Şimdi Ara

Android'ten iOS'a geçmek ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu Apple varya şarjı halletse kusur yok ya telefonda.
  • Artik android te stabilide olarak ios a yakin yakin yani... Gerci ufak tefek buglar ios tada oluyo gecen arkadasin 4s i calidi cocuk kilii acamiyo :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

Flac ları Apple'ın Yine kayıpsız olan ALAC formatına dönüştürmen gerekiyormuş.
    mkv dosyalarını da oynatan birsürü program varmış. Sanırım iTools ile bu dosyaları telefona atabilirsin.

iosta her türlü formatı oynatabilirsin biliyorum. Appstore imkanları sınırsız ama lisans sorunu var. SEn bilgisayarından MKV izlerken DTS ses lisansı soruyor mu? İnternetten küçük bir DTS codec indirip sorunu çözersin ama İOS'ta lisans sorup her boka para istiyor. Apple Looseless başka şey Flac başka şey. Ama o bir sorun değil. Capriccio diye bir müzik çalar var en yük bit değerindeki flac dosyalarını bile oynatabiliyor. Ama Android'te bu tür içerik daha serbest ve ulaşması kolay. Örneğin PV Star programı ile istediğin video sitesinden istediğin videoyı istediğin kalite ve formatta cihazına indirebilirsin. Dediğim gibi Android ve İOS farklı dünyaların insanları gibiler.

• quote:

2 GB ram var yanlış yazmışım. Ayrıca Henüz 4 GB ramli bir telefon çıkmadı Note 4 dahil.

doğru, bende öyle dedim zaten.
    ios'unda kendime göre sıkıntıları var.
    Bence senin gitmen gereken iki yol var.
    1) stock android ile çalışan bir cihaz almak. Bahsettiğin sıkıntıların çoğu samsung'un ara yüzünden kaynaklanıyor. Yakında nexus 6 çıkar, ona geçebilirsin.
    2)ios'a geçmek. ios'a geçip bir süre de ios'u tecrübe edebilirsin. Belki ios senin isteklerini daha iyi karşılar. Ancak ios tarafı da kusursuz değildir. Mesela güncellemeler pek bir özellik getirmiyor. Bende ipad 2 var. ios 8'de alacak. Bana ios 8 ve ios 6 arasında bir seçim yapma şansı verseler anında ios 6'ya geri dönerim.
    Zaten senin aletin eskidikçe yeni özelliklerin hiç birisi gelmiyor. Mesela ios 7 geliyor ancak önemli özellikler sana gelmiyor.
    Ayrıca aleti 2 yıldan fazla kullanacaksan bir süre sonra ram sıkıntısı çekiyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• fthkn F kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sorunca internetten biraz bakındım. Ben cihazımda mp4 ve mp3 formatlarını kullanıyorum benim için bir sıkıntı yok.
  • guzel yazi hocam

• antonidas kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler ama ben iphone konusunda kararlıyım.
    Google kendi reklam ticaretini geliştirmek için Android işletim sistemine bizimle ilgili bilgiler toplayacak özellikler eklemeye başladı.
    Örneğin : Konumlama
    Sadece GPS'i seçerseniz konumunuz geç ve istikrarsız gösteriliyor.
    "Güç Tasarrufu" veya "Yüksek doğruluk" seçeneklerinde ise zorla size konum verilerinin gönderileceği bir seçenek onaylatmaya çalışıyor. Onaylamazsanız AGPS+Wifi+GPS içeren karma konumlama özelliğini vermiyor. Üstüne birde hiçbir uygulama çalışmazken konum toplama işlemi yapılabilir diyor. yani yok yere pil tüketip birde ben beleşe google'ın ekmeğine yağ süreceğim iphone alınca gmail vb servislerini kesinlikle kullanmayacağım.
    Uygulama izinleri ise en can alıcı nokta. Basit bir uygulama yüklüyorsun, bütün telefona erişim hakkı var.

Android'ten iOS'a geçmek !

