Şimdi Ara

© << ANIME CÂFE since 2005 >> © (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.197
Cevap
12
Favori
728.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Yevaud

Birşey değil hocam, benim bu japonca hakkında bir sorum daha olacaktı; shinobi kelimesinin tam karşılığı nedir? Bazı yerlerde ninja bazı yerlerde casus olarak kullanılıyor, fekat yanlış anlamadıysam bir yerde ninpou (tam olarak emin değilim ama yazılışı böyle bişiydi galba ) kelimesininde ninja yerine kullanıldığını farkettim ve akabinde kafam karıştı beni bu konuda aydınlatırsan sevinirim...

Benim Naruto dan bildiğim kadarıyla Shinobi bizim kullandığımız anlamda ninja demek ama evet ben de gördüm ninpou'nun da kullanıldığını. Hocam doğrusunu söyler , ben de merak ettim.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ChaiShe

Bu arada, Ichigo 100% ü benwww.readmanga.com dan okuyorum...fazla şey vaadetmese de eğlenceli bi manga..

Hocam bende zaten gırgır olsun diye izliyom bu tarz animeleri, yani bir vaat beklediğim yok

Abi siz de , daha ne vaat etsin. O kadar iç çamaşırı vs vaat ediyor gözlerimize. İngilizcede Fanservice diyolar bu tür şeylere yani müşteri memnuniyeti gibi bişey oluyor türkçesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegfried -- 14 Kasım 2006; 22:43:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: siegfried

Benim Naruto dan bildiğim kadarıyla Shinobi bizim kullandığımız anlamda ninja demek ama evet ben de gördüm ninpou'nun da kullanıldığını. Hocam doğrusunu söyler , ben de merak ettim.

Kardeş benim @ChaiShe hocama esas sorma nedenimde oydu zaten; yani japonca shinobi olarak telaffuz edilen sahnelerde alt yazıda ninja kelimesinin geçmesi. Ben her nekadar japoncanın j'sini dahi anlamasamda bol bol strateji oyunu oynadığımdan (kim demiş bilgisayar oyunları zihinleri köreltiyor diye, ben tarihi strateji oyunlarından öğrendim ) shinobi sınıfının ninjalıktan ziyade - burda ninjalıktan kastım suikastçiliktir- casusluk ve ishtihbarat mevzusu üzerine yoğunlaşmış bir kast olduğu biliyorum; yani ninjalar gölgelerin ardına gizlenen ölüm tacirleri iken, shinobiler o zamanların haber alma ve provakatörlük üstadı idiler. Kısacası birinin işi aşırı sosyallik gerektirirken bir diğerininki oldukça anti-sosyal bir meslek idi. Eh bu iki sınıf arasındaki uçurum bu kadar genişken nasıl olupta birbirlerinin yerine bu kadar rahatça kullanılabilmeleri benim oldukça ilgimi çekti

quote:

Abi siz de , daha ne vaat etsin. O kadar iç çamaşırı vs vaat ediyor gözlerimize. İngilizcede Fanservice diyolar bu tür şeylere yani müşteri memnuniyeti gibi bişey oluyor türkçesi

