Şimdi Ara

Ankara Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi vs Selçuk Üniversitesi - Hukuk Fakültesi(İ.Ö.)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
4.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Ankara Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi vs Selçuk Üniversitesi - Hukuk Fakültesi(İ.Ö.)


(En Son Oy Tarihi: 20.10.2021)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kız arkadaşım bu sene YGS - LYS sınavına girecek ve aşağı yukarı bu okullardan birini kazanacak bir puanı alacak gibi duruyor. Kendimde hukuk fakültesinde okuduğum için bir yanım hukuk seçmesini istiyor ama Ankara Üniversitesi - Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi bölümü alanındaki en iyi üniversite ve bir marka haline geldiği için kafamı kurcalıyor. Kariyer planları arasında üst düzey devlet memurluğu var. Baktığımız zaman ikisi de Türkçe bölümler olduğu için İngilizce öğrenmek ikisinde de kendi kişisel azmine kalmış oluyor fakat hangi bölümü bitirirse daha iyi olur buna karar veremedim. Birisi Türkiye'nin en iyisi olmasa da hukuk fakültesi ve hakimlik savcılık sınavlarında büyük başarı elde etmiş bir üniversite fakat ikinci öğretim olması bir handikap, Ankara Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ise alanının en iyisi ve bir marka. Hukuk alanında İngilizce avantaj değil bir zorunluluk halini aldı bu dönemde fakat kamu yönetiminde ne kadar gereklidir hiçbir fikrim yok. Ankara Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mi okusun yoksa %100 İngilizce eğitim veren bir üniversitenin kamu yönetiminde mi okusun karar veremedim çünkü Ankara Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi %30 İngilizce diye geçiyor. Sizce hangisini seçmeli nedenleri ile belirtirseniz sevinirim.







  • hukuk der çıkarım
  • hukuk.. siyaset bilimi okuyanlar zor durumda kalıyor genelde birde %30 ingilizce hiç hazırlık okumaya gerek yok
  • Arkadaslar fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Daha cok goruse ihtiyacım var. ~Yukarı~

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlette yüksek memurluk için iyi bir üniversitede kamu yönetimi okumaya gerek yok. İibf mezunu olmak, işini ciddiye almak ve en önemlisi yüksek yerden torpil lazım. Yoksa sen ankara kamu yönetimini 1. olarak da bitirsen çevren yoksa kimse seni genel müdür, daire başkanı, başmüfettiş yapmaz.

    Hele bayanlar için yüksek dereceli memurluk şansı çok daha az.

