Şimdi Ara

Galatasaray İşletme vs Boğaziçi Ybs vs Boğaziçi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bölüm olarak kesinlikle işletme istiyorum fakat halihazırda fransızca biliyorum ve galatasaray üniden ziyade boğaziçinin daha kaliteli olduğunu düşündüğüm için orayı istiyorum (ingilizce hazırlığı atladım) bu durumda boğaziçinde ybs ve siyasetten birine gitme şansım var. Bölüm içeriği olarak siyasete pek ilgili değilim ve okuma yükünün ağır olması gözümü korkutuyor fakat işletme gibi iktisadi idari bilimler fakültesinde olduğu için ona da sıcak bakıyorum. Ybs tarafında bölüm içeriği ve dersler olarak ilgi çekici gözükse de yurt dışı imkanları ve iibf'nde olmaması konusunda tereddütlerim var. Okuldan mezun olduğumda kamu ve akademisyenlik istemiyorum kesinlikle özel sektör özellikle de pazarlama ve danışmanlık düşünüyorum. İstanbulda yaşıyorum ve her koşulda evimden gidip geleceğim için yurt vs. gibi kriterler önemsiz oluyor. Siz bu durumda ne yapardınız yorumlarınızı merak ediyorum.








  • İşletme okumak istiyorsanız ve de pazarlama ile ilgileniyorsanız neden sırf Boğaziçi olsun diye işletme okumayasınız ki, hali hazırda Fransızca da biliyorsanız zaten rahat bir şekilde Galatasaray üniversitesinde ilerlersiniz. Daha iyi dediğiniz küçük bir fark sizi pek etkilemeyecektir kanımca. Zaten bahsettiğiniz diğer yerlere girip işletme bazında bir alana yönelmeye çalıştığınızda sanki o farkı kendi elinizle kapatmış oluyorsunuz ve anlamsızlaşıyor tercihiniz. YBS özelinde konuşacak olursam sizin isteklerinize hizmet etmeyecek çokca dersiniz olacaktır, gerek yok hani bu tür bir olaya girmeye.

  • Pazarlama ve danışmanlık istiyorsan, işin yazılım ayağında gözün yoksa GSÜ İşletme'yi öneririm. Yazılımla ilgiliyim dersen Boun ybs.

  • boğaziçi uluslararası ilişkiler de iibf’nde ve seçmeli derslerle birkaç işletme dersi almam mümkün oluyor. Okulu bitirince yapacağım olası bir mba ile işletme okumamamdan kaynaklanan eksikleri kapatıp kendimi danışmanlık pazarlama gibi alanlarda çalışacak hale getirebilir miyim sizce ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelfox P kullanıcısına yanıt

    Hocam boğaziçi olsun diye tercih yapmak istiyorsanız siz bilirsiniz ama hani bu dediğiniz aslında sizi daha uğraştıracak, gerek var mı tartışılır. İsterseniz mba için boğaziçi düşünün.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.