Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.884
Cevap
561
Favori
1.870.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12011202120312041205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Android tv box cihazlarda tarayıcılarda zoom yapılaması nedeniyle, google'dan arama yapınca çıkan sonuçlar okumak çok güç. TV'nin yanına gitmek gerekiyor.

Sırf bu zoom ve tarayıcıyı sorunları nedeniyle, windows 11 ile çalışan Mele j4125 stick aygıt satın aldım. Tarayıcı kullanacağım zaman windows aygıtı açıyorum.

Geçmiş sayfalarda bir arkadaş yazmıştı. Cihaza samsung broser deneyin. Samsung browser ile android cihazda zoom yapılabiliyormuş, sanırım. Ama ben Samsung browser'i denemedim.

Takılma konusuna gelince; bedava film, müzik gibi içeriklerin paylaştığı web sayfalarına erişim genellikle sıkıntılı oluyor. Ugoos AM6b Plus android tv box kullanıyorum. Tarayıcıdan film açınca, web sayfasından kaynaklı olarak takılma oluyor, genellikle...

Takılma durumunu da şöyle tespit ettim. Mesela; android cihazla youtube apk uygulama içinden bir film açıyorum. Aynı filmi, aynı cihazla tarayıcıdan youtube girdikten sonra açıyorum. Tarayıcıdan açtığım film, apk'ya göre yavaş ve takılmalı olabiliyor.

Sorun hakkında kanaatim; android cihazlarda RAM yetmiyor, diye değerlendirmekteyim. Yani herhangi bir web sayfasını açınca, sayfanın cihazda buffer( tampon ) alana yüklenmesi gerekiyor. Android cihazlarda bu tampon alanı da RAM temin ediyor.

Amlogic chipset'li android cihazlarda en büyük RAM miktarı 4 GB. .... 4 GB RAM'li bir android cihazda, cihaz boşta çalışırken, 1,5 GB civarında RAM kullanımı oluyor. Herhangi bir ta da daha fazla uygulama açınca, bu RAM kullanımı daha da artıyor. Tarayıcı açınca, içeriklerin yüklenmesi, grafik işlemci'de işlenip görüntü oluşturması derken, RAM kullanımı daha da artıyor. Ve anlık RAM kullanımının limitlerine ulaşılıyor, sanırım. Bu anlık üst limitlere ulaşma esnasında cihaz takılma yapıyor galiba...

Bu kanaate nereden ulaştım ? Windows aygıt kullanırken tarayıcı da takılma sorunu ile karşılaşmadım. ( Mele j4125 - 8 GB RAM var. )

Ama android cihazlarda, tarayıcı kullanımında, takılma sorunu hakkındaki kanaatlerimde emin değilim. Bu tarayıcılarda takılma sorunu ile ilgili daha fazla tecrübesi olan varsa paylaşabilir.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hangi tarayıcıdan film izliyorsunuz? Denemediğim tarayıcı kalmadı film oynatmıyor hiç biri. Cihaz h96 max x3

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Chrome kullanıyorum.

Youtube'daki filmler, tarayıcıdan açılıyor mu, diye denemek için chrome içinden youtube'u açmıştım. Crome tarayıcı içinden youtube açılıyor yani, sorun yok. Cihaz Ugoos AM6b Plus.

Diğer web sayfaları içindeki filmleri tarayıcıdan açmaya çalışmadım. İhtiyaç olmadı.

Youtube'daki filmler yetiyor bana. Seyredilecek bir dünya film, dizi vs içerikler var. Seyret seyret ömür yetmez.

Diğerlerini ihtiyaç olmadığı için ben denemedim.

Özetle; bu android tv box'ların tamamı, tarayıcı hizmetleri yönünden sıkıntılı maalesef... Tarayıcı kullanımına sık ihtiyaç duyanlar, benim gibi windows aygıt kullanmalıdır.

İşin garibi tablette açıyo da tv box neden açmıyor...

Evet, windows mini pc tipi aygıtlar pahalı maalesef... Dolar zıplamadan önce satın almıştım.

Ben çok fazla film izlemediğimden windows aygıttan daha fazla istifade ediyorum.

Ben internet sitelerinden dizi ve film izliyorum .

Chrome tarayıcı rami fazlasıyla tüketiyor ve cihazın çok kısa sürede ısınmasına sebep oluyor .

google marketten firefox kurdum ( https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mozilla.firefox_beta&hl=tr )

hocam kıyaslamanız açısından yazıyorum bunu sadece evde 35 mbit fiber kullanıyorum .

