Şimdi Ara

Android L video inceleme 'Yeni nesil Android işletim sistemini kullandık' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
1
Favori
8.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suvari25

zamanında android 4.1 jelly bean için de çok şey söylendi. yok 60 fps yaptık, yok kernel i optimize ettik artık takılmalara elveda deyin falan.

ama noldu, iş son kullanıcıya gelince öyle olmadı. Zaten stock android olmayanlar yine kastı. Stock olanlar ise görece daha stabil oldular fakat yine native işletim sistemlerine yaklaşamadılar. Hadi, stock arayüzde menüleri stabil hale getirdin ama uygulamalar nasıl yazılıyorsa hala yavaş ve "crash" verebiliyorlardı.

Android hiç bir zaman istediğimiz beklediğimiz stabiliteye kavuşamayacak. Tek donanım olmadan, yüzlerce çeşit telefonda, tablette bu mümkün değil. O yüzden bu L güncellemesi, işletim sistemini belki %20-30 daha stabil hale getirebilir ama mucizeler beklemeyin, abartmayın

Kullanmadan bence yorumda bulunma..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nexus 6 alınır artık :)
  • Harika olmuş. Performans iyileştirilmesi ve pil iyilestirilmeleri de tahmin ettiğim gibiyse htc one ile tadından yenmez. Şu haliyle ios ların eline verirken o zaman ne olur bilemem

• android çok hızlı gelişiyor

• Ben bir yenilik görmedim...
    IOS'u Karalayanlar Stabiliteden dem vuranlar ki onlar da iyi biliyorlar bir güncelleme gelmesi aylarca sürüyor android'te.. o da markanin el verdigi sürece. iste o konuda altinda kaliyor :) .

zaten mevcut olan özelliklerin güncellenmis hali olmus Android L .
    64 bit destegi daha yeni yeni mi geliyor .
    qualcomm 32 bitlik isletim sistemine 64 bit islemci cikardi da ne oldu demeki göz boyama. adroid daha yeni yeni 64 bit olacak.
    ayni tas ayni hamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

quote:

Orijinalden alıntı: samedl

İphone 5s incelemesi yok çünkü apple ürün göndermedi.
    Bakınız xperia z2 incelemeside yok çünkü sony ürün göndermedi.
    Anlamayacak bir şey yok adamlar bütün telefonları alıp inceleyemezler.

adamlar incelemeye kalktı da telefon mu yok piyasada. isteselerdi verirdim benim iphone 5s'i. mesele sadece incelemek değil. incelerken para da kazanmak lazım. öyle bedava inceleme olmaz.

Hocam bugün siz gönderdiğim yarın ne olcak iphone 6 çıkınca ne olcak firmalar için zor bir şey degil gönderin Apple da sony de incelesin donanımhaberde
    Apple gönderdide donanımhaberde incelemem mi dedi

• Saçma sapan ios haberleri dururken böyle bir inceleme yapmak zahmet olmuş.

• Erdi abi senin incelemelerini izlemek diğerlerini izlemekten daha zevkli cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWhiteGandalf -- 29 Haziran 2014; 15:32:19 >
  • En büyük darbe Wp cilere oldu . Tek tesellileri roket gibi işletim sistemiydi. Androzon donuyo rehber açarken bile kasıyo cuları konuya bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorunum olarak oyle abartilacak bisey gormuyorum ben... sadece bir iki efekt eklenmis o kadar.. ayni basit ve itici android arayuzunu koruyor.. htc blinkfeed gibi bir deneyimi birakip bu bos arayuzu sececegimi sanmiyorum... tabi herkesin zevki farklidir... soyle windows phone gibi radikal bir degisikligi yapamadilar.. ayni tas ayni hamam

• Bu video'dan android stabilleşiyor,ios stabilitesini kaybediyor anlamını çıkaran beyin nasıl bir beyindir merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..scream..

quote:

Orijinalden alıntı: Intouchable

Acaba tam sürümünde ikonların değişmesi gibi bir şey söz konusu olabilir mi ? Android sahibi biri olarak eskiden de olduğu gibi şimdi de hala ikonlar çok itici geliyor bana. Her şeyi değiştirip ikonlara dokunmamak büyük kayıp bence.

