Şimdi Ara

Android uyanık kalma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
6.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 2 aydır Sony Xperia S kullanıyorum ve şarjım çok az dayanıyor.ama sorunumun android'le olduğundan şüpheleniyorum çünkü arka planda süreki uyanık olduğunu görüyorum.bayağı araştırdım ama tıkanmış durumdayım.minimum kullanımla 10 saati zor çıkarıyorum.gps,bt,mail sync,wifi... vs zaten kapalı onları saymıyorum bile.ekran görüntüsü fikir verecek sanırım.

maili elle güncelliyorum ve çoğu uygulamanın arka plan verisi kapalı.telefon,toplam bekleme süresinin yaklaşık %35-40'ı kadar uyanık kalıyor(ekran kapalıyken).bu da şarjı arka planda sürekli tüketiyor.daha detaylı görmek için GSam battery monitor'dan inceledim.uyanık olduğu zamanlar aşağıdaki uygulamalar devrede:

included packages:
    CredentialManagerService

included processes:
    suntrold
    time_deamon
    surfaceflinger
    com.sonyericsson.illumination.service
    android
    com.sonyericsson.usbux
    com.android.settings
    secchand
    com.sonyericsson.hdmi.controlservice
    servicemanager
    com.sonyericsson.android.bootinfo:remote

ICS 4.0.4 en güncel sürüm,build number 6.1.A.2.45. nasıl yaparım da uyanık kalma süresinii azaltırım.önerisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 19 Ocak 2013; 1:44:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

yaklaşık 2 aydır Sony Xperia S kullanıyorum ve şarjım çok az dayanıyor.ama sorunumun android'le olduğundan şüpheleniyorum çünkü arka planda süreki uyanık olduğunu görüyorum.bayağı araştırdım ama tıkanmış durumdayım.minimum kullanımla 10 saati zor çıkarıyorum.gps,bt,mail sync,wifi... vs zaten kapalı onları saymıyorum bile.ekran görüntüsü fikir verecek sanırım.

maili elle güncelliyorum ve çoğu uygulamanın arka plan verisi kapalı.telefon,toplam bekleme süresinin yaklaşık %35-40'ı kadar uyanık kalıyor(ekran kapalıyken).bu da şarjı arka planda sürekli tüketiyor.daha detaylı görmek için GSam battery monitor'dan inceledim.uyanık olduğu zamanlar aşağıdaki uygulamalar devrede:

included packages:
    CredentialManagerService

included processes:
    suntrold
    time_deamon
    surfaceflinger
    com.sonyericsson.illumination.service
    android
    com.sonyericsson.usbux
    com.android.settings
    secchand
    com.sonyericsson.hdmi.controlservice
    servicemanager
    com.sonyericsson.android.bootinfo:remote

ICS 4.0.4 en güncel sürüm,build number 6.1.A.2.45. nasıl yaparım da uyanık kalma süresinii azaltırım.önerisi olan?

cihazım P yardımcı olabilir beldi ;Birinci olarak %40 ın dışındakalan %60 lık bekleme durumunu uzatabilmek için ayarlar-güç yönetimi-uzatılmış bekleme modunu aktif edin,ayrıca Ram boşaltıcı ( Es task man. vb.)) kullanın,ikinci olarakbatarya kalibrasyonu yapın, sayfanın başındaki konu
    http://forum.donanimhaber.com/m_56451019/mpage_194/f_/key_xperia+p//tm.htm#70513184

ben dün denedim eski hali;%100 den %80 lere çabuk düşüyodu,şimdi erken düşüş olmadı.Bi ihtimal ;cihazınız gerçi 2 ay olmuş bataryası tam performansa ulaşamamış olabilir,nihayetinde olmazsa yazılım onarma deneyin..

• Dostum cpu slpy indir bakalim tel edrin uyku yasiyo mu. task killer onermem kapattikca geri acilir ve daha cok sarj yer. Uyku engelleyen prigramlar yukluyse kaldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Task killer kurmadım tekrar tekrar kapattıkça daha çok şarj tüketir diyorlar.güç yönetiminden tasarruf modunu açtım.gerçi benim normal ayarlarda da zaten wifi,gps,autosync falan kapalıydı ama bakalım değişen olacak mı.batarya kalibrasyonu nasıl olacak bulamadım.

Cpu spy kurdum baktım cpu %63 derin uyku yaşıyor.yukarıda aşağı yukarı gördüğüm gibi aynen.%3 1512mhz, %32 de 384mhz çalışmış.yani derin uyku olması gerekenden az.arka planda çalışan ne var bilemedim.o yüzdn zaten GSam Battery Monitor'dan faydalandım.uyanık dönemde devredeki işlemler o başta listelediklerimdi.çok yüklü bişey yok.neyi kaldırmam lazım bilemedim işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 19 Ocak 2013; 17:32:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerisi olan?

