Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (661. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
521.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş konuya yabancı garanti olması amacıyla almasında fayda var xfrim zaten hep aynı sırayla listeliyor ülkeleri. Yükleme yaparken wipe leri yapmayı unutma @cyni3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarim fransizca,asil sorun istedigim fr rom'unu bulamiyorum.xperifrim son rom'lari veriyor.
  • cyni3 C kullanıcısına yanıt
    Tam olarak hani romunu aradığını söyle bende bakayım, 7.1.1 Fransızca rom mu arıyorsun

• customized fr 7.1.1
    x compact

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyni3 -- 17 Nisan 2018; 21:9:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyni3

customized fr 7.1.1
    x compact
    şu olmuyormu xfrimdeki

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 17 Nisan 2018; 21:22:36 >
  • osmancan71 kullanıcısına yanıt
    hayir degil 8.0 operator romu,ayrica hallettim cok tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyni3

hayir degil 8.0 operator romu,ayrica hallettim cok tesekkur ederim
    x compact tı doğru :) 7.1.1 deyince son sürüm olarak algıladım ben onu
  • Telefonun işlemcisi çok iyi, ram'da yeterli. Sony, bu telefona mutlaka android 8 oreo güncellemesini vermesi gerekiyor ki bu teknik özellikler fazlasıyla yeterli. Zaten bu güncelleme desteğinin kısa süreli olması yüzünden büyük çoğunluk sony'den uzaklaşıyor. Müşterilerin bir sonraki tercihini tekrar aynı markadan yana kullanmasında en önemli etken güncelleme desteğidir. Önceki mesajlarımda telefonu 1.300 liraya aldığımı söylemiştim fakat yedek telefon olarak aldım yoksa imkanı yok güncelleme desteği iki yılda sona eren bir telefona 2.500 ve üstü bir miktar vermem. İphone 7 ile birlikte kullanıyorum ve apple güncelleme desteği konusunda gerçekten çok iyi. Yani telefonu aldın 2 yıl geçti güncelleme vermem diyip yarı yolda bırakmıyor. apple'ın bu kadar tutulup sevilmesinin en önemli nedenlerinden birisi de yazılım desteğinin uzun süreli olmasıdır. Sony bunu ne zaman anlayacak acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 18 Nisan 2018; 22:46:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fastdriver.

Telefonun işlemcisi çok iyi, ram'da yeterli. Sony, bu telefona mutlaka android 8 oreo güncellemesini vermesi gerekiyor ki bu teknik özellikler fazlasıyla yeterli. Zaten bu güncelleme desteğinin kısa süreli olması yüzünden büyük çoğunluk sony'den uzaklaşıyor. Müşterilerin bir sonraki tercihini tekrar aynı markadan yana kullanmasında en önemli etken güncelleme desteğidir. Önceki mesajlarımda telefonu 1.300 liraya aldığımı söylemiştim fakat yedek telefon olarak aldım yoksa imkanı yok güncelleme desteği iki yılda sona eren bir telefona 2.500 ve üstü bir miktar vermem. İphone 7 ile birlikte kullanıyorum ve apple güncelleme desteği konusunda gerçekten çok iyi. Yani telefonu aldın 2 yıl geçti güncelleme vermem diyip yarı yolda bırakmıyor. apple'ın bu kadar tutulup sevilmesinin en önemli nedenlerinden birisi de yazılım desteğinin uzun süreli olmasıdır. Sony bunu ne zaman anlayacak acaba.
    güncelleme kısa değil ve en hızlı veren firmalardan birisi sony. ben hiç güncelleme vermiyor diye sony almayan duymadım valla 6 yıldır sony kullanıyorum.

Apple ile kıyaslamak doğru olmaz sony'i. farklı kategoriler sonuçta ve aralarında epey bi fiyat farkıda var.

telefonun işlemci ve ram e gelince bazen yetersiz kalıyor ikiside. z5 konusundaki çoğu arkadaşta özellikle işlemciden şikayetci.

sony ve z5 i yorumladığınızdan emin misiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 18 Nisan 2018; 22:46:46 >

• Evet hocam eminim, z5'ten bahsediyorum. Arkadaşım iphone 6 kullanıyor ve cihaz hâlâ o teknik özelliklerine rağmen güncelleme alıyor. Sony güncellemeleri hızlı veriyor olabilir fakat 2 güncellemeden sonrasını vermedikten sonra bence çokta bir önemi yok. Sony bu yüzden yavaş yavaş kemik kadroyuda kaybediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 18 Nisan 2018; 23:6:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fastdriver.

