mawi -- 30 Aralık 2020; 23:16:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

La deha madem öyle devlet kendi yapsın, kullansın.

Maliyet kat be kat şişirilmiş, ihale kapalı yıllarca dolar üzerinden ödüyorsun.

Resmen yetim hakkı yiyorlar hoş sende şapur şupur yediğin için sana normal geliyordur.

Bu sistem her yönden daha karlı.

• Pandemi olduğunun farkındasın değil mi? yolcu hedefinin tutmaması normal değil mi?

• quote:

Alıntıları Göster

Yapanlar için karlı, yaptıran devlet için değil.

• Hızlı treni kolay kolay getirmezler zaten Tr ye. Otobüs firmaları batar, uçaklar, yapılan otoyollar tamamı kullanılmaz olacak çünkü.  

Düzeltme yapayım hızlı tren varmış. Nedense yarı kapasiteyle bile kullanılmıyor Ankara-İstanbul arası 5.50 saat sürüyorsa.

TCDD nin sitesinde 4.05 saat yazıyor o bile 2 katından fazla süre vermiş.

Normalde bu tür trenler ya hiç durmaz ya da en fazla 1-2 yerde ara verir.

Örnek olması açısından söyliyeyim Paris-Lyon arası 1.50 saat sürüyor. Ankara-İstanbul arası mesafesi aynı hemen hemen.

Ya raylara güvenmiyorlar, ya zemine bilemiyorum, ayrıca makinist olsam kullanmak istemem sonuçta kaza da ilk suçlanacak kişi malum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_mawi -- 31 Aralık 2020; 2:13:17 >
  • Biz farkındayız ama yandaş firma ve devlet farkında değil galiba.

Pandemi filan dinlemiyor çatır çatır alıyor parayı.

Pandemi nedeni ile ihale süresi 20 yıl olan süre 21 olsun.

1 yıl garanti geçiş parası almasınlar

Bu sene almasın ölmez ya uyanıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 31 Aralık 2020; 11:37:8 >
  • Erbakan bugün hayatta olsa yap işlet devret hakkında neler sayardı neler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 31 Aralık 2020; 10:47:31 >
  • quote:

Alıntıları Göster

Elbette, Akp'li mütahite yetim hakkı yiyene senin gibilere daha karlı.

• şaşırmış taklidi

• DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    😀😀ben de böyle dedim
  • Abi bu garantileri hesaplayanlara başka hesap yaptırmasınla ya.

• Ya Hesap kitap bilmeyenleri torpille ise almışlar, yani bir nevi aptal topluluğu oluşturmuşlar, ya da göz göre göre ihanet içindeler...

Hangisi olduklarını kendileri belirlesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ne var yani devlet masraf yapmadan yaptırmış, bu bir nevi devletin garı yaptırıp taksitle borcunu ödemesi gibi birşey, amma da istismar ettiniz

Arsan var mı?

Yada yakınlarının birinin arsası.

o arsayı bana ver.

Ben sana güzel bir apartman dikeyim.

Yalnız apartmanın maliyeti 250 milyon. Sen bana 170 milyon ucuz yollu kredi verirsin ben evi onunla yaparım..

Yapacağım ev 49 yıl benim olacak, yani yap, işlet, devret sistemi olacak.

Ev bitince ben kiraya vereceğim evi. Kiralar benim olacak.

Yalnız bir şey daha var. Eğer ben kiraya veremez isem, her boş daire için ayda 500 dolarını alırım ona göre.

Bu arada bana ara sıra yatırım, teşvik primi, vergi iadesi, vergi silme benzeri şeyler uygularsak iyi olur. Mesela senden aldığım 170 milyonun faizlerini silebilirsin, borçtan indirim yapabilirsin.

Nasıl olsa apartman 49 yıl sonra senin olacak. Tabiki apartman hala o tarihte ayakta kalmış ise, yada çok büyük masraflar yapmak zorunda kalmamışsan.

Ne dersin?

Yemedi mi?

Yemez tabi.

Kütahya hava alanını incele istersen. Çok güzel bir uygulama.

Arsayı bana verirsen beş kuruş harcamadan ev sahini olacaksın.

Ne güzel değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 1 Ocak 2021; 17:12:34 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.