Şimdi Ara

Ankara'da Oto Ses Sistemi Montaj ve Satış arıyorum (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
11
Favori
69.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende buradaki yorumları dikkate alıp bugün Aydın Elektronik’e gittim. Aslında aracımın ön hoparlöründen gelen bir cızırtı nedeniyle gitmiştim. Ancak Ferhat Bey’in esnaflığı ve tecrübesi benim aracıma yaradı. Giriş seviyesi ama güzel bir sistem kurdu. Yapı itibariyle çok zor karar veren biriyim ancak çok hızlı bir şekilde ikna oldum ve gün içinde kurulumu yapıp aracımı teslim etti. Uygulama süresince Ferhat beyin yanındaydım. Tüm sorularıma bıkmadan usanmadan cevap verdi sağolsun. İşçiliği için söyleyecek söz bulamıyorum, kendi arabasına da ancak bu kadar uğraşırdı heralde. Kısaca Aydın Elektronik’te kaliteli malzeme, başarılı işçilik, misafirperverlik ve güleryüz bolca mevcut. Ses sistemi düşünen arkadaşlar gönül rahatlıyla araçlarını Ferhat Bey’ e teslim edebilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 de tanıştığım Aydın Elektroniğe 2018 de tekrar gittim

2004 model aracıma eski aracımdan kalan amfi , bas ve 2013 de eski aracıma yaptığım yatırımların meyvası olan bağlantı kablolarım bana ciddi maddi fayda sağladı iyi ki zamanında Ferhat Bey’i dinlemiş iyi bir yatırım yapmışım.

Eğer bu firmada iş yaptıracaksınız ne istediğinizi bilmeniz gerekmekte veya Firma sahibinin tavsiyelerini seçeneklerini aracınıza uygun sistem önerilerini dinlemenizi öneririm.

Fiat konusu ise aldığım hizmet verdiğim ücrete göre normal ve yüzünüz gülerek içiniz rahat edecektir , küçük hesaplar yapmak yerine kendinizi profesyonel bir montajın seyrine bırakın.

Kaliteli ürün çeşidi kaliteli işçilikle buluştuğu yer.

Tüm Ankara’yı gezin her gittiğiniz yerde 10 dak montaj seyredin ve gelin Aydın Elektronik’te seyredin takım dolabına sahip her çekmecesi muntazam düzenli bir işletme müsade isteyin lavobaya girin ve ne demek istediğimi anlayın (İnanın değme restaurantta böyle hijyen yoktur) ve bu tespit sonunda

Aracınıza nasıl itinalı davranılacağını düşünün

Sonuç olarak 1 aylık maaşımı verdiğim 2004 model aracıma yapmış olduğu işçilik malzeme ve özen için teşekkür ederim aldığın para helali hoş olsun. Aracıma ve bana göstermiş olduğun seviyeli davranışın saygın için ayrıca teşekkürler.

Umarım sizin gibi saygılı titiz , işinin ehli bir ustayı mesleğinden soğutmazlar allah size sabır versin 🤗

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre154 -- 16 Ocak 2018; 22:53:26 >

• Birkaç gün önce aracımı değiştirdim. Ses sistemine pek önem vermesem bile bunun sesi bana kötü geldi. Önceki aracımın sadece teybini değiştirerek bana yetecek sesi almıştım. Sistemden de pek anlamam zaten. Amfi gücü artırır, woofer bas sesleri verir gibi temel şeyleri bilirim sadece.

Bu araca da ne yapılabilir diye, yolumun üzerinde bulunan, öve öve bitirilemeyen aydın elektroniğe gittim.

Selam verip 2-3 tane soru sordum. Arkadaş eksik olmasın, ağzının kenarıyla birkaç cümle lutfetti. Bende rahatsız etmeyim diye çıkıp gittim.

Elindeki işi gücü bırakıp beni aydınlatsın falan gibi bir düşüncem yok ama, insan bi yüzümüze bakar arkadaş! O kadar mı hassas çalışıyorsun yani...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, son bir aydır yaptığım uzun ve yoğun araştırmalarımın sonuna geldim ve dün akşam itibariyle aracımda istediğime çok yakın bir ses sistemine kavuştum. Bu süreçte yaşadıklarımdan ve öğrendiklerimden bahsetmek istiyorum biraz, belki sonradan forumdan bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenler için biraz fikir vermiş olurum .

