Şimdi Ara

Android zararlı yazılımları 6 ayda iki kat artış gösterdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha doğru dürüst google incelemiyor herşeye onay verirseler olacağı bu!

Windows phone bakalım nasıl olacak...Biraz İOS'i örnek almalılar.
  • Güvenlik konusunda Google ne yapmalı?

-Güvenlik konusunda IOS ne yapıyor bilmiyorum.
    -IOS'in güvenilir olup olmadığını bilmiyorum.
    -1 yıldır kullandığım Android'in güvenilir olmadığını yeni anladım.
    -6 aydır kullandığım IOS'un güvenilir olup olmadığını henüz anlamamış olabilirim.
    -23 yıldır Microsoft kullanıyorum, güvenli midir, değil midir? Bir kaç kez virüs problemi yaşamış olmama rağmen hala kullandığıma göre güvenilirdir.(acaba gerçekten öyle mi?)

Açıkçası kafam biraz karışık.

Google biraz çizgi dışına çıktığı için diğerlerinden farklı olarak çuvallama ihtimali var.

Ne yapması gerekir? Kişisel görüşlerim şunlar:

- Uygulamanın istediği izinleri madem sen kullanıcının insiyatifine sundun, bari markete uygulama sunan geliştiricileri ciddi anlamda filtrele ki kullanıcılar da izin konusunda kendi kararlarını rahat bir şekilde versin.

Şöyle ki: örneğin whatsapp uygulaması doğası gereği çok fazla yetki istiyor. Google bu geliştiriciye doğrudan izin verebilir, takip etmek koşuluyla.

Gelelim Tristit geliştiricisine, adam basit bir fıkra uygulaması yazmış kişisel bilgilere erişim izni istiyor(amacı belli), Google'ın bu geliştiriciyi markete sokmaması lazım.

Özgürlük adına her önüne gelen markete uygulama koyar ve Google buna izin verirse vay halimize.

- Devamı yarın:)

• Android Linux tabanlı bir os, bilinmeyen uygulamalar yüklenmezse sorun olmayacaktır.
  • Çok tercih edilmesi aynı zamanda hackerların iştahını kabartıyor.
  • ABD de ki ANDROID li telefonların samsung ve HTC lere fabrika cıkışı spyware yuklu oldugunu gazetelered okudunuz sanırım
    sırf firmalar ne tur sitelere giriyorsunuz ne kadar konusup ne kadar sms atıyorsunuz, gibi SUDAN bahanelerle tum sms
    ve site kayıtlarınızı tutuyorlar ve gecenlerde bi grup bunu ortaya cıkardı ve firmaları resmen UYARDı ay bu prograsmları
    kaldıran update yapın yoksa ciddi şekilde davalara maruz kalırsınuız ki bunlar firmalarca yuklenen yazılımlar oldugundan
    olası miktarın onlarca milyar $ ları bulacagı yazıldı firmalarda en kısa zamanda updatye cıkarcakları soylend,
    bunlardan biride IPHONE ve IPAD.
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

ABD de ki ANDROID li telefonların samsung ve HTC lere fabrika cıkışı spyware yuklu oldugunu gazetelered okudunuz sanırım
    sırf firmalar ne tur sitelere giriyorsunuz ne kadar konusup ne kadar sms atıyorsunuz, gibi SUDAN bahanelerle tum sms
    ve site kayıtlarınızı tutuyorlar ve gecenlerde bi grup bunu ortaya cıkardı ve firmaları resmen UYARDı ay bu prograsmları
    kaldıran update yapın yoksa ciddi şekilde davalara maruz kalırsınuız ki bunlar firmalarca yuklenen yazılımlar oldugundan
    olası miktarın onlarca milyar $ ları bulacagı yazıldı firmalarda en kısa zamanda updatye cıkarcakları soylend,
    bunlardan biride IPHONE ve IPAD.

İstatistik amaçlı bilgi edinilmesine karşı değilim. Ne kadar konuşmuşum, ne kadar sms atmışım, ne kadar internet kullanmışım, hangi sitelere girmişim? İsteyen bu bilgileri alsın kullansın ama bir şartla, bunları yapanın ben olduğum bilgisini niyetin kötü olmasa bile kaydetme. Hacker'in biri (ya da bu bilgilere erişim yetkisi olan bir çalışan) bu bilgilere ulaşabilir ve kötü amaçlar için kullanabilir.

Benim derdim istatistik amaçlı değil kötü niyetle uygulama yazanlarla. Bakınız "Tristit Türkiye".
    Adamların "e-devlet" android uygulamasını yüklüyorum, uygulama kapalıyken bile çöp çatan bildirim mesajları alıyorum (uygulama açıkken istediğin mesajı gönder, isteğin reklamı yap ama kapalıyken bunu yapma yaa.)

