Şimdi Ara

Android'den iPhone'a geçiş yapanların oranı giderek artıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

100 dolarlık telefona 700 dolar veren appboy

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt

ha?

• Gayet doğal. Hatta android kullanan oranı saçma şekilde yüksek. Fiyatlardan olsa gerek.

Kalite
    Güvenlik
    Satış sonrası hizmet

Apple çok önde. Maalesef rakibi yok bu rakipsizliğe rağmen kalitenin hep yukarıya çıkması şaşırtıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Yanliz avrupayida ele alirsak alim gucu ortadan kalktigi icin genel olarak agirlikta iphone u herkezde göruyorsunz .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • şuan androidi 3-4 bin liraya satılan dandik telefonlar tutuyor. onlar olmasa android kullanan sayısı aşırı şekilde azalır.

• Amerika'da araştırma yapılınca sonuç böyle oluyor. Türkiye'de bir çok kişi İphone 14pm i bırakıp S23 ultra ya geçiyor. Çoğunluğu da gayet memnun. Bu sadece Samsunga geçenler. Diğer android cihazlara da geçişler var. Apple Amerikan değil çin menşeili olsaydı çoğumuz bugün adını bile duymamıştık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aslında malumun ilanı olmuş. çevremde bu şekilde geçen çok. Genelde tablet ya da bilgisayar aldıktan sonra geçiyorlar. Üst sınıf android o kadar da ucuz değil. 5 seneden fazla kullanılacak bir cep telefonuna 1500 euro verilebilir. Eskiden iphone-android arasında fiyat uçurumu vardı artık yok.

Son birkaç senedir apple ve android ürünleri için “bu seneki modeller tırt seneye bakayım” diyerek uzun süredir araştırma içerisindeyim.

Hem android hem de apple tarafı hallerinden memnunlar. Katlanabilir cihazlar beni cezbetse de zaman içerisinde yaşanan yeşil çizgi ve kırılmalar önemli sorunlar. Sonrasında da samsung’un bu sorunları garantiye dahil etmemesi çekincemi daha da arttırdı. Ayrıca çevremde kullanan da yok. Gittiğim hiçbir yerde o ürünleri kullanan da görmedim. Diğer ürünlere gelecek olursak belki üst modeller en az apple ürünleri kadar iyi olabilir ama yeni bir sisteme geçmem için motive edecek bir durum yok. Tablet-telefon-saat, bilgisayar vb artık alıştım apple cezaevine.

Bu sene eğer yeni çıkacak fold serisi çok az güncellenirse eylülde iphone ile devam edeceğim. Şimdiki iphone 7 artık ömrünü tamamladı.

Benim açımdan +’ları Apple demek Müşteri hizmetleri, tablet-cep telefonu-bilgisayarlar-saat, uygulama mağazası tam uyum, apple pay güvencesi de cabası.
    - diyeceğim kısımlar ise Youtube, quizlet, ve disneyplus gibi uygulamalara da para ödemek, daha pahalı aksesuar satın almak demek.

Androidde aynı verimi alabilir miyim, müşteri hizmetleri kalitesi nasıl bilmiyorum.

Keşke android ve apple’a rakip başka güçlü bir firma daha olsa ama çeşitli bahanelerle bir tanesi daha büyümeye başlamadan yok ettiler.

• Geçen sene Android'den iPhone 13 Pro'ya geçtim. Umulduğunun aksine herhangi bir kalite artışı deneyimi yaşamadım. Hatta ios kısıtlamalarından dolayı pişman olduğum pek çok nokta var. Telefonu yurtdışından aldığım için adıma kayıtlı ve 3 yıl kullanmak zorundayım. Daha sonra elden çıkarırım ve bundan sonraki telefonumun asla iPhone olmayacağına eminim. Android tarafının en kaliteli telefonu olan Huawei baltalanmasaydı bu kadar iPhone geçiş olmazdı zaten. Her neyse iPhone kullanmayan ama İphone öven arkadaşlara söylüyorum. Gelmeyin! Bu tarafta öyle fanboyların abarttığı gibi bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 21 Mayıs 2023; 22:50:35 >
  • Amerika'da falan geçersin, aynı fiyatlardalar beğenmedin mi sat Iphone'a geç. Türkiyede malesef aynı kapasitedeki Pro Max serisi Iphone'lar Samsung'un Ultra modellerinin 1.5-2 katı fiyata gidiyor yaklaşık. Arada uçurum var.

• hocam o hırsızlar olmasa fiyatları çok faha pahalı olur. o yüzden onlarında eksikliği kötü

• berkcombil B kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle bir durum var ama, 3 nesil seki androidin ne kadar değer kaybettiğine bide aynı nesil iphonenin ne kadar değer kaybettiğine bakın. ayrıca apple satmak daha kolay fiyatına rağmen.

• Semihh16 S kullanıcısına yanıt
    öyle

• android tlf üreticileri artık değişiklik yapmak zorundalar en az 5 yıllık yazılım desteği vermeliler ve biraz daha sağlıklı çalışması gerek android çok gereksiz yere uygulamalar yükleniyor.

• bu kişilerden biri de benim android ne kadar özgür bir ortam sunsada piyasada bütün cihazlar android neredeyse bu da stabiliteyi öldürüyor ama ios sadece apple a özel bu da entegrasyonun sağlam olması tabii ki de zevkler renkler tartışılmaz ama i phone benim daha çok hoşuma gitti bir android cihaza nazaran hatta i phone gecince android çok farklı geldi

• Ülkemiz dışındaki her yerde kolayca geçersin tabi. Sıkıysa biz de geç de görelim. Fiyat farkı en az 2 katı. Hatta bazı marka ve modellerde 3 katını bile geçebiliyor.

• Tersi olanlarda var ama yüzdesi istatistik tutanı varsa açıklasın

• alaz1903 kullanıcısına yanıt

14 ten s23 e geçenlerde var hocam

• Globalde de aynı durum söz konusu. Kaldı ki ABD dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı. Yani ABD’deki değişim global piyasalardaki oranı da büyük oranda etkiliyor. Ber yıl satılan telefon sayılarına bakarsak da model bazında Apple’ın lider olduğunu görebilirsiniz. Geçen iPhone 13, ondan önce iPhone 12 ve bu yıl iPhone 14 yılın en çok satan telefonları. Listede bir tane amiral Android yoktu. Bu yıl Galaxy S23 serisi ilk ona girecektir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bunun sebebi fiyat politikası. Eskiden apple ürünlerini sadece tek seçenek olarak çıkarırdı, fiyatları yüzünden de ulaşılamaz gibi algılanırdı. Apple da farklı modeller ve her bütçeye göre cihazlar çıkarmaya başlayınca insanlar ilgi gösterdi. Gidip samsung s21 alacağına iphone 12-13 alıyor. Androidlerin amiral gemi denilen modelleriyle apple ın fiyatları da zaten nerdeyse aynı.

Bizim ülkede fiyat vergilendirme ve kur yüzünden bu durum değişebilir ama genelde durum sanırım bu yüzden.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.