Öncelikle eski AE101 corollam da sesle ilgili bir iki denmem olmuştu ve o zaman kendi kafama göre bir şeyler almamam gerektiğini , bu işte sadece rakamlara bakarak 2+2 nin dört etmediğini tecrübe etmiştim. Yine de insan böyle bir şey yapmayı kafasına koyduğunda ,forumlardan biraz bilgi edinip ,bir sürü marka ve model inceleyip, kendince birşeyler oluşturmaktan kendini alamıyor. (bizde de herkes kadar zeka var ya ,bizde herkes kadar bu işi yaparız ya ;) ). Neyse ilk olarak ne istediğime, ne tarz müzikler dinleyeceğime tam olarak karar vermem gerekiyordu ,öncelikle bunu belirledim. Bu konularda çok fikri olmayan arkadaşlar için ne demek istediğimi açıklayım.

Anladığım kadarıyla car hifi camiası müzik tarzına göre sistemleri kabaca ikiye bölmüş gibi . Üstat olan arkadaşlar da beni düzeltirler büyük ihtimalle eğer yanlış bir şey yazıyorsam ama daha çok akustik tarzda müzik diliyorsanız ( jazz ,blues ,canlı konserler , hafif pop şarkıları, türkü ,sanat müziği gibi daha çok enstrüman ağırlıklı ) SQ sistem oluşturmalısınız. Eğer RNB ,tekno ve bass ağırlıklı yüksek volümlü müzikler dinliyorsanız SPL sistem bileşenleri toplamalısınız. Ben SQ sisteme yakın müzikler dinlediğim için ,küçük bir bass ve ona uygun bileşenler bakmaya başladım . Tabi, bu durumda sistemin aktif mi yoksa pasif mi olması konusu gündeme geldi, ki biraz bu konuyu da öğrendikten sonra gönül üç yol aktif istedi ama bütçe ancak iki yol pasife yetiyordu. Burada aktif ve pasif sistem hakkında açıklamada bulunmayacağım, o konu ayrı bir tez konusu olduğu için merak eden arkadaşlar için (bence arabanızda güzel müzik dinlemek istiyorsanız mutlaka bir fikir sahibi olmalısınız) internette hifi forumlarında çok güzel ve detaylı açıklamalar var ,okumalarını tavsiye ederim.

Bu verdiğim kararlardan sonra, bileşenleri araştırmaya başladım, forumlarda bu konulardaki görüşleri okudum, hatta yurt dışındaki sitelerden inceleme videoları falan izledim . Konu hakkında bilgi edindikçe kafam daha da çok karıştı ,çünkü bu olay kesinlikle çok değişkenli ve çok bilinmeyenli bir denklem gibi . Bir anda empedans çeşitleri ,rms değerleri , amfi klasları ,speaker hassasiyeti, yalıtım gereksinimi, araç akustiği ve bileşen uyumu falan derken kafamda onlarca soru ve uykularımı kaçıran stress sahibi oldum. Esasen beni strese sokan sanırım bütçemin kısıtlı olmasıydı.

Bu noktada piyasadan ,bileşen ve montaj fiyatları almaya başladım . Bilindik sayılabilecek bir kaç yerle konuştuktan sonra Aydın car hifi ye de uğradım. Ankara da oturup ,araç ses sistemi montajı konusunda araştırma yapan herkes Ferhat ustayı okumuştur eminim. Açıkçası başta giderken bende çekinerek gittim çünkü internette gördüğümüz fotolarda hep lüks sayılabilecek arabalar ve pahalı marka bileşenler gördüm. Ama durum hiç de öyle değilmiş , saolsun kafamdaki onlarca soruya iki hafa boyunca her gün sabırla cevap verdi. Bütçemi söyledim ve o yönde çözümleri onun önerileriyle, benimde alternatif arayışlarımla beraber bulmaya çalıştık. Burada şunu dürüstçe söylemeliyim, başta belirlediğim bütçenin üstüne çıkmak zorunda kaldım ,hamama giren terliyor maalesef.

Arkadaşlar başta söylediğim gibi, bu işlerde ne yazık ki sadece rakamlara bakarak her zaman doğru sonuçlar elde edilemiyor. Burda demek istediğim gidin illa şuradan, şu markayı alın değil. Lütfen beni yanlış anlamayın , daha önce tecrübe ettiğiniz ya da kendiniz dinleyip aldığınız ürünler olabilir ,bunları yine bildiğiniz tanıdığınız , bu işlerden gerçekten anladığını düşündüğünüz kişilere de montajlatabilir ,istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Benim söylemek istediğim ,eğer belli bir bilgi ve tecrübeye sahip değilseniz, bilen ve tecrübe sahibi olan birilerinden mutlaka yardım alın. Kendi kafanıza göre bir şeyler alıp tanımadığınız birilerine montajlatmayın.