Evet hocam eminim, z5'ten bahsediyorum. Arkadaşım iphone 6 kullanıyor ve cihaz hâlâ o teknik özelliklerine rağmen güncelleme alıyor. Sony güncellemeleri hızlı veriyor olabilir fakat 2 güncellemeden sonrasını vermedikten sonra bence çokta bir önemi yok. Sony bu yüzden yavaş yavaş kemik kadroyuda kaybediyor.
    apple sony den daha çok android apple kıyaslaması olur sizinki. androidde çoğu marka sonyden daha kötü durumda güncellemede. eskiden sonyde güncelleme işlerinde biraz daha iyiydi.

ayrıca her güncellemede iyi olmuyor. ios tada böyle bazen buglarla dolu oluyor güncellemesi geri çekiyor. mesela z5 in 7.1.1 i çok stabil değil. sözde 2 güncelleme aldı ama ortada oda :D ben satana kadar ya 6.0 da kulandım telefonu yada 7.1.1 custom romlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 18 Nisan 2018; 23:6:9 >

• Geçmiş sayfalarda şunu gçrdüm bir çok arkadaş android 7.1.1 kullanmayıp eski sürümlerle telefonlarını kullanıyorlar.O zaman bu yeni güncellemeler telefonun ömrünü uzatmıyor bilakis yoruyor yada iyi olanı kötü,kötü olanı iyileştiriyor.Eksiler ve artılar yarışıyor.Bazen ses düzeliyor bazen görüntü.Kimi zaman batarya kimi zaman ısınma.Ama şu bir gerçek ki herkesi aynı anda mutlu edemezsiniz.Şöyleki sadece face ve whatsapp kullandığı halde 2500 lira bir telefona vermek nasıl israf ve büyük bir hata ise,en hızlı oyunları oynayan binbir türlü işini telefonda yapan birininde kalkıp özellikleri oldukça kısıtlı ve ucuz bir telefon almasıda aynı hata kabilindendir bence.Örneğin ben bir sony müdavimi olarak t serisi tuşlu telefonu 8 sene,sonraki xperia p modelini 5 sene kullandıktan sonra Z5 dual simi oldukça makul sayılabilecek bir fiyata almış bulunuyorum.1-2 haberleşme sitesi ve gazete okuyan arada tv seyreden biri olarak bana Mercedes ayarında bir telefon hissi verdiğini söylesem yalan olmaz diye düşünüyorum.Bu arada 1 saat tv seyrettim gram ısınmadı hatta buz gibiydi diyebilirim.Şarjıda 2 gün rahat gidiyor.Kısacası benim için gerçekten Mercedes ayarında.Kaportada bayağı sağlam ve şık duruyor.Daha ne olsun.

• Fastdriver. kullanıcısına yanıt
    Apple güncelleme mi veriyor? Amerikada Aplleye dava açıldığından haberiniz yok sanırım..Apple-iPhone günclelemeleri ile telefonu kullanılamaz hale getirdiğini kabul etmiş..

Applle güncellemeleri kime sorsanız, garanti bitince telfonda çekmeme , şebeke görmeme vs durumları oluyor..

Aplle telefon kullanmadım, gereksiz de ama Apple Mac Airim var, yazılım 10.xxx bir versiyonda günclleme yapamıyorum, bir Radyo programı da yeni sürüm istiyor?

Kalkıp yeni Mac book mu alacağım şimdi :)

Apple yıllar önce yanılmıyorsam Flash çok günclleme veriyor devamlı güncelleme mi olur diye Flash aleyhine söylemleri vardı..Flash yerine HTML 5 getireceğiz denildi vs vs Android sürüm 4ten sonra flash desteği çekti..