1080p dizileri sorunsuz izliye biliyorum fakat her sitenin kullanmış olduğu video player farklı oluyor , o yüzden genelde dizillayı tercih ediyorum .

ayrıca takip ettiğim birçok dizi inatboxta oluyor olmayanları firefoxtan izliye biliyorum .

ama serkan hocamın söylemiş olduğu rahatlık ve konfor olayı çok yok hani kusursuz çalışmıyor ama chrome gibi çalışmamazlık da yapmıyor .

firefox kurup deneye bilirsiniz . eğer videolarda takılma donma oluyorsa 720p seçip deneyebilir siniz hocam .

internet hızınıza bağlı olarak takılmalar donmalar yaşanabiliyor .

ama dediğiniz gibi youtubedaki videolarda görüntü kalitesini 4k bile yapsam takır takır açıyor .

@serkanguzel_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 8 Mart 2022; 16:27:24 >

Xiaomi Mi 9T

• melo1903 kullanıcısına yanıt
    Kurmadığım tarayıcı kalmadı. Speednet ile 80 90 mb hız alıyorum cihazda.

Benim Ugoos AM6b Plus android cihazla chrome tercih etmemin nedeni, en stabil çalışan tarayıcı olduğu içindir. RAM kullanım miktarlarına dikkat etmedim. Ama bende chrome oldukça kararlı çalışıyor. Cihazdaki chrome'yi geldiği gibi kullanıyorum. Belki ugoos ekibi, chrome iyi çalışsın diye, mod'lu apk yüklemiştir.

Zaten android cihazla pek tarayıcı açtığım da söylenemez.

Android cihaza firefox ta kurmuştum bi ara... Menü seçenekler, ayarlar vs bana biraz garip geldi, kaldırdım.

Tarayıcı kullanacağım zaman windows aygıttan yararlanıyorum.

Android cihazla youtube'dan dizileri izlemesi güzel oluyor. Eski dizileri izliyorum genelde... İş güç derken, dizinin günde bir bölümünü izleyebiliyorum ancak... Yani youtube'da izlenecek bi dünya dizi var. İzle izle bitmez.

Hiç öyle netflix - pusluflix, amazon prime, google play gibi yerlere paranızı kaptırmayın. Benim gibi eski film ve dizileri izlemekle başlayın. Hepsini izlemeye ömür yetmez.

• melo1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam eve gelince yükledim bunu çalıştırdı valla sağolasın. Her siteyi açıyo hem... Chrome açmıyo hala

Hocam sanırım işlemciden dolayı , chrome tarayıcı film dizi sitelerinde çok kararlı çalışmıyor . (tam emin değilim)

Android box için kullanmış olduğum farklı uygulamalar var(bir tanesi İnatbox bu zaten en çok bilinenlerden birisidir) bunların içinde saymış olduğunuz tüm platformlara ait içerikler yüklü oluyor( her üyelik bütçemizi aşar hocam ) , ben oradan takip ediyorum eğer orada yüklü değilse firefoxtan dizi film sitelerinden bularak izleyebiliyorum.

Ama youtube bambaşka çalışıyor sanki blueray disk takmışsınız gibi hem görüntü tatmin ediyor hem de akıcı donmadan kasmadan görevini yerine getiriyor .

Ama dediğiniz gibi hocam bu işin sonu yok izlemeye ömür yetmez .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 9 Mart 2022; 9:55:54 >

Xiaomi Mi 9T
  • burakgibiyim B kullanıcısına yanıt

Hocam işinize yaradığına çok sevindim , firefox %100 kararlı çalışmasa da %70 %80 oranında sitelerden donmadan kasmadan film dizi işini halledebiliyor .

chrome için belki box tarafında çalışan stabil bir sürüm vardır ama ben daha denk gelmedim .

Xiaomi Mi 9T
  • saskia182 kullanıcısına yanıt
    Özellikle ethernet istediğiniz için lisanslı me cool km2 olabilir

• google chromecast tv 4k mı yoksa homatics box q 4k mı tercih edilmeli sizce ? fiyat farklarını değerlendirmeden tavsiye verebilirseniz sevinirim. bu ikisi arasında kaldım başka cihaz düşünmüyorum.

• Arkadaşlar merhaba bilgisayarımın eski monitörünü mutfakta tv olarak kullanacağım duvarları delip binanın çatısından uydu kablosu getirmek istemiyorum. kablosuz internet üzerinden normal tv kanallarını izleyebileceğim bir tv box önerir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Puffin Tv Browser kullanın. Tv box'larda video çalıştırma sorunsuzdur ve kumanda desteği de vardır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.