Ya yorumlarım oldukça haşin oldu sanırım, dilim sürçtü ise herkeşten affola , ama @ChaiShe hocamın tavsiyesi üzerinewww.readmanga.com sitesine dalıp ichibo %100 mangasının ilk chapter ını okuduğumda oldukça şaşırdım, animesini daha izlemediğim için herhangi bir yorumda bulunmuycam ama mangasının ilk çeptırına (chapter-çeptır aslında beni rehber yapçaklar varya rönesans gerçekleştiririm bu memlekette ) dayanarak bir yorum yapmam gerekirse seninle daha önceki muhabbetlerimizde aklımda oluşan şeyle (senaryo diyelim) yakından uzaktan alakası yok be @siegefried bilader. Gerçi ilk bir iki sayfasında kızın iç çamaşırını adamın gözüne gözüne sokarak japonlar sapıklıklarını bir kere daha kanıtlamış olsalarda (bu arada kızın yüzünü gayet iyi görüyor oğlan niye sonra arayışa geçiyor anlamadım :| ) genelde birazda hüzün yaşadım (adını unuttum ama gözlüklü kız bence çok sempatik, bizim salağın onu önce cesaretlendirip sonrada boşlaması, kızında bunun üzerine ağlayarak sahneyi terketmesi beni oldukça duygulandırdı, bilmiyorum belki birazda alkolün etkisiyle bana öyle gelmişde olabilir ) dolayısıyla bence "ichigo %100" "Love Hina" dan bile daha fazla gözüme girdi böylece. Sanırım tavsiye isterken özellikle ecchi olmasında ısrar etmekle bir hata yaptım, esas anlatmak istediğim içinde komedi/aşk-meşk/birazda duygusallık olan seriler aradığım yönündeydi. Ki benim izlediğim animelerde hep bu tarzdır; Ai Yori Aoshi - Love Hina - Chobits - Hand Maid May vb. aslında daha bir sürü varda aklıma ilk bunlar geldi. Bu tür bildiğin animeler varsa tavsiyelerini bekliyorum...

DİPNOT=bu mesajı yazmaya başladığımda saat 01:30'du, bittiğinde bir baktımki 02:45 olmuş
  • @siegefried birbiri ardına manga sorularımla seni rahatsız ediyorum kusura bakma ama manga okurken dikkatimi çekti, hikayenin akışı soldan sağa değilde sağdan solamı gidiyor? Banamı öyle geldi?
  • quote:

@siegefried birbiri ardına manga sorularımla seni rahatsız ediyorum kusura bakma ama manga okurken dikkatimi çekti, hikayenin akışı soldan sağa değilde sağdan solamı gidiyor? Banamı öyle geldi?

Evet ona çok dikkat et.Japonca sağdan sola yazılan bir dil. Onun için hep en sağdaki baloncuktan başlaman lazım okumaya.Bazen iki sayfayı birarada scan ediyorlar zorunluluktan dolayı, o tür sayfalarda da birinci sayfa yerine 2. sayfanın en sağından başlıyorsun okumaya sonra 1. sayfayı okuyorsun. ilk başta biraz ters gelebilir ama ben öle alıştım ki artık penguen gibi karikatür dergilerini okumak bana bir garip geliyor. Ranma'nın mangası soldan sağaydı nedeninden bende emin değilim ama büyük ihtimalle amerikalıların uyarlamasıdır. zira manganın amerikan versiyonundan yapmışlardı scan'leri.

Aklıma Suzuka geliyor romantik manga deyince bu aralar. Eğer biraz da sporla ilgili ,değişik ve orjinal bir manga istersen Rough'ı oku. Benim en sevdiğim 10 manga listeme girebilecek bir manga kendisi.

Şu an bu alanda en beğendiğim manga ise UnbalancexUnbalance. (bazen Unbalancex2 diye de yazıyolar) Bu biraz daha ciddi bir romantik manga ve zaten fazla bir chapterı yok nette henüz ama dikkat et,bu koreceden çevrilmiş yani soldan sağa okunuyor.Zaten koreliler mawnha diyolar mangaya, görürsen şaşırma.

yalnız benim bildiğim kadarıyla suzuka dışındaki ikisinin animesi yok.Zaten Rough'ı okursan animeye çevrilmesinin ne kadar zor olduğunu görürsün ama gerçekten çok eğlenceli. Suzuka'nın da animesini bulabilir misin veya kaç bölüm çıkmış onlardan haberim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegfried -- 15 Kasım 2006; 21:31:10 >
  • quote:

Aklıma Suzuka geliyor romantik manga deyince bu aralar. Suzuka'nın da animesini bulabilir misin veya kaç bölüm çıkmış onlardan haberim yok.

