Şimdi Ara

Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
5.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdilik 10-12 tane aklımda bu şekilde manga var her gün bir tanesini bu başlık altında tanıtacağım:


    Konunun ilgi çekmesi bakımından ilk tanıtacağım manga:

    Sakamoto desu ga?

    Konu olarak Sakamoto mangada bildiğiniz her anlamda dünyanın en müthiş insanı olarak tasfir ediliyor ve Sakamoto'nun bu durumunu çekemeyen bazı kimseler ayağını kaydırmak için türlü türlü tuzaklar hazırlıyor ve sizde Sakamoto'nun her seferinde nasıl bu tuzaklardan kurtulduğunu aptal bir şekilde sırıtarak okuyorsunuz.

    Durumlar bildiğiniz gerçek hayattan ama aşırı absürd bir şekilde tasfir edilmiş. Manga gerçekten çok başarılı hatta ilk cildiyle milyonlarca satarak kırılması zor bir rekora imza attı bu nedenle ileride animesi gelirse şaşırmamak gerek.

    Aslında üzerine çok fazla yazı yazabileceğim bir manga değil ilk tanıtımımı mangayı özet geçen bir resim ile kapatıyorum artık yorum sizindir.


     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 15 Mart 2015; 18:07:21 >



  • Tek başlık altında birden fazla tanıtım birde animesi olmayan seriler, konu güzel şeyler vaad ediyor eline sağlık devamını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaneki Ken -- 7 Mart 2015; 0:49:36 >
  • animesini izlemedim, mangasını da okumadım ama berserk'in animesinin devam edilmemesinin sebebi var mı? yeterli manga sayısı var gibi.
  • glamdr1ng G kullanıcısına yanıt
    daha önce yabancı bir kaynakta okuduğum kadarıyla söyleyeyim ama dediklerim yanlış olabilir emin değilim:

    mangakası animesinin yapılmasını istemiyor çünkü japon sansürü çok sıkı ve berserk'te sansür yapılacak ve serinin orjinalliğini bozabilecek çok fazla sahne var zaten animesi de aslında manganın reklamı gibi bir şey.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Manga ile anime arasında çok fark oluyor.Artık önce mangayı bitiriyorum sonra animesine bakıyorum.
  • The Breaker :( Manwha olsa da animesinin yapılmasını isterdim.
  • KanameSama kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum +1 Ayrıca The Gamer ımda manhwa da olsa keşke animesi yapılsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    daha önce yabancı bir kaynakta okuduğum kadarıyla söyleyeyim ama dediklerim yanlış olabilir emin değilim:

    mangakası animesinin yapılmasını istemiyor çünkü japon sansürü çok sıkı ve berserk'te sansür yapılacak ve serinin orjinalliğini bozabilecek çok fazla sahne var zaten animesi de aslında manganın reklamı gibi bir şey.

    Hellsing Ultimate gibi ova şeklinde yayınlasalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm 2:

    The Gamer

     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4


    Arkadaşlar aslında bu bir manwha ama enterasan ve eğlenceli konusu ile hemde ülkemizde güncel çevirisi olması nedeniyle listemde 2. olarak inceleme yazısını paylaşacağım içerik oldu. Konuyu kısaca özetlemem gerekirse bazı özel insanlar tanrı tarafından verilen bazı kendi karakterlerine göre özel güçlere kavuşuyorlar ve büyü yaparak oluşturdukları zindanlarda bir birleri ve diğer moblarla çeşitli sebeplerle savaşıyor. (kesin bir sebep istemeyin 70 bölüm okumama rağmen halen anlamış değilim) Ana karakterimiz ise oyuncu denen garip bir yeteneğe sahip. Bu yetenek sayesinde annen bakkala gönderirse quest pencerisi önünde beliriyor, hayatta yaptığın her faliyetten tecrübe puanı ve bunlara bağlı seviye kazanıyorsun, kazandığın seviyeler sayesinde isteğin stat'ını artırabiliyorsun işte böyle garip bir yetenek.

    Manwha öyle derinlemesine psikolojik tahliller inanılmaz plot twistler veya süper bir drama beklemeyin tamamen saf eğlence ve geyikten ibaret bana göre ve okuması çok akıcı ve keyifli. Eğer çerezlik eğlenceli bir yapıt arıyorsanız hiç beklemeyin başlayın derim.

    10/10 okunur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 8 Mart 2015; 14:32:35 >
  • Aklıma gelenlerden Vinland Saga, 20th Century Boys, Vagabond eklenebilir listeye, konuyu takibe aldım bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 7 Mart 2015; 23:41:23 >
  • Konuyla biraz alakasız olacak ama plot twist ne oluyor tan olarak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Litityum

    Konuyla biraz alakasız olacak ama plot twist ne oluyor tan olarak?