• technoB T kullanıcısına yanıt
    Okuduğunuz için teşekkürler
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Siz konuyu açalı epey olmuş ama ben cevap yazdıktan sonra gördüm, yazayım

1 bütün dünya ile aynı anda sunuluyor
    2 dört yıl boyunca sunuluyor
    3 tabiki ek özellikler kazandırıyor, telefonun çehresi değişiyor
    4 gayet verimli 3 sene, verimli 4 sene, zorlarsan 5 sene götürür
    5 uygulama yükleme ile telefonda şişme olmaz
    6 uygulama sayısı telefonu yavaşlatmaz
    7 batarya süresi kısalmaz
    8 evet benziyor uygulamalarda iOS işletim sistemine
    9 çöp uygulama yoktur, hataen ayda yılda bir olsa da hemen kaldırılır
    10 ben bugüne kadar 1 tl bile vermedim uygulamaya, sahip olduğum uygulamaları görseniz 800 tl harcamışsın dersiniz, ücretsize düşüyor
    11 uygulama izinlerini ayarlayabiliyorsunuz
    12 istemeden indirme olmaz, ufak, çok irite etmeyen reklam olur, o da bir uygulamanın hem ücretlisi hem ücretsizi var ise ve siz ücretsizini kullanıyorsanız olur, o da bazılarında olur, hepsinde olmaz.
    13 uygulamaya göre değişir, çok yer kaplamıyor diyebiliriz
    14 16gb ile mutlaka hafıza az uyarısı alırsınız belirli bir dönemde, bunun için 64 alabilirsiniz, ancak ben hep 16 kullandım ve 16 kullanmaya da devam edeceğim, problemim yok hafıza ile ilgili
    15 itunes, itools, kablosuz aktarabilme imkanı sağlayan onlarca müzik video uygulaması ile bilgisayarınızın tarayıcısından atabilme
    16 kolay
    17 evet
    18 evet tüm içeriği yedekler
    19 herşey geri dönüyor ancak klasör düzeni konusunda emin değilim, sanıyorum sadece tekrar klasöre atmak durumunda kalıyorsunuz, ama ben pek zorlanmadım bu işlem için, veya zaten telefonu sıfırlama derdiniz olmadığı için, hep telefondan update edeceğiniz için hiçbir şey yerinden oynamıyor.
    20 bence kesinlikle tatmin eder
    21 pil değişimi bugüne kadar sadece iPhone 5'te gündeme geldi o da hatalı üretim olan cihazlarda, ki bunun için de seri numarasından öğrenip değişim programı başlattılar, ancak yine de 2-3 sene sonra bulmak isterseniz 30 ila 70 TL arasında değiştirtebilirsiniz dışarıda, Apple'da da 180 TL falan sanıyorum
    22 telefon açık, 3g açık, wifi açık, konuşma ve whatsapp var, safari var, arada basit oyunlar uygulamalar var, rahat 1 gün çıkıyor normal kullanımda.
    23 26 eylülde satışa sunulacak
    24 Türkiye veya Avrupa çıkışlı, yani fabrika çıkışlı olarak sim kilitsiz satılan cihazlardan alırsanız problem yoktur, ki çoğu öyledir cihazların.

• Samsung s3ten iphone 5'e yaklaşık 1 sene önce geçtim.Daha önceden 3g ve 4 kullanmıştım.S3'ten iphone 5'e geçerken küçük ekran sorun yaratırmı diye çok düşünmüstüm ancak şimdi o kadar alıştım ki telefonun boyutuna i6 ön siparış vermememin en büyük sebebi elime büyük gelir mi diye düşününmek oldu.Eşimde htc windows phone 8x var telefonunu bugün değiştirip samsung s4 almaya karar vermiştim ki senin yazına denk geldim.Bana bu yaşadıklarımı hatırlattığın için teşekkür ederim.Artık en kötü 5c bakacağım.

• Android herşeyiyle keşmekeş bir yapı, çöplük gibi mağazası, kararsız, ne yapacağı belli olmayan işletim sistemi, IOS' a geç ve yorumlarını alalım, gerçi o zamanda fanatik derler.
  • Su telefonu sismeyen,takilma yapmayan,menu gecislerinin yag gibi aktigi ve rehberin 1 sn altinda acilan android/note 3 kullanicisi benim herhalde.

Arkadaslarin da dedigi gibi apple cihaziniza uzun sure destek verir ama 2 ana guncelleme goren cihaz da dandik androidler gibi kasim kasim kasilir.ios 7 yuklu iphone 4 ornegi mesela.

Sordugunuz tum sorulara cevap verecek vaktim yok ama 3,3gs,4 ve kullandigim her gun lanet ettigim iphone 5 eski kullanicisi,ipad 2,mini retina sahibi olarak ios dunyasina girmenizi siddetle tavsiye ederim.Her mobil kullanicisinin tecrube etmesi gereken bir konsept bence.

Android'in sagladigi pratikligin ve kolayligin cogundan mahrum kalacaginizi bilmenizde fayda var.

