Şimdi Ara

ANKARA DOLU YAĞIŞI SONUCU OLUŞAN EZİKLER..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
30.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Pazar günü ankara'ya yağan dolu sebebiyle maalesef arabamda bazı bölgelerde ezikler oluştu. (yaklaşık 20-25 farklı noktada).
    Kasko mini onarım kapsamında 8 adete kadar tamir ediyo dolayısıyla kaskomu bozuk komplesini tamir ettirmeyi düşünüyorum.
    Bu noktada Ankara'da bu tamiratı nereye yaptırmak lazım? Aracım C4 1.6 110beygir otomatik dizel ve boyasız tamirat olsun istiyorum:)
    Aklıma gelen alternatifler aşağıda acilen yorumlarınızı bekliyorum.

    1) AUTOKING

    2) DR. VINYL

    3)GÖRAL (C4 yetkili servis)

    Ayrıca başkalarından duyduğuma göre insanlar kaskosu bozulduğunda bir takım başka işlemler de yaptırıp bunları masraf altında gösteriyolarmış sanırım. Mesela DR VINYL 'de detaylı iç-dış temizlik boya koruma falan yaptırıp bunları hasar tamiri altında göstermek gibi birşey söz konusu olabilir mi?

    Bu arada AUTOKING VE DR VINYL'ın kasko şirketimle direk anlaşması yok. Yani parayı ödeyip sonradan kaskodan tahsil edeceğim. Ama GÖRAL'ın anlaşması olduğundan böyle birşey söz konusu değildir.







  • Dolu yagmaya basladiginda aracin icerisindeydim. Bagajda battaniye vardi hemen tavana serdim. Arabada uc dort tane ceket vardi onlari da kaputa serdim. Zarar gelmedi araca. Daha onceden dolu zede oldugum icin onlem alabildim hemen.

    Boyasiz gocuk duzeltmede arac tam orjinal gibi olmuyor. Dolu berelerini tam duzeltemiyorlar. Kilcal cizikler de kaliyor. Ancak cok dikkatli bakinca belli oluyor. En sagliklisi fotograflarini cekip, komple boyatmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnreaCHaBLe

    Dolu yagmaya basladiginda aracin icerisindeydim. Bagajda battaniye vardi hemen tavana serdim. Arabada uc dort tane ceket vardi onlari da kaputa serdim. Zarar gelmedi araca.


    Gerçekten güzel fikir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzman0042 -- 7 Haziran 2010; 21:38:09 >
  • ben yine de boyatma taraftarı diilim fotoda olsa araba bi kere nimleniyor. O yüzden hala boyasız düzelttirmek istiyrum en iyi olacak şekilde
  • dr vinly i bilmiyorum ama autokingin anlaşması var kaskolarla bir kaç ufak hasarımı yaptırmıştım
  • Ben de benzer bir durumdayım. Hasarı kasko karşılayacak. Hasarsızlığı kesin olarak bozuyor. Sigortayı da yaptırmış olduğumuz servisten öncelikle Autoking'e yönlendirdiler.
    Bugün Autoking'e götürdük, tahmini 1000 tl tutar dediler. Her nasılsa boyasız yapılabiliyormuş. Yarın da servisinde eksper görecek.

    Kaskonun Autoking'le de Dr Vinyl le antlaşması var. Bunların dışında yetkili servise de yaptırabilirim.

    Hangisi daha iyi olur acaba? Autoking'in Boyasız göçük düzeltme işleminin sonucu estetik olarak başarılı olabiliyormu? Metalin dirençli noktalarında da ciddi göçükler var ondan dolayı boyasız ortaya çıkacak sonuçtan tereddütlüyüm. Yoksa servisteki kaporta bölümünde yaptırıp tavanı, bagaj kapağını ve kaputu boyatmak daha mı mantıklı?

    Herkese geçmiş olsun, cevaplar için teşekkürler..
  • Dr. Vinyl'e kaporta işleri için giderim. Göçük düzeltme konusunda ve genel olarak çok iyidirler. Autokinge kesinlikle tercih edilir
  • malesef benim araçtada 4 yerde var üstelik kaskom da yok
    acaba dolu ezikleri için şu fön makinası ve karbondiositle yapılan düzeltme işleminin bi faydası olur mu?
  • sanırım sonuçta işin ustası DR VINYL bu durumda. Hemde boyasız tamir ediyo adamlar
  • Bugün bu konuda biraz araştırma yaptım ve sonuçta tanıdığım bir kaporta servisine yaptırmaya karar verdim.

    Autoking, Dr. Vinyl vs. firmaların yaptıkları "boyasız göçük düzeltme" işleminin uygulamasını yerinde gördüm ve bunu bazı kaportacılarda yapabiliyor. Bu şekilde uygulama yapabilen güvendiğim bir yer olduğu için diğer firmaları tercih etmedim. Autoking çok doluydu bugün ve elde edilen sonuçtan memnun kalmayanlar gördüm gittiğimde. Yoğunluktan kaynaklıdır heralde.

