Şimdi Ara

Android Devler burda toplanın birbirimize yardımcı olalım (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.703
Cevap
118
Favori
174.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: desperatero

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Basitce baslangic icin wiki yeterli, ama daha sonra uzmanlasicagin dalda (Puzzle oyunlari, kart oyunlari, platformers, vs vs...) bolca deneme yanilma, kaynak arayisi icine girme, yeni teknikler ogrenmen gerekir.

Ben daha çok canlı duvar kağıdı ile ilgileniyorum şimdilik

Zaten LibGDX Live Wallpaper backend ile geliyor, kisacasi sen oyun, app, livewallpaper ayri ayri yapmiyorsun. 1 kere yapiyosun, bir kac kod ayarlamasi ile yaptigin oyun live wallpaper oluyor, veya tam tersi.

Ben yaklasik 50nin uzerinde Live Wallpaper yaptim toplamda . Hatta 17 tanesi arkadaslara hediye ettim, ekstra gelir olsun diye. Simdi LibGDX live wallpaper backend yenilendi artik %50 daha performansli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonhard euler

quote:

Orijinalden alıntı: hideous

Adobe Air'i kullanan yok mu aramızda?

site:play.google.com air.com diye google'da arama yapınca Flash & ActionScript kullanarak tabii ki air ortamında olmak üzere geliştirilmiş oyunlar ve uygulamalar karşıma çıkıyor. Sayfalarca inceledim güzel indirilme rakamlarına ulaşmış kaliteli şeyler mevcut.

Air'in tek dezavantajı yüksek gereksinimler istemesi. Ama air 3x den itibaren sanırım performans üzerine çalışmalar yapılmış gereksinimler azaltılmış.
    Özellikler;

Vektör FPU'suna sahip ARMv7 işlemci, minimum 550 MHz, OpenGL ES 2.0, H.264 ve AAC HW kod çözücüler
    Android™ 2.3 ve üzeri
    256 MB RAM
    Android web tarayıcısı

Eski model telefonlar ve tabletlerde çalışmıyor uygulamalar ama olsun yine de bu geliştirme ortamı için değer diye düşünüyorum. Özellikle flash'da libgdx ya da andengine gibi tamamen kod ile oyun geliştirilmiyor. Normal flash oyun yapar gibi oyunlar geliştirilebiliyor. Bu sayede zaman tasarrufu yapılmış oluyor. Bir diğer güzel yanı ise androidde geliştirilen uygulama ya da oyun ios'da da çalışıyor. Aynı şekilde ios->android şeklinde.

Action script ve air öğrenmek isteyenler için ise adobe firması Türkçe döküman bile sunmuş. İsteyenler buradan inceleyebilir.

Air kullananlarda bu konuda hakkında yorum yaparlarsa güzel olur. Bu fırsat değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

paylaşım için teşekürler, merak ettiğim konu reklam entegrasyonu rahatça yapılabiliyor mu? Çünkü hem adobe air ile yapılmış hem de reklamlı uygulama göremedim

örnekhttps://play.google.com/store/apps/developer?id=Okulistik#?t=W251bGwsbnVsbCxudWxsLDEsImFpci5ha2lsdGFodGFzaSJd burdaki oyunlar adobe air ile yapılmış

Reklam entegrasyonu daha çok çalıştığınız reklam platformu ile ilgili, sorun çıkacağını sanmıyorum.

@Moribito pazar konusunda haklısın %50'si olabilir ama zaten android yüklü cihaz çok fazla olduğu için o kadar sorun olmaz. Performans konusuna gelecek olursak Air 3.6'dan sonra performans o kadar da kötü değil, tabii libgdx yerini tutmaz ama şimdi ki çıkan telefon ve tabletlerde performans o kadar da sorun olmuyor.

Air'i önermemim sebebi, uygulama özellikle oyun geliştirmek daha rahat diye düşünüyorum. Görsel olarak gerekli parçaları ekrana ekleyip gereken müdahaleleri rahat olarak yapabiliyorsunuz. Şahsi düşüncem java ile geliştirme ile air ile geliştirme arasında fark var geliştirme açısından. Daha kolay bir geliştirme platformu istiyorsanız Air ortamını kullanmalısınız diye düşünüyorum.
  • Zaten ileri programlama bilgisi olmayan, oop bilmeyen, design pattern ile kod yazmamis, bu konuda yillarca tecrubesi olmayan yeni gelistiricilerin Java ve LibGDX'den uzak durmasi gerekir.

