Şimdi Ara

Anfi vede kompenant seciminde yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba,
    Opel astra h aracıma; stereo anfi sistem değişikliği yapmayı düşünüyorum. Almak istediğim anfi Cadence QRS 3000 4 KANAL 4 ohmda 4*80 rms değer verıyor. bu anfiyle 1 tkm kompenant bır tkmda oval pıonerr eski seri kolonu bağlamayı düşünüyorum. vede bırde kompenant konusunda kararsızım ne almak istediğim hakkında. Ses berrak vede net istiyorum bas ağırlıklı olmasına gerek yok. Kompenant konusunda kararsızım yardımcı olursanız memnun olurum. Herkese şimdiden tsk ederim.



  • Elimdeki sistem şuanda jbl 1201.1 mono anfi jbl 75.4 stereo anfi 1 adet jbl p1222 1600 watt 400 rmslık bass 4 adet pıoneer oval ıkısı eski seridir ıkısıde 480 waatlık 2000 senesınden alınmıştır. kompenant olarak sierra sr5000 2 ohm'da 90 rms 330 peak. bırde arka kapılarda vede ön kısımda orjınal kolonları bağlıdır. jbl 75.4 anfi ile sierra kompenant değiştircem. anfi kompenant iki kere yaktı sınır oldum ıkısınıde kullanmak istemıyorum.
  • Forum sitesinde bu işin ustadı kimse yokmu 4 gün oldu ama kimseden tek kelıme yanıt alamadım karar verme konusunda yardıma ihtiyac duymasam buraya ilan açma gereği duymazdım. Yanıt alırsan memnun kalırım....
  • sessiz_dj S kullanıcısına yanıt
    Anfi hoparlörlerimi yaktı,, bunun en büyük sebebi, gain ve frekans kesim ayarıdır.. 4 adet oval size yeter bence,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompenant olarak Hertz esk 165 1 tkm aldım artı bir tkm Pioneer 480 waatlık oval kolonu bağlamayı düşünüyorum.Elimdeki anfi JBL 75.4 anfi ile bunu beslesem yeterli olurmu? Diğer tercih Cadence amerikan serisi 4ohm 4*80 anfi yada Audison sr4 ikinci el düşünüyorum.
  • Mid Takiminda Ve Koaksyonel Hoparlor Baglamadan Once Kanal Basina Dusen W Ve Rms Hesaplayip Daha Sonra Anfi Tercihi Yapilir. Omaj Hesaplanmadan Anfi Tercihi Yaparsaniz Iş hüsran Ile Biter. O Yuzden Stereo Anfilerini 500 w daha dusuk . Mono anfileri 500 w daha yuksek almak gerekiyor şahsi fikrim bu
    Asıl Konuya Gelecek Olursak
    JBL 75.4 İle Besleyeceksen
    Hertzleri 1 Kanala Gir
    Pionner Koaksyonelleri Diğer Kanala Gir Gain %40 %50 Arasında Tut. Bu Şekilde Kullanabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayrettin003 -- 6 Ağustos 2017; 14:15:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tsk ederim verdiğiniz bilgiler için. Mono anfi olarak jbl 1201.1 subwoofer olarak'ta jbl p1222 kullanıyorum. Anfinin gain ayarını düşürdum. Stereo anfi jbl 75.4 karar kıldım dediğiniz şekilde anfiyi ayarlıcam. Sonuç merak ediyorum acıkcası tskler. Pekala bi sorum daha var kapılar ses yalıtımı mutlaka yaptırmam gerekiyormu?
  • sessiz_dj S kullanıcısına yanıt
    Kapı hoparlörleri amfiden veya teypten Hpf olarak beslendiğinde bass vermezler,,,



