Şimdi Ara

Ankara Kızılay-Çayyolu Metro Hattı Açılıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 1-2 yıl daha sürecek sanıyordum,yarın saat 10.00'da Milli Kütüphane'nin orada açılıyormuş.

12 yıl önce temeli atılan Kızılay-Çayyolu metro hattı yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete girecek. Metro, Çayyolu-Necatibey istasyonu arasında 1 hafta ücretsiz hizmet verecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2009-2014 döneminin olağan son toplantıları başladı. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıda, Kızılay-Çayyolu metro hattının yarın yapılacak açılış gününden itibaren bir hafta ücretsiz olmasıyla ilgili başkanlık yazısı görüşüldü. CHP grubunun seçimlere kısa bir süre kala açılışta mevcut başkan Melih Gökçek’in fotoğraflarının olmasının seçim yasakları içerisinde yer aldığı gerekçesiyle ret oyu verdiği başkanlık yazısı oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye yetkilileri, Çayyolu-Kızılay metro hattında ücretsiz ulaşımın sağlanacağı durağın Necatibey istasyonu olduğunu söyledi. Yetkililer, Kızılay’ın Ankaray, Sincan-Batıkent metrolarının da birleştiği ortak istasyon olması sebebiyle herhangi bir karışıklık yaşanmaması için ücretsiz ulaşımın Necatibey-Çayyolu arasında olacağı bilgisini verdi. Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı ise tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek. Mecliste diğer yandan yapımı süren Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı için kullanım alışkanlığının oluşturulması, yaygınlaştırılması için teleferiğin ücretsiz aktarma yapılması konusundaki başkanlık yazısı da oy çokluğuyla geçti.

GÖKÇEK’İN FOTOĞRAFLARI OLMASIN
    Bir hafta ücretsiz taşımaya karşı olmadıklarını, tanıtım yapılırken Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarının dikkate alınması gerektiğini söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, seçim dönemine yaklaşılırken açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in fotoğraflarının olmasının seçim propagandası olacağına ve seçim yasakları içerisinde yer aldığını söyledi. Çatak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in fotoğrafları konulmadan bir hafta ücretsiz ulaşım sağlansın” dedi. MHP Grup Sözcüsü Efkan Özkan da “Şu dönemde belediye hizmetlerinin dahi bilboardlarda reklama konması Yüksek Seçim Kurulu yasaklarına giriyor” dedi.

11 İSTASYONDAN OLUŞUYOR
    Milli Kütüphane yanında düzenlenecek törenle hizmete girecek olan metronun açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak. 16 bin 590 metre uzunluğunda ve 11 istasyonlu olan Çayyolu metrosu hattındaki yolculuğun, 25 dakika sürmesi planlanıyor. Çayyolu Metrosu ile Söğütözü’ndeki Ankaray bağlantısı ise, yılsonuna doğru hizmete girecek. Söğütözü istasyonu, metro ve Ankaray için ortak istasyon olacak. AŞTİ’ye gelen yolcular bu bağlantı ile Çayyolu yönüne metroyla gidebilecek.

Kaynak: Hürriyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Kertenkele -- 12 Mart 2014; 17:51:13 >

• Hayirli olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de yerli arabasını üretecekmiş

Yok canım seçim öncesi haberler değil nereden çıkardınız
  • Neden 12 yilda bitti ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kertenkele

Ben 1-2 yıl daha sürecek sanıyordum,yarın saat 10.00'da Milli Kütüphane'nin orada açılıyormuş.

12 yıl önce temeli atılan Kızılay-Çayyolu metro hattı yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete girecek. Metro, Çayyolu-Necatibey istasyonu arasında 1 hafta ücretsiz hizmet verecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2009-2014 döneminin olağan son toplantıları başladı. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıda, Kızılay-Çayyolu metro hattının yarın yapılacak açılış gününden itibaren bir hafta ücretsiz olmasıyla ilgili başkanlık yazısı görüşüldü. CHP grubunun seçimlere kısa bir süre kala açılışta mevcut başkan Melih Gökçek’in fotoğraflarının olmasının seçim yasakları içerisinde yer aldığı gerekçesiyle ret oyu verdiği başkanlık yazısı oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye yetkilileri, Çayyolu-Kızılay metro hattında ücretsiz ulaşımın sağlanacağı durağın Necatibey istasyonu olduğunu söyledi. Yetkililer, Kızılay’ın Ankaray, Sincan-Batıkent metrolarının da birleştiği ortak istasyon olması sebebiyle herhangi bir karışıklık yaşanmaması için ücretsiz ulaşımın Necatibey-Çayyolu arasında olacağı bilgisini verdi. Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı ise tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek. Mecliste diğer yandan yapımı süren Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı için kullanım alışkanlığının oluşturulması, yaygınlaştırılması için teleferiğin ücretsiz aktarma yapılması konusundaki başkanlık yazısı da oy çokluğuyla geçti.

