Şimdi Ara

Android Hakkında Bilgi ve Yardıma İhtiyacım Var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir İphone 4s kullanıcısı olarak artık telefondan sıkıldığımı ve ios 7 ile kaybolan stabilite sebebiyle Android bir telefon almak istediğimi öncelikle belirteyim.

Araştırmalarım konusunda Lg G2 ve Nexus 5 arasında kaldığımı söyleyebilirim ancak problem şuradaki;

Daha önce eline hiç Andorid değmemiş bir insan olarak kafam beynim bulandı. Öncelikle Nexus 5 Saf Anroid olarak geliyormuş. Biraz araştırdım firma yazılımları vs olmuyor ve daha stabil oluyormuş. İnternetten izlediğim videolar arasında normal ve android ile onun arasında farklar gördüm. Örneğin yukarıdan aşağıya inen denetim merkezinde birisinde onlarca kısayol atarken (bu benim için çok önemli biz onu yapabilmek için aylarca JB bekliyoruz) 4.4 olan Nexus 5'te daha garip kare halde bir şeyler var.

Sonrasında Widget, Rom atmak falan gibi öyle kavramlar var ki beynim sulandı. 3 saattir bilgisayar başındayım ulan acaba devam mı etsem demedim değil hani?

Ne öneriyorsunuz şimdi sizler? Ne almalı? Lg g2 yi bataryasından dolayı istiyorum fakat onunda kasasını sevmemişler vs. vs.

Tabii bunların haricinde henüz Anroid deneyimi yaşayacak bu insana neler önerirsiniz?

Diyeceksiniz ki ne amaçla kullanacaksınız.

İnternet haber aplikasyonları, 1-2 tane oyun (ki onları da oynamam bile sadece dursun diye :), sosyal medya ve 8-10 aplikasyon.

Ancak benim istediğim telefonda kısayol özgürlüğü sanırım. 3g'yi açmak için 82 menü gezmek değil, ya da bataryamın daha öğle olmadan bitmesi değil..

Evet siz anroid'e henüz başlayacak birisi için ne önerirsiniz?

• Örneğin şu an hala araştırmalara devam ederken Stock Rom diye bir şey gördüm. Almaya korktum desem yeridir ha :)

"Anroid kılavuzu", "Android'e yeni başlayanlar için" gibi onlarca da başlık okuduğumu belirteyim.
  • shario S kullanıcısına yanıt
    andorıde gecmek ıcın en ıyı telefonlardan bırısı..
    saf androıdın bı espırısı kalmadı artık once arayuzler kasıyordu sımdı onu halletıler..

rom wıdget bunlar zor konular degıl 5 dakıkanızı ayırmanız bunları cozmenızı saglar..
    bataryası sızı 2 gun ıdare edebılır kaldı kı sız 1 gunu cıkartsa yeter gozuyle bakıyorsunuz...

g2 nın bazılarında arka kapaklarında gıcırdamalar var ona dıkkat ederek alırsanız sorunsuz bı androıd telefon kullanırsınız...

telefonu aldıktan sonra kafanıza takılan bı sey olursa g2 anakonudan paylasın cozerız
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

andorıde gecmek ıcın en ıyı telefonlardan bırısı..
    saf androıdın bı espırısı kalmadı artık once arayuzler kasıyordu sımdı onu halletıler..

rom wıdget bunlar zor konular degıl 5 dakıkanızı ayırmanız bunları cozmenızı saglar..
    bataryası sızı 2 gun ıdare edebılır kaldı kı sız 1 gunu cıkartsa yeter gozuyle bakıyorsunuz...

g2 nın bazılarında arka kapaklarında gıcırdamalar var ona dıkkat ederek alırsanız sorunsuz bı androıd telefon kullanırsınız...

telefonu aldıktan sonra kafanıza takılan bı sey olursa g2 anakonudan paylasın cozerız

Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.

Sanırım g2 almak çok daha mantıklı bırakın iki günü sabah evden çıktıktan sonra tekrar akşam eve döndersin yeter bana. Ki ben günde 3-4 saat kullanımı olan bu kullanımda da internette gezinen birisiyim.

