Şimdi Ara

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu okul hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?Yarın tercihleri vermeye gidiyorum, fakat kararsız kaldım, öğretmenlerle ilgili kötü şeyler duydum.Bu çocuklar zaten iyi deyip tam anlatmıyorlarmış dersi aldığım duyumlara göre (Ankara'daki en iyi anadolu lisesi). Bunların aslı nedir, bilen varsa ve açıklarsa sevinirim.



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Ankara Atatürk Anadolu Lisesi

    Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, Ankara'nın en prestijli ve köklü eğitim kurumlarından biridir. 1924 yılında kurulan okul, Cumhuriyet'in ilk yıllarında modern Türkiye'nin eğitim sisteminin temelini atmıştır.

    Lise, öğrencilerine fen, dil, matematik ve sosyal bilimler alanlarında kapsamlı bir müfredat sunmaktadır. Okulun deneyimli ve özverili öğretmen kadrosu, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini desteklemeye kendini adamıştır.

    Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, akademik başarılarıyla tanınır. Öğrencileri düzenli olarak ulusal ve uluslararası sınavlarda yüksek puanlar almaktadır. Okul, çok sayıda başarılı mezun vermiş ve Türkiye'nin önde gelen üniversitelerine öğrenciler yerleştirmiştir.

    Okulun fiziki olanakları da son derece gelişmiştir. Geniş kütüphanesi, modern laboratuvarları ve ileri teknolojiyle donatılmış sınıfları öğrencilere en iyi öğrenme ortamını sağlar. Ayrıca, okulda yüzme havuzu, spor salonu ve açık hava sahaları gibi çeşitli spor tesisleri bulunmaktadır.

    Öğrenciler, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlarda da desteklenir. Okulda çok sayıda kulüp ve topluluk faaliyet göstermekte, öğrencilere ilgi alanlarını keşfetme ve kendilerini geliştirme fırsatı sunmaktadır.

    Ankara Atatürk Anadolu Lisesi Yorumları

    Okul, öğrencileri ve velileri tarafından olumlu yorumlar almaktadır.

    • "Öğretmenler son derece nitelikli ve ilgiliydi. Çocuğumun akademik ve kişisel gelişimine büyük katkı sağladılar."
    • "Okulun olanakları mükemmeldi. Çocuğum, son teknoloji laboratuvarlarda ve modern sınıflarda eğitim aldı."
    • "Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, çocuğum için harika bir eğitim deneyimiydi. Başarıya ulaşıp hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı oldu."

    Eğer Ankara'da üst düzey bir lise eğitimi arıyorsanız, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi kesinlikle dikkate alınması gereken bir seçenektir. Okulun köklü tarihi, akademik başarıları, modern olanakları ve destekleyici öğrenci ortamı, onu Türkiye'nin en iyi eğitim kurumlarından biri haline getirmektedir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O söylenenler yalandan ibaret. Kardeşim bu sene 12. sınıf olcak orada ve hiç bir zaman böyle bir konudan şikayetçi olduğunu görmedim. Toleranslı davranan öğretmenleri varmış fakat bu her anadolu lisesinde aynıdır. Eğer oradakilerin hepsi inek(!) iyi arkadaşlar yapamam gibi bir düşüncen varsa kardeşimin gerçekten çok eğlenceli bir arkadaş grubu olduğunu söylemem yeterli. Eğer puanın yetiyorsa seve seve tercih et derim. İyi şanslar tercihlerinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m3p

    O söylenenler yalandan ibaret. Kardeşim bu sene 12. sınıf olcak orada ve hiç bir zaman böyle bir konudan şikayetçi olduğunu görmedim. Toleranslı davranan öğretmenleri varmış fakat bu her anadolu lisesinde aynıdır. Eğer oradakilerin hepsi inek(!) iyi arkadaşlar yapamam gibi bir düşüncen varsa kardeşimin gerçekten çok eğlenceli bir arkadaş grubu olduğunu söylemem yeterli. Eğer puanın yetiyorsa seve seve tercih et derim. İyi şanslar tercihlerinde.


    Teşekkür ederim arkadaşım.1 haftadır kafam bu yüzden dağınıktı.Bazı insanlar çok güzel olduğunu, bazıları ise çok kötü olduğunu söylüyordu.