Şimdi ne oldu Apple, Android zırt pırt günclleme veriyor? Her güncleleme ile de pil sorunu, şarj sorunu, ısınma sorunu vs vs çıkıyor?

Güncelleme artık faydalı şeyler değil, gereksiz bir dolu şeyi cihazlara yüklemek, bir süre sonra da yeni cihaz almaya zorluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Nisan 2018; 15:44:27 >

• hsayar H kullanıcısına yanıt
    Ben hala Android 6 dayım..ısrarla Telefon 7 yüklemeye zorluyor ama..Kötü tecrübe zamanında Sony Arc telefonumu güncellemiştim, gül gibi telefon sonradan çöp oldu yeni telefon almak zorunda kaldım..

maalesef Ticari yaklaşım yeni telefon aldırmak..

Z5 e Android 8 gelmiyormuş? Çok ta önemli? Bıraksalar Android 5 veya 6 ile devam edilir..

Samsung bir ara Androidi bırakacağını söylüyordu...Sonrası ne oldu bilmiyorum..

Nokia yıllardır Androide geçmedi ama şimdi geçiyor gibi..

Android çok ta süper birşey değil..tekelleşme, kendine bağlama, sürüm yükseltme ile telefonların perfonmansını düşürme vs vs vs..
  • Telefonun ısınmasından bahsedenler (Z5 için) acaba Android 4 veya 5 ile piyasaya çıkmış bir ürün, buna göre donanım özellikleri olan geliştirilmiş bir ürün, Android yükseltme ile Donanım-Yazılım uyumsuzluğu, yeni Android sürümlerinin daha fazla tüketim, işlemci ve ısınma oluşturduğunu hiç düşündüler mi?

Samsung telefonlarda çok rastlanırdı, her güncelleme sonrası Pilin ısınması?

Fizik kuralıdır, hareket hararet (sıcaklık) doğurur..İşlemci hızı=hareket=sıcaklık

Sıcalık, fiziğin işlemcilerde maalesef aşamadığı bir durum..ilave Soğutma sistemleri ile dengelemeye çalışıyorlar..Soğutma da ne derece başarılı tartışılır..Soğutma yapılamıyor tam

*Örnek zamanında intel çiple yarışan AMD, donanım yetersizliğini yazılımla çipin saat hızını arttırarak-Overlock ile işlemci hızını yükseltti..Testlerde Fanı kapatılan İntel işlemci ile AMD arasındaki gözlenen durum intelin kendini kapatması, AMD nin yanması oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Nisan 2018; 15:53:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Ben hala Android 6 dayım..ısrarla Telefon 7 yüklemeye zorluyor ama..Kötü tecrübe zamanında Sony Arc telefonumu güncellemiştim, gül gibi telefon sonradan çöp oldu yeni telefon almak zorunda kaldım..

maalesef Ticari yaklaşım yeni telefon aldırmak..

Z5 e Android 8 gelmiyormuş? Çok ta önemli? Bıraksalar Android 5 veya 6 ile devam edilir..

Samsung bir ara Androidi bırakacağını söylüyordu...Sonrası ne oldu bilmiyorum..

Nokia yıllardır Androide geçmedi ama şimdi geçiyor gibi..

Android çok ta süper birşey değil..tekelleşme, kendine bağlama, sürüm yükseltme ile telefonların perfonmansını düşürme vs vs vs..
    7 çok iyi değil geçme. geçersende geri düşürürsün sorunn olmaz o . samsung zamanında bırakamadıysa şimdi hiç bırakamaz. çünkü huawei gibi ciddi bi rakibi var artık. nokia da ismi kaldı sadece onun dışında eski nokia ile pek bi bağı kalmadı.