Sanırım telefonu alıp kavramaya 1-2 ay ayırdıktan sonra diğer detaylı konulara girmek gerekecek. Ancak Androide alışmak uzun bir süre alacak gibiye benziyor.

ıp5 den g2 ye gecen ve ılk androıd deneyımı yasayan cok arkadas var g2 ana konuda mevcut sorunsuz alıstılar kımısı 1 gunde kımısı 1 haftada...

tabı bazıları da alısamayıp ıp5s e gectı
  • Az önce gittim inceledim ve 4s'i alıp fırlatasım geldi.

Ancak teknosadaki adamla konuşurken uygulamalardan hürriyetin olup olmadığına baktım ki ne göreyim hürriyet android muh nebiden kalma bir şey.. Dedim bu ne böyle.. Güncel versiyom falan değildir dedi ama hürriyetin apple için app'i çok iyi ve başarılı.

Elinde olan var mı ekran fotosu çekse??

Kara düzen yukarıda başlıklar var 5 tane inanamadım.

Habertürk'ü açtım apple ile aynı ancak kasılma inanılmaz fazlaydı. Hemen internette biraz araştırma yaptım hazirandan beri böyleymiş güncelleme istiyorlarmış insanlar ama haberturk umursamıyormuymuş..

Teknosadaki beyefendi bir android kullanıcısı olarak evet firmalar ios'a daha çok değer veriyor ve bizi aylarca beklettiği oluyor dedi.

Ne dersiniz??

Mesela radikal baktım android için app geliştirmemiş bile.

Firmalar android'i umursamıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hangı uygulamaları ındırdınız lınk olarak atarsanız deneyıp guncel surumde bı sorun varmı yokmu yardımcı olabılırım..

daha google playın appstore sevıyesıne cıkması ıcın 1 kac frın daha ekmek yemesı lazım malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üzerinde hürriyet vardı ve çok dandik bi yazılımdı. Ama adam son sürüm değildir falan dedi.

Bir de habertürk.

• Şimdi netten ensonhaber uygulamasına baktım alttaki yorumların hepsi 1 yıldız ve olumsuz yorumlar.

Çalışmıyor, takılıyor, video açılmama hatası veriyor, program hiç açılmıyor va gibi hatalar..

Play store kötü derlerdi biliyorum ama en çok kullandığım 3 uygulama 3'ü de patlak görünüyor :)

yorumlara bakıp malesef uygulama ındırılemıyor burada..
    su yorumlara cok rastlarsınız

uygulama mukemmel yorum gozuksun dıye 1 yıldız verdım

uygulamayı ındırıp deneyeceksınız ..
  • Tekrar gittim teknosaya. Açtırdım şarja taktırdım iyice kurcaladım.

Hürriyet uygulamasının son sürümünü indirdim ve gercekten ios ile çok farklı ve kesinlikle iosa göre çok dandik bir yazılım.

Ama bu androidin elinde olan bir şey değil sanırım hürriyet'in yaptığı bir ayıp.

Aynısını android içinde yayınlayabilir. Örneğin habertürk ios içinde android içinde aynısını yayınlamış..

• Yukarıda dandikten kastım şudur ki hürriyetin yazılımı. Apple a öz evlat androide üvey evlat muamelesi yapıyor.. Yoksa android çabuk kavranacak gibi..

İki sorum var; kusura bakmayın kafanızı şişiriyorum ama;

Bu android'de ya da özelinde G2'de 3gyi açıp kapatmak diye bir şey yok mu? Yukarıdan inen menüde onlarca ayarı açıp kapama var ama o yok. Teknosadaki görevli iyi de bunlarda 3G aç kapa diye bir şey yok ki dedi, 3g varsa zaten 3g oluyor otomatik, eğer yoksa da edge oluyor dedi. Bu çok saçma değil mi?