  • Ben oradan mezunum, şu an odtü elektronikteyim. Ve benle birlikte 25e yakın arkadaşımla aynı bölümdeyim. okul için şunları söyleyebilirim sana, o etraftan duyduğun tam anlatmıyorlar dediğin olay şöyle. Adam gibi bilgisi olan hakkaten öğretmen olan zaten dersini anlatıyor, ve bundan asla taviz vermiyor. ama bazı hocalar var ki çok ama çok yetersiz cidden ve onların bahanesi de işte çocuklar zaten iyi bize gerek kalmıyor oluyor. Çok iyi hocalar var orada ama bi o kadar da kötü hocalarda. Ama hocaların kalitesi diğer okullara göre çok daha iyidir. Kaldı ki okul seçerken hocalardan çok, okul öğrencisinin genel profili yani arkadaş çevren ve okulda bulabileceğin ortamda çok önemli. Çok güzel arkadaşlıkların olacak ve bunlar yıllar boyu devam edecek. Diğer okullara göre çok daha iyi arkadaşlıkların olacak. tabi de pürüzler olur yani, ipsiz sapsız çocukda olur ama resmen onları elle gösterebiliyorsun yani çok azınlıktalar. Çok mutlu oldum mezun olduğumda yani lise hayatım çok güzel geçtiği için. Çok değerli hocalarım arkadaşlarım oldu. Odtüye gelincede 2 üst dönemden 1 üst dönemden insanların sana yardım etmesi yol göstermesi bile farklı bi duygu. Aklıma gelmişken, zaten o kadar puanı alan adam dershaneye falan da gidip işi çözüyor. 360 kişiydik biz 90 küsürü odtüde zaten, çoğunluk tıptı zaten. başarısız olanlar çok az oluyor genelde.

    Hocalar konusunu biraz daha açayım istersen, matematikte çok iyi hocalar vardır ama bir o kadar da işe yaramayanı da vardır. ama elle tutulur gözle görülür 3-4 hoca vardır. Kimya da da iyi hocalar vardır, biyoloji de de. Fizik de hani ne bileyim biraz sana kalıyor ki benim şahsi fikrim fiziği yapan yapar kardeşim, diğeri çabalar anca yapar, hocanın çok ekstrem olması lazım ki bunu ben dershanede bulabilmiştim, okulda yinede diğer branşlara göre daha az sayıda. ki aslında tüm okullarda böyle olsa gerek..

    merak ettiğin bişi olursa pm atabilirsin, bence aaal li olmak her zaman bi ayrıcalık, her zaman..




  • ben de oradan mezunum. hocalar hakkında ders işlemiyor söylentisi biraz doğru. tabi sınıftan sınıfa, hocadan hocaya değişiyor. mesela son sene ders işlendiğini neredeyse görmedim ben. bu öğrenciler açısından iyi bir şey aslında. o boş zamanda öss'ye çalışma imkanı oluyor. ondan önceki senelerde de bazı hocalar öğrencinin de isteği doğrultusunda boş bırakabiliyorlar. yine de her ders böyle oluyor demek değil. ayrıca olsa bile farketmiyor, sonuçta aaal'de arkadaşlarından da derslerde takıldığın yerleri öğrenebilirsin. dersler dışında öğrenciler diğer liselere göre daha iyi diye düşünüyorum. ne kadar dersle zekanın alakası olmadığını düşünsem de genelde zeki insanların derslerinin iyi olması sonucunda bu okuldaki insanlardan o yönden memnun kalırsın. ekstra olarak okul şenliği de türkiye'de görülmüş en iyi lise şenliğidir. bu sene mor ve ötesi, sakin, shantel, feridun düzağaç, yasemin mori katıldı. okulun yeri de çok iyi, bahçelievler'de. okula 100-200 metre yakında da ankaray var. bu kadar artısını saydık, seçmemek için bir neden yoktur bence.




  • o ders işlememe muhabbeti her okulda olur eğer puanın aaal'ye yetiyorsa kesinlikle gitmelsin
  • 2004 mezunuyum. Benim zamanım için konuşursam oradan daha iyi bir tercih yapamazsınız.
  • Kesinlikle yalan. Nadir de olsa öyle bazı hocalar var ama çoğu derslerini iyi anlatan, deneyimli, öğrenciye değer veren öğretmenler. Bende başta senin gibi düşünüyordum ama sonra ne kadar doğru bir tercih yaptığımı anladım. Metro dibimde, okul merkezi yerde, hocalar, öğrenciler çoğunlukla iyi, en iyi lise şenliklerine sahip, ve en önemlisi okul seni kurallarıyla, disipliniyle boğmuyor. Serbest bırakıyor. Tavsiye ederim, puanın yetiyorsa bekleriz okulumuza. (İki kötü yanı var 1.si telefon çekmiyor. (Nedenini bende anlamadım) 2.si spor salonu çok eski, kırık ,dökük)
  • Teşekkürler arkadaşlar, yorumlarınız doğrultusunda az önce tercihlerimi yaptım.Büyük ihtimalle rahatlıkla gireceğim, yüzdelik dilimim gayet iyi.Hepinize teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.