Şimdi Ara

Android Rom Güvenliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Android custom rom versiyonlarında hazırlanın sistemlerin kullanıcı güvenliği açısından hangi noktada olduğunu sizlerle tartışmak istiyorum. Özellikle günümzde son derece kullanışı bir hale gelen bankacılık uygulamaları yönünden durumun vaziyeti hakkındaki düşüncelerinizi merakla okuyacağım. Bu yönde düşündüğümüzde aslında telefonumuzdaki mail, rehber, mesaj, not, ajanda vb. tüm informasyonlar için güvenliğin önemi var.
    Bu açıdan düşündüğümüzde romların güvenlik seviyesine güvenilmez ve hiç bulaşmamak mı doğrudur? güvenli versiyonlar mı vardır? yada romların kendisine ne kadar güvenebilir? noktasındaki sorularla tartışmayı açmak istiyorum
    Saygılarımla

• Şimdiye kadar böyle bir sorun olduğunu duymadım. Her ne kadar bankacılık bilgileri ile ilgili insanın aklına kötü şeyler gelse de hat üzerinden işlemler yapıldığı için bilgilere ulaşmaları oldukça zor diye düşünüyorum.
  • aslında custom rom lardan ziyade android ne kadar güvenilir diye sorgulamak lazım. geçen yıl yapılan google i/o etkinliğinde android telefonlarla çekilen selfie sayısını bile açıklamışlardı... sistemlerin ne kadar güvenilir olduğu tartışılır.
  • Cyanogen romlari bana kalirsa guvenilir olabilir digerlerine gore cunku googleden arindirilmis romlar yapiyolar ve cyanogen büyük bi sirket sonucta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanıyorum ki genel kanı olarak hepimizde şüphe var. Arkadaşlar bu konuda ben fazla korumacı mı düşünüyorum yoksa gerçekten mobil işlemlerimizi yaparken bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor mu, zira ben doğrulama mesajı gönderen otomasyonları kullanırken telefonun internet bağlantısını bile kapatmaktayım. (bazı uygulamaların mesaj içeriğini görme izni olduğu için)Anlık bir tehlikeye kendi çapımda bir önlem olarak kullanmaktayım. Genel kanı hakkında yanılıyor muyum? Orjinal sistemlerimiz olsa bile her zaman ekstrem durumlara açığız, günümzde yüzde yüz güvenli bir yazılım ortamı olduğunu sanmıyorum, ancak Rom bir risk midir yoksa Rom yükleyip gönül rahaylığıyla kullanmalı mıyız noksatinda hala şüphelerim var ne düşünürsünüz ?
  • Rom Güvenliği açısından Cyanogen ROMları diğer kullanıcıların geliştirdiği Custom ROMlara göre daha güvenlidir. Çünkü Cyanogen koskoca şirket adamlarda para da var. Bilgilerinizi çalıp koskaca şirketlerini tehlikeye atacaklarını sanmıyorum.
    Ama Customlar sıkıntı işte. Çünkü onlar çoğunlukla bireysel geliştiriliyorlar. Ve geliştiricileri bağışlarla geçiniyorlar. Ama bu devirde pek bağış yapan olmadığı için adam içine ne isterse koyabilir gibi geliyor bana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spyhonor

Sanıyorum ki genel kanı olarak hepimizde şüphe var. Arkadaşlar bu konuda ben fazla korumacı mı düşünüyorum yoksa gerçekten mobil işlemlerimizi yaparken bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor mu, zira ben doğrulama mesajı gönderen otomasyonları kullanırken telefonun internet bağlantısını bile kapatmaktayım. (bazı uygulamaların mesaj içeriğini görme izni olduğu için)Anlık bir tehlikeye kendi çapımda bir önlem olarak kullanmaktayım. Genel kanı hakkında yanılıyor muyum? Orjinal sistemlerimiz olsa bile her zaman ekstrem durumlara açığız, günümzde yüzde yüz güvenli bir yazılım ortamı olduğunu sanmıyorum, ancak Rom bir risk midir yoksa Rom yükleyip gönül rahaylığıyla kullanmalı mıyız noksatinda hala şüphelerim var ne düşünürsünüz ?

Ben stock romlara da guvenmiyorum
    Cyanogen daha guvenilir gibi geliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Google facebook vb firmalar,tüm özel bilgilere erişebilir,yine çok güvendiğimiz bir program bile bu bilgilere erişmesi mümkün sonuçta androidi yapan google ancak bankacılık anlamında hacker hesabınıza girip de dolandırıcılk yapabileceğini zannetmiyorum,böyle bir vakıa duymadım, özellikle mobil bankacılık çok üst düzeyde ,hattınıza gelen anlık şifre olmadan işlem yapılmıyor ,size anlık bilgi veriyor vs ,başka bir örnek vermem gerekirse , numara değişmeden simkartı bile değişseniz hemen hesabınız bloke oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.