|
Teşekkürler hocam deneyecegim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Teşekkürler hocam deneyecegim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Şuan fiyatlar dolara bağlı değil. Enflasyona ve Stok durumuna bağlı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abeslank -- 23 Aralık 2021; 12:0:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
4k özelliği , netflix,amazon prime video, google ve yotube lisansları olan, ip tv konusunda sıkıntısı olmayan, andoid güncellemelerini bir kaç yıl alabilecek marka model önerirmisiniz?tvim android özelliğe sahip fakat goole playde bir cok uygulamada kısıtlama var,youtube'da da öyle.(maksimum 1.500 tl bir bütçe) |
| _____________________________ |
|
Lisans destekli yurtiçinde satılan üç marka/model android cihaz var. Botech Wzone, Atlanda Colovu, Suny Prime Tv Stick Güncelleme desteği yönünden en iddialı cihaz, Wzone sanırım. |
|
|
|
|
Merhaba, Ek olarak da şunu söyleyeyim; Ben denedim; HDR özelliği olmayan tv veya projeksiyon da HDR kayıtlı bir film izlerseniz, görüntü karanlık gibi ışığı azalmış, flu oluyor, parlaklık seviyesi SDR kalitesinde bile değil, kötü oluyor. Aynı filmin HDR olmayan filmi veya SDR etiketi olanını indirip seyrettiğimde, arada ki farkı daha iyi anladım, parlaklık seviyesi olması gereken normal seviyede. Benim proj. HDR olmadığı için indirdiğim filmlerde HDR ibaresi olmamasına dikkat ediyorum. Konu dışı diğer yaşadığım deneyimi paylaşayım; x265 10bit 4K destekli tv box' ım var (T95Q), fakat Projeksiyon cihazım (LG PF80G) görüntü 10bit desteklemiyor. Şunu farkettim; "x264 8bit 1080p Bluray Rip" filmlerin çoğunda karanlık sahnelerde hayalet efekt oluşuyordu. Buna mukabil, "x265 10bit 1080p Bluray rip" film indirip seyretmeye başladığımda hayretle artık hayalet efekt olmadığını ve renklerde de eskisine göre biraz daha fazla canlılık ve parlaklık olduğunu farkettim. Hayret ettim çünkü proj. cihazım da 10bit desteği olmamasına rağmen bu sonucu elde ettim. Artık bundan sonra "x265 10bit 1080p Bluray Rip" filmleri indirip seyrediyorum. Bu format da onlarca film seyrettim, sonuç anlattığım gibi kalite. Özet; Eğer x265 10bit destekli bir oynatıcınız var ise (tv box gibi), x265 10bit 1080p Bluray Rip formatlı filmleri indirip seyrederseniz, tv veya proj. cihazınız 10bit desteklemese bile karanlık sahnelerde hayalet efekt olmuyor, renk ve parlaklıkta da biraz canlılık oluyor. Tabii ki 10bit destekleyen bir TV kadar olamasa da, sonuçlar tatmin edici. Bu olumlu sonucun sebebi; x265 sıkıştırma formatının x264' e göre 4 misli daha fazla veri sıkıştırması, ve 10-bit renk derinliğinin, renk skalasını 16,8 milyondan 1,06 trilyon renge çıkarmasıdır. TV veya Proj. cihazınız 10bit desteklemese bile, gelen görüntüden iyi yönde biraz nasibini alıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Aralık 2021; 14:42:28 > |
|
Bu cihaz alınacağına realme tv stick almak daha mantıklı. Hem fiyatı daha uygun hemde google tv yazılımı var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 26 Aralık 2021; 22:37:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Gelsin bakalım :) |
|
Merhaba, AV1 kodek çözümü yapabilen, hızlı ve ucuz S905W2 işlemcili cihazlar ,piyasada yerlerini almaya başladılar, önümüzdeki günlerde bu işlemci ile daha sık karşılaşacağız. X98 mini tv box incelemesi yaptım, bilgilerinize sunarım. X98 mini ANDROID TV BOX
https://sunnzo.com/products/x98mini
Basic parameters
CPU Chipset S905W2
Architecture Quad Core ARM Cortex A35
GPU Chipset Mali-G31 MP2
Architecture for OpenGL ES 1.1/2.0/3.2,for OpenCL 2.0,Vulkan 1.1 support
RAM Capacity 4GB
ROM Capacity 64GB
External storage USB Storage Devices Supported
Micro SD card Supported
Software
Operating system OS Version Android 11
Language Multi-Language
Multimedia Video Video Decoder:
AV1 MP-10@L5.1 up to 4Kx2K@60fps
VP9 Profile-2 up to 4Kx2K@60fps
H.265 HEVC MP-10@L5.1 up to 4Kx2K@60fps
H.264 AVC HP@L5.1 up to 4Kx2K@30fps