    Normal beslendiğinde ise tüm bass sesler kapıdan alınmak istenir, bu sırada kapıdaki serbest yerler ses yapmaya zangirdamaya başlar, kapı sac sesleri falan derken, o kapıdan verimli ses alınmaz,, bunun için yalıtım gerekir,



    diğer türlü Hpf modunda bass olmayacağı için hani az birazda olur tabi, yalıtım gerekirmi bilemiyorum,, sesi dinleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kucuk Capli Tesisatlarda Kapilar Pek Ses Yapmaz. Demo Tarzi Araclarda 4 Ve Uzeri Ust Uste Izolasyon Yapani Hatta Beton Dökeni gordum. Yinede Siz Tedbiri Elden Birakmayin Cadence C10 Izolasyon Yapin Temiz Olsun. Madiyatiniz Yoksa Hirdavatcidan Mebran Alip O Sekildede Izole Yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesisat şimdilik tatmin eder durumda.Ön kapılarda hertz esk 165 var onun yerine hertz hsk 165 alıp bağlasam, ön kapılarda esk 165leride arka kapıya montaj ettirsem streo anfi olarak elimdeki jbl 75.4 yetersiz kalcak bu sistem üzerinde anfiyi değiştirmeden nasıl bir işlem yapabilim? Bilgilerinizden yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
  • Forum ustadları yardımlarınızı bekliyorum. vede araca kısa zaman içinde ses yalıtımı yapacam. Elimdeki anfiyi değiştirmeyi düşünmüyorum eldeki jbl 75.4 anfi ile 1 tkm hertz hsk 165 ve 1 tkm hertz esk 165 beslersem ne kadar verım alabirim?
  • Hsk165 güçlü bir takımdır izolasyon da isteyecektir onu es geçmeyin derim. Amfiniz çıldırmaz diye bir şey yok çaldırır. 100rms veya üstü amfi daha tatminkar çaldıracaktır. Herz hdp4 veya qline qs110.4 aklıma gelen amfiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsk ederim ön kapılara hertz hsk 165 bağladım. arka kapılara esk 165 bağlatacaktım ama arka kapılar 13 cm olduğu için takozlada kurtarmadığı için öylece kaldı. Şimdi arka kapılara 13 cm mıd bass alıp eimdekı crossver vede tizlerimi kullanmalıyım yoksa pantızon ustü 16 cm kabınlemı esk 165 bağlatayım bu konuda kararsiz kaldım. Mid bass alır derseniz tercihim hangi yönde olmalıdır?
    Not: Ses yalıtımını yaza doğru kendım yapacam bir ustaya gittim mahzeme benden 4 kapıya işçilik benden 500-600 tl gibi rakam isteyince sinir oldum başka usta uzun zaman diye yapmayı istemedi. Para'yı çöpten toplamıyoruz sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sessiz_dj

    Tsk ederim ön kapılara hertz hsk 165 bağladım. arka kapılara esk 165 bağlatacaktım ama arka kapılar 13 cm olduğu için takozlada kurtarmadığı için öylece kaldı. Şimdi arka kapılara 13 cm mıd bass alıp eimdekı crossver vede tizlerimi kullanmalıyım yoksa pantızon ustü 16 cm kabınlemı esk 165 bağlatayım bu konuda kararsiz kaldım. Mid bass alır derseniz tercihim hangi yönde olmalıdır?
    Not: Ses yalıtımını yaza doğru kendım yapacam bir ustaya gittim mahzeme benden 4 kapıya işçilik benden 500-600 tl gibi rakam isteyince sinir oldum başka usta uzun zaman diye yapmayı istemedi. Para'yı çöpten toplamıyoruz sonuçta.