Uygulamayı siliyorum, bu sefer SMS mesajları almaya başlıyorum. Servis iptali için SMS gönderiyorum, para ödüyorum. Allah bilir servise üye olmak için de para ödemişimdir ama farkında değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

Android Linux tabanlı bir os, bilinmeyen uygulamalar yüklenmezse sorun olmayacaktır.

Sanırım sorun bir uygulamanın bilinen ya da bilinmeyen uygulama olup olmadığındığını bilememizden kaynaklanıyor.
    Mesela google' da tristit' i aratın, benim yazmış olduğum olumsuz yorumlar dışında 1-2 olumsuz (o da ödeme ile ilgili) yorum bulabilirsiniz. Peki bu durumda Tristit uygulamaları güvenilir midir? Ben yaşadığım için eminim, kesinlikle güvenilir değil. Peki siz nasıl emin olup da yükleyeceksiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: I001

quote:

Android Linux tabanlı bir os, bilinmeyen uygulamalar yüklenmezse sorun olmayacaktır.

Sanırım sorun bir uygulamanın bilinen ya da bilinmeyen uygulama olup olmadığındığını bilememizden kaynaklanıyor.
    Mesela google' da tristit' i aratın, benim yazmış olduğum olumsuz yorumlar dışında 1-2 olumsuz (o da ödeme ile ilgili) yorum bulabilirsiniz. Peki bu durumda Tristit uygulamaları güvenilir midir? Ben yaşadığım için eminim, kesinlikle güvenilir değil. Peki siz nasıl emin olup da yükleyeceksiniz?

Doğru tespit hiçbirine güvenilemez, şahsen telefona market dışından gerekli olanların dışında her gördüğüm uygulamayı yüklemiyorum, zaten bankacılık veya şahsi bilgilerimi paylaşıcak işlemleri de telefon üzerinden yapmam.

Mobil antivirus programlarından yükleyerek bir nebze olsun güvenliği sağlayabiliyoruz. Şu anda deneme amaçlı Comodo yüklü tarattığımda hiçbir zararlı bulmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Nisan 2012; 9:28:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

önünüze gelen her yazılımı indirirseniz sonuç her platformda ortaya çıkar.Androidin önüne geçemeyip androide virüs bulaşıyo kolpasını beyinlere kazımak için gerçekleşen olaylar silsilesi...

E hani özgürdük? Önümüze geleni, canımızın istediğini indirmeye korkacaksak uygulama sayısının önemi ne?

O kadar konuşan var niye böylesine cukkadan oturtan yoruma cevap verebilen yok ?

• Tristit Bilisim, kuruldugundan bu yana mobil teknolojiler dalinda
    Turkiye'de ve dunyada bir cok operasyon yöneterek basarisi kanitlanmis
    uluslararasi bir sirket olup, kisisel bilgilerin gizliligini daima
    ilke olarak kabul etmistir. Bu nedenle, Android uygulamalarimizi
    kullandiginizda hicbir sekilde telefon numarası ya da email adresi
    gibi hiçbir kişisel bilgi alınmamaktadir.

Bununla beraber fikir, oneri ve sikayetleriniz bizler icin cok
    onemlidir. Bu sebeple bizimlehttp://tristitgroup.com/contact.php
    linkinden iletisim formunu doldurarak irtibata gecebilirsiniz.

Ilginize tesekkur ederiz.
    Tristit Bilisim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Tristit Bilisim, kuruldugundan bu yana mobil teknolojiler dalinda
    Turkiye'de ve dunyada bir cok operasyon yöneterek basarisi kanitlanmis
    uluslararasi bir sirket olup, kisisel bilgilerin gizliligini daima
    ilke olarak kabul etmistir. Bu nedenle, Android uygulamalarimizi
    kullandiginizda hicbir sekilde telefon numarası ya da email adresi
    gibi hiçbir kişisel bilgi alınmamaktadir.

Bununla beraber fikir, oneri ve sikayetleriniz bizler icin cok
    onemlidir. Bu sebeple bizimlehttp://tristitgroup.com/contact.php
    linkinden iletisim formunu doldurarak irtibata gecebilirsiniz.

Ilginize tesekkur ederiz.
    Tristit Bilisim

Üç satır bilgi verip dördüncü satırda çöpçatan sitelerine yönlendiren çok basit ve gerçek amacının ne olduğu yükleyince ortaya çıkan yüzlerce android uygulaması yazarak mı başarılı uluslararası bir şirket olmuş tristit?

