Bu yazıyı sizlerin kafasında fikir oluşsun diye yazıyorum. Umarım faydası olur. . Ayşe Nevin Kaya yurdu İhlas Vakfının bir yurdudur. Konumu olarak ankara üniversitesinin gölbaşı yerleşkesi için ve gazi üniversitesi hazırlık okulu için gayet idealdir. Odalar 4 kişiliktir. Tuvalet ve banyo her katta ortaktır. Yurt cemaat yurdudur. Her hafta 1 saat dini sohbet olur. Bu sohbetlere katılım zorunludur. Yurtta 10 kişilik gruplar oluştururlar ve bunların başına bi abi koyarlar. Her hafta bu abi yurda gelir. Belirlenmiş bi odada sizi toplar ve haftanın konusu hakkında 1 saat boyunca elindeki kağıttan bi şeyler okur. Yurtta cemaatle namaz çok önemlidir. Siz belki 5 vakit kılan birisiniz ancak bu onlar için önemli değil. Cemaatle kılmanız önemli. Cemaatle kılınması için belirlenmiş namaz vakitleri vardır. O vakitte mescidde olmak zorundasınız. Yurt müdürü, yardımcıları falan hep o saatte mescide iner. Bazen müdür ya da müdür yardımcısı katları dolaşır mescide inmeyen var mı diye. Sizi yakalarsa neden inmediğinizin hesabını sorar. Her sabah kat abisi odaları dolaşır sabah namazına kaldırmak için. Akşam 19.00 da yurtta olmak zorundasınız. Sonra kapılar kilitlenir. Nöbetçi belki sizi içeri alır ama hesabını sorar neredeydin diye. Ben kaldığımda 3 öğün yemek veriliyordu muhtemelen hala öyledir. Saçınıza sakalınıza karışırlar. Biraz uzun olsun müdür odasına çağırır sizi. 1 saat nutuk çeker :) . Maddi durumum iyi olmadığı için ve kyk çıkmadığı için mecbur kaldım orada. Maalesef çoğu insan maddi durumu yüzünden istemediği ortamlarda bulunabiliyor. İyi kötü bi şekilde orada vakit geçirdim. Bu yurdun bana kattığı tek şey orada tanıştığım ve samimi olduğum 2 arkadaş. Orada kalan öğrenci tipleri ise muhafazakar aileden gelen, görece maddi durumu iyi olmayan temiz kalpli insanlardı. Orada laptopumu, cüzdanımı rahatlıkla masada bırakıp çıkıp gidebiliyordum. Ama maalesef hayatta her şey mükemmel değil :) |
Bildirim