MPEG-4 ASP@L5 up to 1080P@60fps (ISO-14496)
WMV/VC-1 SP/MP/AP up to 1080P@60fps
AVS-P16(AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile up to 1080P@60fps
MPEG-2 MP/HL up to 1080P@60fps (ISO-13818)
MPEG-1 MP/HL up to 1080P@60fps (ISO-11172)
Supports JPEG thumbnail, scaling, rotation and transition effects
Multiple language and multiple format sub-title video support
Supports *.mkv,*.wmv,*.mpg, *.mpeg, *.dat, *.avi, *.mov, *.iso, *.mp4, *.rm and *.jpg file formats
Audio Supports MP3, AAC, WMA, RM, FLAC
Image HD JPEG, BMP, GIF, PNG, TIF
Network service
Wi-Fi Type Option Support WiFi: IEEE 802.11 b/g/n or IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Frequency Option:2.4G or 5G
Antenna Type Inside antennas
Bluetooth Bluetooth 4.1
Interface
Charge DC connector DC IN(5V/2A)
Video output HDMI 4K*2K UHD Output, HDMI 2.1
IR Reciver 3.5mm Earphone jack Remote Reciver Connect
Micro SD External memory Support
USB port USB host 2 x USB 2.0
Ethernet Ethernet 100M Ethernet
Appearance
Body Material Plastic
Color Black
Size 90 x 9 0 x 19.5(mm)
Weight 0.129Kg
Cerifications(For Unit)
Standard CE /
RoHS /
Others Optional /
Features:
CPU: Amlogic S905W2 Quad Core ARM Cortex A35
GPU: Mali-G31 MP2, for OpenGL ES 1.1/2.0/3.2,for OpenCL 2.0,Vulkan 1.1 support
SDRAM: 4GB
FLASH: 32GB
Ethernet: 100M LAN
WiFi: Built in IEEE 802.11 a/b/g/n/ac 2.4 5G Wi-Fi
Video decoder: AV1, VP9, H.265 4Kx2K@60fps video decoding
Supports HDR10+, HDTV 2.1
Package Included:
1 x X98mini TV Box
1 x Power Adapter
1 x IR Remote Control
1 x HD Cable
1 x User Manual https://www.youtube.com/watch?v=Xzt2RLb4uuw&feature=youtu.be |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Uzun süreli kullanımı hedeflediğiniz için L1 sertifikalı cihazlardan birini almanızda yarar var. Yani ileride, cihazda youtube vs gibi google servislerin çalışmaması gibi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için, L1 sertifikalı cihaz almak önemlidir. Yerli marka cihazlar arasında, L1 sertifikası olup, Netflix lisansı olmayan cihaz olarak, Dreamstar A5 modeli cihaz var. |
|
Hocam bu cihazlar bütçemin çok üzerinde ben aslında mi stick almak için yola çıkmıştım ama biraz araştırınca hiç tavsiye edilmediğini gördüm. Fiyatı şuan 550tl civari az bir miktar daha üstüne koyabilirim ama 1200liralara çıkarsam gidip televizyon almak daha mantıklı olacak gibi. Edit: mi box s hakkındaki yorumunuz nedir? 900tl ye bulunabiliyor şuan. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PREDATOR066 -- 29 Aralık 2021; 21:8:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Mi stick alırsanız, cihazın kağnı gibi yavaşlığından dolayı sinirlenir çekiçle kırmak durumunda kalırsınız. Bir yakınıma geçen yaz A101'den almıştık. Ertesi gün iade ettik. Mi box S hakkında da farklı düşünmüyorum. Çünkü o cihaz da ağır. Smart tv'lerde de aynı yavaşlık var maalesef... Eğer yavaşlık sizin için sorun olmayacaksa, smart tv'de alabilirsiniz. Smart tv'lerde de bir süre sonra google tabanlı uygulamalar çalışmaz hale geliyor. Smart tv üreten firmalar, kendi tv'lerinde sundukları google tabanlı servisler için, L3 sertifikası mı alıyor nedir? Anlamadım gerçekten... Yani bir hevesle tv satın al, 1 - 2 yıl sonra google tabanlı servisler çalışmasın, olacak iş değil... Mutfakta kullandığım Tizen sistemli 40ku7000 model Samsung smart tv'de browser içinden youtube çalışmıyor mesela... Daha bunun gibi çalışmayan ya da ağır aksak çalışan çok sayıda uygulama var. Herneyse... mi stisk ve smart tv yetersizlikleri anlat anlat bitmez. Birçok kişi tv box cihazlarda çalışan android yazılımda, google tabanlı servislerin "süreli" çalıştığından bi haber. Yani tv box aldım, eskiyene kadar kullanacağım sanıyor. Android tv box'larda L1 sertifikası varsa, ancak o zaman google tabanlı servisler "süresiz" çalışabilir. |
|
moralinizi bozmak istemem ama 3500 liradan aşağı güzel kaliteli bir smart tv yok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|