• merhaha herkese, htc 10'dan bu cihaza geçmek istiyorum, kronik pil sorunu nedeniyle htc10 dan soğudum,
    gittigidiyor/teknosa da 1140tl ye geliyor kart puanı vs ile 1050tl ye mal edeceğim.
    oyunla işim olmaz hiç, daha çok internet ve lazım olunca video-resim kaydı için kullanılacak.
    merak ettiğim sorular şunlar,
    sanırım type-c yok, pilin tamamen şarj olması kaç saat sürüyor?
    gün ışığında ekran parlaklığı sonda iken üzer mi?
    çift hoparlör var, ses kalitesi htc'den iyimidir?
  • wntln kullanıcısına yanıt
    Qualcomm quick charge 2 ve üstü adaptör ile (biraz ısınıyor ama) 1.30-2 saatte şarj oluyor lakin içindaki adaptör hızlı şarj adaptörü değil teminini aliexpress gibi sitelerden ugreen yada aukey firmalarından temini kolay 3.0 uyumlu adaptörün. Maksimum 600 nits parlaklığı var (uyarlanabilir parlaklıkta) ekranın ama hem bataryayı içiyor hem ısınıyor bu şekilde. Ses kalitesine birşey diyemem

Ekranda eklemeyi unutmuşum uzun süre yüksek parlaklıkta (auto modda en yüksekte yani 600 nits te manüel olarak 580-590 da falan kalıyor o kadar çıkmıyor) uzun süre kullanımda piksel sönmesi denilen diyot performansının düşmesinden kaynaklı ışık farkı oluşabiliyor lakin serviste onarımını yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 19 Nisan 2018; 22:10:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    aynen katiliyorum,z5 compact ilk ciktiginda almistim 5.1 ile gelmisti resmen yaris ati gibiydi.
    6 'yi derken 7.1.1 de bitti asama asama bizim yaris atini merkebe cevirdiler.
    fotograf,video kalitesi ....
    sonrasinda x compact aldim suan ondada ayni sikinti,8.0'dan 7.1.1'e geri cektim.
    verilen en son guncellemeler yeni cikan telefonlari almaya zorluyor,biraz isten anlayan eski versiyona donup kurtulabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wntln

merhaha herkese, htc 10'dan bu cihaza geçmek istiyorum, kronik pil sorunu nedeniyle htc10 dan soğudum,
    gittigidiyor/teknosa da 1140tl ye geliyor kart puanı vs ile 1050tl ye mal edeceğim.
    oyunla işim olmaz hiç, daha çok internet ve lazım olunca video-resim kaydı için kullanılacak.
    merak ettiğim sorular şunlar,
    sanırım type-c yok, pilin tamamen şarj olması kaç saat sürüyor?
    gün ışığında ekran parlaklığı sonda iken üzer mi?
    çift hoparlör var, ses kalitesi htc'den iyimidir?
    Hocam bence imkanınız varsa sony xz alın. Bu saatten sonra snapdragon 810 işlemcili telefon almak çok uygun olmaz.

Size işlemcinin yol açtığı şeyleri ve telefona genel anlamda etkisini söyliyim.

- işlemci çok çabuk ısınıyor ama öyke böyle değil 2 dk lık kullanım bile ısıtabilir abartı bi işlem yapmanıza da gerek yok.

- işlemci ısınınca telefonun parlaklığı otomatikmen düşüyor. %75 in üstüne çıkartmıyor parlaklığı. Bu olay yazın güneşte sorun olur mu bilmiyorum ama ben telefondan pubg oynuyorum ve telefon ısınıbca parlaklığı sürekli bi düşürüp bi arttırması biraz sinirlendiriyor.

- Gelelim en kötü yanına. İşlemci ısınınca telefon şarjı su gibi içiyor. Ama öyle böyle değil. Normal zamanda 1 saat ekran süresi ortalama %20 götürür ama dışarda parlaklık sonda+mobil veri bir de güneş varsa sıvaksa hava, ısı ile birlikte yarım saatte %20 den fazla götürüyor. Ve ısı en büyük şarj gitme sebebi. Isı sorunu olmasa bataryanın en az %20 daha iyi gideceğini düşünüyorum. Ama maalesef çözümü yok.

Almadan önce bunları göz önünde bulundurun. Bu arada ısı performansı etkilemşyor. Pubg oynarken telefonun arkası el ile dokunulamayacak derecede ısınıyor ama performansta bi değişiklik olmuyor. Sadece bazı oyunlarda normalde kasıyosa biraz ısınınca bi tık daha kasıyor. Ama sıkıntı yapılacak bi kasma donma hiç olmadı.

• 
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.