Şimdi Ara

Ankara’da Okumak mı İstanbul’da mı¿ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
4
Favori
3.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'da okuyan ve İstanbul u çok kez ziyaret etmiş biri olarak konuşayım. Bence Ankara Anadolu'nun modern köyüdür ve ben sevmiyorum. AVM ve publar var sadece (müze fln 2 günde gezer bitirirsiniz zaten). İstanbul özgürlüktür alabildiğine gezilecek yer katılacak etkinlik var festival havası var. Bence İstanbul net önde. Ancak Ankara'da İstanbullu arkadaşlarim Ankara'nın kat kat önde olduğunu medeniyet olduğunu söylerler. Sosyalsen İst Asosyalsen Ankara yani. Ve ulaşım Ankara'da metrolar milattan önce 4000 yılından kalma ama İst da kotu eşittir. Tr şehir sıralamam İst> Bursa> İzmir> Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 23 Temmuz 2020; 12:59:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer gece hayatı yaşamak, etkinlikten etkinliğe koşmak istiyorsanız İstanbul daha uygun. Ankara mütevazi, memurların bol olduğu, öğrenci dostu biraz da sıkıcı bir şehir. Tüm şehirde metro var (öğrenci için abonman çıkarılıyor). İstanbul kadar kalabalık asla değil. Metro hattıyla gidebileceğiniz kütüphaneler ders cafeler vs bol bol var. Müzeler var gezilebilecek. Bol boooool avm var. Yakın şehirlere ulaşım çok kolay. Hızlı trenle 1 .5 saatte eskişehire konyaya, arabayla 1 saatte kırıkkaleye 1.5 saatte çankırıya vb gidebilirsiniz gezmeye. Ben çok seviyorum. Eğer kişiliğin uyarsa sen de çok seversin. Esnaf gibi şehrimi de sattığıma göre yol alabilirim.
  • Abi bu arada herkes İstanbul gece hayatı demiş tamam taksim Beyoğlu bebek falan gece hayatı kültürü olan iyi hoş mekanlarda bu olayı biraz abartmadan yazın İstanbul’da yaşamasam İstanbul’a girdiğin gibi eline şampanyayı verip partiye geçiyorsun zannederim xddddd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkenin başkentinde yaşıyorum hayırdır? 15m insanın ter kokusunu savunmaya devam edin istanbulda yaşanmaz ve okunmaz da gezilir

• Ankaraliyim kesinlikle İstanbul

• Alashas A kullanıcısına yanıt
    AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA GEÇ KENARDA KUDUR

• Veins kullanıcısına yanıt
    Yalnız İstanbul'da büyük markadır. Son seneler de mülteci kriziyle karşılaşsa da
  • Hocam gönül ister ki tabi İstanbul olsun ama Ankara da bence güzel ve düzenli bir şehir. Ben aile İstanbul yazdırmadığından dolayı Ankara yazacağım. Ben de Ankara da okumak istiyorum ama İstanbul da apayrı güzel bir şehir tabi. Kendinizi nerede mutlu hissediyorsanız orada okuyun :)

• 20 senedir istanbuldayim ben de ankaraya gitmeyi dusunuyorum
    ftr istiyorum istanbulda devlet olarak cerrahpasa taa hadimkoyde marmara taa basibuyukte
    ikisine de evden gitme imkanım yok
    sehirdisi yazarsam kyk cikar belki diye ankaradaki okullari yazmayi düşünüyorum
    belki deü de yazabilirim
    ankaraya daha önce gitmiştim birkac kez en uzunu 1 aydi ama düzgün gezme firsatim veya arkadaşlarım olmadığı için yorum yapmıyorum
    izmiri de bilmiyorum zaten deü nün saglik kampusu merkezinden uzaktw baya balcovada, orayi kendi basina yorumlamak lazım
    bakalim artik

