Şimdi Ara

Android Devler burda toplanın birbirimize yardımcı olalım (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.703
Cevap
118
Favori
174.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

aslinda vergiyi karin yuzde30 u olarak oduyoruz. yani gideri. fazla tuttugumuzda daha azvergi odemis olmaz miyiz?

Evet yani home office/sahis firmasi kurunca diyelim ev kiran 1000 lira. 4 odali evin bir odasini ofis yapinca 250 tl kira giderin olmus oluyor. +3 ayda bir kira bedelinin stopaj vergisi. +(alinti):
    " Vergisel bazda aylık, 3 aylık ve yıllık
    olarak ödeyeceğiniz vergiler vardır.
    Hiç bir satış yapmadığınız da 2012 yılı
    için vergi hesaplamaları
    Aylık Kdv : 22,85 Damga vergisi
    3 Ayda bir Muhtasar : 22,85 + Kira
    Stopajı (sigortalı çalışan olursa bu
    rakam artacaktır.)
    3 Ayda bir geçici vergi : 35,80 Damga
    vergisi
    Yılda bir kere Gelir Vergisi: 47,45 damga
    vergisi + yıllık kârınızın vergisi
    Satış yapıp kâr ettiğinizde bu rakamlar
    artacaktır."

Bu konu tartişildıkca cok can sıkıcı hal almaya basliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -w K- -- 4 Nisan 2013; 0:50:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -w K-

quote:

aslinda vergiyi karin yuzde30 u olarak oduyoruz. yani gideri. fazla tuttugumuzda daha azvergi odemis olmaz miyiz?

Evet yani home office/sahis firmasi kurunca diyelim ev kiran 1000 lira. 4 odali evin bir odasini ofis yapinca 250 tl kira giderin olmus oluyor. +3 ayda bir kira bedelinin stopaj vergisi. +(alinti):
    " Vergisel bazda aylık, 3 aylık ve yıllık
    olarak ödeyeceğiniz vergiler vardır.
    Hiç bir satış yapmadığınız da 2012 yılı
    için vergi hesaplamaları
    Aylık Kdv : 22,85 Damga vergisi
    3 Ayda bir Muhtasar : 22,85 + Kira
    Stopajı (sigortalı çalışan olursa bu
    rakam artacaktır.)
    3 Ayda bir geçici vergi : 35,80 Damga
    vergisi
    Yılda bir kere Gelir Vergisi: 47,45 damga
    vergisi + yıllık kârınızın vergisi
    Satış yapıp kâr ettiğinizde bu rakamlar
    artacaktır."

Bu konu tartişildıkca cok can sıkıcı hal almaya basliyor.

gider olarak sirf kira dusunmemek lazim.

sonucta yazilimi uretirken yaptigimiz giderler de olabilir. gerci o zaman da faturasini almak lazim.

peki benim anlamadigim atiyorum ayda 100 birim kazandik. bu 100 birimi direk cebe atamayiz herhalde. sonucta kurdugumuz sirketin geliri bu. ben bu sirkette maasli eleman mi olacakgim nasil olacak ki?

oof cok soru var.

bir de sizce ne kadardan sonra dikkat cekeriz bu isi yasal olmayan yoldan gotururken? aile bireylerine dagitmak ne kadar mantikli? sonucta bunu da tespit ederler. bu isi yapan adamin ilk yapacagi is aile bireylerine dagitmak olur bu parayi cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 4 Nisan 2013; 1:01:14 >
  • Arkadaşlar RSS ile bazı sitelerden bilgi çekiyorum bunları uygulamanın içinde nasıl gösterebilirim?

Yani RSS ile çektiğim bilgilerin başlıklarını gösterebiliyorum fakat üzerine tıklayınca siteye gidiyor. Bunu uygulamamın içinde göstermek istiyorum bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz? JAVA ile geliştiriyorum. Yapan varsa örnek kod vs. yardımcı olabilirse sevinirim.
  • quote:

vergi olayinin tek cozumu home office seklinde ilerlemek degil mi? acalim bi tane home office odeyelim. baska turlusu olmaz ki?

ayrica bi halt yapmadan kazancin yuzde bilmem kacina devletin konmasi bana oyle bir koyuyor ki.

Home office, sahis firmasi falan filan bunlar maalesef bize derman olmuyor, cunku ortada bir fatura yok! (Zaten sahis firmasinda vergi katlanipta katlaniyor, bu isi yapmaya gerek yok).

Arastirip bakarsaniz belki 10 yildir kullanilan Google Adsense icin TRde kimse vergi odemiyor, odeyemiyor, bakanlik odemen gerek diyor, ama odemeye calisinca labirentde gibi dolaniyorsun, cunku kanunlarla senin kazanc seklin ortusmuyor, para havada kaliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

vergi olayinin tek cozumu home office seklinde ilerlemek degil mi? acalim bi tane home office odeyelim. baska turlusu olmaz ki?

ayrica bi halt yapmadan kazancin yuzde bilmem kacina devletin konmasi bana oyle bir koyuyor ki.

Home office, sahis firmasi falan filan bunlar maalesef bize derman olmuyor, cunku ortada bir fatura yok! (Zaten sahis firmasinda vergi katlanipta katlaniyor, bu isi yapmaya gerek yok).

Arastirip bakarsaniz belki 10 yildir kullanilan Google Adsense icin TRde kimse vergi odemiyor, odeyemiyor, bakanlik odemen gerek diyor, ama odemeye calisinca labirentde gibi dolaniyorsun, cunku kanunlarla senin kazanc seklin ortusmuyor, para havada kaliyor.