    Ben olsam hukuğa gider hakim-savcılık denerdim. Olmazsa da iyi bir yerde memurluğa girmeye çalışırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 11 Mayıs 2014; 13:52:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selçukta eem okuyorum. hukukçu çok arkadaşım var. okul 400 birinci öğretim,300 de ikinci öğretim alıyordu galiba. ikinci öğretim dersini kaçırırsan birinciye, birinciyi kaçırırsan ikinci öğretimin dersine girebiliyorsun. yoklama kavramı yok zaten. ama okul zorluyor dönemde sadece 1 sınav oluyor. yani ilk dönemdeki sınav vize, ikinci dönemdeki sınav final oluyor. yılda 2 sınav olunuyor yani. hocalar baya kaliteli araştırsın görür. sorunuz varsa sorun hukukçu arkadaşlarıma da sorabilirim soruları. isterseniz özeldende atabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam okul ortamı, kampusü ve şehirden bahseder misin biraz. Kampus nerede hukuk fakültesi nerede vb. Konya'da hic yaşamadım fakat bir iki ufak gezide gördüm ki Konya'da cok fazla hanzo var ve bu beni korkutuyor açıkçası. Diğer sorum ise Konya da bir öğrenci kendini ne kadar geliştirebilir ve okulun öğrenciye sağladığı imkanlar nelerdir. Erasmus vb programlarda okul ne kadar aktif, yabancı öğrenci cok var mi? Simdilik aklima gelenler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kampüsün içinden tramway geçiyor. kampüs içinde kullanım bedava. fakültelerde tramwayın etrafında kurulu gibi diyebilirim. kampüs içinde yürümek yok neredeyse. okul saatlerinde tramwaylar sık geçiyor ulaşımda sıkıntı olmuyor.
    kampüs şehire tramwayla 45-50 dk uzaklıkta. 22 km falandı sanırım uzaklığı. ankaraya daha yakın yani. ama kampüse çok yakın bosna hersek mahallesi diye bir yer var. tüm öğrenciler ordan ev tutuyor neredeyse. bildiğin öğrenci mahallesi. yurtlar,avmler kafeler var. ortam güzel. korkulacak bir yer değil. merkez bahar aylarında güzelleşiyor.
    kurslar var etkinlikler var güzel zaman geçirilebilecek aktiviteler var. kütüphanesi büyük, bilmer yani bilgisayar merkezi var. 600 küsür bilgisayar var. laboratuvarlar altta. lazım olursa diye yazıyorum hukukçunun pek işi düşmez gibime geliyor
    hızlı tren var. sıkıldıysan git sabahtan ankaraya akşam geri dön gibi imkanı var.
    en çok yabancı öğrenciye sahip ve yurtdışına en çok öğrenci gönderen okuldu galiba selçuk. bir yerde yazı vardı bununla ilgili. köklü bir üniversite sonuçta yeni kurulmuş değil.
    şehir olarak büyük şehirden gelirken alışmak zor oluyor. bu konuda ankara daha iyi. ben zor alıştım mesela şehire. gerçi ilk defa ailenden ayrılıyorsun falan bunlar zorluyor baya insanı.
    aklımda birkaç bir şey daha vardı ama yazarken unuttum. karışık yazdım eklediklerim falan oldu karıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler hocam sagolasin aklimdaki herseyi cevapladin. Aklina universiteyle ilgili baska seyler de gelirse editleyiver mesaji :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anketin gözükmesi için yukarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konya Hukukta ve Ankara Siyasalda okuyan arkadaşlar konuya bekleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çoğunuz hakimlik savcılık diyonuz kulağa hoş geliyorda ama ülkede mezun olan her hukuk mezununu direkt hakim savcı yapmıyorlar ne yazık ki . şu an itibariyle devlet+vakıf hukuk fakülteleri 10.000'in üzerinde mezun veriyor o bölümünde cılkı çıkıyor hafiften ben olsam yine hukuk okurum ama okurkende sanki hakimlik savcılık olmayacakmış gibi kpss A ve kurum sınavlarında hazırlanırdım mesela seçmeli derslerimi ona göre seçerdim iktisat maliye vb. falan kısaca hukuğu seçerken iyi düşünelim millet gaz verir ha hakim savcı falan diye ama işin aslı öyle değil işte :)
  • Üst düzey devlet memurluğu ( a grubu kadrolar ) için en iyi tercih Mülkiyedir , gerek verdiği eğitim gerek ortamı açısından farklı bir okul gerçekten . Bu arada Mülkiye eğitim dili Türkçe olsa da 1 sene hazırlığın zorunlu olduğu ve lisans süresince de yoğun bir mesleki , akademik ingilizce eğitiminin verildiği bir okul . Yani işi sıkı tutan İngilizce konusunda sıkıntı yaşamaz diye düşünüyorum . ( bu arada tömer ingilizce kursları da Ankara Üni. öğrencilerine %75 indirimli diye biliyorum )

    Üst düzey devlet memurluğu - üniversite ilişkisi konusunda şu anda üstün körü arayıp bulduğum 2 kaynak var bunlara bir göz atın isterseniz.

    http://www.rekabet.gov.tr/File/?path=ROOT%2fDocuments%2fPersonel%2b%25c4%25b0statistik%2fmeslek2013.pdf

    http://www.hazine.gov.tr/File/?path=ROOT%2fDocuments%2fGenel+%C4%B0%C3%A7erik%2fhazineweb_ist.pdf ( 8.sayfa )

    burada da üniversitelere göre kpss sıralamaları var

    http://kpss.memurlar.net/basari.aspx?_bolum=Siyaset+Bilimi+ve+Kamu+Y%F6netimi&_alan=Kamu+Y%F6netimi&_yil=2013



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaulCrewe -- 11 Haziran 2014; 16:53:35 >




  • Kazanamadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel hort. Yardımcı olan herkese teşekkürler. Bu okullara gerek kalmadan odtü iktisat geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.