Enteresan bir şekilde, aracımın montajının sürdüğü sabah 9 dan akşam 5 e kadar defalarca birlerinin arayıp , oluşturdukları sistemlerin durumlarını anlatıp, bunu ustanın nasıl ve ne kadara düzeltebileceğini sorduklarını gördüm. Bence sonradan mağdur olmaktansa, baştan bütçenize göre en uygun çözümü bulmanızda fayda var. Ben Ankara da başka yerlerde montaj yaptırmadığım için ,şurası iyidir ya da burası kötüdür diyemem. Diğerleri hakkında çok bilgim yok, en iyisi şurasıdır da deme tecrübesine sahip değilim açıkçası ama Ferhat usta bence işini güzel ve temiz bir şekilde yapıp ,müşterisinin memnuniyetini düşünüyor. Bu konuda tavsiye ederim. :tamam:
    Şimdiye kadar sabredip hala bu yazıyı okuma zahmetine katlanan arkadaşlar için ,birazda somut sonuçlardan ve düşüncelerimden bahsedeceğim. Toplamda oluşturduğum sistem önlere 1 çift Morel maximo ultra 602 compenent , bir tane 5 kanal Audison Sr5 amfi ve powerbass 20 cm-XL804 kutu bass tan ibaret. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, ön kapıların iç dış yalıtımıyla beraber moreller gerçekten çok güzel bas veriyor, zaten çok bas isteyen biri olmadığım için neredeyse arkadaki subwoofer a gerek yok diye takmayacaktım .

Amfi konusuna gelince, neden Sr 5 kullandığımızı ben dinlemeden önce çok anlamamıştım ama aslına bakarsanız 5 kanal A-B sınıfı kaliteli bir amfi elinizi her türlü güçlendiriyor. Her ne kadar 4 ohm da 55*4 + 170*1 olsa da üç kanal olarak 130*4 veriyor ve morellerin ihtiyaç duyduğundan bile fazla güç gönderiyor. Bass içinde görevini yaptığını ve bana fazlasıyla yeterli geldiğini söyleyebilirim.

Sonuç olarak araç içinde sesi yükselttiğimde dahi, herhangi bir yerden trim sesleri gelmiyor, kafamı karıştıran garip garip sesler duymuyorum. Ana ünite kompenant bas uyumu oldukça iyi. Çoğu zaman bassın nerden geldiğini dahi anlayamıyorum ,hatta acaba bass çalışıyor mu diye düşünüp kontrol ediyorum, ki benim aradığım ve beklediğim buydu zaten ;). İleride eğer biraz param olursa bit ten gibi bir işlemci de eklemeyi düşünüyorum. Sanırım o zaman uyum ve kalite konusunda bir iki tık daha üste çıkmış olur. Aydın car hifi nin kendi sayfasında paylaşılan montaj karelerini de bu linkten inceleyebilirsiniz.

• target28 T kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler,, bende aynı sizin gibi müzikte kalite aradım,,, fakat bir yandanda fazla para harcamak istemiyordum,,,

Yüksek ses değil,, normal dinleme seviyesinde detaylı tizler ve ön tarafta dolgun ses istedim,, bas parayı al anfileri bas parayı yüksek rms hoparlörler, kolay iş,,,
    Peki ya kalite, teybin sesi 35 e kadar, anfinin sesi teybin ön hoparlör sesine oranla düşük ayarda anfi,, bu şekilde bile 24-28 ile dinliyorum,,, 32 - ye kadar bizim arkadaşlar hadi kardeş bi erik dalı patlat derse onların gazina açarım,,

Arkaya sesi doldurmak kolay,, fakat önde sesi doldurmak sahne olusturmak kapı faktöründen dolayı zor..

Öndeki 13cm ler çıkartıldi, 16cm ye genisletildi,

16cm titanyum tiwitirlı Cadence component aldım, (crossoverda sadece tiz filtresi vardı, bassı direk vermişler, tizz ayrımı önemli sorun etmedim).