Tavsiyen üzerine küçük bir araştırma yaptım Suzuka hakkında, 2005 yılında 26 bölümlük bir TV Serisi çıkmış ama görünüşe göre OVA'sına yada filmine rastlamadım, ki buda iyi birşey indirmesi daha kolay olacak . Konusunuda "Love Hina"ya benzettim biraz; işte eleman okula gidiyo kalacak yer lazım, bi akrabası ona bina tahsis ediyo kira vermiyo ama binanın bakımını üstleniyo, üstüne üstlük onun dışında orda kalan birkaç kız daha var . Geriye kalan tek şey torrentini bulma ve indirme engeli, onuda bitmek tükenmek bilmeyen azmim sayesinde aşıcam

Ha bu arada "Ranma ½"yi okuduğunu ama kendini tekrarladığından sıkılıp bıraktığını söylemişsin. Bu seriye hangi açıdan baktığına göre değişir bence. Ranma ½'de komedi olayıyla dövüş birebir giden mevzular, hatta çoğu bölümünde dövüş oldukça ağır basıyor, yani dövüş kısımlarını çıkarırsak geriye pek birşey kalmaz, o yüzden okurken yada izlerken buna göre ayarlarsan kendini bence seninde oldukça ilgini çekecek bol şamatalı bir aksiyon anime/manga ile karşılaşmış olursun. Bir de romantizm var demişsin ya orda çok güldüm yahu O romantik olacak iki salak şahıs varya (ranma ve akane) 161 bölümlük tv serisi, 11 OVA ve 3 filmde dahi bir türlü birleşemiyorlar, mübarek ne inat varmış onlardada arkadaş , keçide dahi okadar yoktur , yani eksi olarak sayılabilecek birşey varsa oda bu mevzu, onun dışında hiçbir kusuru yok şahsımca, ayrıyetten benim koleksiyonumun en nadide parçasıdır, hatta anime koleksiyonu yapmaya başlamamın tek sebebi "Ranma ½" sevdamdır , aslında sırf sana sevdirebilmek için tüm seriyi DVD'ye çekip verecem, yolun buralara düşerse (İZMİR) haberim olsun, MSN'den irtibat kurarsın benle (boş DVD'de getir ama ); "ermanerkus@yahoo.com.tr"...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaiji -- 17 Kasım 2006; 15:04:39 >
  • quote:

Tavsiyen üzerine küçük bir araştırma yaptım Suzuka hakkında, 2005 yılında 26 bölümlük bir TV Serisi çıkmış ama görünüşe göre OVA'sına yada filmine rastladım, ki buda iyi birşey indirmesi daha kolay olacak, konusunuda "Love Hina"ya benzettim biraz, işte kalacak yer için kira vermiyo ama binanın bakımını üstleniyo, artı binada kaplıca hizmeti felan, üstüne üstlük onun dışında orda kalan birkaç kız daha geriye kalan tek şey torrentini bulma ve indirme engeli, onuda bitmek tükenmek bilmeyen azmim sayesinde aşıcam

Ve işte suzuka'nın torrent linki
    Ben her türlü torrent işim için önce buraya bakıyorum. Bu site diğer sitelerde arama yapıp sonuçları gösteriyor. Bildiğiniz özel siteler yoksa, bilindik popüler torrent sitelerinde tek tek gezmek yerine bunu kullanabilirsiniz.

***** yazan yere t o r r e n t z yazın. 3 farklı şekile denedim 3 ünde de ***** gösterdi. Bu son yazdığımda gözükmüyorsa siteyi almak için mesaj atın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinoxybird -- 16 Kasım 2006; 3:05:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kinoxybird

Ben her türlü torrent işim için önce "t o r r e n t z . c o m"a bakıyorum. Bu site diğer sitelerde arama yapıp sonuçları gösteriyor. Bildiğiniz özel siteler yoksa, bilindik popüler torrent sitelerinde tek tek gezmek yerine bunu kullanabilirsiniz.