Ben de tam bu noktaya gelecektim. İnsanlar AdSense'den paraları kazandı yıllardır ama sorsan kimse herhangi bir vergi ödemedi.
    Biz 1-2 senedir bu işin içindeyiz düşünüyoruz. Devletin buna el atması lazım bir yol haritası çizmesi lazım kimseyi yormayacak.
  • Birde yukarda biri Kamuda calisiyorum demis, memur olupta bu isi yapmak 10 kat daha sakincali, isin ticari kismini gectim, memurun itibarini sarsicak bir istir bu (Misal vergi dairesinde calisan memur, vergi kaciriyor, Ogretmen vergi kaciriyor)
  • quote:

Birde yukarda biri Kamuda calisiyorum demis, memur olupta bu isi yapmak 10 kat daha sakincali, isin ticari kismini gectim, memurun itibarini sarsicak bir istir bu (Misal vergi dairesinde calisan memur, vergi kaciriyor, Ogretmen vergi kaciriyor)

hocam bunu diyen bendim. ne yapalım o zaman uygulama falan yapmayalım mı yani sitemim bu sisteme. ne olacak o zaman? akraba kardeş baba falan gelen parayı paylaştır. sonra onlardan topla mı yapacağız
    bir de amerika da bir kaç arkadaşım var. onlara oradan hesap açtırsak bu paypaldaki parayı oraya göndersek, e sonra tekrar kendimize göndereceğiz. bu gelene yine vergi vermemiz gerekmiyor mu? yani nasıl bir karmaşa oldu bu iş yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frarslan

quote:

Birde yukarda biri Kamuda calisiyorum demis, memur olupta bu isi yapmak 10 kat daha sakincali, isin ticari kismini gectim, memurun itibarini sarsicak bir istir bu (Misal vergi dairesinde calisan memur, vergi kaciriyor, Ogretmen vergi kaciriyor)

hocam bunu diyen bendim. ne yapalım o zaman uygulama falan yapmayalım mı yani sitemim bu sisteme. ne olacak o zaman? akraba kardeş baba falan gelen parayı paylaştır. sonra onlardan topla mı yapacağız
    bir de amerika da bir kaç arkadaşım var. onlara oradan hesap açtırsak bu paypaldaki parayı oraya göndersek, e sonra tekrar kendimize göndereceğiz. bu gelene yine vergi vermemiz gerekmiyor mu? yani nasıl bir karmaşa oldu bu iş yahu.

657 sayili kanun 28nci madde

" Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç)."

Sonucta sen Google, Leadbolt, Airoush gibi sirketlerle ortaiklik kurarak bir is yapiyrosun, bastan yasa disi calisiyorsun, vergisini odemeye kalksan arastirma altina alinirsin.
  • 3-4 ay içinde geliştirici arkadaşların bu sıkıntısını çözeceğim, biraz sabredin.
  • quote:

3-4 ay içinde geliştirici arkadaşların bu sıkıntısını çözeceğim, biraz sabredin.

Wk sende doymadin paraya , Nerde is firsati var hop ordasin.
  • quote:

quote:

3-4 ay içinde geliştirici arkadaşların bu sıkıntısını çözeceğim, biraz sabredin.

adam girisimci
  • quote:

quote:

quote:

adam girisimci

Adam Time dergisine kapak olucak yakinda
  • quote:

quote:

quote:

quote:

adam girisimci

Adam Time dergisine kapak olucak yakinda

Time değilde diğer dergilere kapak olurum umarım. Türkiye'de ilk PPC tabanlı android reklam şirketi geliyor arkadaşlar. muhasebeci ile detaylı konuştuktan sonra vergi sorununa çözüm gelecek.
  • Hayirlisi olsun da, LeadBolt, Admob'tan kazandigimiz paranin vergi sorununu nasil cozucek bu reklam sirketi.
  • quote:

Hayirlisi olsun da, LeadBolt, Admob'tan kazandigimiz paranin vergi sorununu nasil cozucek bu reklam sirketi.

Tabiki ona bir çözüm getiremem, ama bizim şirketi kullanırsanız çok büyük ihtimal vergiden muaf olacaksınız.
  • quote:

quote:

Hayirlisi olsun da, LeadBolt, Admob'tan kazandigimiz paranin vergi sorununu nasil cozucek bu reklam sirketi.

Tabiki ona bir çözüm getiremem, ama bizim şirketi kullanırsanız çok büyük ihtimal vergiden muaf olacaksınız.

Ecpmi yuksek tut, verileri traslama, odemeleride zamaninda yap, aninda yer edinirsin reklam dunyasinda, sonucta bizlerde developer olarak en cok kazandrian vede zamaninda odeyen sirketlere yoneliyoruz.
  • quote:

quote:

quote:

Ecpmi yuksek tut, verileri traslama, odemeleride zamaninda yap, aninda yer edinirsin reklam dunyasinda, sonucta bizlerde developer olarak en cok kazandrian vede zamaninda odeyen sirketlere yoneliyoruz.

Amaç da bu zaten. Ecpm olabildiğince yüksek, aksamayan ve ödemeler, daha az uygulama izni, virüs uyarısı vermeyen reklam. Biraz daha sabredin arkadaşlar.
  • iyi de bu isi tek basina yapamazsin. ekibin filan var mi? isin dondugu arka tarafi cok iyi tasarlamak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 4 Nisan 2013; 14:28:03 >
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.