    Gittiğim kaportacıda yapılan işlemi ve başarılı sonuçları gördüm. Bu yöntem %90 başarılı oluyormuş ve bazı noktalardaki göçükler çok dikkatli bakıldığında belli olabiliyormuş ama gene de boyasız halledilebilecek olması çok iyi. Ufak tefek göçükler incelense zaten birçok arabada kusur bulunur.
  • Bir arkadaşımda 2008 model Leon var,satmaya niyetlenmişti ve bana 29.000 tl fiyat vermişti,anlaşamadık.Anlaşsak ciddi olarak almaya niyetliydim..Onun aracı da doluya maruz kalmış,kaputta ve tavanda ciddi hasar meydana gelmiş..Aracın tavanı ve kaputu onarım ve boya istiyormuş..Sana vermedim şimdi 20.000 liraya versem iyi diyor..Allah kimsenin başına vermesin..
  • geçmiş olsun
  • geçmiş olsun.
    bizimde kaputta bi dirsek izi var nasıl düzeltsem hiç bilmiyorum
    karbondioksik fön ne kadar düzeltir bi fikrim yok açıkcası
  • arkadaşlar dolu hasarı bugün yeniden hortladı. gölbaşı dikmen civarında bir çok araçta dolu hasarı var bende de var. auto king ya da dr. vinyl de bu hizmeti alanlar var mı bilgi verebilirler mi?
  • Arkadaşlar selam. Ben de 16 Haziran 2011'de Ankara'daki dolu yağışında kaldım. Aracımda çok fazla sayıda küçük dolu eziği-göçüğü var. Tanıdığım ustalar boyasız göçük tamiriyle düzelmesi mümkün değil yorumunu yaptı. Tanıdık usta da boyatma, öylece kullan dedi. Autoking boyamadan mümkün olmadığını söylüyor, fakat farklı iki yer ise yapabileceğini iddia ediyor. Çok kararsız kaldım, Pursaklar'daki Eskihisar DOD boyamadan göçük onarımı ile yaparız diyor. Fakat ben açıkçası yüzlerce ezikle uğraşıp yaparlar mı pek inanmıyorum. Sanıyorum yaptırmayacağım. Fikri olan varsa duymak isterim. Teşekkürler...
  • Kardeş Bende Aynı dertten müzdaribim arabamda 745 tane sayıla bilen yüzlerce sayılamayan genellikle tavan bölgesinde bulunan doludan kaynaklı hasar var Görala götürdüm adamlar dışardan firma kiralıyıp yatırıyorlar kendi personelleri değil biraz araştırdım sanırım boyasız olmayacak mecbur boyatarak yaptıracağım autoking de sıra aldım 2 haftada yapacaklar bakalım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnreaCHaBLe

    Dolu yagmaya basladiginda aracin icerisindeydim. Bagajda battaniye vardi hemen tavana serdim. Arabada uc dort tane ceket vardi onlari da kaputa serdim. Zarar gelmedi araca. Daha onceden dolu zede oldugum icin onlem alabildim hemen.

    Boyasiz gocuk duzeltmede arac tam orjinal gibi olmuyor. Dolu berelerini tam duzeltemiyorlar. Kilcal cizikler de kaliyor. Ancak cok dikkatli bakinca belli oluyor. En sagliklisi fotograflarini cekip, komple boyatmak.



    Komple araç boyanırsa deli fiyat düşer..Fotolara herkez inanamaz
  • Boyaya gerek yok dolu gocuklerini duzelten ustalar var(raptiyeye benzer seyleri yapistirip çekiyorlar), bi arkadaşın tavan kaputta yüze yakın dolu gocugu vardı bir günde usta hepsini düzeltti sanırım 600 tl tuttu ve Kaskodan yaptırdı, uzun sürüyor ama iyi bir usta yaparsa eskisi gibi oluyor Ankara'dan bir usta gelip yapmıştı kartını filan almıştım isteyene evden bakıp telefonunu veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 haziranda yağan doluda bizim arabada da göçükler vardı . Kaskodan yaptırdık..boya yapılmadan vakumla çektiler çok güzel bi şekilde hiç bir iz kalmadı... BU senekinde ise şans sanırım hiç bir ezik olmadı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 17 Ağustos 2011; 1:10:01 >
  • Merhaba arkadaşlar ,

    Bugün park halindeyken arabaya arkadan birisi yaslamış sanırım.Bağaj kapağında 5 cm çaplı oval göçük oluşmuş.Ford fiesta aracım.Çivik vs bişey yok çok şükür.
    Kaskom var ama bunun için bozdurmak gerekmez diye düşünüyorum.Böyle bir göçük için ne kadar alırlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.