Uygulamalarına yapılmış olan olumsuz kullanıcı yorumlarına bakmak bile yeterli tristitten uzak durmak için. Neredeyse her tristit uygulamasını yüklemiş ve çok beğenmiş olan "ERAY" isimli kullanıcının yorumları gibi reklam yorumlarını dikkate almazsak tabiki.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Boşuna IOS demiyoruz...

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

önünüze gelen her yazılımı indirirseniz sonuç her platformda ortaya çıkar.Androidin önüne geçemeyip androide virüs bulaşıyo kolpasını beyinlere kazımak için gerçekleşen olaylar silsilesi...

E hani özgürdük? Önümüze geleni, canımızın istediğini indirmeye korkacaksak uygulama sayısının önemi ne?

Özgürlük, seçme hakkinin olmasi demektir. İnsanın kendisi için alternatif tercihleri yaratabilme hakkidir...Yani senin taptigin IOS da olmayan biseydir..

Onumuze geleni ve canimizin istedigi her seyi yapabilme ozgurlugune korkusuzca sahip olsaydik, yasadigimiz dunyada cehennemi mumla arar olurduk

• quote:

Orijinalden alıntı: carnador

quote:

quote:

O kadar konuşan var niye böylesine cukkadan oturtan yoruma cevap verebilen yok ?

Cukkadan biraz fazla olmuş size sözde özgür günler diliyorum. Bilgileriniz başka ellerde gezerken rahat rahat uyuyun. Birileri hala savunmaya devam etsin. Sizi uyutmaya devam etsin. Googlezedeler

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Hangi virus programını kullanmalıyım?

Kardeşim virüs programı çözüm olsaydı.... zaten androidin virüs programları yarı çalışıyor yarı çalışmıyor Adamlar sana zarar vermek istese kişisel bilgilerin onlarda oluyor (tabi uygulama indirirsen) o zamanda virüs programının hiçbir önemi kalmıyor çok istiyosan DR.WEB i indir bende çok virüs buldu
  • Haberi hiç okumadım ama başlıktan yola çıkarak özet geçeyim.

iOS a birşey olmaz android çöker. android kaka, android düşüşte, bla, bla, bla.
  • Android free uygulamalarda çok iyi olabilir fakat güvenlik olarak bir ios değil
  • Konu başlığı dikkat edilirse Android zararlı yazılımları, Android os'nin güvenlik açığı değil.

Nereden biliyorsunuz Android'in güvenli olmadığını, ortada belgeleyeceğiniz bir dayanağınız var mı yoksa laf olsun diye mi konuşuyorsunuz.

IOS'un birtek avantajı var Apple firması uygulamaları sıkı bir şekilde denetliyor. Sosyal ağları kullanan ve dosya paylaşımı yapan bir kişi pek ala IOS'da da güvenliğini tehlikeye atabilir.

Android'in dezavantajı açık kaynak kodlu olduğu için kötü niyetli yazılımlar tarafından istismar edilmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 27 Mart 2012; 16:59:20 >
  • quote:

Konu başlığı dikkat edilirse Android zararlı yazılımları, Android os'nin güvenlik açığı değil.

Nereden biliyorsunuz Android'in güvenli olmadığını, ortada belgeleyeceğiniz bir dayanağınız var mı yoksa laf olsun diye mi konuşuyorsunuz.

IOS'un birtek avantajı var Apple firması uygulamaları sıkı bir şekilde denetliyor. Sosyal ağları kullanan ve dosya paylaşımı yapan bir kişi pek ala IOS'da da güvenliğini tehlikeye atabilir.

Android'in dezavantajı açık kaynak kodlu olduğu için kötü niyetli yazılımlar tarafından istismar edilmesidir.

Android Güvenli değil demek değil mi zaten bu?

iOS'un da tek avantajı varmış, gülerim buna, iOS güvenilirlik + uygulama yönünden en önde zaten yani nerdeyse her şeyde en önde Ayrıca iOSda app storedan indiren hiç birşeyde virüs ihtimalı yoktur, sıkı denetimin karşılığı.

• Aynı şey ise Windows'un güvenlik açıklarını gidermek için güncellemeleri boşuna yapıyor demek Microsoft.

Windows'a da trojan'li uygulama yüklersen sonuç aynı olur, demek oluyor ki Android'de önüne gelen uygulamayı yüklemekden kaçınmak gerek.

Android ile gelen default uygulamalar ve işe yarayan diğer şeyler belli onlarda bir sorun yok zaten, neden saçma sapan uygulamaları yükleyeyim.

Edit: OS ve uygulamanın farkını bilmeyen kişiyle tartışmaya girmem bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Mart 2012; 23:01:10 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.