Ben 3g açık gezmek istemiyorum şarj bitmesin diye edge gezmek istiyorum belki. Dedi adam yok. Ben de internette izlediğim incelemelerde 3g açık 3g kapalı falan yazıyor testlerde. Adam bu açılıp kapanmasa nasıl test edecek??

Oradan biri atladı hemen, bende de note 3 var bunda da yok ki bak dedi; bir yerlere girdi telefondan şebeke falan diyor ama hakikaten iphonedaki 3g yok gibiydi?? Var mı yok mu üstadlar

İkinci sorum ise şu;

Android sürümünün eski olmasının ne gibi avantajları dez avantajları var?

Örneğin ios'ta ios bilmem kaç ve altındaysan bu programı yükleyemezsin diyor. Böyle şeyler android'de de var mı?

Sanırım ansroid iostan daha sık çıkıyor. Öyleyse 1 yıl sonra kullanamaz olmayalım da :) acaba kit kat mı aldam diyorum ama bir kez daha baktım hakikaten telefonda telefon yani..

• İlk sorunun cevabını kendim buldum ve tabii ki kapatma varmış..

İkinci soru??

• quote:

Orijinalden alıntı: shario

İlk sorunun cevabını kendim buldum ve tabii ki kapatma varmış..

İkinci soru??

Bu sorunun cevabı ilk sorunda gizli.
    Yeni bir Android versiyonu çıktığında, saf android destekleyen cihazlara ilk yüklenir.
    Daha sonra her üretici, kendi arayüzlerini ve uygulamalarını bu yeni versiyona ekledikten sonra yeni versiyonu kendi telefonları için yayınlar.
    Yani saf Android biraz yavan gelebilir kimine göre (Bana öyle geliyor mesela)
    Ama doğal olarak diğer arayüzlerin eklenmesi sebebiyle Saf olmayan sürümler daha geç yayınlanır.
    Uygulama uyumluluğu konusunda ise çok fazla sorun yaşamazsın (Alt modellerde elbet olur ama 2 modelinde yaşamazsın diyebilirim)

Android tarafında güncelleme konusundaki en büyük sıkıntı da budur.
    Onlarca farklı marka ve model, çok geniş yelpazede donanım ve çok daha dinamik ve hızlı değişen modeller olduğundan, güncelleme geç gelir ve belli bir süre sonra gözden düşen ve alt modellerde kesilir.

Genel Android sorularına gelirsek:
    Bu konuda seninle hemen hemen aynı durumdaydım (3 yıl boyunca iPhone 4 kullandım ve Bayramda G2 ile Android'e geçtim)
    Android daha iyi ya da iOS daha iyi demeyeceğim, çünkü farklı zevk/isteklere hitap ediyorlar.

Standart kullanıcı için, (yani örnek, anne babalarımız) iOS, Androidden daha basit kullanışlı ve stabil, ancak artık Android de o kadar kötü değil, kendini epey geliştirmiş.
    Orta düzey geek için Android daha elverişli, geliştirici sayısı fazla, yapılabilecekler daha geniş, ancak iOS cazibesi uygulama sayısı ve kalitesi bakımından hala bazıları tarafından tercih edilebilir.
    Üst düzey geek için ise Android biraz adım önde, çünkü yapılabileceklerin sınırı yok gibi.

Alışma konusuna gelince, eğer iOS ile en az bir kere JB yaptıysan Android'e yabancılık çekmezsin.
    Terimler kafanı karıştırmasın, hatta bir kaçını açıklayabilirim.
    Stock ROM: Üreticinin resmi olarak yayınladığı, orijinal Android yazılımı.
    Root: iOS JB benzeri, şudur ki: korunan sistem dosyalarının artık erişilebilir, değiştirilebilir hale getirlmesi. (JB'den çok daha kolay ve her sürüm için çok çabuk şekilde çıkar, yapması da basittir)
    Custom ROM: Geliştiriciler tarafından takla attırılmış ROM'lar, çok fala sayıda var. Hatta geliştirici seviyesinden kendi ROM'unu bile yapabilirsin.
    Peki bu Custom ROM'lar neler yapar: Bir kısmı orjinal ROM üzerinde ufak oynama yaparak daha kullanışlı hale getirir (Örneğin yeni zil sesleri ekler, bazı kullanılmadığını düşündüğü uygulamaları çıkarır, ufak tweakler ekler vb)
    Bu şekilde yapılan işlemi şuna benzetebilirsin, Microsoftun orjinal işletim sistemi DVD'si yerine paketler eklenmiş halleri vardır ya internette, güncellemeler yapılmış, driver eklenmiş vb, aynı bunun gibidir.
    Bir de çok daha derinlemesine, görüntüyü tamamen değiştiren Custom ROM'lar vardır bunlar çok daha farklı bir deneyim sunar. Ancak stabilite kayıpları sözkonusu olabilir.

