Şimdi Ara

Android Devler burda toplanın birbirimize yardımcı olalım (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.703
Cevap
118
Favori
174.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gabriel.Espaso

quote:

Orijinalden alıntı: -w K-

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

Airpush bu seferde 30 nisana attı ödemeyi. Var mı başka bu şekilde oyalanan ?

WK, sen ne yaptin vergi isini ?

Vergi dairesi dahil, 10larca kisiye sordum, hepsi %100 vergiyi odemek zorundasin diyor, ama hicbiri online reklam gelirin vergisini nasil oduyecegini bilmiyor. Ilerde cok sikinti olucak bu durum.

Neyse, ben vergi kanunlarinin altini ustune getirdim, 500 sayfa okumusumdur herhalde, turkiye ve ingiltere icin. Eger ingiliterede konaklamiyorsan ve yilda 91 gunden az bir surede ingilterede bulunuyorsan, ve yurtdisinda calisip, kazandigin parayi ingiltereye yolluyorsan vergiden muaffsin ingilterede , o yuzden paralari oraya yollayama basladim. Bakalim neler olucak.

şuan çekilmeyi bekleyen bir miktar param var paypal'da. onları çekmeden önce başka işler için şahıs firması kurucam, paranın %40ı'nı mecbur devlete gidecek. vergi vermek şart ama dediğin gibi nasıl verilceği muallakta.

Ben 3 ülke arasında paylaştırdım hesaplarımı İngiltere , İtalya, Bulgaristan . Genel Olarak %80'i İngiltere'de oluyor , Parayı da ordan online olarak western union ile Bulgaristana aktarıp ordan da bana geliyor.

Burdaki vergi meselesi çok karşıık olduğundan ve hala nasıl vergilendirme yapılacağı bilinmediğinden dolayı bolye bir yöntemi seçtim bende :)

italya'da nasıl hesap açtın yahu ++sonuçta hesabına kayıtsız bir para giriyor yine de sorun çıkmasın ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Airpush bu seferde 30 nisana attı ödemeyi. Var mı başka bu şekilde oyalanan ?

WK, sen ne yaptin vergi isini ?

Vergi dairesi dahil, 10larca kisiye sordum, hepsi %100 vergiyi odemek zorundasin diyor, ama hicbiri online reklam gelirin vergisini nasil oduyecegini bilmiyor. Ilerde cok sikinti olucak bu durum.

Neyse, ben vergi kanunlarinin altini ustune getirdim, 500 sayfa okumusumdur herhalde, turkiye ve ingiltere icin. Eger ingiliterede konaklamiyorsan ve yilda 91 gunden az bir surede ingilterede bulunuyorsan, ve yurtdisinda calisip, kazandigin parayi ingiltereye yolluyorsan vergiden muaffsin ingilterede , o yuzden paralari oraya yollayama basladim. Bakalim neler olucak.

şuan çekilmeyi bekleyen bir miktar param var paypal'da. onları çekmeden önce başka işler için şahıs firması kurucam, paranın %40ı'nı mecbur devlete gidecek. vergi vermek şart ama dediğin gibi nasıl verilceği muallakta.

Ben 3 ülke arasında paylaştırdım hesaplarımı İngiltere , İtalya, Bulgaristan . Genel Olarak %80'i İngiltere'de oluyor , Parayı da ordan online olarak western union ile Bulgaristana aktarıp ordan da bana geliyor.

Burdaki vergi meselesi çok karşıık olduğundan ve hala nasıl vergilendirme yapılacağı bilinmediğinden dolayı bolye bir yöntemi seçtim bende :)

italya'da nasıl hesap açtın yahu ++sonuçta hesabına kayıtsız bir para giriyor yine de sorun çıkmasın ?

Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı [4 yıllık geçmiş dersek ]. 3 ay Romada kaldığımda açtığım hesabım zaten [BG vatandaşlığım da var bu arada ]

Amerikada Offshore şirket var ama herhangi bir kayıt yapamadık üstüne ,sadece 2 yat kayıtlı.İmkanım olursa hesaplarım tamamını yönlendiricem buradaki problemlerimi çözdükten sonra.
  • quote:

Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı [4 yıllık geçmiş dersek ]. 3 ay Romada kaldığımda açtığım hesabım zaten [BG vatandaşlığım da var bu arada ]

Amerikada Offshore şirket var ama herhangi bir kayıt yapamadık üstüne ,sadece 2 yat kayıtlı.İmkanım olursa hesaplarım tamamını yönlendiricem buradaki problemlerimi çözdükten sonra.

anladım, ben sandım hesabı türkiye'den açtın

ama dediğim gibi yüklü para transferi yapıyorsan çok güvenme o hesaplara
  • quote:

quote:

Çok ciddi miktarda transferler yaptım. [ 100k+ seviyesinde - kendim için değil ama]

En fazla ülkeye sokmazlar , veya ülkeden çıkamam
  • quote:

quote:

quote:

Çok ciddi miktarda transferler yaptım. [ 100k+ seviyesinde - kendim için değil ama]

100k para için en az 150k vergi borcu ödersin haberin olsun, keşke ülkeden çıkarmamakla kalsa
  • quote:

quote:

quote:

quote:

100k para için en az 150k vergi borcu ödersin haberin olsun, keşke ülkeden çıkarmamakla kalsa

Genel Prosedürlerini biliyorum o kadar değil :) 100k için en fazla 40k vergi çıkar .
  • quote:

Genel Prosedürlerini biliyorum o kadar değil :) 100k için en fazla 40k vergi çıkar .

yanlış anladın, vergi borcu dedim vergi demedimki +100k girdiyse şimdiden geçmiş olsun umarım 100 bin Baht falandır.
  • quote:

quote:

yanlış anladın, vergi borcu dedim vergi demedimki +100k girdiyse şimdiden geçmiş olsun umarım 100 bin Baht falandır.