• Basedemeyince fabrika ayarlarina getirdim hersey silindi yani.bombos halde ve cok az konusma ve birkac sms ile minimum kullanim 16 saati ancak cikardi.yani telefonu neredeyse kullanmadan internete girmeden bu kadar dayaniyor.bir saat konusma,10 sms,15-20dk mp3 dinleme(kulaklikla) ve bir saat ekran uyanik olunca da 8-9 saate iniyor bu sure offf...ekran parlakligim da %40 falan oyle full degil yani

Akilli bir telefon icin cok abarti kullandigimi sanmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 29 Ocak 2013; 22:12:19 >
  • Batarya koruma programlari kullanicam ama onlar olmadan 1 gunu rahat cikarmasi normal olmaliydi.

Hatta sanirim root yapanlar otomatik 2g'ye alan bir uygulama yapmis.ekrani acinca 3g'ye gecip datayi aciyor.ekran kapaninca 2g'ye cekiyor.cok mantikli geldi bana.2g'nin bekleme suresi 3g'ye gore 1.5 kati falan cunku.Sony servise yeniden yazicam.caresiz kalirsam da oyle yapabilirim belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 29 Ocak 2013; 22:18:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Basedemeyince fabrika ayarlarina getirdim hersey silindi yani.bombos halde ve cok az konusma ve birkac sms ile minimum kullanim 16 saati ancak cikardi.yani telefonu neredeyse kullanmadan internete girmeden bu kadar dayaniyor.bir saat konusma,10 sms,15-20dk mp3 dinleme(kulaklikla) ve bir saat ekran uyanik olunca da 8-9 saate iniyor bu sure offf...ekran parlakligim da %40 falan oyle full degil yani

Akilli bir telefon icin cok abarti kullandigimi sanmiyorum

Dediğin gibi süre çok az.
    Ben s3 ile.
    1 saat telefon görüşmesi
    2 saat internet
    25-30 sms
    4 saat müzik
    5 dk gps
    4.5 saat ekran açık kalma süresi ile

2.5 gün rahat kullanıyorum.

• benimkinin 3 katı kullanımla 5-6 katı dayanıyormuş valla

peki nasıl çözücem bu sorunu? xperia s kullananların 12 saatten fazla gideni var mı?
  • Bende Xperia Neo V var, Xperia S'i bir mağazada incelemiştim kullandığı arayüz uygulaması her modelde aynı. Xperia'nın kendi arayüz sistemi telefonu çok fazla zorluyor.
    Öncelikli tavsiyem bir de GO Launcer arayüz uygulamasını kurup varsayılan olarak denemen, bi nebze cihazı rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

Ben telefonuma CustomROM yükledim şarj kullanımım 10 saatten 30 saate kadar yükseldi. Tabi ben biraz fazla uygulama kullandığımdan (WhatsApp,Facebook,Twitter,Instagram,Go SMS bunlar telefonu hayli yoran uygulamlar) bu süre tekrar 17-18 saate düştü. Eğer meraklıysan custom ROM kur, cihaz rootlanacağı için gelişmiş performans ayarları geliyor işlemci frekanslarını falan ayarlayabiliyorsun.
  • cihazın performansı hayli hızlı.iphone kullananlar benimkini daha hızlı buluyor hatta.işlemci hızını ellemek istemem.bir de rom'da garanti dışı kalır diyorlar.getirisine göre riskli mi diye düşündüm.go launcher ne bakımdan rahatlatıyor?şarj süresi uzar mı?
  • quote:

cihazın performansı hayli hızlı.iphone kullananlar benimkini daha hızlı buluyor hatta.işlemci hızını ellemek istemem.bir de rom'da garanti dışı kalır diyorlar.getirisine göre riskli mi diye düşündüm.go launcher ne bakımdan rahatlatıyor?şarj süresi uzar mı?

Hocam versıyonun kaç?
    bende Xperia go var rootladım set cpu yükledim ekran açıkken hızını yükseltiyor kapalıyken en düşük seviyeye getiriyor bu sayede pil süresi baya iyi seviyeye geliyor
    4.0.4 versiyonu rootlamak çok kolaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIRK4N -- 26 Şubat 2013; 18:09:20 >

• bende 4.0.4 yüklü.kernel 3.0.8
  • Merhaba, Bende'de Xperia go var yani aldım telefonu root lamam gerekiyormu ? bu işlem zormudur birde set cpu hangi versyonu yüklemem gerekiyor yardımcı olursanınz sevinirim . şimdiden teşekkürler.
  • işlemci kullanımına bakınca cpu'nun max hızda en fazla 4% çalıştığı gözüküyor.yani işlemci hızını düşürmein pek faydası yok.asıl gücü düşük hızda ama uzun süre arka planda çalışmalar tüketiyor.onun önüne geçip deep sleep'e geçirmek lazım mümkün olduğunca ama hala başarılı olamadım
    müzik dinleyemiyorum ve telefona hiçbirşey yükleyemiyorum şarjı etkilemesin diye

root olayını ben de pek bilmiyorum ama garanti dışı kalıyorsun diye okudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 11 Mart 2013; 11:55:27 >
  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    Uyanık kalma sorunu L modelinde de var. Önerisi olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 10 Aralık 2013; 0:36:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.