İkonlari android icon changer ile degistirip istediğiniz ikonlari kullanabilirsiniz..

Zaten şuanda da olduğu gibi ikon paketi kullanıyorum. Fakat Android'in kendisinin getirdiği ikonları değiştirmeye gerek kalmadan kullanmak daha iyi olur bence.
  • note 3 kullanıcısıım inşallah touchwiz yerine bunun arayüzünü kullanırız yoksa
    dalviğin gitmesinden başka pek te bir performans artışı olmaz

• Samsung Galaxy s4'e gelirmi acaba
  • Bak güzel kardeşim istediğin kadar yenile tamam mı ? Bazı şeyleri değiştirmediğin sürece iyi bir sistem olamazsın ! Bir kaç örnek vereceğim,

Eğer bir sistem 2.0 ghz işlemci hızında 3gb Ram ve 4 çekirdekle ile çalışıyorsa sistem canavardır,verimsizdir,hantaldır bunu kabul etmek lazım.Ya bugün 4 çekirdek ve 2gb Ram ile tıkır tıkır çalışan bilgisayarlar var bu androidin resmen ayıbıdır.Hepsini bir kenara attım Allah aşkına Android bir telefona sahip olup da telefonun birinci ikinci senesinde hatta 6. 7. aylarında ilk alındığı hızla hamlamadan çalışan kaç kişi var ? Ben 1,5-2 sene sonra hızı yarı yarıya düşecek telefonu ne yapayım,bunun için mi 2 milyar para verdim alırken ? Bu da androidin başka bir ayıbı ne yazık ki.

Bunun dışında Google'un bazı şeylere çok acil olarak el atması lazım ,öncelikle ''GÜNCELLEME'' olayına.Hala 4.1'deyim hala !( Samsung sağolsun )Yani androidde saçma sapan bir anlayış var ben anlamıyorum yeni çıkan bir androdi sürümünü ben bir android kullanıcı olmama rağmen 2 senede hala alamıyorsam istediğin kadar yenile arkadaşım istersem ekrandan fırlayıp beynime girsin görüntüler ne işe yarar aldığım telefonu 3 yıl sonra hala aynı sürüm ile kullanıyorsam ?

İkinci olarak telefon firmalarının kendi aptal uygulamalarını dayatmasını ele alabiliriz.Mesela Samsung Hub,Music Hub ne bileyim Samsung Link falan.Çok açık ve net yani ( bunların araştırması yapıldı ) kullanıcılar bunları ''KULLANMIYORLAR''.Telefon açılır açılmaz zorunlu üyelik isteniyor böyle saçma sapan bir dayatma olabilir mi ? Hayır hafızadan almaları ve telefonu yavaşlattıkları da cabası,bugün android telefon yapan ''bütün'' firmalar ne yazık ki bunu yapıyorlar.

Diğer bir olay ''Play Store'' yani o kadaaar çok çöp uygulama doldu ki gerçekten ihtiyacınız olan güzel bir uygulama bulmak için sondaj yapmanız gerekiyor,programı aratıyorum 250 tane daha uygulama diyor bir bakıyorum aradığım uygulama 4,5 yıldız almış ama taa 110. sırada falan bir de aynı isimle aratıyorum düşünün artık.İnsanlara uygulama yapma ve yayınlama özgürlüğünün verilmesi çok hoş buna katılıyorum ama bugün google translate kullanılarak isimleri değiştirilip değiştirilip konulmuş binlerce aynı uygulama play store'u doldurmuşsa burada durup bi ele almak lazım olayı.

Ve tabi ki güvenlik açık kaynak kodlu olmanın kaçınılmaz sonu mudur bunu bilmiyorum ben androidden IOS kadar güvenlik beklemiyorum sonuçta bu açık bir ekosistem mantıklı düşünmek lazım fakat google'un bu konuya eğildiğini de hiç zannetmiyorum.