Bendede 20cm woofer var, aslında ilk başta woofer düşünmedim, arka ovallerden istemedigim bass tonlari gelince, mecbur anfi ve woofer ile sorunu çözdüm.

Sonuç; önlerde %20 ses artışı ve istediğim gibi şıkır şıkır tizler..

Belki size komik gelebilir,, önceki arabada sadece iki oval ve 7 band ekolayzırlı anfi vardı, aciko transtorlü trafolu,,

Ondan aldığım ses ambiansını bulamıyorum,,

Geçen arkadaş geldi, onada aciko anfiyi bağlamıştim, sadece iki oval ile sesi kisiyor..

Verdiğim cihazda gözüm kaldi,,

O anfi için forumda birisi eski tip kaliteli A-B anfi demişti,,

Evde iki adet kolona bağlıyorum, çok tatlı çalıyor, 2008 renoyada yakismazki şimdi, önceki şahin di,
    Belkide şu tür ayardan dolayı ben seviyorum,,
    60hz +4 ,, 150 ve 400 ve 600hz -2,, 1khz -4,, 2.5khz ve 7khz 00,, 12khz +2,,, bu kadar detayı ana ünite sağlaması için 500-600tl ana ünite gerek,,
    Akıl diyo anfiyi woferi sök, oval altına mdf kabin sağla,, at 7 band anfiyi araya,,, sesi istediğim gibi ayırdığım için tüm hoparlörlerden istediğim bası alacağım, woofer olmadan,, sadece sağ sol dinlerim, wooferin yeri ayrı olsada gürültü olarak düşünüyorum, şu an tatlı tatlı en az ayarda çalıyor,
    İstediğim sesi dinlemek için bağlarım canım sıkılırsa,,

Hayırlı Günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Haziran 2018; 1:21:50 >

• arabanın içi nekdar çirkinmişwww.tunawa.com
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Emin bey , bende çok bilgili sayılmam bu konularda ama elinizdeki eski de olsa A-B sınıfı amfinin daha iyi ve temiz ses vermesinden daha normal birşey yok. Tabiki bugün çok kaliteli D sınıfı amfiler var ama her yeni amfi daha iyi olacak diye birşey yok . Bunun dışında subwoofer dan rahatsızlığınızı çok iyi anlıyorum . Eski aracımda bende de aynı sorun vardı. Hatta bass çoğu zaman o kadar uyumsuz çalıyorduki sanki müzik önden gidiyor gibiydi. Bu durum iyi ayarlarla ,iyi amfiyle ve arabanın sedan mı yoksa hatcback mi olduğuyla da alakalı. Mesela eski sistemde bass ın arkadan geldiğini anlamamak mümkün değildi ama şimdi DSP bile kullanmamamıza rağmen bass ın nereden geldiğini hiç kimse anlamıyor . Bu tabiki öndeki compenantlarında güçlü olmasının yanında ,kapı içi yalıtımların bass etkisini kuvvetledirmesiylede alakalı.
    Sonuç olarak tabiki daha az para ama daha çok zaman harcayarak başarılı sistemler kurulabilir. Çünkü bu işin ana ayakları, kullandığınız ekipmanlar kadar montaj kalitesi ve tecrübe . Deneyerek edinilecek tecrübelerle herkesin arayıp bulmaya çalıştığı uyum meselesi çözülebilir ve sonuç hiç beklenemyecek derecede iyi olabilir diye düşünüyorum .

• İyi günler arkadaşlar bugün bir araç aldık toyota corolla 2011 comfort

Ses sistemini değiştirmek istiyorum bir multimedia ekranı taktırmak istiyorum.

Hoparlörleri değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik yeterli gibi sadece ekran takılacak.

Geri görüş kamerası kesin olmalı

Radyosu iyi çeken araca tam uyumlu bir cihaz arıyorum.