Simdiden hayirli olsun

• slckssmz kullanıcısına yanıt
    Hocam inanın anlattıklarım özetidir diyebilirim. Daha bir çok nötür sebep sayabilirim. Ben şahsen Google'a bulaşmamanızı tavsiye ederim. Android işletim sistemi bile reklam satma amacıyla yapılmış bir işletim sistemi.
    insanlar hiç kendi kullandığına toz kondurmuyor mesela ben Sony kullansam ve bu konuyu açsam Samsung kullan bu sorunların olmaz derler. Nexus kullansam HTC kullan derler HTC kullansan LG derler.
    İlk zamanlar bende telefonumdan çok memnundum ama bir üst model çıktığında telefonunuz kesinlikle ve kesinlikle üvey evlat muamelesi görüyor.
    iphone'a pahalı diyorlar ama bir yazılımsal sorun varsa herkeste vardır ve Apple buna çözüm bulacaktır fakat Android cihaz üreten firmalar 1 yıl sonra desteği seyrelttiğinde sizi ister istemez yeni cihaz almaya yönlendiriyor. Araştırdığım kadarıyla ve yorumlara bakarak iphone'da böyle bir olay yok.
    Daha önce burada dedim mi bilmiyorum ama Note 2'yi satıp eşime bir tane iphone 5 almayı düşünüyorum, nedeni ise bayanlar için biçilmiş kaftan olması çünkü bazen kendi telefonumdan çok eşimin telefonuyla uğraşmak insana bezginlik veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Android herşeyiyle keşmekeş bir yapı, çöplük gibi mağazası, kararsız, ne yapacağı belli olmayan işletim sistemi, IOS' a geç ve yorumlarını alalım, gerçi o zamanda fanatik derler.

Hocam aynen katılıyorum. Gece 00:30 civarı yatarken şarjım %74'teydi sabah kalktım şarj %41. Birde telefonu yeniden başlatıp bırakmıştım. İşte bu sorunların temeli hep işletim sistemi.
    Eğer 26 Eylül günü Antalya'da bulabilirsem 1 hafta kullanıp sonra bir yorum konusu açacağım.
    Hayatına yepyeni bir sayfa açmış hissedeceksin.

baskaları da cevap vermiş ama cevapların dogrulugunu ve güveilirligini tasdik manasında bende cevaplayım dedim.

