Şimdi Ara

Ani Frende Titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uno aracımda ani frenlerde titremeyle beraber hafif bir takırtı geliyor ön taraftan. Ayrıca hafif frenlerde cıyırtı sesi geliyor ve bu cıyırtı düz değil periyodik aralıklarla. Disklerin değişme vakti mi geldi?

• Dünden beri bölüme konu dışından gelip geri çıkıyorlar galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 22 Ağustos 2012; 13:55:53 >
  • Frene basarken titreme var ise büyük ihtimal diskler ömrünü tamamlamış. Bende de aynı sorun var, şimdi disk ve balataları değiştiriyorum mecburen...
  • Diske dokun.Yüzeyi pürüzlü ise disk-balata vakti gelmiştir.Pürüzsüz ise balatanın zamanı gelmiştir.
  • disk ler soguk sıcaktan kavlamıs ve yamulmus direksiyon hızlı giderken frene dokunuldugunda muhtemelen tıtreme yapacak
    arac sıcakken yıkamayın diskler ve balatalar bu sekılde bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

disk ler soguk sıcaktan kavlamıs ve yamulmus direksiyon hızlı giderken frene dokunuldugunda muhtemelen tıtreme yapacak
    arac sıcakken yıkamayın diskler ve balatalar bu sekılde bozulur.

Valla yıkatmaya götürdüğümde genelde 15 dakka sıramı bekleyip yıkatıyorum. Bunun dışında farklı bir şey yapmıyorum.
  • 1. Disk eğrilmiş olabilir. (titreme ve ses yapar)
    2. Balata bitmiş olabilir.
    3. Balata ve disk arasına bir yabancı madde girmiş olabilir.

Eğer disk eğrilmiş ise düzelttirmeyin, yenisini alın. Disk değiştiğinde balata da değişir, unutmayın. Frene bastığınızda sağa ve ya sola çekme var mı?
  • Büyük ihtimalle fren diskleriniz eğrilmiş sanayide yaptırılması tavsiye edilecek olan tornalama taşlama gibi işlemlerden kaçınınız. Sıfır diskler ve balatalar sorununuzu büyük ihtimalle çözecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.