Tabiki Air surukle birak ile, gorsel acidan gelistirilebilen bir platform, kod yazarken cok fazla derinlemsine bilgiye ihtiyac yok. Dedigim gibi tamamen tecrubene ve yapmak istedigin oyun tarzina bagli.
  • arkadaşlar 3d oyun yapalım diye düşünüyorum unity ile yapmak çok mu zor olur. ilk etapta kendimi denemek için ufak bir şeyler yapmaya çalışacağım yardım yada tavsiye bekliyorum.
  • Leadbolt banner kullanan var mı, yaklaşık 2 haftadır eCPM oranları çok düştü, siz de nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: endrescue

Leadbolt banner kullanan var mı, yaklaşık 2 haftadır eCPM oranları çok düştü, siz de nasıl?

leadbolt çok dengesiz ödeme aldın mı hiç request paymenta bastım ödenme yapanacak yazıyor ama ödeme tarihi yok ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

arkadaşlar 3d oyun yapalım diye düşünüyorum unity ile yapmak çok mu zor olur. ilk etapta kendimi denemek için ufak bir şeyler yapmaya çalışacağım yardım yada tavsiye bekliyorum.

Hocam çok zor bence sen 2d başla sonra convert edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

arkadaşlar 3d oyun yapalım diye düşünüyorum unity ile yapmak çok mu zor olur. ilk etapta kendimi denemek için ufak bir şeyler yapmaya çalışacağım yardım yada tavsiye bekliyorum.

http://www.androidclup.com/

buradaki elemanlarda baya yardımcı oluyorlar dene istersen...
  • Leadbolt eCPM bende de çok düştü fakat benim uygulamarın download sayısı düştüğü için normal olarak gördüm ben.
    Ödeme konusunda ise ilk ödememi Nisan 15te aldım. Request dedikten sonra Net15 diyor zaten. 15. günde ödedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3mrulah -- 25 Nisan 2013; 12:08:44 >
  • http://www.bestunity3dgames.com/ 3 Boyutlu Oyun Oynamak İsteyenlere
  • Buda benim universite Unity3D oyun projesi: Survive (Yapim suresi 8 gun falan Harita Cizimi + Kodlama). Bu oyunla 95 almistim

http://rapid-share.com/files/3437243304/SurviveTheGame.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 27 Nisan 2013; 12:39:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Buda benim universite Unity3D oyun projesi: Survive (Yapim suresi 8 gun falan Harita Cizimi + Kodlama). Bu oyunla 95 almistim

http://rapid-share.com/files/3437243304/SurviveTheGame.zip

link kırık
  • rapid-share, aradaki "-" kaldirman lazim. Bide proje eski 2 yil olmustur yapali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 27 Nisan 2013; 14:21:07 >
  • merhaba arkadaslar. Uzun süredir aklımda olan son sınavlarım bitince hayata gecicek. evet ben de javaya giriş yapacagim. Bu yıl okulda bilgisayar olimpiyatındaydım. az algoritma ve c bilgim var.
    Kaynak olarak Kim Korkar Javadan ve Merhaba Android kitabim var. Şuan almayı planladigim kaynak olarak C Programlama ve Algoritma var.
    Sizce yeterli olur mu? Yararlı olabilir dedgniz kitap/forum/site var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • markette birden çok hesap açmanın mantığı nedir öğrenebilir miyim? ne gibi yararları var ne gibi dezavantajları var, niye bu işle uğraşan kişiler birden fazla hesap kullanıyorlar acaba?
  • Gene sessizlesmis buralar.

Sunada koptum bu arada ;
  • Hadi 20-30 lara bi nebze ok de 55 ne lan
    Ben hemen üye oluyorum seni refer ederek
  • Yok arkadas vaz gectim, email bombardimanina tutuldum 10 dakikada. Olmadi satariz isyetne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 30 Nisan 2013; 12:05:32 >
  • samsung apps'a nasıl kaydolabilirim? indiroid market mi türkiye temsilcileri
  • Google play yeni design en sonunda TRye geldi, cok igrenc olmus.
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.