Orijinalden alıntı: Guest-F63595470

Yalnız İstanbul'da büyük markadır. Son seneler de mülteci kriziyle karşılaşsa da
    Hangi alanda marka hocam? Ekonomide başı çekmesiyle övünüyoruz ama London 650 M $ GDP'ye sahipken İstanbul 150 M $ bir GDP'ye sahip. İstanbul dünyanın merkezi olmaya en yakışır ülke ona bahşedilen özellikle ama biz bunu beceremedik. Nedenler sayılır, o başka bir tartışma konusu; ama sonuç itibarı ile şuan günümüzde aman aman çok da önemli bir metropol denemez İstanbul için.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ - BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
  • Veins kullanıcısına yanıt
    Jeopolitik konumu ve tarihi açısından 1 numaradır. Marka olabilmesi için ekonomi birkaç şarttan biri olabilir. Fakat İstanbul her sene artan turist sayısıyla gayette marka bir şehirdir. Israrın lüzumu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F63595470

Jeopolitik konumu ve tarihi açısından 1 numaradır. Marka olabilmesi için ekonomi birkaç şarttan biri olabilir. Fakat İstanbul her sene artan turist sayısıyla gayette marka bir şehirdir. Israrın lüzumu yok.
    Ben öyle düşünmüyorum sizin fikriniz size benimki bana, herhangi bir ısrarda bulunmuyorum.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ - BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
  • Kudurmak mı? 18 yaşında bir veletle tartışıyorum sanırım Ankara'daki yaşamın İstanbul'dan kat kat rahat olduğunu herkes biliyor neyse uzatmayayım değecek birisi değilsin