Ankaradayım hafta içi hafta sonu fark etmez bu tarz ürün satan ve montajını sorunsuz yapan nereler var bilgilendirirseniz sevinirim..
  • ben mayısta aldım arabayı sıfır fiat 500,hazirandan beri ne taksam ne yapsam diye kıvranıp duruyorum,hatta vazgeçtim 4-5 aydır,sağ kulakta zaten işitme kaybı çıktı,nabıcam bufırı diye ama dayanamadım geçen hafta nette ucuza 30cm aktif woofer buldum aldım.

sanayiye gitsen bırak takmayı,eski arabadan çıkan alpine aktif wooferı sökücek adam bulamadım,küteksan dan almıştım oto-moda diyede geçer ama acayip kalabalıktı sahibini tanıdığım halde araya alamadı,pztisde eski arabayı takasa vereceğimden girdim bir yere zar zor ben tarif ede ede söktüler,kabloları kese kese,kumandayı zor kurtardım,sattım zaten onuda forumda ilanı duruyordur hala

sonra ankarada düzgün yer varmı diye nette ararken,bura çıktı herkes aynı dertten muzdaripmiş.

ben önce ferhat arkadaşa uğradım(aydın oto) oturduk dinledik,aracın üstünde gelen mid takım iyi ama arka hoplerlörlerin kötü dedi,ciddende öyle hani,ben techno dinliyorum zaten aktif woofer istiyorum sadece,arkaları iptal edicem yeter dedim.pioner/audison/powerbass ile 3 fiyat verdi,komple sistemede fiyat verdi hanide o beni aştı zaten gerek de yok.
    sonra başka yerlerede gittimde hani şu sanayi muhabbetinden kurtulamayan yerlerin işi zor cidden,adam gibi bakmadan/etmeden,mevcut ses sistemini dinlemeden,"şunu takalım abi" olayı soğutuyor beni.

neyse n11den bir satıcıdan şunu aldım,fiyatı ve slim olması çok hoşuma gitti,isteyen baksın,adanadan birisi satıyor/aynı gün kargoladı,fatura matura yok ama eheh
    urun.n11.com
    Bm Audio Laps 900watt 5 Yollu 6x9 Oval Koaksiyel Oto Hoparlör - n11.com
    https://urun.n11.com/subwoofer/boschmann-bws112ex-seri-kendinden-anfili-slim-aktif-bas-subwoofer-P305396923

aradım ferhat kardeşi çarşamba,ctsi gel dedi,sabahtan başladık işte 3 saate bitti,ha mesela "bende daha önce bu marka/modele takmadım kardeş" dedi açtık baktık bi youtubedan videoya,ordaki eleman fazla sökmüş hatta torpidoyu filan,yani işte istediğim samimiyet bu,hallederiz abi değil,adam milyonluk araba söküyör bunumu sökemiyecek kaldı ki.
    ay sonu maaş yatmadı daha nakit veremedim ama karta taksit yapıyor worlde 5'e böldürdüm

yani bir gidin konuşun edin,dışardan kedi malını getir istersen,birşey olmuyor işte,ben memnun kaldım,acıktım adamın mutfaktaki ekmeğini bile yedim ehüeü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roltec -- 8 Ocak 2019; 16:6:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: roltec

ben mayısta aldım arabayı sıfır fiat 500,hazirandan beri ne taksam ne yapsam diye kıvranıp duruyorum,hatta vazgeçtim 4-5 aydır,sağ kulakta zaten işitme kaybı çıktı,nabıcam bufırı diye ama dayanamadım geçen hafta nette ucuza 30cm aktif woofer buldum aldım.

sanayiye gitsen bırak takmayı,eski arabadan çıkan alpine aktif wooferı sökücek adam bulamadım,küteksan dan almıştım oto-moda diyede geçer ama acayip kalabalıktı sahibini tanıdığım halde araya alamadı,pztisde eski arabayı takasa vereceğimden girdim bir yere zar zor ben tarif ede ede söktüler,kabloları kese kese,kumandayı zor kurtardım,sattım zaten onuda forumda ilanı duruyordur hala

sonra ankarada düzgün yer varmı diye nette ararken,bura çıktı herkes aynı dertten muzdaripmiş.

ben önce ferhat arkadaşa uğradım(aydın oto) oturduk dinledik,aracın üstünde gelen mid takım iyi ama arka hoplerlörlerin kötü dedi,ciddende öyle hani,ben techno dinliyorum zaten aktif woofer istiyorum sadece,arkaları iptal edicem yeter dedim.pioner/audison/powerbass ile 3 fiyat verdi,komple sistemede fiyat verdi hanide o beni aştı zaten gerek de yok.
    sonra başka yerlerede gittimde hani şu sanayi muhabbetinden kurtulamayan yerlerin işi zor cidden,adam gibi bakmadan/etmeden,mevcut ses sistemini dinlemeden,"şunu takalım abi" olayı soğutuyor beni.

