|
Android tv box cihazlarda tarayıcılarda zoom yapılaması nedeniyle, google'dan arama yapınca çıkan sonuçlar okumak çok güç. TV'nin yanına gitmek gerekiyor. Sırf bu zoom ve tarayıcıyı sorunları nedeniyle, windows 11 ile çalışan Mele j4125 stick aygıt satın aldım. Tarayıcı kullanacağım zaman windows aygıtı açıyorum. Geçmiş sayfalarda bir arkadaş yazmıştı. Cihaza samsung broser deneyin. Samsung browser ile android cihazda zoom yapılabiliyormuş, sanırım. Ama ben Samsung browser'i denemedim. Takılma konusuna gelince; bedava film, müzik gibi içeriklerin paylaştığı web sayfalarına erişim genellikle sıkıntılı oluyor. Ugoos AM6b Plus android tv box kullanıyorum. Tarayıcıdan film açınca, web sayfasından kaynaklı olarak takılma oluyor, genellikle... Takılma durumunu da şöyle tespit ettim. Mesela; android cihazla youtube apk uygulama içinden bir film açıyorum. Aynı filmi, aynı cihazla tarayıcıdan youtube girdikten sonra açıyorum. Tarayıcıdan açtığım film, apk'ya göre yavaş ve takılmalı olabiliyor. Sorun hakkında kanaatim; android cihazlarda RAM yetmiyor, diye değerlendirmekteyim. Yani herhangi bir web sayfasını açınca, sayfanın cihazda buffer( tampon ) alana yüklenmesi gerekiyor. Android cihazlarda bu tampon alanı da RAM temin ediyor. Amlogic chipset'li android cihazlarda en büyük RAM miktarı 4 GB. .... 4 GB RAM'li bir android cihazda, cihaz boşta çalışırken, 1,5 GB civarında RAM kullanımı oluyor. Herhangi bir ta da daha fazla uygulama açınca, bu RAM kullanımı daha da artıyor. Tarayıcı açınca, içeriklerin yüklenmesi, grafik işlemci'de işlenip görüntü oluşturması derken, RAM kullanımı daha da artıyor. Ve anlık RAM kullanımının limitlerine ulaşılıyor, sanırım. Bu anlık üst limitlere ulaşma esnasında cihaz takılma yapıyor galiba... Bu kanaate nereden ulaştım ? Windows aygıt kullanırken tarayıcı da takılma sorunu ile karşılaşmadım. ( Mele j4125 - 8 GB RAM var. ) Ama android cihazlarda, tarayıcı kullanımında, takılma sorunu hakkındaki kanaatlerimde emin değilim. Bu tarayıcılarda takılma sorunu ile ilgili daha fazla tecrübesi olan varsa paylaşabilir. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı