Arkadaşlar hem Android tabanlı olup gerektiğinde apk kurabileceğim hem de uydu anteninden gelen kabloyu takıp uydu alıcı özelliği olan bir model önerebilir misiniz? Mümkünse ethernet portu olsun, wifi konusunda çok stabil olmuyor hızlar malum. |
Android Tv Box için tavsiye. (1106. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: damn2uArkadaşlar hem Android tabanlı olup gerektiğinde apk kurabileceğim hem de uydu anteninden gelen kabloyu takıp uydu alıcı özelliği olan bir model önerebilir misiniz? Mümkünse ethernet portu olsun, wifi konusunda çok stabil olmuyor hızlar malum.
Mecool k5 var, s905x3 işlemcili olarak...
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Mecool k5 var, s905x3 işlemcili olarak...
Alıntıları GösterFiyuuu, bu fiyatlar nedir böyle yahu giriş seviyesi TV fiyatına box.
Ben sanırım uydu alıcısı ve android için iki ayrı box alsam hem daha performanslı hem de daha ucuza alacağım sanki.
-
quote:
Orijinalden alıntı: damn2uFiyuuu, bu fiyatlar nedir böyle yahu giriş seviyesi TV fiyatına box.
Ben sanırım uydu alıcısı ve android için iki ayrı box alsam hem daha performanslı hem de daha ucuza alacağım sanki.
Alıntıları GösterS905x3 işlemcili, 2G/16G 'lı en ucuz android cihaz yurtiçinde 400 tl. Üzerine de en uygun fiyatlı uydu alıcıyı eklediğinizde aynı fiyata gelir.
-
Tivimate uygulamasi uzerinden Ugoos Am6 plus ile izlenen bazi kanallarda Full Hd 50 fps yaziyor. Tivi mate ile tivo uzerinden izlenen ayni kanallarda Fullhd 25fps yaziyor. Bir tuhaflik var, yayincilardanmi yoksa cihazlardan mi kaynaklaniyor yada tivimate denmi kaynaklaniyor cozemedim.Bu durumla karsilasan var mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mecool k5 alıcam banggod tan vergi geri ödeme kalktı mı
-
Güncel !!!, üzerine satıcının 70.usd yazdığı paket,,,,
Paketinizin içerisindeki ürün/ürünlere gümrük tarafından 230 USD değer belirlenmiştir ve bu değer üzerınden %20 maktu vergiye %20 ötv uygulanacaktır ( 92 USD ) tabi olacaktır ek olarak 18 eur bandrol ücreti olusmaktadır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 25 Şubat 2021; 12:47:39 > -
Gerçek mi bu ? Normalde aldığınız ürünü ne kadara aldınız ve sitede ne kadara satılıyor ? Bu nasıl mantık 70 dolar olmaz kaç olsun 230 olsun yaz geç mantığını kim nasıl ve nereden alıyor ?
-
Tivimate ve ott ile aynı hatayı farkettim ama pek umursamadım tivimatede fps nedense yüksek gözüküyor?
-
internetten araştırıyorlar, satıcı pakete kafasına gore bedel koyduğu için , gümrüklerde paketler açılıp google dan fiyatlarına bakılıyor
-
O da iyiymiş maymun gözünü açmış yani
-
Ama orada da şu var: misal 100 usd lik bir cihazı kupon ve puanlarımı kullandım 50.usd ye aldım ama yine de 100usd uzerinden değerlendiriliyor...
-
quote:
Orijinalden alıntı: mikiGüncel !!!, üzerine satıcının 70.usd yazdığı paket,,,,
Paketinizin içerisindeki ürün/ürünlere gümrük tarafından 230 USD değer belirlenmiştir ve bu değer üzerınden %20 maktu vergiye %20 ötv uygulanacaktır ( 92 USD ) tabi olacaktır ek olarak 18 eur bandrol ücreti olusmaktadır..
Oha 92 dolar +18
Euro tl ile 800 tlye yakin vergi demektir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 25 Şubat 2021; 13:7:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mikiGüncel !!!, üzerine satıcının 70.usd yazdığı paket,,,,
Hocam merhaba,
Konumuzda ÖTV, bir vergileme aracı olarak, yurtdışı alış verişleri sınırlandırmak için idare tarafından uygulanmaktadır. Yurtiçinde de bazı mal ve hizmet alımlarında ÖTV uygulanan kalemleri görebilmekteyiz.
Hasılı ÖTV; bütçe "finansmanının araçlarından biridir" denilebilir.
Her ne kadar ÖTV bütçe finansmanın araçlarından biri olarak kullanılsa da, belirttiğiniz gibi, lüks tüketim maddeleri de kendi içinde sıralanarak, tüketim lükslük derecesine göre farklı oranlar uygulanmasının daha adil olacağı kanısındayım. Yani tv box'lardan biraz daha düşük oranlarda ÖTV alınabilirdi.
TRT bandrolü ile elektrik faturasında ödediğimiz TRT payı, hemen hemen bütün ülkelerde vatandaşlardan tahsil edilmektedir. Teoride mantığı; "yayın yoluyla iletişim ve haberleşmeyi destekleme" olarak tanımlanmaktadır. Döviz fiyatlarının aşırı artışından dolayı, bandrol bedelleri halkın tepkisini çekmeye başladı.
Buraya kadar yazdıklarım tespit olarak görülebilir.
Birkaç mesaj yukarıda, yurtdışından cep telefonu satın alınması hususunu örnekleyerek belirtmiştim. Devlet yurtdışından bireysel cep telefonu ülkeye girmesin diye, her bir telefon başına, 2021 yılında uygulanmak üzere, 2170 TL IMEI kayıt ücreti koydu. Bir yakınım PTT'den emekli eski müdür. İçeriden haber alabiliyor. 2021 ocak ayında yurtdışından çantacıların soktuğu cep telefonlarının sayısı, 2020 ocak ayına göre ikiye katlamış. Yani diyeceğim insanlarımızı anlamak gerçekten zor.
Pandemi var, seyahatler kısıtlandı. Dolayısıyla yurtdışına gidip gelmeler de azaldı. Ama yüksek IMEI kayıt bedeli, yüksek uçak bilet fiyatlarına rağmen, yurtdışı cep telefonu girişleri önceki yılın aynı ayına göre ikiye katlamış.
İnanın insanların bu denli aşırı rağbet göstermesine, anlamlı bir yanıt veremiyorum. Kafam yandı, desem yeridir.
Hasılı kelam; biraz fiyatı yüksek olsa da yurtiçi alış verişi tercih etmeye başlamalıyız.
Dedim de, bunu başta ben kendime anlatabilecek miyim? şüpheliyim doğrusu... Yani yurtiçinde bulamayacağımız bir ürüne denk geliyoruz. İrademize yenik düşüp, yurtdışından yine sipariş veriyoruz.
-
Bir malın vergisi ne kadar artarsa , yurtdışı ile arasında arbitraj oluşur ,kaçakçılarda bundan faydalanır, daha fazla vergi toplamak adına yapılan bu girişim vergi kaybına sebebiyet verir. Keza kaçak olarak getirilen telefonlara 2100 tl verilip imei kaydı yapıldığını sanmam, farklı yollar bulmuşlardır, veya aradaki vergi farkı o kadar fazladır ki 2100 tl kayıt parası verilse dahi yine de aradaki makas açıktır.
OTV konusuna gelirsek , herkesin hemfikir olduğu, lüks ve zenginlik sembolü , pırlanta, kürk , yat, tekne gibi simge urunlerin OTV si bildiğim kadarı ile -0-TL idi? yanılıyor olabilirim.Yoksa HES kodunu okutacak, hastane randevusunu alacak , artık lüks olmaktan çıkan cep telefonuna %40-%50 civarı OTV ne kadar mantıklı olabilir? Lüks mü ? yoksa çevreye veya kişiye zararımı var?