Haftasonu İtalyada olucam. Pazartesi öğreniriz. € : bath olsaydı keşke
    Konuyu dağıttık nerdeyse .....

------

Reklamlar için genelde yönetim aracı kullanıyor musunuz ? StartApp,Topjoy , Admob, AirPush vs... kendi araryüzlerini mi kullanıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gabriel.Espaso -- 3 Nisan 2013; 19:47:02 >
  • Konusmalara koptum, vergi borcu, ceza borcu falan filan kahkalarla konusuyoruz.

Ingiltere (http://www.hmrc.gov.uk/incometax/tax-leave-uk.htm)
    UK tax on overseas income
    If you're non-resident and get overseas income, no UK tax is due

Kisaca yilda 91 gunden fazla UK uzerinde bulunmuyorsan, UK uzerinden herhangi bir is yapmiyorsan, UK disinda kazandigin parayi UK bankalarindan birine yollarsan, vergiden muafsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 3 Nisan 2013; 20:14:36 >
  • quote:

Konusmalara koptum, vergi borcu, ceza borcu falan filan kahkalarla konusuyoruz.

Kisaca yilda 91 gunden fazla UK uzerinde bulunmuyorsan, UK uzerinden herhangi bir is yapmiyorsan, UK disinda kazandigin parayi UK bankalarindan birine yollarsan, vergiden muafsin.

biliyorum bunuda, Benim aktarım yaptığım hesaplar İtalya'da

UK tarafında bir sakıncalı durumum yok

Diğer konu hakkında ne düşünüyorsun ?
  • quote:

quote:

Eger devlet kurallari disinda vergini odememissen (kucuk rakamlar sorun cikartmaz), kazandigin paranin misli seklinde vergi cezasi odersin (Kacakcilik, beyanname vermeme, vsvs... kategorileri).

Tabi Italya'da olan bir durumda Italyanin yasal sinirlari disina ciktiginda, pek bir sorun yok. Dedigin gibi ulke icinde aranir konuma dusersin, ulkeye bir daha girmek istersen, havaalininda direk gozaltina, ordanda mahkemeye gidersin. Tabi kisisel hesaplarin incelenmedikce vergi kacirdiginin kimse farkina varmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Eger devlet kurallari disinda vergini odememissen (kucuk rakamlar sorun cikartmaz), kazandigin paranin misli seklinde vergi cezasi odersin (Kacakcilik, beyanname vermeme, vsvs... kategorileri).

Tabi Italya'da olan bir durumda Italyanin yasal sinirlari disina ciktiginda, pek bir sorun yok. Dedigin gibi ulke icinde aranir konuma dusersin, ulkeye bir daha girmek istersen, havaalininda direk gozaltina, ordanda mahkemeye gidersin. Tabi kisisel hesaplarin incelenmedikce vergi kacirdiginin kimse farkina varmaz.

Kaldığım dönemde kazanılan ücretlerin tamamının vergi beyannameleri ile ülke dışına çıkmadan ödendi. Bundan yana sıkıntım yok ama Aktarım meselesinde ki durumu gidince detaylı şekilde öğrenicem
  • Ya arkadaşlar ne yapacağız bu vergi işini. Biz Türkiye deyiz. Vereceksin diyorlar ama nasıl kimse bilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vergi olayinin tek cozumu home office seklinde ilerlemek degil mi? acalim bi tane home office odeyelim. baska turlusu olmaz ki?

ayrica bi halt yapmadan kazancin yuzde bilmem kacina devletin konmasi bana oyle bir koyuyor ki.
  • Bana yardımcı olabilecek var mı ?

Java programlama hakkında bir kaç temelim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Bana yardımcı olabilecek var mı ?

Youtube, stackoverflow ve google. Muharrem Taç'ın android kitabi da işine yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -w K- -- 3 Nisan 2013; 23:36:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

vergi olayinin tek cozumu home office seklinde ilerlemek degil mi? acalim bi tane home office odeyelim. baska turlusu olmaz ki?

ayrica bi halt yapmadan kazancin yuzde bilmem kacina devletin konmasi bana oyle bir koyuyor ki.

hocam koyuyor koymasına da, sorun olmasın tamam verelim diyoruz. ama kime sorduysam evet vermen lazım diyor ama nasıl vereceğimizi bir türlü tam söyleyemiyorlar. benim iş biraz daha karışık üstelik. ben kamuda çalışıyorum. bir de buradan gelirimiz var. şimdi nasıl olacak bu vergi işi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frarslan -- 5 Nisan 2013; 0:00:08 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Bana yardımcı olabilecek var mı ?

Youtube, stackoverflow ve google. Muharrem Taç'ın android kitabi da işine yarayabilir.

Sende yardım ediyormuşsun öyle diyorlar ?
  • aslinda vergiyi karin yuzde30 u olarak oduyoruz. yani gideri. fazla tuttugumuzda daha azvergi odemis olmaz miyiz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canlar şimdi benim sorunum şu programı kurabilmek.

http://developer.android.com/sdk/index.html

bu adresten bişey indirdim ama videodaki gibi değil.

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.