< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Harun o değil de, "filmlerin çok etkisinde kalmışsın" dersem, abartmış olmam, değil mi? Filmlerden esinlendiğin replik'i soru sormak için forumda kullandığına göre... Kocadık galiba derken, kendim hakkında yaptığım değerlendirmemde de yanılmamışım. Yeni neslin iletişimde farklı olduğu açık. |
|
|
|
|
Hız olarak, boıtech biraz daha hızlı. Çünkü işlemci özellikleri biraz daha iyi. Dayanıklılık olarak, botech daha güçlü donanıma sahip olduğu için, daha dayanıklı olacağı açıktır. Kullanım kolaylıkları her iki cihazda da aynı. Kolaylıklar açısından Botech belki biraz daha kolay olabilir. Ama yine de her ikisi arasında kullanım kolaylığı açısından önemli bir fark bulunacağını sanmam. Her iki cihaz da sonuçta birer elektronik cihazdır. Elektronik cihazların arıza durumu bazen şans işi olabiliyor. Yani arıza çıkarsa şansına... Arıza çıkmazsa da çıkmıyor zaten... Ancak botech'in firması yurtiçinde olduğu için, 2 yıl garanti desteği bulunması nedeniyle, kaygısız kullanma imkanı vardır. Güncellemede, botech, en az 5 yıl güncelleme desteği vereceğini ilan etmişti. Ancak verir mi bilemem. Çünkü güncellemeleri firmalar değil, fasoncular veriyor. Fasoncular da güncellemeyi kendi kafalarına göre vermiyorlar. Android sürümünde düzeltilmesi gereken bir yer varsa, google firması, lisanslı yüklenmiş ne kadar cihaz varsa, hepsine birden güncellemeyi gönderiyor. Fasoncu firma ve markacı firmaların gönderdiği güncelleme, ara sıra bazı uygulamaların apk'larını güncellemekten başka birşey değil. Güncellemeden bahsetmişken; bu cihazı hangi android sürümü ile aldıysanız, cihaz demode oluncaya kadar, o sürümle devam edeceksiniz. İster botech'i al, ister cromecat'i al fark etmez. Güncellemeler yalnızca sürüm içi güncelleme olarak gelir. Neden böyle ? Android yazılımlar, google firmasına ait olup, her bir donanıma tanımlı olarak yüklenir. Yani anlamı; cihaz üreticisi, 5 bin tane cihazı satışa koyduysa, google firmasına her bir cihaza ayrı ayrı lisans bedeli öder. Hal böyle olunca, android cihazlar, hangi sürüm ile satışa çıktıysa, demode oluncaya kadar o sürümde kullanılmaya devam eder. Cihazı satılıp müşterilerin eline geçtikten sonra, cihazın satıcısı müşterilerin elindeki cihazlara sürüm yükseltmesi gönderebilmesi için, google firmasına, her bir cihaz için sürüm yükseltme bedeli ödemesi gerekir ki, cihazlar yükseltme alabilsin. Satılıp ta müşteriler tarafından kullanılan cihazlara, satıcı firma ne diye ilave lisans bedeli ödeyip te, sürüm yükseltme masrafına girsin ki ? Olamayacak iş. Her ikisinde de aynı uygulamalar var. ************* ************* ************* Bu arada öyle sorular sormuşsun ki, ahiret soruları gibi olmuş. Hepsini cevaplayınca, baya uzun oldu. |
|
Peki Apple Tv hakkındaki fikriniz nedir?Fiyatı yüksek onun haricinde dezavantajları var mıdır?Ya da artıları varsa onlar nelerdir?Mesela Android bir telefonla uyumlu çalışırmı? |
|
bu sorunun cevabını bende bekliyorum. bu listeye AlpSmart AS565-X3 ürünüde ekleyerek takip ediyorum. AlpSmart AS565-X3 Botech Wzone 4K Mecool Km2 hiremco impala Dreamstar 5 cihaz arasında önerisi olan var mı? bunlara muadil öneride olabilir. fiyat olarak uçmamak kaydıyla. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basicboy -- 7 Şubat 2022; 16:1:47 > |
|
Tam olarak ayni noktadayim hala araştırıyorum. Kağıt ustunde botech wzone daha iyi ama kullanım ve gerçek hayat da epey önemli. Bakalım arastirmalar ne gosterecek. Tutarli bi sonuc bulursanız paylasir misiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Arkadaşlar Google tv android box kullanıyorum. Box 'dan çözünürlüğü 1080p 50 hz olarak ayarlıyorum ama cihazı kapatıp açınca otomatik olarak cözünürlüğü 1080p 60 hz ' e geçiriyor. 60 hz de kullanınca yayınlarda frame atlamaları oluyor. Bunun kalıcı çözümü hakkında bilgisi olan var mı? (otomatik çözünürlük kapalı bu arada. Manuel ayarladım.) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasquale -- 9 Şubat 2022; 17:29:3 > |
|
v7 sürümüyle tv izleyemiyorum, resmi sürümü yüklememe yardımcı olabilecek var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antoinettarner -- 14 Şubat 2022; 10:22:37 > |
|
Kıymetli hocam, Ben de yaklaşık 9-10 ay önce Ugoos AM6b Plus Tv Box cihaz aldım. Çok da verimli kullanabildiğimi sanmıyorum. Özellikle çift veya birden fazla kulaklığı bağlama imkanı olduğunu düşünüyorum. Ama bağlamayı başaramadım. Bu cihazın kullanımı konusunda yol gösterecek bir kaynak mevcut mudur? Forum site vs. |
|
Bende aynı cihazı kullanıyorum. Ama kulaklık vb aygıtlar bağlamadım. Aklıma bile gelmedi. Ben bu aleti genellikle youtube ağırlıklı kullanıyorum. Özellikle youtube açınca, video'lara ait resim pencereleri bu cihazla anında doluyor. Resimlerin pencerelere dolma işlemi gözle fark ediliyor. Ancak yine de hızlıca doluyor. Bir önceki s905x4 cihazda bu video'lar ait resimlerin dolması biraz yavaşcana oluyordu. Yani resimler dolarken, gözle sayılıyor neredeyse... s905x3 işlemcili cihazlarda ise, bu yavaşlık daha da belirgin. Bahsetme nedenine gelince; ugoos cihazı, youtube gibi nitelikli google servislerinde en hızlı yanıt verebilen bir cihaz olduğu için satın aldım. Hız yönü ile de oldukça memnum. Herneyse... Şurada s922x cihazlarla ilgili nitelikli paylaşımlar yapılıyor. İsterseniz, sorunuzu buraya sorabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 10 Şubat 2022; 22:54:51 > |
|