Şimdi Ara

Aniden Sol gözün Bulanık Görmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
121.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Glokom yani göz tansiyonu hastalarının %5-%10 'luk bölümü bu hastalığa sahiptir. Çoğunlukla daha öncede sitemizde belirttiğimiz gibi çok sinsi bir şekilde ilerleyen ve ne zaman ortaya çıkacağı belli olmayan göz tansiyonunun bir değişik versiyonudur ve normal glokomdan farklı olarak şiddetli bir şekilde ortaya çıkar. Gözlerde şişlik, kızarıklık, görme bozukluğu ve baş ağrısı gibi etkenler ortaya çıkartabilmektedir ve belirtileri herkes tarafından anlaşılmaktadır.

Bu şikayetler ile doktora giden hastaların göz tansiyonu genelde 40-50 mm veya daha fazla civa basıncı şeklinde çok yüksek düzeylerde bulunmaktadır. Bu yüksek glokomun acilen ilaç tedavisiyle tedavi edilmesi ve hastanın ameliyat edilmesiyle rahatsızlığın giderilmesi gerekir. Eğer hasta doktora gitmekte gecikirse yüksek göz tansiyonu nedeniyle birkaç gün içerisinde tam olarak görme kaybı görülecektir.
    Gönderen Likarto 29 Ağustos 2011 Pazartesi Etiketler: Göz Tansiyonu, Göz Tansiyonu (Glokom)
    göz tansiyonu hastaları neler yapmalıdır

Göz tansiyonu genelde yaşlılarda veya 40 yaş üzeri kişilerde görülse de hemen hemen her yaş grubu risk altındadır. Bu nedenle hastaların hastalık sırasında neler yapmaları gerektiği çok önemlidir. Öncelikle doğru teşhis koyun bu tip vakalarda doğru teşhis çok önemli. Bunun için de mutlaka bir hekime başvurmanız gerekir. Hastalığın ilerlememesi için de hekimin vereceği kararlar erken teşhis için çok gereklidir.

Hastalık saptandıktan sonra doktor size damla kullanmaya başlatabilir. Ameliyata kadar damla kullanımı çoğu zaman gerekir. Gözün akmaması, ağrı yapmaması için damla çok sık kullanılır. Bazen göz içi basınç damla ile düşebilir o zaman ameliyat gerekmez ancak bu gibi durumlarda hastalar hayatlarının sonuna kadar damla kullanmak zorunda kalabilirler. Ancak damla kullandığı halde göz içi basınç düşmüyorsa o zaman ameliyat şarttır.

• quote:

Orijinalden alıntı: é r s é

Varmı başına gelen. Gece gece kafama takıldı. Pc başına geçince farkettim. Yazıları okuyamıyorum.

Aynı problem bendede oldu 2 ay once ama gecti asırı pc kulanımından olabilir suan sorunsuz goruyorum istersen doktora git rotbalance ayarı yapsın
  • Kısa süreli birşey ise tansiyonun çıkmıştır.Başın ağrıyorsa kesin tansiyon
  • Bu KAÇ? 2
  • Bende benekler görüyorum sağ gözümde ve 1 yıldır duruyor önemsemedim önemli birşey değildir diye ama ?
  • Göz tansiyonu.
    Not:Ciddiyim,git bir doktora görün.
  • şuan banada oldu tam evden çıkcaktım sol göz bulanıklaştı birden sağ gözde sıkınıt yok ama varmı bi bilgisi olan
  • Beyler su an babamin sol gozu gormuyor doktora gidiyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatalım. Nedir arkadaşlar son durum. Muayene oldunuz mu yada ne zaman geçti bulanıklık. Başınız hala ağrıyor mu ?
  • Tam da bu olay basima geldi. Normalde miyop astigmat vardi lakin sabahtan beri gozum bi garip. Sag goz telefondan yazi bilr okuyamiyor.

• İlk Göz Doktoruna git cevabı tatmin edici olmazsa nörolojiye git ms dahi olabilirsin. Görme sorunları sadece göz hastalıklarına işaret etmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana lisedeyken olmuştu en arka sırada oturuyordum gözüm birden bulandı tahtayı göremedim,günün akşamında pcdeki yazıları okuyamaz hala geldim ve acayip gözüm yorulup şişiyordu. Doktora gittim astigmat teşhisi koydu gözlük verdi. Çok kötü bi durum hayattan soğuyorsun hatta 1080p görürken 360p oluyor sanki. Şuan yaşım 20 göz numaram fazla büyük değil 1 civarında ama astigmat cidden kötü birşey çizdirmeyi düşünüyorum.
  • sabah itibariyle biraz daha iyi klsa da bulaniklik devam ediyor. Ozellikle yakinda bulaniklik var. Lensten mindedik lens de yoktu gozumde. Glokomdan suphelendim. Daha once var dediler sonra yokmus dediler. Ayrica bende de 1 derece miyop 2 derece astigmat var ama bu durum farkli gibi.

Bi gun daha gecsin doktora gidecegim.

• Son durum nedir arkadaş bende aynı sorunları yaşıyorum ben doktora giderken yolda düzeliyor doktorlar tüm değerlerin 0 diyor damla yazıyorlar ama yine oluyor bazen sağ bazen sol değişiyor 2 defa gittim birşey yok diyorlar genellikle kısa süreli oluyor

• En iyisi bir doktora gitmen
  • Bu sabah başıma gelen şey.Sabah bir kalktım sol göz bulanık görüyor,yıkarım geçer diye düşündüm baya bir yıkadım ama geçmedi.Tek bir noktaya bakınca görüntü düzeliyor sanki focuslanıyormuş gibi,ama gözümü kırpınca ya da sağa sola bakınca yine bozuluyor.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Göz yorgunluğundan kaynaklıdır, normalde bir kaç dakika sürüp geçmesi lazım.Eğer bitmezse bir doktora görünün, yanma batma vs yoktur umarım. Ama siz erkenden bi özele görünün ne olacağı belli olmaz. Genellikle göz yorgunluğundan oluyor ama. Bu kitap 1900lerde veya 1800lerde yazılmış, çook eskiden süre gelen bir durum yani. Ama dediğim gibi hocam siz riske atmayın. Ve bilgisayar, telefon, veya kitap okurken 20 20 20 kuralını uygulayın. 20 dakikada bir 20 saniye 20 feet(6metre)uzağa bakın, dinlendirin
     Aniden Sol gözün Bulanık Görmesi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cesare Pevase

Göz yorgunluğundan kaynaklıdır, normalde bir kaç dakika sürüp geçmesi lazım.Eğer bitmezse bir doktora görünün, yanma batma vs yoktur umarım. Ama siz erkenden bi özele görünün ne olacağı belli olmaz. Genellikle göz yorgunluğundan oluyor ama. Bu kitap 1900lerde veya 1800lerde yazılmış, çook eskiden süre gelen bir durum yani. Ama dediğim gibi hocam siz riske atmayın. Ve bilgisayar, telefon, veya kitap okurken 20 20 20 kuralını uygulayın. 20 dakikada bir 20 saniye 20 feet(6metre)uzağa bakın, dinlendirin
    Tam da dediğiniz gibi oldu,15-20 dk içinde kendi kendine odaklamaya başladı,30. dk da sorun tamamen geçti.İlk defa başıma geldiği için şaşırdım ve endişelendim.Yanma batma vs hiçbir şikayetim olmadı.Sabah kalktığımda böyle bir sorun yoktu,kalktıktan sonra erken diye 1-2 saat daha uyudum böyle oldu.Bir de dün sabaha karşı anca yatmıştım,yatmadan 3-4 saat telefon ve bilgisayar ile uğraştım.Sanırım sorunun kaynağı bu,biraz fazla zorlamışız gözleri.Lakin sadece sol gözde olması da şüphe uyandırmadı değil.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginçtir arkadaşımda da oldu aynısı, çok kısa bir süre önce hatta. Onun da tek gözünde bulanıklık oluştu ve bir kaç gün sürdü. Göz yorulur gayet normal, kitaptada bahsettiği gibi kızarıklık dahi oluşur, sinir sisteminizi de etkiler(miş) haliyle. Düzenli bir uyku ve çok fazla ışığa maruz bırakmamak önemli olan, dediğim taktiğide uygularsanız enfes olur, her ne kadar ben uygulamasamda :d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cesare Pevase

Hocam ilginçtir arkadaşımda da oldu aynısı, çok kısa bir süre önce hatta. Onun da tek gözünde bulanıklık oluştu ve bir kaç gün sürdü. Göz yorulur gayet normal, kitaptada bahsettiği gibi kızarıklık dahi oluşur, sinir sisteminizi de etkiler(miş) haliyle. Düzenli bir uyku ve çok fazla ışığa maruz bırakmamak önemli olan, dediğim taktiğide uygularsanız enfes olur, her ne kadar ben uygulamasamda :d
    Valla o hissiyat birkaç dakika bile olsa oldukça endişe vericiydi,hele hele şu zamanda Zaten yıllardır böyle olupta yorulmaması bir mucize,dün fazla zorladığımdan koyverdi.Şimdilik bir problem yok nazar değmesin,dediğiniz taktikleri de uygulayacağım hocam,çok teşekkür ediyorum Bir daha olursa zaten doktora gitmek şart,şakaya gelmez.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.