H

Onbaşı
22 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 38 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Çok su götürecek bir konu.Bu dereden daha çok sular akacağa benziyor.Seiko yeniden 38mm 21 taşlı otomatik saatler sürüyor.70 li yllarda rağbet gören saatlerini yeniden makyajlayarak piyasaya sürmeye başladı.Malum doların son aylarda yükselmesi 200-300 bandında olan bu saatleri bile 700-800 bandına çekmiş vaziyette.41mm ve yukarısı otomatik saatleri 1500-3000 arası ancak alabilirsiniz.Hal böyle olunca uyduruk akıllı saatler ve pilli ve özellikle giyim markalarının saatleri tabiki rağbet görüyor.Gösterişli ve sadece aksesuar odaklı bir sürü marka ve ürün piyasada kendine yer buluyor ve hatta bir çok insan bunları gerçek saat markası zannediyor.Bazılarının fiyatları 1000 liradan fazla bile çekiyor.İnsan ister istemez üzülüyor ve içini bu mecralarda dökmek istiyor.
Orient'in geçen yıl fac 09004do kodu ile tanıttığı yeni saatinin ülkemizde henüz yeterince bilinmediğinin farkındayım.Yurt dışı fiyatının 300 dolar civarında olması,doların son aylarda oldukça yüksek seyretmesi bu saatin fiyatınında hatırı sayılır bir rakama ulaşmasını sağlıyor oluşu ulaşılmasını güçleştirmiş durumda maalesef.
Her neyse makocular yeni saatimizin adı Orient Nami.Ayar kolu hariç 45mm çapında oldukça büyük bir saat.Mako ayar kolu ile 47mm iken Nami 48mm'yi buluyor.Elle kurma ve saniye durdurma özellikleri yeni.Bezel daha düz ve kalınlaşmış.Spor bir görünüm kazandırılmış.Şimdilik silikon kordon ile satış yapılıyor belki sonra çelik kordonlusunu çıkartırlar.Boynuz aralığı 24mm makoda ise 22mm idi.Bu 24mm lug aralığı çelik kordon olayını engellemiş olabilir.Saniye üçgen uçlu olmuş.Akrep yelkovan ve işaretçiler dikdörtgen bir görünüm kazanmış.Çok yakında fotolarıda paylaşmak istiyorum.Meraklı arkadaşlar için şimdilik bu bilgi yeter sanırım.
Bu saati ikinci el satış yapan en ünlü sitede gördüm.Özel üretim 2000/579 nolu saatmiş.Rengi gri idi.Saate aşık oldum.4400 tl fiyatını görünce ulaşılmaz gelmişti ki
srpa21k Google sorduğumda pepsi bezel mavi rengini 1400 tl ye satıldığını gördüm.Saat bu fiyatı hakedermi bilgisi tecrübesi fikri olan arkadaşlar varmı.
Akıllı saat dedikleri oyuncaklar sayesinde cep telefonunu cebimizden çıkartmayacakmışız.Fiyatıda
800-1000 lira arasındaymış.Muhteşem bir buluş olmuş.Telefon radyasyonu yetmiyormuş gibi birde
saat radyasyonu helal olsun.Bir şarj yetmez ikinci şarjıda taşıyın bakalım sizi gidi hammallar.Hızlı
yaşa genç öl dedikleri bu olsa gerek.
Her neyse amacım kötülemekten ziyade hayatımıza ne katıp neyi götüreceği.Şarjı 2 gün dahi
gidemeyen,ekran kilidini açık bırakamayıp siyah bir camı kolumda taşımaktan ne kadar zevk
alacağımımı konuşacağız.Dizi oyuncularının koluna takıp insanları iyi bir matahmış gibi kandırmaya
yönelik rollerinimi konuşacağız.
Acaba mekanik bir saatin hazzını verebilirmi.Elektrik kesilirse telefon gibi şarjı bitipte sabah kalk
alarmını kime kuracağız.Biz mi ona hizmet edeceğiz omu bize.
Aklıma gelmişken hani ekrana saat modelleri eklenebiliyormuş ya örneğin rolex görünümü kopyala-
nabiliyormuş ama oda yine kapalı kalacakmış sadece saate bakarken görünecekmiş.Eeeee ne
anlamı kaldı o zaman.
Size aşağıda bir link verdim sadece 35 saniye.Saat otomatik değil ama bir otomatik kadar ömrü olduğunu
rahatlıkla söyleyebilirim.12 yıl öncesinin teknolojisi ama hayran kaldım ve paylaşmak istedim.
Saat perpetual takvim yani yüz yıl ayar istemiyor.Günlük tekrar alarmı var.Birde normal alarmı var.
Üstelik bir yurtdışı ziyaretinizde oranın saatini ayarladığınız zaman kendi normal zamanınıda aklında
tutuyor.O duyduğunuz çan sesleri varya saatin kaç olduğunu söylüyor.Tek ses saati iki ses 15 dakikayı
sonraki tek ses dakikayı söylüyor.Artı 15-25 yıl pil değişimi istemiyor çünkü güneş panelli.
Ben hayran kaldım ama bu saat çoktan tarih olmuş ve piyasadan kalkmış maalesef.
https://www.youtube.com/watch?v=751poNHRJcQ
Hiç kullanmadığım seiko saatimi satıyorum arkadaşlar.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 110
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 2.676 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 17 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.