Eyvallah kardeş bu site ilaç etkisi yarattı, teker teker sitelerden torrent araştıracağıma burdan search tuşuna basmamla hepsine bakmış oluyorum, çok pratik, bende torrentten indirme yapan tüm arkadaşla tavsiye ediyorum bu siteyi...
  • Death Note'nin 6 bölümünü de youtube de izledim, saolsun koymuş japon elemanlar. Eh, 7.bölümünü bekliyoruz. Bence harika bir seri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlCaDrAs

Death Note'nin 6 bölümünü de youtube de izledim, saolsun koymuş japon elemanlar. Eh, 7.bölümünü bekliyoruz. Bence harika bir seri.

Aga o 37 bölümlük bir seri olacak ve daha ekim ayında başladı, bi terslik olmazsa 2007 haziranından önce bitmez, hatta sonrasına bile sarkabilir, onun bölümlerini beklemek için sende peygamber sabrı olması lazım vallahi, ne diyim kolay gelsin...
  • Haftada bir yayınlanmıyor mu? Ee napıcam şimdi, mangaya devam mı etsem?
  • quote:

Haftada bir yayınlanmıyor mu? Ee napıcam şimdi, mangaya devam mı etsem?

Haftada bir yayınlanıyorda, planlanan bitiş süresi haziran 2007, seni bilmemde ben takip ettiğim serileri o kadar beklersem kudururum , zaten Hellsing'in OVA'larını 6 ayda bir yayınlıyorlar; ilki şubatta çıkmıştı, ikincisi ağustosta, bir değişiklik yapmazlarsa üçüncüsüde şubatta çıkıcak, offff nası beklicem bilmiyorum daha üçbuçuk ay var...
  • Neyse, ben daha yeni anime manga ortamına daldığım için, diğer animeleri izleyeceğim. Bleach ve Full Metal Alchemist'e başladım.
  • quote:

Neyse, ben daha yeni anime manga ortamına daldığım için, diğer animeleri izleyeceğim. Bleach ve Full Metal Alchemist'e başladım.

Takıl kafana göre kardeş, yanlız bir düzeltme yapayım; benim söylediğim "Death Note" animesi idi, mangası değil, manga olayıyla fazla ilgili değilim belki mangası çoktan bitmiştir, yada en azından animesinden daha ilerdedir. Forumda gördüğüm kadarıyla mangalarla en ilgili @siegfried bence ona bir sor
  • quote:

quote:

Neyse, ben daha yeni anime manga ortamına daldığım için, diğer animeleri izleyeceğim. Bleach ve Full Metal Alchemist'e başladım.

Takıl kafana göre kardeş, yanlız bir düzeltme yapayım; benim söylediğim "Death Note" animesi idi, mangası değil, manga olayıyla fazla ilgili değilim belki mangası çoktan bitmiştir, yada en azından animesinden daha ilerdedir. Forumda gördüğüm kadarıyla mangalarla en ilgili @siegfried bence ona bir sor

Death note un mangası biteli bir süre oldu. 108 chapter tamamı. Ben hepsini okumama rağmen çok beğendim diyemiycem.Benim tarzımda bir manga değil. Ama çok beğenenleri bile ortasında olan bir gelişme üzerine okumayı bıraktılar. Hadi bakim merak edin ne olduğunu.

Yaw bu arada bu bekleme olayı harbiden insanı yoruyor. Naruto'yu 9 aydır her hafta takip ediyorum.bazen içimden uzun süre okumamak,sonra hepsini komple okumak geliyor ama en fazla bir hafta sonra vazgeçiyorum.Okusan da bir türlü okumasan da yani.
  • Az önce FMA'nın ilk 6 bölümünü izledim online olarak. Yarın da diğer 10-20 tanesini izlerim galiba. Ya bu kızların japonca konuşmalarına hastayım, ne şirin bir dildir ya.
  • quote:

Yaw bu arada bu bekleme olayı harbiden insanı yoruyor. Naruto'yu 9 aydır her hafta takip ediyorum.bazen içimden uzun süre okumamak,sonra hepsini komple okumak geliyor ama en fazla bir hafta sonra vazgeçiyorum.Okusan da bir türlü okumasan da yani.