    Seyirciyi şaşırtan, hayda, vay arkadaş demek böyleymiş dedirten yerler için kullanılan bir tabir.Ters Köşeye Yatırmak diye türkçeleştirebiliriz sanırım.
  • @Lazeran
    The Gamer Manga değil Manwha. Ben de keyifle okuyorum, hatta bir ara Anime'si yapılacağına dair birşeyler duymuştum ama kesinleşmiş bir haber yoktu. Anime'si olursa sevineceğim bir seri.

    Benim Anime'si yapılması gereken Manga'lar listem:

     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4







    -Kidou Senshi Crossbone Gundam
    Son birkaç "Anime'si yapılması istenen Manga" listesinde ilk 10'da yeralan, geçen ayki sıralamada ise 1. sırada çıkan, kitleri oldukça fazla satan bu yapım Gundam F91 ve V Gundam arasındaki zaman boşluğunu kapatabileceğinden Anime'si yapılması iyi olacaktır.

     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4


    -Psychometrir Eiji
    90'lı yılların en iyi Manga ödülünü almış yapımlarından Psychometrir Eiji birkaç kez Anime yapılacakken kıyısından dönmüştü. Live Action dizisiyle bile yüksek izleyici oranlarına ulaşan bu yapımın Death Note'de olduğu gibi akıl oyunlarına dayalı fantastik bir polisiye arayanların gönlüne yerleşeceğini düşünüyorum.

     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4


    -Lone Wolf and Cub
    Ünü Manga kültürünü çoktan aşmış bu yapım Amerikan çizgiroman geleneğini bile etkilemiş izler bırakmış ve okyanus ötesinde bile ardında ilham verdiği yapımlar bırakmıştı (Tom Hanks'lı bir filmi de yapılmış olan Road of Perditition gibi) Live Action uyarlaması da yapılmış bu yapım gerçek bir kenjutsu hikayesinin nasıl oılması gerektiği konusunda bir tez konusu gibiydi aynı zamanda.

     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4


    -20th Century Boys
    Naoki Urasawa'nın bir başka kült Manga'sı 20th Century Boys ilginç şekilde henüz Anime'ye adapte edilmediyse de bunun tek sebebinin bu yapımın gerçekten iesaslı bir prodüksiyon gerektirmesi olduğuna inanıyorum. Geçmiş, şimdiki zaman ve geleceği birbirine bağlayan benzeri az bulunur bir kurguya sahip yapımın Anime'ye hakettiği şekilde adapte edilmesi durumunda bir kült olmaması için hiçbir sebep yok.

     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4


    -Kamen Rider Spirits
    30 yaş üstü jenerasyonun Manga takip listelerinde üst sıralarda yeralan yapım 45. yılına yaklaşan kült yapıma layık karanlık, stil sahibi ve idealistik bir adaptasyonuydu. Yeni jenerasyonun artık bir yerde Kamen Rider mitolojisiyle tanışması gerektiğini düşündüğümden bu yapımı da bu bağlamda bu listede sayma gereği duyuyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Manwha olduğunu yazının başında belirtmiştim ama sonradan unutup manga yazmışım şimdi düzelttim. Birde 3 tane resim bir yönetici tarafından silinmiş resimlerle ilgili özel bir kural var ise belirtirseniz sevimirim ben de ona göre paylaşımlar yaparım.
  • Kesinlikle sun ken rock
     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4

    Ken, küçük yaşta ailesini kaybetmiş ve asi bir şekilde büyümüş bir gençtir. Aşık olduğu Yumi isimli kızın, doğduğu yer olan Kore’ye dönmesi ve polis olma idealini yerine getirmesi, Ken’i ateşler ve sevdiği kızın ve polis olma hayalinin peşinden, Kore’ye gider. Ama orada geçirdiği süre içinde işler istediği gibi gitmez ve Ken, kendisini hayal ettiğinden çok farklı bir noktada, gangsterlerle dolu yer altı dünyasında bulur. Güçlü adalet duygusu acaba Ken’i olmak istediği yere getirebilecek midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meert11 -- 8 Mart 2015; 15:21:38 >
  • Arkadaşlar sınavlarım nedeniyle haftalık malesef konuyu her gün güncelleyemeyeceğim ama incelemelerim artık daha detaylı olacak diyebilirim.

