Şimdi Ara

Anime mi Manga mı daha zevkli/kaliteli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
6.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedense mangalara bi ısınamadım. Animelerin yanında fazlasıyla sönük kalıyor. Animeler hem daha aayrıntılı, müzik,efekt gibi ögeleri de var. Her türlü anime bence.

Örneğin Death Note'un mangası animenin yanında vasatın altında kalıyor. O jenerik müziği bile başlı başına seçmek için neden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Animesine mangasına göre değişir ama total de animeler daha zevkli mangalar daha kalitelidir.
  • Japonya'da yaşayıp, marketlerden haftalık dergiyi aldıktan sonra otobüste-metroda elimize alıp sayfalarını koklamadığımız sürece manga okumanın pek bir olayı yok bana göre açıkçası. İnternetten dijital olarak okumak çok zevsiz geliyor bana. Diğer taraftan, Japonya'da koca koca adamların bile manga okuduğunu, dolayısıyla gittiğiniz her yerde çekinmeden çıkarıp okuyabileceğinizi, çevrenizdekilerle mangalardan sohbet etmenin verdiği zevkin boyutunu düşündüğümüzde animeyle kıyaslanamayacak seviyede olduğuna inanıyorum. Burada öyle bir imkanımız yok ne yazık ki. Dolayısıyla animelerle yetinmek durumunda kalıyoruz maalesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Japonya'da yaşayıp, marketlerden haftalık dergiyi aldıktan sonra otobüste-metroda elimize alıp sayfalarını koklamadığımız sürece manga okumanın pek bir olayı yok bana göre açıkçası. İnternetten dijital olarak okumak çok zevsiz geliyor bana. Diğer taraftan, Japonya'da koca koca adamların bile manga okuduğunu, dolayısıyla gittiğiniz her yerde çekinmeden çıkarıp okuyabileceğinizi, çevrenizdekilerle mangalardan sohbet etmenin verdiği zevkin boyutunu düşündüğümüzde animeyle kıyaslanamayacak seviyede olduğuna inanıyorum. Burada öyle bir imkanımız yok ne yazık ki. Dolayısıyla animelerle yetinmek durumunda kalıyoruz maalesef..

Türkiyede Manga kullanımı koleksiyonculuktan öteye geçemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madao

quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Japonya'da yaşayıp, marketlerden haftalık dergiyi aldıktan sonra otobüste-metroda elimize alıp sayfalarını koklamadığımız sürece manga okumanın pek bir olayı yok bana göre açıkçası. İnternetten dijital olarak okumak çok zevsiz geliyor bana. Diğer taraftan, Japonya'da koca koca adamların bile manga okuduğunu, dolayısıyla gittiğiniz her yerde çekinmeden çıkarıp okuyabileceğinizi, çevrenizdekilerle mangalardan sohbet etmenin verdiği zevkin boyutunu düşündüğümüzde animeyle kıyaslanamayacak seviyede olduğuna inanıyorum. Burada öyle bir imkanımız yok ne yazık ki. Dolayısıyla animelerle yetinmek durumunda kalıyoruz maalesef..

Türkiyede Manga kullanımı koleksiyonculuktan öteye geçemez.

Aynen öyle bu yüzden Animeye devam :)

• Dergi,saf ağaçtan yapılmış,dijital olmayan,çizgi roman-manga okumak tabiki daha zevklidir ama bunun koleksiyonu hem zordur hem hevesliktir,uğraş ister.Günümüzde dijital ortam da kolay kolay indirmek varken diğeri işsizlikten başka birşey olmaz.Manga'yı sevmeyen shounen jump okusu da sevmez,dijital olsa da,onun ile alakası yok.Ayrıca anime manga'nın renkli hali olup üstüne bonus serpiştirilmişidir.Anime de ki ahenk,müzik,ortam,gerçeklik,şahanelik manga da yok.

@xLordRealx
  • Eğer anime gerçekten manganın hakkı verilerek yapıldıysa, mangasına göre daha çok zevk veriyor bence.Ama bazı animeler, mangasının hakkını veremiyor, manganın tadını veremiyor.

Tabii mangasını okuduysan, animelerin pek tadı kalmıyor olucakları bildiğinden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Manga bence daha iyi oluyor hikayeyi ham haliyle okuyoruz birde o çizimleri kafamızda canlandırmamız çok güzel oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür1616 -- 11 Mayıs 2014; 20:51:56 >
  • Japonya da olmadigimiz icin anime>manga

• Değişir.