Ee şimdi bu sorunlar dağ gibi duruken Android L gelmiş bana ne ? Napayım ben bunu arkadaş ? Tamam çok güzel çok hoş görünüyor ve çok akıcı belki ( hepsi başta çok akıcı zaten sıkıntı orda ) ama ilk başta çözülmesi gereken sorunlar var ve bu sorunlar artık büyüyor insanlar sıkıntı yaşatıyorlar.

Android'in güncelleme,stabilite,hamlama,dayatma uygulama,play store gibi ''BÜYÜK'' sorunlarına artık ciddi anlamda çözmeye çalışması gerekiyor.

Şahsen ben bir anndroid 4.1 kullanıcısıyım androidin verdiği özgür dünyadan son derece mutluyum ama objektif değerlendirmek gerekirse sistemin durumu bu ve düzeltilmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3yuq

http://youtu.be/14fgPhWy2-4 hala bir ios degil
    edit: İostan hızlı olmadığını gören android fanboyların zoruna gitmiş

hocam fandroidler genelde 18- oluyor ve apple veya başka bir firma iyi iş başardığında eksiye abanıyorlar.

o arkadaşlara hediyemdir:

Android L video inceleme 'Yeni nesil Android işletim sistemini kullandık'

yedek bir at gözlüğü işlerine yarar

• Android L sonra SL Sonrada SLX tofaş ortak yapımı :)

Şaka bir yana ama arayüz çok hoş ve işlevsel güzel işler yapıyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scrite

KISACASI;

Android her geçen gün dahada stabilleşiyorken,

iOS her geçen gün eski stabilitesini kaybediyor.

telefonu açar açmaz "twitter durdu" ifadesini gördüğünüz için mi android stabilleşiyor diyorsunuz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: OyunDelisi

Artık stock android romda çok güzel bir görselliğe sahip oldu zaten akıcılığına laf yok. Artık umarım diğer üreticilerde Launcher giydirme işini bırakıp stock arayüzü kullanırlar.

Herkes aynı ara yüzü kullanırsa bu iş olmaz.

Geçen hafta şuraya yazmıştım; direkt buraya ekliyorum:https://eksisozluk.com/entry/43661743

"bloatware, mobil cihazlarda, özellikle android platformunda bir cihazın satışına en çok etki eden unsurdur.

ha, baştan güzel görünür ancak kokusu zamanla çıkar.

evet, konu hakkında teknik bilgiye sahip kullanıcılar neyin ne olduğunu bilirler ve bloatware içerikli cihazları bilinçli alırlar ve gerekli işlemleri en kısa sürede yaparlar veya hiç bu cihazlara bakmayıp direkt nexus serisine yönelirler.

ancak, kabul edelim ki bizler bilgi sahibi olmayan kullanıcılara göre azınlıkta kalanlardanız. onlar daha fazladırlar. hatta çoğunluğu bırakın root'un, rom'un ne olduğunu, işletim sisteminin, android'in, güncellemenin ne olduğunu bile bilmezler.

işte bu kullanıcılar fazla olduğu sürece siz ne derseniz deyin her geçen sene tıka-basa bloatware'le dolu cihazlar olacaktır. çünkü işletim sistemini, android'i bilmeyen kullanıcı kitlesine, tasarım, ara yüz ve yeni bloatware'ler haricinde cihazın önceki modele göre farklılığını başka türlü gösteremezsiniz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 29 Haziran 2014; 17:35:48 >

• sizce 4.2.2 ile android L arasında, ''vay be adamlar yapmış, L güncellemesi olmayan telefon alınmaz'' kıvamına getirirler mi? çünkü tam yeni telefon almamın arefesinde bu L güncellemesi çıktı. bütün özellikleriyle çok sevdiğim xperia z ultra modelinde karar kılmıştım, ama yeni güncellemeyi alırmı, almaz mı, almazsa diğer telefonlardan çok mu geri kalır gibi sorular yüzünden biraz kafam karıştı. sizce bütün özellikleri ile hayran kaldığınız bir telefon L güncellemesini almayacak olduğu için çok şey kaybeder mi? yani siz olsanız hayran kaldığınız bir telefondan L güncellemesi olmadığı için vazgeçermiydiniz?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.