    Gelelim 3. güncellemeye. İlk başta eğlenceli mangalardan başlayacağım ve bugün tanıtacağım manga:



    İsmi: Onani Master Kurosawa (Masturbasyon Ustası Kurosawa)
    Çıkış Yılı: 2005
    Chapter Sayısı: 31
    Türler: Drama, Parodi, Okul, Romantizm, Psikolojik, Seinen, Ecchi, Doujinshi
    Yazar: Ise Katsura
    Çizer: Yokota Takuma

    Konuyu kısaca anlatacak olursam Kurosowa bir ilk okul öğrencisi ve başkalarıyla pek konuşmayan içine kapanık bir tip ama hikayeyi garip ve ilginç kılan kısım ise Kurosawa’nın değişik bir hobisi olması; bu hobi ise hergün okuldan sonra Kurosawa’nın kızlar 3. kat tuvaletine sızıp orada tüm gün gözüne kestirdiği bir kız üzerine hayallere dalıp mastürbasyon yapması.

    Üstte değindiğim kısım sadece giriş idi asıl konu Aya Kitahara’nın bu hobisini fark etmesi üzerine gelişiyor ve kendinizi okumaktan alamayacağınız şantaj, zorbalık, intikam, keder ile size duygu rolerkosterına bindirecek bir seri Onanie Master Kurosawa.

    Gelelim kişisel yorumuma manga ilk başta çok geğik ve parodi havası ağır bir şekilde başlıyor ama olaylar geliştikçe psikolojik yönü kendini ağır bir şekilde hissettirmeye ve devamında açık bir şekilde ağırlığını koyarak devam ediyor.


     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4


    Mangada bir çok anime ve mangaya gönderme yapılmış (parodi) ve bu göndermeler konu ile öyle uyumlu bir şekilde verilmiş ki çok fazla anime manga birikimi olmayan kimseler gönderme olduğunu anlamayabilir ama hiç yadırgamayacağınız kadar da konu ile uyum içerisinde. Ama ne kadar birikiminiz olmasada death note code geass gibi göndermeleri görünce kendinizi sırıtmaktan alamayacaksınız.


     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4


    Konu bütünlüğü ve aktarım başarısı olarak çok başarılı hemen kendine bağlıyor ve chapterları bir bir okumaya devam ediyorsunuz. Karakter gelişimi ve psikolojik tahliller çok başarılı bir şekilde yapılmış yapılmı hareketler ve alınmış kararlar kahramanların o anki psikolojisine çok iyi uyuyor ve okurken karakterleri pek yagılamıyorsunuz.

    Eğer anlattıklarım şimdiden ilginizi çektiyse ismine ve geyiğine hiç aldanmayıp başlayın derim ama uyarımı şimdiden yapayım manga seinen türünde yani yetişkinlere yönelik -18 arkadaşların içinin kaldıramayacağı veya anlamakta zorlanacağı sahneler olabilir özellikle ve cinsel şakaları kaldıramayacak biriyseniz sizi uyarmamda fayda var çünkü bu manga türlerde yazan her şeyin hakkını sonuna kadar veriyor. Okurken ben çok eğlendim özellikle karakterlerin manganın başındaki haliyle sonundaki hali arasındaki değişimlerini gözlemlemek ve yazarın espirileri çok güzel bir şekilde araya serpiştirmesi manganın manga göre en büyük artıları.

    İyi vakit geçirebileceğiniz ve önemli hayat dersleri çıkarabileceğiniz bir manga konu size göreyse 9/10 okunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 8 Mart 2015; 18:59:06 >
  • Onani Master Kurosawa yı okumaya başladım yarısına kadar geldim gerçekten çok eğlenceli ve güzel bir seri tavsiye ederim
  • YamiNoGame kullanıcısına yanıt
    31 chapter olması ironik umarım bitirince beğenirsin
  • Manhwa'lardan iki efsane seri önereceğim sizlere. Fheng Shen Ji ve Tower of God. Bu serileri takip edenler eminim hak vereceklerdir bana. :)

    Bu arada konu çok güzel olmuş hocam.The Gamer'a başlayacağım yarın,bayağı ilgimi çekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 9 Mart 2015; 2:14:37 >
  • Vagabond'ta sağlamdır.Berserk ile beraber gördüğüm en iyi çizimler bu mangada.Hatta Berserk'ten 1-2 tık daha önde olablir.Miyamoto Musashi adlı efsanevi samurayın hikayesini anlatıyor.

    1-2 örnek çizimlere.

     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4
     Animesi Olmayan Efsane Mangalar Serisi** Bölüm 4
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.