Şimdi Ara

Ankara - Antalya Belek (Güzergah Seçimi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
6.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 Ağustos'ta tatile çıkıcaz hatunla. Yıllardır hep Ankara > Polatlı > Sivrihisar > Afyon > Sandıklı > Burdur > Döşemealtı > Antalya > Belek güzergahından gidip geldik. Rahmetli pederde ben küçükken "Burdur üzerinden Antalya daha yakın." derdi hep.

Şimdi şöyle biraz bakınayım dedim, G. Maps öyle bir ilerlemiş ki, bulunduğunuz noktadan (ya da istediğiniz herhangi bir adresi girerek), gideceğiniz noktayı yazmanız yeterli hale gelmiş. Google Maps'ten baktım, yıllarca gidip geldiğimiz yol bu.

Fakat Google bana 3 farklı seçenek çıkarttı her zaman yaptığı gibi. Seçeneklerde durum şu şekilde.

Km ve süre bilgileri görünüyor. Gereksiz yolu uzatacağıma, 3. seçenekten gideyim diyorum ama yol 483km olmasına rağmen süre mavi seçeneğe göre 45 dakika daha uzun. Polatlı'dan Akşehir'e geçerken abuk subuk yollara girip arabanında, amortisörlerinde, lastiklerinde ve haliyle yolcuğunda içine etmek istemem.

Bu 3. güzergahtaki (Ankara > Akşehir > Aksu) yolunu bilen var mı? Yoksa "hiç başına iş çıkartma, direk bildiğin yoldan git" ya da "mavi güzergah en ideali" diyen var mı?

Bir danışayım dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 25 Temmuz 2014; 13:44:23 >

• alanya yolundan daha kısa oluyor, konya-akseki-manavgat belek.
  • _nusret_ _ kullanıcısına yanıt
    ona da bakayım bi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _nusret_

alanya yolundan daha kısa oluyor, konya-akseki-manavgat belek.

oradan da 539km ve 8 sa. 37dk. diyor hocam.. Ama evet oradan da olabilir, Ankara - Konya dümdüz yol zaten.. benim esas merak ettiğim yol bu Polatlı > Akşehir yolu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

quote:

oradan da 539km ve 8 sa. 37dk. diyor hocam.. Ama evet oradan da olabilir, Ankara - Konya dümdüz yol zaten.. benim esas merak ettiğim yol bu Polatlı > Akşehir yolu..

Alıntıları Göster
    hocam alanya yolundan giderseniz hız sınırları çercevesinde 6 saatte belektesiniz.

• Ben Antalya'da oturup Ankara da okuyorum. Son 5 yıldır 50 kereden fazla gidip geldim . Konya yolu Konya'ya kadar çok iyi ancak sonrasında çok virajı ve inişli çıkışlı bir yol ben o yoldan 4 kere falan gittim . Seçeneğim olsaydı yani Konya'ya uğramayacak olsaydım kesinlikle Afyon üzerinden gelirim. Yol uzunlukları hemen hemen aynı. Başka bir şeçenek te gelirken konya üzerinden gelin yolun çoğu yokuş aşağı :) beğenirseniz dönersiniz ama yokuş çıkmak arabanın motoruna göre dert oluyor. Dönüşü de Afyon Üzerinden yapabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bright15

Ben Antalya'da oturup Ankara da okuyorum. Son 5 yıldır 50 kereden fazla gidip geldim . Konya yolu Konya'ya kadar çok iyi ancak sonrasında çok virajı ve inişli çıkışlı bir yol ben o yoldan 4 kere falan gittim . Seçeneğim olsaydı yani Konya'ya uğramayacak olsaydım kesinlikle Afyon üzerinden gelirim. Yol uzunlukları hemen hemen aynı. Başka bir şeçenek te gelirken konya üzerinden gelin yolun çoğu yokuş aşağı :) beğenirseniz dönersiniz ama yokuş çıkmak arabanın motoruna göre dert oluyor. Dönüşü de Afyon Üzerinden yapabilirsiniz.