neyse n11den bir satıcıdan şunu aldım,fiyatı ve slim olması çok hoşuma gitti,isteyen baksın,adanadan birisi satıyor/aynı gün kargoladı,fatura matura yok ama eheh https://urun.n11.com/subwoofer/boschmann-bws112ex-seri-kendinden-anfili-slim-aktif-bas-subwoofer-P305396923http://www.boschmann.com/ProductDetails.php?id=63

aradım ferhat kardeşi çarşamba,ctsi gel dedi,sabahtan başladık işte 3 saate bitti,ha mesela "bende daha önce bu marka/modele takmadım kardeş" dedi açtık baktık bi youtubedan videoya,ordaki eleman fazla sökmüş hatta torpidoyu filan,yani işte istediğim samimiyet bu,hallederiz abi değil,adam milyonluk araba söküyör bunumu sökemiyecek kaldı ki.
    ay sonu maaş yatmadı daha nakit veremedim ama karta taksit yapıyor worlde 5'e böldürdüm

yani bir gidin konuşun edin,dışardan kedi malını getir istersen,birşey olmuyor işte,ben memnun kaldım,acıktım adamın mutfaktaki ekmeğini bile yedim ehüeü
    orjinal teybemi bağladın?

ayrıca amfi aldınmı?

ne kadara mal oldu?

aydın elektronik montaj işçilik ücreti neydi?

bende subwoofer +amfi+ 4 adet oval takmak istiyorum

bossman ucuz demişsin ama 650 liraymış

• quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

orjinal teybemi bağladın?

ayrıca amfi aldınmı?

ne kadara mal oldu?

aydın elektronik montaj işçilik ücreti neydi?

bende subwoofer +amfi+ 4 adet oval takmak istiyorum

bossman ucuz demişsin ama 650 liraymış

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba, ben Adana'da yaşıyorum ve bu ürünü almayı düşünüyorum, acaba ses olarak tatmin edici midir? Yani tavsiye eder misin?
  • my_natsumi kullanıcısına yanıt
    Forumda aynı şehirde biri,

• quote:

ben mayısta aldım arabayı sıfır fiat 500,hazirandan beri ne taksam ne yapsam diye kıvranıp duruyorum,hatta vazgeçtim 4-5 aydır,sağ kulakta zaten işitme kaybı çıktı,nabıcam bufırı diye ama dayanamadım geçen hafta nette ucuza 30cm aktif woofer buldum aldım.

neyse n11den bir satıcıdan şunu aldım,fiyatı ve slim olması çok hoşuma gitti,isteyen baksın,adanadan birisi satıyor/aynı gün kargoladı,fatura matura yok ama eheh https://urun.n11.com/subwoofer/boschmann-bws112ex-seri-kendinden-anfili-slim-aktif-bas-subwoofer-P305396923http://www.boschmann.com/ProductDetails.php?id=63

Hocam merhaba üründen memnun musunuz?

• hocam ben geçen ay söktüm bu aleti,sağ kulakta hafif işitme kaybım var artık ve devamlı cınlıyor (inanmayana odyometri testini atarım burdan),iş yerinde arkadaşıma sattım ,o da honda civic sedana taktı ama 1000'lik pionerdan sonra kesmedi herifi,bas sadece bagaja gidiyor/vurmuyor/böbrek oynatmıyor...vs diye.hatchback de inletir sedan da adam gibi bas veririr herhalde bu durumda.
    ne ferhatı 2 ay öncesine kadar tanırdım nede bu boschmanı n11 de satan arkadaşı,ama alet iyi 650 liraya...
  • quote:

hocam ben geçen ay söktüm bu aleti,sağ kulakta hafif işitme kaybım var artık ve devamlı cınlıyor (inanmayana odyometri testini atarım burdan),iş yerinde arkadaşıma sattım ,o da honda civic sedana taktı ama 1000'lik pionerdan sonra kesmedi herifi,bas sadece bagaja gidiyor/vurmuyor/böbrek oynatmıyor...vs diye.hatchback de inletir sedan da adam gibi bas veririr herhalde bu durumda.
    ne ferhatı 2 ay öncesine kadar tanırdım nede bu boschmanı n11 de satan arkadaşı,ama alet iyi 650 liraya...
    Çok geçmiş olsun, neden inanmayalım onu anlayamadım :)

Bende alacaktım ama son anda 1800w xplod ve xplod anfi aldım.