    ana ünite nedir? konu baya uzamış gördüğüm kadarıyla. sizin sesten beklentiniz nedir? sql ise arkada anfi ile beslenen hoparlöre gerek yok. sql için arka kapılara 13cm teyp çıkışından beslenen normal birşyler arkada oturan birine yeterli gelir. beklenti spl ise pandizota daha güçlü birşyler düşünülür. öncelikle sesten beklentinizi yazın. şuanki mevcut anfi ya da anfiler ve subwoofer nedir? birde ana ünitenizden kaç çift rca kablosu çekili?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elimdeki sistem şuanda ana unıte aracın kendı orjınal unıtesi çevirici olarak massive kullanıldı jbl 1201.1 mono anfi jbl 75.4 stereo anfi 1 adet jbl p1222 1600 watt 400 rmslık bass bir tkm hertz hsk 165 kapasitör olarak vibe 3 faradlık bağlıdır. 2 çift rca kablosu cekili ceviriciden anfiye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sessiz_dj

    Elimdeki sistem şuanda ana unıte aracın kendı orjınal unıtesi çevirici olarak massive kullanıldı jbl 1201.1 mono anfi jbl 75.4 stereo anfi 1 adet jbl p1222 1600 watt 400 rmslık bass bir tkm hertz hsk 165 kapasitör olarak vibe 3 faradlık bağlıdır. 2 çift rca kablosu cekili ceviriciden anfiye.

    araç içindeki ses yeterli gelmiyor mu? daha fazla mid ve tiz ses mi lazım. arkaya koyacağınız kapı ya da pandizot , anfi ile beslediğinizde şuanki tadı alamayabilirsiniz. anfinin rear gaini kısılıp denge sağlanır, surround seviyorsanız bilemeyeceğim tabi. ama ben önden gelen sesten hoşlanıyorum. kendi aracımda arkada ki audisonları mümkün olduğunca kıstım şuan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç içindeki şimdilik yeterlı gibi anfinin ıkı çıkışı boşta elimde mahzemeler kaldı onları değerlendirmek isterim. İstediğim ses ise berrak vede net olsun aşırı bır bass'tan cok net bir ses istiyorum demek istediğim arka vede önler birbirine dengeli net bir ses olsun. vede kafamdaki tesisat olayını sonlandırmak istiyorum. Ana üniteyi değiştirmek istedım ama maalesef değiştiremiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sessiz_dj

    Araç içindeki şimdilik yeterlı gibi anfinin ıkı çıkışı boşta elimde mahzemeler kaldı onları değerlendirmek isterim. İstediğim ses ise berrak vede net olsun aşırı bır bass'tan cok net bir ses istiyorum demek istediğim arka vede önler birbirine dengeli net bir ses olsun. vede kafamdaki tesisat olayını sonlandırmak istiyorum. Ana üniteyi değiştirmek istedım ama maalesef değiştiremiyorum.

    evet biliyorum anfinin rear kanalı şuan boşta. elimde parçalar kaldı derken ne var mesela? illa anfinin rear kanalını kullanmak istiyorsan arka pandizota Sony 6921 koyabilirsin. crosoverlı oval compenanttır, coax değildir bu kolon. ama ilk önce dediğim gibi surround istediğin için öneride bulundum. bana kalsa arka kapıları teypden besler geçerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde şuanda hertz esk 165 bı tkm kompenant boşta kaldı. Dediğin kolon guzel incelediğim kadarıyla ama şöyle durum var arabada önde kompenant var arka pandizot üstüne bunu koyarsam ses frenkansları ayrı olcağı için ses bu zamanda birbirine karışır. Açıkcası şuanda kafam karıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sessiz_dj

    Elimde şuanda hertz esk 165 bı tkm kompenant boşta kaldı. Dediğin kolon guzel incelediğim kadarıyla ama şöyle durum var arabada önde kompenant var arka pandizot üstüne bunu koyarsam ses frenkansları ayrı olcağı için ses bu zamanda birbirine karışır. Açıkcası şuanda kafam karıştı.

    hertz esk 165 arka kapılara sığdırmak için hiç uğraştınızmı? gerekirse çerçevesiz olarak, arkadaki 13cm yuva azck kesilerek büyütülür. mıknatıs çarparsada kurtaracak kadar çerçeve konur. yani uğraştktan sonra o kolon oraya girer bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.