• Alashas A kullanıcısına yanıt
    Biraz daha ağla evet evet

• İstanbul da okumak demek evin veya yurdun okula yakın değil ise günde en az minimüm 3 saatini yolda geçirmen anlamına geliyor. Aynı şekilde bir yere gezmeye gidincede aynı durum.
    Ankara da okumak demek ise heryere max 40dk vallahi memleketim diye demiyorum ama havası suyu insanı sıcaktır. İstanbulda öyle değil, adam köyünden çıkmış gelmiş buraya çalışmak için. Ayrıca İstanbul deprem şehri ve yeni yapılan binaların fiyatları ortada.
    Ulaşım bakımından Ankara'da her yer Kızılay'a çıkar, Metro ve Ankaray'ın kesişim noktasıdır, otobüs ve minibüslerin kalkış noktası da orasıdır, bu yüzden Kızılay Meydanı her zaman kalabalıktır. Ulus Meydanı da hakeza öyle.
    Ankara'da 106 km'lik raylı sistem var, İstanbul'da bu 233.05 km iken İzmir'de 151.6 ve istatistik olarak kisi başına düşen raylı sistem bakımından İzmir 0,0000350845, Ankara 0,0000192587 ve İstanbul 0,0000154829 km/kişi.
    ODTÜ, Hacettepe gibi üniversitelerin giriş kapılarında metro istasyonları mevcut ancak burada ilginç bir durum var, Bilkent İstasyonu ODTÜ'ye daha yakın. Bilkent'e gitmek için ya EGO ringlerine bineceksiniz ya da yürüyeceksiniz ki bu 4 km'lik yol. Gazi ve Ankara Üniversitelerinin kampüsleri dağınık olmasına rağmen Ankaray ile ulaşım sağlanabilir. ODTÜ-Kızılay arası 20-25 dk olarak hatırlıyorum.
    Ankara'ya dışarıdan gelecekseniz AŞTİ, Ankara Gar, Esenboğa Havalimanı gibi seçenekleriniz var. (Maalesef Ankara'nın denize sınırı olmadığından vapur olanağı yok :( ) Esenboğa Havalimanı'na AŞTİ'den Havaş ve BelkoAir otobüsleri kalkıyor. BelkoAir 11 TL'lik bir bilet ücretine sahip. Ankara Gar'dan İstanbul, Eskişehir, Bursa, Konya gibi şehirlere yüksek hızlı tren seferleri var. İzmir'e Mavi Ekspres gidiyor ancak YHT hattının yapıldığını gördüm. AŞTİ, Türkiye'deki diğer otogarlara göre en nezih ve en sakin otogarlardan birisi, bilet satış noktalarında "İSTANBUL İSTANBUL ESKİŞEHİR İZMİR İZMİR BURSA BURSA ABİ İSTANBUL MU ABİ ESKİŞEHİR İZMİR" diye bağıran çığırtkanları saymazsanız.
    İkamet/Konaklama
    Eğer Ankaralı değilseniz ya yurtlarda kalacaksınız ya da eve çıkacaksınız. Eğer Çukurambar veya Çayyolu'nda oturmayacaksanız kiralar makul seviyededir. Orta Doğu Teknik, Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinin özel yurtları var, ayrıca ODTÜ'nün çok yakınında olan 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesinden ev tutabilirsiniz. Şehir merkezi yurtlar ve misafirhanelerle dolu.
    Temel İhtiyaçlar
    Temel ihtiyaçların karşılanması hususunda kampüsler dışarıdan ucuzdur. Yemekhanede bir öğün 2.5 TL'ye gelebilir. Birçok ihtiyacı ucuza karşılayabilirsiniz. Yiyecek ihtiyacınızı mahalle pazarlarından ve marketlerden karşılayabilirsiniz -bu marketlerin önemli bir bölümü Ankara'ya özgüdür, diğer illerde göremeyebilirsiniz- Ayrıca Ankara, diğer büyükşehirlere oranla daha ucuz olabiliyor ancak Ankara'da yaşamak çok ucuz değil. Giyecek ihtiyacını hakeza pazarlardan karşılayabilirsiniz. Nasıl ki İstanbul'da Yazıcıoğlu İş Hanı'nda bilgisayar-elektronik malzemeleri satılıyor, Akmar Pasajı'nda kitap ticareti yapılıyor, İzmir'de Çankaya'da elektronikçiler çarşısı var; Ankara'da da Konya Sokak'ta elektronik eşya satan yerler, Karanfil Sokak kitapçıları, bilumum özelleşmiş satış alanları var.
    Sosyal Aktiviteler
    Ankara'da deniz yoktur, turizmin pek işlemediği bir yerdir fakat 58 müzesi ve kişi başına düşen 18 metrekarelik yeşil alanıyla (İzmir 5.13, İstanbul 6.4 m^2) kaydadeğer bir şehirdir. Turistik olarak İstanbul veya Antalya kadar popüler olmasa da
    Anıtkabir, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi gibi kültür turizmine hitap eden noktalar barındırıyor.
    Üniversiteler konusunda, ODTÜ, Hacettepe, Bilkent gibi büyük kampüslü üniversitelerde bahar şenlikleri yapılıyor. Kampüsler neredeyse bütün ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Hatta kampüs dışından çıkmak gerekmiyor çoğu zaman. Mezunlar geliyor hafta sonu gezmek için, o derece. Hacettepe ve Bilkent'i bilmiyorum fakat ODTÜ'de KKM'deki etkinlikler, konserler ve fuarlar çok yararlı oluyor.
    Her ne kadar soru bir karşılaştırma sorusu olsa da bir anektodu yazmam gerekecek:
    Bir hafta sonu İstanbul'a akraba ziyaretine gitmiştim Ekim ayında. Dönüşte Beşiktaş civarından servisle Esenler'e gideceğim. O sırada liseden bir arkadaşım da Beşiktaş civarında bir üniversitede okuyor. Ben gitmeden önce konuştuk işte havadan sudan. Lisede bir başka arkadaştan bahsettim, o da dedi ki "Evden okula 1 saat yola gidiyor." Orada afallamıştım. Trafik büyük bir sorun büyükşehirler için, ve en büyük izdüşümleri de İstanbul'da görülüyor.
    Son olarak İstanbul'da doğal afet mevzusunu da unutmamak lazım maalesef. Bu mevzu, karmaşık bir işlemin sonundaki "x0" gibi ya da limitleri (a,-a) olan karmaşık bir tek fonksiyonun integrali gibi. Tabi gerçekleşme durumunda kim sağ kim selamet onu bilemeyiz, bundan dolayı da sürekli bu korkuyla yaşamak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personalcomputer -- 25 Temmuz 2020; 11:23:17 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.