Sanırım 1 kere Side'den dönerken (yine küçükken hatta tam hatırlamıyorum ama 6 yaşında falandım herhalde) dediğiniz gibi babam o yolu kullanmıştı ve çok virajlı olduğunu bende anımsadım. Hoş, üstünden 25 sene geçmiş illaki düzelme vardır ama virajla cebelleşmekte pek istediğim bir şey değil.. araç için ise rampalar dert değil ama yine de yorulmasın (), zaten çok sıcak havalar bu aralar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANKARA BELEK ARASI
    6 yıl önce açıldı
    iStanbul - ANTALYA -BELEK Yolu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Dostum sakın o yola bulaşma kaybolursun benden söylemesi 16 saate antalya'ya anca varırsın senin gidecegin yol belek için söylüyorum konya üzeri ant merkez olsa idi afyon üzerini öneririm
  • audi06_19 A kullanıcısına yanıt
    O kadar mı kötü yahu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara afyon sonrasında burdur yerine ısparta tarafına gidin. Antalya merkez trafiğini çekmemiş olursunuz. Ancak yol biraz virajlıdır. Ben virajlı dağ yolu severim ama kimiside nefret eder o yüzden belirteyim dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yillarca gittim geldim. En dogru yol Antalya-Burdur istikameti. Konya uzerinden cok virajli, tek şeritli. Aksehir filan hic girme..

• Sanırım bu seferlik Isparta üstünden gideceğim. Gerçi Burdur Antalya yolu çok güzel, 2012'de geçmiştim, sanırım eksik olan yerleri tamamlamışlardır..

Isparta Antalya arası virajlı olsun sotun değilde gidiş geliş mi yoksa gidiş ayrı geliş ayrı çift şerit mi?

• quote:

Sanırım bu seferlik Isparta üstünden gideceğim. Gerçi Burdur Antalya yolu çok güzel, 2012'de geçmiştim, sanırım eksik olan yerleri tamamlamışlardır..

Isparta Antalya arası virajlı olsun sotun değilde gidiş geliş mi yoksa gidiş ayrı geliş ayrı çift şerit mi?
    ankara -afyon- kecıborlu- ısparta - antalya

ankara afyon kecıborlu burdur antalya

bu ıkı guzergahtan bırını sececeksınız

kecıborluyu 10 km gecınce havalımanı cıvarında kavsak var ısparta antalya yada burdur antalya

ıkısınınde km lerı aynı

beleke gıdecegınıze gore ısparta antalya secenegı daha cazıp antalya sehır trafıgıne gırmeden gıdecegınız yere varırsınız burdur ıstıkametınden gıdersenız sehır trafıgıne gırersınız oda sıze 30 45 dk vakıt kaybına neden olur

burdur antalya yolu duble yol ve guzel yoldur

ısparta antalya yolu manzarası harıka ama tek yonlu yoldur

15 gun once ısparta antalya arasında bıraz yol calsıması vardı

ısparta antalya guzergahının avantajı manzara ve daha kısa yol dezvantajı tek yonlu yol

burdur antalya yolu daha duz yol bıraz fazla mesafe sehır trafıgı

umarım yardımcı olabılmsımdır tercıh sızın

• Ankara-Konya:Soylemeye bile gerek yok dumduz cift seritli yol.

Konya-Seydisehir:Cok az virajli ve %90 cift seritli yol, seydisehire yaklasirken teke duser cok az bi kisim.

Seydisehirden sonra Toroslar baslar, ilk tirmanmanin ardindan ki cok kisa surer, baska buyuk tirmanma olmaz, Omer Duruk tesislerine kadar 3 serit devam eder, abartili bir viraj yoktur. Omer Duruk tesislerinden sonra Manavgat-Alanya makasina inis baslar ve yine 3 serit olarak virajli yollar vardir ama yolar genis ve rahattir eskisi gibi degildir.

Makasa geldikten sonra zaten malumunuz cift seritli, otoban olmasada otoban gibi yol baslar ve Belek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Ankara-Konya:Soylemeye bile gerek yok dumduz cift seritli yol.

Konya-Seydisehir:Cok az virajli ve %90 cift seritli yol, seydisehire yaklasirken teke duser cok az bi kisim.