ROM atmak dediğin de işte bu ROM'lardan birini telefonuna yüklemek.

Widget ise, iOS'de olmayan bir güzellik.
    Normalde iOSde ana ekranda sadece uygulama kısayolları vardır.
    Ancak Android'de bunu zaten yapabilir ayrıca ana ekrana uygulamalarla beraber widget da yükleyebilirsin.
    Kısa tabirle widget, Windows 8 deki kutular gibidir. Yani uygulamanın kısayolu değil, bir çeşit faal önizlemesi.
    Hemen bir iki widget örnek resmi vareyim.
    Hava durumu widget'ı
     Android Hakkında Bilgi ve Yardıma İhtiyacım Var. Android Hakkında Bilgi ve Yardıma İhtiyacım Var.
    Gördüğün gibi ekranda uygulama kısayollarının yanında çalışan bir hava durumu uygulaması var.

Bir de muzik widget örneği vereyim
     Android Hakkında Bilgi ve Yardıma İhtiyacım Var.

Yine burda da gördüğün gibi ana ekranda, herhani bir uygulama çalıştırmadan muzik dinleyebilirsin.

Widget için herhangi bir şey yüklemene gerek yok, hem yerleşik uygulamaların hem de yüklenen uygulamaların widgetları olabiliyor.

Şimdilik genel açıklamalar böyle, üşenmeyip okursan aslında çok da çekinecek bir şey olmadığını anlayabilirsin.

Ayrıca soruların varsa forumlarda çok rahat cevap bulabilirsin.
    Hem burda, hem de Android geliştirci forumu XDA'da onlarca bilgi, resim, uygulama mevcut.

Uygulama yorumları hakkında not: Google Play yorumları varsayılan olarak en düşük yıldızdan başalayarak gösterir.
    Bu yüzden yorum sayısı çok olan uygulamalarda ilk sayfada hep 1 yıldızlı yorumları görmen çok normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 31 Aralık 2013; 10:21:53 >

• Android te stabilite onemlidir. Malesef iphone gibi sabit bir donanım olmadıgı icin her farklı donanıma uygun bir Android surumu hazırlanmalı. Son surum her zaman daha stabil olmayabiliyor. Galaxy Nexus ve THL W8 kullanısı olarak su anda en stabil surumun 4.3.1 oldugunu soyleyebilirim. 4.2.1 surumleri de son derece basarılı,fakat Open GL 3.0 dan dolayı Android 4.3 ve ustu surumlerinin grafik ve akıcılık konusunda daha fazla cazibesi var. Ayrıca Android kullandıkca yazılım gelistiriciler yani developer lar tarafından gelistirilmis ozellikleri daha fazla olan surumleri de deneyimleme sansı bulabilirsiniz. Bence LG G2 hem ozellik hem de yazılım anlamında su anda son derece basarılı. 1 sene olsa sizin gibi Iphone dan Android e gececek birine sadece Nexus onerirdim fakat simdi secenek gercekten cok ve butcem dusuk derseniz GM Discovery bile stabil bir sekilde sizi epey idare edebilir.

• Hocam her ikinize de çok teşekkür ederim.

Suphion;

Hocam ne demek okursan.. Çok teşekkür ederim benim anlayabileceğim dilde yazdığınız için. Şu an bu mesajı yazdığım 4s yaklaşık 1 yıldır jb'li kullanıyorum.