Kişisel gorusum : Yüksek vergiler uretim ve isdihtamın onundeki en buyuk engeldir, acil vergi reformu yapılmalı, vergiler makul seviyeye çekilmelidir, aksi takdirde uretici, esnaf, işveren ,sanayici karlarını maksimize etmekten uzak düşük kapasite ile çalışırlar.
Vergi Reformu derken şunu kast ediyorum: Vergi kaçırmak buyuk suç olacak ,ifşa edilecek , herkesden alınacak, vergi memurları polis yetkilerine de sahip olacaklar. Vergisini tam odemeyenin gozunun yaşına bakılmayacak, merdiven altı, defter dışı , 100 adetlik fatura ile 10.000 ad mal satanın cezası verilecek..Kayıt dışı ekonominin onune polisiye tedbirler ile gidilecek..
Bu süreç çok sancılı olur ve buna karar verip yürürlüğe sokan siyasetçi de bir daha iktidar yüzü goremez..
Siyasi endişe ile yapılamayan vergi reformu yüzünden , vergisini düzgün odeyen ile odemeyen arasında uçurum gelir farkı oluşmaktadır. Gelişmiş Ülkelerde dolaylı verginin toplam vergiye oranı düşük olup , ülkemizde dolaylı vergi (harcamalarınız üzerinden ,ürün ve hizmetlere eklenen vergiler) nin, genel vergi gelirleri içindeki %70-%80 oranda olması tamamen , Toplanamayan gelir vergileri sebebiyle olduğunu düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mikiBir malın vergisi ne kadar artarsa , yurtdışı ile arasında arbitraj oluşur ,kaçakçılarda bundan faydalanır, daha fazla vergi toplamak adına yapılan bu girişim vergi kaybına sebebiyet verir. Keza kaçak olarak getirilen telefonlara 2100 tl verilip imei kaydı yapıldığını sanmam, farklı yollar bulmuşlardır, veya aradaki vergi farkı o kadar fazladır ki 2100 tl kayıt parası verilse dahi yine de aradaki makas açıktır.
OTV konusuna gelirsek , herkesin hemfikir olduğu, lüks ve zenginlik sembolü , pırlanta, kürk , yat, tekne gibi simge urunlerin OTV si bildiğim kadarı ile -0-TL idi? yanılıyor olabilirim.Yoksa HES kodunu okutacak, hastane randevusunu alacak , artık lüks olmaktan çıkan cep telefonuna %40-%50 civarı OTV ne kadar mantıklı olabilir? Lüks mü ? yoksa çevreye veya kişiye zararımı var?
Kişisel gorusum : Yüksek vergiler uretim ve isdihtamın onundeki en buyuk engeldir, acil vergi reformu yapılmalı, vergiler makul seviyeye çekilmelidir, aksi takdirde uretici, esnaf, işveren ,sanayici karlarını maksimize etmekten uzak düşük kapasite ile çalışırlar.
Vergi Reformu derken şunu kast ediyorum: Vergi kaçırmak buyuk suç olacak ,ifşa edilecek , herkesden alınacak, vergi memurları polis yetkilerine de sahip olacaklar. Vergisini tam odemeyenin gozunun yaşına bakılmayacak, merdiven altı, defter dışı , 100 adetlik fatura ile 10.000 ad mal satanın cezası verilecek..Kayıt dışı ekonominin onune polisiye tedbirler ile gidilecek..
Bu süreç çok sancılı olur ve buna karar verip yürürlüğe sokan siyasetçi de bir daha iktidar yüzü goremez..