Vallahi billahi, doğru söze ne denir , bu arada bende ichigo %100 müptelası oldum, bi ara durgunlaşsada satsuki'nin gelişiyle tekrar gırgır olmaya başladı, heleki sotomura'nın çıkartmasıyla tam bir şamata ortamı oluştu , chapter 40'tayım.www.readmanga.com dan okuyorum fekat orda görünüşe göre sadece 58 chapter var ve seri 58 chapter da bitmiyor tahminimce, bu seri kaç chapter diye soracaktım, birde birkaç sayfa önceki verdiğin tavsiye sitelerinde full hali varmı diye merak ettim, varsa hangi sitede olduğunuda yazarmısın çünki yanlış hatırlamıyorsam 4 tane site yazmıştın ve hepside kayıt istiyordu ...
  • Ben geldim..evde internet kesildi maalesef internet cafedeyim..
    Shinobi kelimesine gelince, aslina bakarsaniz ilk defa duydum..şöyle bi cafedeki internetin olanaklarıyla online sözlükten araştırdım..malum japonca karakterler gözükmüyor..evde olsam daha ayrıntılı bi araştırma yapardım..shinobi "casus" demek, ama "ninja" olarak da kullanılıyor..ninpou için ise sözlükde "ninja sanatı" yazıyor.yani burdan anladığımız kadarıyla shinobi genel bi ifade olarak hem casus hem de ninja olarak kullanılıyor..ancak ninpou sadece ninja anlamında kullanılıyor..japoncada birbirine çok benzeyen, aynı anlama gelen böyle kelimeler çoktur..ancak biri bi yerde kullanılabilirken diğeri kullanılamaz...
    Bu arada japonca dilinin iki tür yazım yönü vardır..birincisi bizim alfabemiz gibi soldan sağa yazılır..genelde bu kullanılır..ancak kitaplarda ve mangalarda sağdan sola ve yukarıdan aşağıya doğru yazılır..bu yüzden mangaları, kitapları terstir...selamlar...
  • ilk okuyuşta dedim ters mi basılmış diye. :D
    yukardan aşağıya okunduğunu biliyodum ama bunu bilmiyodum. öğrendiğimde utanmıştım kendimden :D
  • quote:

ilk okuyuşta dedim ters mi basılmış diye. :D
    yukardan aşağıya okunduğunu biliyodum ama bunu bilmiyodum. öğrendiğimde utanmıştım kendimden :D

Utanılacak bir şey yok kardeş; bende adamlar scan ederlerken yön aksine döndü diye tahminde bulunmuştum ilk okuduğumda . Yukarıdan aşağıya yazıldığını bende biliyodumda @siegfried söylemeseydi sağdan sola yazıldığını hâlâ farketmemiş olacaktım ve akabinde ters ters okumaya devam edecektim
  • quote:

quote:

Vallahi billahi, doğru söze ne denir , bu arada bende ichigo %100 müptelası oldum, bi ara durgunlaşsada satsuki'nin gelişiyle tekrar gırgır olmaya başladı, heleki sotomura'nın çıkartmasıyla tam bir şamata ortamı oluştu , chapter 40'tayım.www.readmanga.com dan okuyorum fekat orda görünüşe göre sadece 58 chapter var ve seri 58 chapter da bitmiyor tahminimce, bu seri kaç chapter diye soracaktım, birde birkaç sayfa önceki verdiğin tavsiye sitelerinde full hali varmı diye merak ettim, varsa hangi sitede olduğunuda yazarmısın çünki yanlış hatırlamıyorsam 4 tane site yazmıştın ve hepside kayıt istiyordu ...

http://www.yanime.com/projects/ichigo100/

Bu site ichigo'yu ingilizceye çeviren grubun sitesi.kayıt olmadan indirebiliyorsun.Mavi ile yazılmış volume 1, volume 2 yazan yerlere tıklayıp biraz beklersen indirmeye başlar. o yazdığım 4 sitenin de 3 ünde var.

Daha kızlar bitmedi merak etme. Seri de zaten bayağı uzun 167 chapter olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegfried -- 18 Kasım 2006; 19:26:09 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.