• Duruma göre değişiyor. Mesela Bleach'in animesini, One Piece'in mangasını daha çok severim. Bunlar aklıma ilk gelen örnekler, bunun gibi tüm seriler için farklı yorum yapılabilir bence.
  • Her ikisinin de ayrı bir zevki var
  • Duruma göre değişir, mesela Manga'sı Anime'sini adeta satır satır takip ettiğini en azından kısmen de olsa hissettiriyorsa bu bir artı puandır elbette ama çoğu Anime Manga'dan geçişte çeşitli sebeplerden ötürü (orijinal karakter tasarımcısının pek stilize bir iş çıkartmaması, şiddet öğesinin TV'deki yayın slot'u alımına sekte vurabilecek olmas, alınan yayın slot'unda gösterebilecek olandan halihazırda daha fazla bölüme yayılmış olmasından, yapımı üstlenen stüdyonun yapımın Manga ile tamamen aynı olmayıp farklılaşmasını arzu etmesinden yada başka başka sebeplerden) ötürü bir Manga'yı çoğu kez Anime ile farklı kriterlerle değerlendirmek gerekir.

Fakat gerek Anime gerekse Manga uzun süredir devam ediyorsa bu ister istemez Anime'deki animasyon düşüşlerine yada yaratılan Anime'ye özel bölümlerin sıkıcı olup olmamasına dikkati çekecektir. Kısacası bu sorunun tek bir cevabı yoktur, Manga'sına göre değişir diyelim.

İlla bir örnek vermek gerekirse, karamsar işlenişin Anime'nin de önüne geçmesi, kimi yerlerde "bu kadarı da olmaz" dedirtmesi (Bkz David Carradine reyis'e saygı duruşuna geçilen kısım, anladınız orasını :) ) yada komedi öğesinin adaptasyonunun gerisinde kalması nedeniyle Welcome to NHK'in Manga'sından ziyade Anime'sini daha başarılı bulurum. Ama Anime adaptasyonunun müziklerini yada seiyuu kadrosunu Manga'ya kıyasla artı puan olarak görmem. Neticede diyalogları okurken o karakterin seiyuu'sunu hayal etmeme yada arka planda müziklerini açıp dinlememe engel olacak bir faktör yok. Ghost in the Shell'de ise sadece Manga değil her Anime adaptasyonu kendi ayrıksı tarzına sahip olduğundan bir Anime - Manga ayrımından yüzeysel olarak bahsedip yargı belirtmemiz doğru

Özet geçmem gerekirse illa bir yargıda bulunmak gerekiyorsa Anime ve Manga'yı tamamen farklı yapımlar gibi değerlendirmek, Ghost in the Shell gibi deconstruction niteliğinde adaptasyonlar haricinde her iki ayrı tarzı yan yana koymamak kanbım en doğrusudur. Umarım kişisel görüşümü yeterli açıklayabilmişimdir.

• Takip ettiğin seriye ve senin kişisel zevkine göre değişir. Genel olarak anime mangadan daha iyidir yada tam tersi gibi bir durumu izah etmemiz mümkün değil yani.
  • İkisini verdiği zevkin bende farklı yeri var o yüzden ben ikisini aynı kefeye koymuyorum.Hem manga okurum hem anime izlerim sıkıntı yok benim için.
  • Tablet le isteğin zaman istediğin manga yı okumanın zevkini hiçbiri veremez otobüste dolmuşta metro da kısaca istediğin her yerde okuyabilin ama anime de o imkan olmuyor pek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenpachii -- 5 Temmuz 2014; 18:07:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenpachii

Tablet le isteğin zaman istediğin manga yı okumanın zevkini hiçbiri veremez otobüste dolmuşta metro da kısaca istediğin her yerde okuyabilin ama anime de o imkan olmuyor pek

Bende mangayı tablette okuyorum ama kağıdın verdiği zevki veremiyor neyse ben böylede mutluyum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • manga çoğu zaman daha iyidir.genelde animatörler işi batırıyor
  • İkisinin tadı ayrı diyordum da anime sanki daha zevkli

• Mangayı animeye düzgün aktarma oranını hesaba katarsak manga diyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.