Siyasi endişe ile yapılamayan vergi reformu yüzünden , vergisini düzgün odeyen ile odemeyen arasında uçurum gelir farkı oluşmaktadır. Gelişmiş Ülkelerde dolaylı verginin toplam vergiye oranı düşük olup , ülkemizde dolaylı vergi (harcamalarınız üzerinden ,ürün ve hizmetlere eklenen vergiler) nin, genel vergi gelirleri içindeki %70-%80 oranda olması tamamen , Toplanamayan gelir vergileri sebebiyle olduğunu düşünüyorum.
Sevgili hocam sizi uygulamanın mantığını eleştirmişsiniz. Haklısınızdır da... Ancak ben yalnızca tespit yaptım.
Arbitraj oluşur ve kaçakçılara fırsat doğar, doğru... Ancak her durumda bireysel alış verişlerin önüne geçilemiyor. Devlet ne yapsın, telefon kesinlikle giremez mi desin, ne desin ?
Satın aldığımız 5 adet F35'in bedeli, 1.4 milyar dolar'dır. 2020 yılında cep telefonu için devletin kasasından çıkan döviz miktarı 3.7 milyar dolar. Öyle yada böyle devlet bu işi sınırlandırmaya çalışıyor. Yani biraz vatandaşlar olarak bizlerinde olayın parasal büyüklüğünü idrak etmemiz gerekiyor.
Telefonu bir iletişim aygıtı olarak kullanırsak, belirttiğiniz gibi hes kodu alma, hastane randevu alma, e-devlet'e girme, bankacılık işi yapma derken, hep çağın gerektirdiği günlük ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz, bu da doğru...
Ancak bu ülkede önemli kesim, 6 ayda bir, yılda bir telefon yeniliyor. Bu yenilemenin bedeli, ülke kasasından önemli miktarda döviz çıkışına neden oluyor. Yani işin burasını da bir tespit olarak görebiliriz.
Ayrıca, vergi uygulamaları konusundaki tespitleriniz de yerindedir, bana göre...
Hasılı kelam; devlet kısa vadede ve her durumda yurtdışı alış verişleri sınırlandırmak istiyor. Bunun içinde vergi yoluyla çeşitli enstrümanları kullanacak. Yurtdışı alış verişlerin sınırlandırılması hususunda görüşleriniz varsa, onları da okumak isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 25 Şubat 2021; 13:57:34 >
-
vatandaşların yazıştığı, birbirlerine destek verdiği, ekonomik krizde nasıl daha az ödeyebilecekleri, nasıl daha uygun ve iyi cihaz alabileceklerini danıştığı forum değil de, hükümetin nasıl daha fazla vergi alması gerektiği üzerine bir konu mu bu? insanı rahatsız ediyor. havaya savrulan paralar, her gün yenisini duyduğumuz israf kalemlerinin hiç bahsi geçmezken, kimsenin açıp da izlemediği, kadrolaşmanın sınırları zorladığı kurumlara haybeye ödediğimiz paraları savunacak kadar nasıl bir ruh haline sahipsiniz. yeter diye bağırmak istiyorum artık. bu nasıl bir saçmalıktır??
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum, burada eleştiri veya savunma yapılmıyor. Tespit yapılıyor.
Neden vergiler bu denli yüksek?
Ve buna rağmen, neden bu denli yurtdışı alış verişlere rağbet katlanarak artıyor ?
Yani önce doğru tespitler yapılırsa, ondan sonra eleştirmek en kolayı.
-
vergiler normallikten çıkmış. direk vergiyi çeşitli yerlerden af ediyorsun, dolaylı vergilerle vatandaşın sırtına sürekli yük bindiriyorsun. bu tespite karşı argümanınız var mı? alım gücü yerlerde, paralar en çok vergiye gidiyor. bu vergi sistemiyle ekonomiyi ben bile yönetirim. sıkıştıkça oran arttırır, yeni vergiler koyarım. meselenin özü budur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vergileri hiç bir şekilde savunmadım.
Yüksek vergilere rağmen, yurtdışı alış verişler katlanarak artıyor. Bu sorunun yanıtını arıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X