1- aynı anda telefonunda güncelleme var diye gorunuyor. tıklar güncellersin
    2- genelde sene 1 ana güncelleme gelir. ardından düzeltmeler vs gelir. iphone4s ve üstü telefonların hepsinde tek güncelleme yeterlidir.
    3- güncellemeler genelde cok güzel seyler getirir. aralarda da ufak açıkları kapatırlar ama genelde güncellemeler farkedilir derecede etkiliyor.
    4- bende iphone4 var. 4 yıl önce cıktıgı hafta amerikadan almıstım. hala kullanıyorum. 256mb rami var :D catır catırda calsııyor. lakin artık iphone4 e apple destegini cekeceginden dolayı bazı programları desteklememeye baslayacak. yoksa beni 1 sene daha idare eder. pil ömrü şu sekilde (maşaallah) sabah sarjdan cıkartıyorum, 3g, locasyon, bluetooth acık. online sürekli oynadıgım oyunlarda var. günde arada oyunlarla birlikte aksam %30-40larda sarja takıyorum yatarken(gece 12 de) 4 senedir çok sükür tık demedi :D oyun oynamayıp internette cok zaman harcamazsam 2 gündüz 1 gece rahat götürüyor.(3g,blutut ve locasyon acık iken) ( buna inanmayan cok kişi oldu ama cok rahat ispatlarım)
    5- sıfır mb hafıza, yüzde yüzde dolulukta bile telefon yavaslamıyor. şişme yapmıyor. sadece jailbreak yaparsan ve sistem dosyaları ile oynarsan bir süre sonra sorun yaşaman mümkün.
    6-hayır. yükle yükle sil. hic sorun yok.
    7-alakası yok. ha gerci sürekli internete baglanıyorsa pili gün içerisinde biraz tüketir tabi
    8-evet
    9-genelde yok. bazen yan uygulamaları oluyor. (oyunun rehberi, lite uygulama_bedavası_ vs gibi)
    10-hayır , ücretsiz 1 ton uygulama var.
    11- sana soruyorç rehbere erişssinmi, mikrofonunu kullansın mı, kameraya erişssinmi diye, karar sana kalmıs.
    12-ücretsiz uygulamalarda sagda solda, ekran da reklam cıkar. ücretlilerde genelde cıkmaz. ama katiyen senden izinsiz program yüklemez.her program apple tarafından onay alıyor. 3 kagıtcı, kötü niyetli uygulamalar silinir. applestore güvenlidir.
    13- genelde kücük programlar ama büyükler de var elbet. andraidde nasılsa iphoenda da aynıdır.
    14- 16gb lar yetmez sana.
    15- flash bellek gibi direk program, foto müzik yüklemen zor. normalde teelfon izin vermiyor ama jailbreak ile bazı sistem dosyalarını degistirirsen flash bellek gibi kullanabiliyorsun. fakat yinede müzikplayerlardan herhangi birini acınca bu müzkleri dinleyemezsin yada fotografları goremezsin. illaki o programın dosya sistemindeki dogru dosyaya atacaksın. bunun icin de itunes yoksa bile 5-10 mb lık itools denen prgrama ihtiyac duyuyorsun. yani iphone a sagdan soldan, cafeden , arkadasının laptopundan önüne gelen yerden "aa bu müzügü bana atsana" diyerek müzik/foto/ofis dosyaları vs atamıyorsun. bluetooth androidleri ve diger işletim sistemlerini görmüyor. sadece iphonedan iphone a. en büyük sıkıntısı da bu sanırım. gerci artık whatapp gibi programlarla bazı seyler asılıyor ama yinede dedigim gibi bir ara program gerekiyor. örnek olarak soyle acıklayım birde: mesela bir kamera programı ile foto cektin, baska bir program ile onu göremiyorsun. mesela bir video programının dosyasında bir film var. onu sadece o program ile acıyorsun. demek sitedigimi anlatabilmişimdir inş.
    16- kolay. gözat ile dosyayı sec. bu dosyayı tikledinmi ondaki dosyaları atabilrsin direk.
    17- atabilrisn.
    18- satın alınan programlar 2. telefonda nasıl tepki verir bilmiyorum. bir sınırlaması olmalı. ama yeni telefon aldıgında eski telefon bilgilerini/programları vs direk yenisine aktarabilirsin.
    19- sanki hic degistirmemissin gibi aynı haline geliyor. hic ayarla filan ugrasmıyorsun.
    20- iphone4 kullandıgımdan dolayı yeniler hakkında yorum yapmayım ama iphone4 gece çekimleri kötü.yinede çok aman aman farketmyior ya. 5mp kamera bile yetiyor bana :)
    21-iphone orjinal pil/yedek parca satmıyor. pillerin hepsi çin malı. ben 4 senedir kullanıyorum pil sorunum yok. pil ile ilgili bbilmem gereken tek şey asla telefonunu pili bitirp kapanmasına izin verme. pilin ömrü biter. her gün şarja tak ama asla pilin bitmesine %3-5 olmasına izin verme, telefonu o kapanmadan sen kapat.
    22-3g cok agır kulalnırsan (downlad filan) aksamı zor görebilirsin. heleki internetten onlien oyun oynarsan pil cok hızlı düser , 3-5 saatte pilin bitebilir. yoksa ekranın acık olması sıkıntı degil. saatlerce whatup kullan sorun olmaz.
    23- bu ay sonunda geliyormus sanırım.
    24- sim kilit degilse ve türkiyeye geldiginde pasaporta kayıt ettirdiysen sorun yok.

• druen kullanıcısına yanıt
    Cevapların için çok teşekkürler
    Benim gayet hoşuma gitti. Pil konusu da gayet iyi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Android herşeyiyle keşmekeş bir yapı, çöplük gibi mağazası, kararsız, ne yapacağı belli olmayan işletim sistemi, IOS' a geç ve yorumlarını alalım, gerçi o zamanda fanatik derler.

Hocam aynen katılıyorum. Gece 00:30 civarı yatarken şarjım %74'teydi sabah kalktım şarj %41. Birde telefonu yeniden başlatıp bırakmıştım. İşte bu sorunların temeli hep işletim sistemi.
    Eğer 26 Eylül günü Antalya'da bulabilirsem 1 hafta kullanıp sonra bir yorum konusu açacağım.

Bende note 2 ve 3 ile tecrube ettim, suan 5s kullaniyorum.
    A' dan Z' ye kalite farki var, sanki iki farkli kategori, kullaninca anlarsin farkini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Flac ları Apple'ın Yine kayıpsız olan ALAC formatına dönüştürmen gerekiyormuş.
    mkv dosyalarını da oynatan birsürü program varmış. Sanırım iTools ile bu dosyaları telefona atabilirsin.

Bu bence yanlış. Yani apple'ın yaptığı. Destek vermesini beklerdim açıkçası. Burada ios kötü demiyorum. Ios kaliteden ödün vermeyen bir firma. Ama çok kapalı geliyor bana işletim sistemleri.

• john ronald reuel tolkien kullanıcısına yanıt
    Yukarıda iphone kullanan diğer arkadaşlar ekstra cevap vermiş bi inceleyin derim.
     Android'ten iOS'a geçmek !
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.