Bugün tekrar gittiö g2 için kılıf bakmaya ancak sanırım hatuna original flip cover alacağız bana da sgp zira spigen gerçekten sağlam kılıflar yapıyor. Sadece biraz fazla kalın oluyor ama yapacak bir şey yok.

4s'ten sonra o fiyata o kadar büyük ve özellikli telefonu insan eline alınca ambale oluyor aöa çok hızlı olduğunu söyleyebilirim. Ben kendime alıp 4s'i hatuna verecektim ama o da istedi.

Şimdi iki tane g2 alacağız bakalım. Her yerde fiyatlar 1500-1600.

Android konusunda da 2 haftada iyice alışırım, 2 ay sonra da detaylarını öğrenip root falan olaylarına girerim artık.

Tekrar teşekkürler verdiğiniz uzun cevaplar ve ilginiz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: shario

Hocam her ikinize de çok teşekkür ederim.

Suphion;

Hocam ne demek okursan.. Çok teşekkür ederim benim anlayabileceğim dilde yazdığınız için. Şu an bu mesajı yazdığım 4s yaklaşık 1 yıldır jb'li kullanıyorum.

Bugün tekrar gittiö g2 için kılıf bakmaya ancak sanırım hatuna original flip cover alacağız bana da sgp zira spigen gerçekten sağlam kılıflar yapıyor. Sadece biraz fazla kalın oluyor ama yapacak bir şey yok.

4s'ten sonra o fiyata o kadar büyük ve özellikli telefonu insan eline alınca ambale oluyor aöa çok hızlı olduğunu söyleyebilirim. Ben kendime alıp 4s'i hatuna verecektim ama o da istedi.

Şimdi iki tane g2 alacağız bakalım. Her yerde fiyatlar 1500-1600.

Android konusunda da 2 haftada iyice alışırım, 2 ay sonra da detaylarını öğrenip root falan olaylarına girerim artık.

Tekrar teşekkürler verdiğiniz uzun cevaplar ve ilginiz için.

hayırlı olsun ınsallah sızı hayal kırıklıgına ugratmaz

ama sıze bıraz tuzluya patlamıs gıbı

• Evet bayağı pahalıya patlayacak yapacak bir şey yok :))

Şimdi hangi ithalatçı ne garanti veriyor vs muhabbetleri başladı :) hadi hayırlısı diyorum..

• Ana konu ve teknik konusuna da yazdım ama sizlerden de bilgi alayım. en azından sizin özelinizde ne yazdığınızla ilgili olarak. Öncelikle bu problem sizlerde de var mı?

Kafama takılan nokta şu. Ölü pikseli gidip deneyerek alırım sorun olmaz. Kamera konusuda güncelleme ile değişecek diyorlar ona da tamam.

Boğuk ses konusu çözülüyor mu? Her telefonda var mı bu problem?

Kimisi diyor ki ayarlardan bilmem neyi kapat düzeliyor, kimisi başka bir şey. Ama bu başlıkların hiçbirinde evet çözüldü, çözüm buymuş demiyor ve ben de korkuyorum almaya desem yeridir.

Ben tekrar sorayım o halde.

Kimisi ayarlardan ortam sesi bilmem nesini kapat diyor, sonrasında düzeliyor..

Onu anlıyorum aynısı iphone 5s'de de vardı. Anladığım kadarıyla noise giderici var ve noise birlikte giden seside fazlasıyla boğuyor..

Anlamadığım nokta gelen sesin boğuk olması. Hoparlörde problem olması gerekir sanırım. Yoksa 3g ile ya da edge ile ilgili olamaz ki. Aynı yerde dandik 3310 ile deneyen var ve ses daha iyi geliyor diyorlar..

Root olayıyla ne alakası var onu da kavrayamıyorum..

Kapakları aldım ama sırf bu yüzden tekrar tekrar düşünüyorum..

@acura07 @suphion @freefalcon

• Gozunuzu korkutacak bir sey yok. Alin kullanmaya baslayin en gec 1 hafta icerisinde alisirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.