GÖKÇEK’İN FOTOĞRAFLARI OLMASIN
    Bir hafta ücretsiz taşımaya karşı olmadıklarını, tanıtım yapılırken Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarının dikkate alınması gerektiğini söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, seçim dönemine yaklaşılırken açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in fotoğraflarının olmasının seçim propagandası olacağına ve seçim yasakları içerisinde yer aldığını söyledi. Çatak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in fotoğrafları konulmadan bir hafta ücretsiz ulaşım sağlansın” dedi. MHP Grup Sözcüsü Efkan Özkan da “Şu dönemde belediye hizmetlerinin dahi bilboardlarda reklama konması Yüksek Seçim Kurulu yasaklarına giriyor” dedi.

11 İSTASYONDAN OLUŞUYOR
    Milli Kütüphane yanında düzenlenecek törenle hizmete girecek olan metronun açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak. 16 bin 590 metre uzunluğunda ve 11 istasyonlu olan Çayyolu metrosu hattındaki yolculuğun, 25 dakika sürmesi planlanıyor. Çayyolu Metrosu ile Söğütözü’ndeki Ankaray bağlantısı ise, yılsonuna doğru hizmete girecek. Söğütözü istasyonu, metro ve Ankaray için ortak istasyon olacak. AŞTİ’ye gelen yolcular bu bağlantı ile Çayyolu yönüne metroyla gidebilecek.

Kaynak: Hürriyet
    quote:

12 yıl önce temeli atılan Kızılay-Çayyolu metro hattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fozcam -- 12 Mart 2014; 18:09:35 >

• Gordion veya toki turkuazdan geciyormu

• Sonunda açıldı ama Beytepe sakinleri metroyu kullanmak için okuldan yine otobüse binmesi gerekiyor. Efsane 230 sırası devam edecek yine yani. Başgan bir de bize okuldan köprüye kadar bir ego koysun da gönlümüzü alsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilkent duragı tam olarak nerde bilgisi olan var mı ankuva avm'e yakın mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apti Şakrak

bilkent duragı tam olarak nerde bilgisi olan var mı ankuva avm'e yakın mı acaba

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: önemliadam

quote:

Orijinalden alıntı: Apti Şakrak

bilkent duragı tam olarak nerde bilgisi olan var mı ankuva avm'e yakın mı acaba

+1

Diyanet işlerinin hemen önünde uzak yani
  • Kentpark ve Cepa'nın önünde iniyormuş diye duydum.Başka avm var mı güzergahında?
  • batıkentte metronun otobüsleri varmış metro kullananların bedava bincekleri burdada olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: watchthenight

Gordion veya toki turkuazdan geciyormu

Turkuaza bi gelse anamız ağlıyo otobüslerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

quote:

o turkuaz ne pislik bi yer ya. superonline'da çalışıyorum, iş bitince park bahçe bulup oturuyoruz. yazın ortasında kıçımız donuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

quote:

o turkuaz ne pislik bi yer ya. superonline'da çalışıyorum, iş bitince park bahçe bulup oturuyoruz. yazın ortasında kıçımız donuyor.

Merkeze mesafe olmaza seviyorum ben yol problem oluyor yoksa sessiz sakin iyidir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

quote:

Merkeze mesafe olmaza seviyorum ben yol problem oluyor yoksa sessiz sakin iyidir

1 hafta falan faruk nafiz çamlıbel lisesine git gel yaptım aşırı uğultulu yol sesi var zaten ben dahil 140-150 altı giden yoktur.
    gordiona gidiyor mu bu metro? kızla buluşurum gidiyorsa

• Bugun bindim de istanbul daki metro nere ankara daki metro nere. Secimden once gosteris yapalim diye acmislar yoksa makinist yollari bile ogrenmemis.

• Şu an için trenler gitmesi gereken hızdan daha yavaş gidiyor.Bir süre sonra daha hızlanacak.Çayyolunda oturanlar için büyük bir hizmet.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uydu görüntüsünden güzergah bulabilen var mı? durakların tam nerede olduklarını kestiremiyorum
  • mtanın arkasına uzanan çıkışı var mı ki çankaya balgat kampüsünde okuyorum da varsa benim için süper olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.