Şimdi Ara

anemometre ( rüzgar hızı ölçer)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar. Benim bir anemometre devresine ihtiyacım var çok detaylı olmasına gerek yok sadece rüzgarın hızını ölçebileceğim bir devre olması yeterlidir. araştırmaya yeni başladım nasıl devam etmeliyim ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

• Merhaba Swatya;
    Rüzgar hızını ölçmek için devreden önce rüzgarı ölçeceğin sensörü bulman gerekiyor, eğer onu ve teknik datalarını bulursan gerisi kolay. Çünkü sensörün çıkışı çok büyük bir ihtimalle mV olacak. Sensörü bağlayacını bir mVoltmetre yapçaksın. Sensörün katalog değerinden yola çıkarakta gerilim hıza dönüştürüp ekrana yazacaksın.

Örnek:

Sensörün çıkışı 1mV/1m/s olsun ve senin 19.5 mV ölçtüğünü düşünelim. ozaman senin hızın 19.9m/s demektir.

kolay gelsin.
  • öncelikle teşekkür ederim zaman ayırdığınız için
    benim yapacak olduğum anemometre sıcak-tel anemometresi ( hot-wire anemometer) olması gerekiyor. kısaca acıklamam gerekirse bir yalıtkana bağlı 2 iletken uca ince bir tel ( bu ya platin olacak ya da tungsten adlı bir tel- sarı ışıklı ampullerin içindeki sanırım tungsten ve öyle birsistemle devreye aktarılacak ) ve bu teli ısıttıktan sonra bi hava akımının içine koyup soğuma oranında hava akımını hesaplamam gerekiyor ve bunların formulasyonları tabi
    Teşekkürler...
  • Sayın Swatya;
    Test ve ölçü aleti ve ölçüm yöntemleri konusunda bu forumdaki en tecrübeli insalardan biriyimdir. Bu yüzden Hot wire'ı gayet iyi biliyorum :)
    ama onda da mantık aynı. Sensötlerin hepsinin çıkışından ya akım ya gerilim ölçersein ve sensörün teknik dokümanına bağlı olarak bir algoritamyala bunu ölçmek istediğin değer neyse ona dönüştürürsün(sıcaklık,nem.hız,vibrasyon,ph,orp,akım,ses,ışık, vs vs)
  • Klima santrali menfez çıkışlarındaki hava hızını ölçmek için anemometre tavsiyesinde bulunabilir misiniz?Hangi markayı tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heroesx -- 23 Kasım 2011; 22:40:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    doğru lastik basıncı ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.