Seydisehirden sonra Toroslar baslar, ilk tirmanmanin ardindan ki cok kisa surer, baska buyuk tirmanma olmaz, Omer Duruk tesislerine kadar 3 serit devam eder, abartili bir viraj yoktur. Omer Duruk tesislerinden sonra Manavgat-Alanya makasina inis baslar ve yine 3 serit olarak virajli yollar vardir ama yolar genis ve rahattir eskisi gibi degildir.

Makasa geldikten sonra zaten malumunuz cift seritli, otoban olmasada otoban gibi yol baslar ve Belek.
    Hocam ben ıspartadayım. Sakın aksu felan bu yollara sapmayın.Kaybolup gidersiniz.Çok kötü yollar. Akşehirden gelen yolun bir kısmı tamirde bazen yolu tamamen kapatıyorlar. Geri dönersiniz o derece kötü. En uygunu afyon-sandıklı yolunu takip ederek burdur Isparta sapağına kadar gelmek. Oradan hangi yola gideceğiniz sizin isteğinize kalmış.Isparta-Antalya yolu duble yol değil. Çok virajlı bir 120 km. Çok kaza oluyor bu yolda dikkatli gitmekte fayda var.Yolun baında ve sonunda yol yapım çalışmaları var.Ancak bu yoldan gidilince antalyanın doğusuna çıkar. Antalya trafiğine girmeden tatil beldesine gidersiniz.Burdur yolu ise daha güvenli ve double yol. O yol Antalyanın batısına çıkar. Çevre yolundan trafiğe girmeden 15 dakikalık yolculukla yine aynı yere gelinir.

• Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Valla öğrenmiş oldum sayenizde. Dönüşte Isparta'da bir arkadaşımda kalıcaz 2 gün, mecbur o yola bir şekilde girmem gerekecek.. Ama giderken daha rahat olması sebebiyle Burdur üzerinden gideyim bari.. Antalya'ya gelince ben direk Arapsuyu mahallesine kadar inip, hillside su'ya gelmeden sola dönüp bayağı şehir içinden gidiyordum. Kepez'i inince oradan mı gireceğiz çevre yoluna?

• quote:

Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Valla öğrenmiş oldum sayenizde. Dönüşte Isparta'da bir arkadaşımda kalıcaz 2 gün, mecbur o yola bir şekilde girmem gerekecek.. Ama giderken daha rahat olması sebebiyle Burdur üzerinden gideyim bari.. Antalya'ya gelince ben direk Arapsuyu mahallesine kadar inip, hillside su'ya gelmeden sola dönüp bayağı şehir içinden gidiyordum. Kepez'i inince oradan mı gireceğiz çevre yoluna?
    Peki dostlar önümüzdeki hafta sonu için ankara - afyon - burdur - belek yolu mu? yoksa ankara - konya -Seydişehir - Belek yolunu mu tavsiye edersiniz? Ben Konya üzerinden gidip bir gece de kalıp Konya'yı da gezmek istiyorum ancak kış şartları korkutuyor. Gece değil gündüz yolculuk yapmayı düşünüyorum.

• Mesajım bulunsun

• quote:

Orijinalden alıntı: antireis

Mesajım bulunsun
    bu yollary en az 5'er defa kullandym. en rahat yol ankara-afyon-burdur-antalya yoludur. mis gibi %80 sycak asfalt kaymak gibi yol. bu yol varken 50-60 km için akseki yolunu kullanmak sizi hem zaman hem de yakyt olarak zarara sokar. Bu arada iyi yol tutan 2.0 turbo dizel aracynyz varsa akseki yolu çok e?lenceli.
  • Arkadaşlar 19 eylülde ordudan antalya Belek é gideceğim aracım la, tek şoför olduğum için yolda mola vermek zorundayım, Kayseri'de ankarada ailem var ayrıca afyonuda görmek istiyorum sizce hangi güzergahı kullanmalıyım bir gün ankara da yada Kayseri'de mola verebilirim yada biraz daha dişimi sıkıp afyon da bir otelde konaklayabilirim, bir sürü yol alternatifi çıkıyor kafa bi milyon oldu lütfen birileri bana yardımcı olabilir mi afyon burdur yolu öne çıkıyor gibi ama kafam karıştı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.