Cevap için teşekkürler.
  • Aydın elektronikten Ferhat beyden bende Focal rse130 ve rse 165 siparişi geçtim.sağolsun baya ilgili davrandı.rse130 elinde olmadığı halde sipariş geçip getirtme nezaketini gösterdi.bakalım ürünler elime ulaştığında burayı editlerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.

Yeni aldığım ilk aracım olan 2001 model skoda octavia aracımın üzerindeki orjinal ses sistemi miadını doldurmuş ve oldukça kötü durumdaydı.haliyle araştırmalara başladım.

Genel olarak hifi alemine aşinayım fakat bu aşinalık ev ortamındaki stereo sistemlere yönelikti.daha hakim olduğum konu ise headfi. Evde yamaha ns 777 kullanıyorum ve oldukça memnunum.ev ortamı için biraz büyük kalsada sinema içinde prof.sistemler kadar olmasada tatmin edici olduğundan değiştirmeyi düşünmedim.belki stereo odası kurarsam kafamda bir çift temiz ses odaklı bookshelf hop.almak var.

Kulaklık konusuysa aslında uzun zamandır boşladığım ama bitmeyecek bir aşk benim için.

Gelelim asıl konumuza.fiyat performans odaklı ,temiz ses veren abartısız bir sistem araştırmasına girdim.bu sistemi amfisiz kullanmak dolayısıyla amfi bütçesini hoparlöre aktarmak istedim.yaklaşık 2000 tl bütçem vardı.baştan söylediğim gibi oto hifi hakim olduğum bir alan değil.ama iyi sesi tanırım.klasik pioneer , kenwood ürünleri ilk baktığım ürünler oldu ve kafama yatan bir ürün bulamadım dinlediklerim arasında.aracımın ön kapılar 16 arka kapılarn13 cm lik hoparlöre sahipti ve tamamennbu ölçülere odaklandım. Ayrıca kenwood ve pioneer gibi ürünlerin çok fazla sahtesi olduğunu bildiğimden biraz daha uzaklaştım kafa olarak.

FOCAL hem oto hem headfi hemde stereo sistemleriyle kafaya oynayan bir firma.bunu zaten biliyordum.bütçem yetmez diye bakmıyordum. Bir bakayım dedim ve auditor serisi çıktı karşıma.

Markanın sanırım fp.odaklı serisi.

Rse 130 ve 165 total de 1200tl ye mal oldu.ürünleri Ankarada Aydın Elektronik-Ferhat beyden temin ettim.sağolsun detaycılığıma ve ürünlere olan şüpheciliğime rağmen her soruma detaylı,sabırlı ve mantıklı cevaplar verdi.seçimlerimin doğru olduğu konusunda beni ikna etti.

Rse 130 ve 165 2 yollu ve kendı crossoverlarına sahip komponent bir sistem.sürülmesi kolay geldi bana.şu an kullandığım media oynatıcı Sony dsx210.hoparlörleri sürme konusunda bana bir yetersizlik hissettirmedi.amfisiz kullanımda beni yeterince tatmin ettiğimi söyleyebilirim.deneyebildiğim dinleyebildiğim focus,corolla vs.araçların stok sistemlerinden çok ötede bir ses kalitesi mevcut şu an.tertemiz detaylı geniş sahneli bir ses alıyorum.bmw audi mercedes güncel modellerle mukayese etmedim ama onlardan da daha iyi olduğunu tahmin ediyorum.

Genç kitlenin ses sisteminden beklentisi daha farklı ve muhtemelen bass odaklı sistemleri daha çok tercih edeceklerdir.fakat temiz ses odaklı fiyat performans merkezli ürün arayışında olanlar bu modelleri göz ardı etmesin derim.zaten biraz araştırılırsa ürünler hakkkında yeterli yorum ve bilgi mevcut.bende bunu teyit ediyorum. Şu an tercih etmek zorunda kalsaydım aracımdaki bu mütevazı sistemi Technics su8044 ile sürdüğüm ns777 ye tercih ederdim açıkçası.

Beni pozitif anlamda şaşırtan ve çok memnun eden ürünler oldu.

Saygılarımla. 

• arkadaşlar merhaba. <bu aydın elektronikde fiat grande punto için multimedya cihazlarda varmı bilginiz varmı acaba?yada önerebileceğiniz iyi marka?
  • selamın aleyküm kededim aydın elektronik tam olarak nerde

• emre154 E kullanıcısına yanıt
    selamın aleyküm abicim aydin elektronik nerde tam olarak

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.