Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (501. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 499500501502503
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dil sorunu 2dk lik bir is. Gozden kacti buyuk ihtimal. Turkce dili test etmediler sanirim :/

Apk yi apktool ile decompile edip ilgili string degerlerini duzeltip tekrar derleyebilirsiniz. 10dk nizi alir sorunlar 2 yerde var sanirim. SystemUI.apk ve SonySettings.apk si olsa gerek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CorelDraw04 kullanıcısına yanıt
    Belki dediginiz gibi yaparlar ama denemek gerek. Ben kotu is yaptiklarini dusunmuyorum. Yazilim konusunda da olabildigince iyiler. Tasarimlarida hosuma gidiyor ama en karizma Z5 geliyor bana. Samsung gibi bir gelistirme ekipleri yok belki ama AOSP sunan nadir firmalardan.. Bir samsung altyapisi yok diyoruz zaten bir samsung parasinada satilmiyor. 2.500 4.000 e kadar veren adamla bir tutmuyorum ben kendimi. 1150 ye almistim ben dual z5 i abudhabiden 180 e kayit ettirdim kullaniyorum. Bu fiyata Mi5 alabilirdim sadece..

• CorelDraw04 kullanıcısına yanıt
    Sony Xperia forumda 7.1 ile düzeltileceğini söyleyen yabancı bir xperia care danışmanı vardı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şu anda z3 var elimde.z5 ile aralarında cok fark varmıdırki
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmer40

şu anda z3 var elimde.z5 ile aralarında cok fark varmıdırki

Çok fazla fark yok. Aslında bu saatten sonra z3 ten z5 geçmek mantıklı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CorelDraw04

quote:

Orijinalden alıntı: esmer40

şu anda z3 var elimde.z5 ile aralarında cok fark varmıdırki

Çok fazla fark yok. Aslında bu saatten sonra z3 ten z5 geçmek mantıklı olmaz.

Bence var hocam parmak izi sevdiğimden bile geçilebilir

• su an piyasada en ucuz kalite ve hız olarak en iyi telefonlardan biri z5.milletin s8 yada iphone 7 alması garip bence bu kadar ucuz bi telefon varken
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorelDraw04

Yazıklar olsun sony Android 7 bir sürü hata var. Telefon yarım ingilizce ve Sony bunu bildiği halde bir yama yayınlamadı. Aptallık böyle bir şey sony

Bunu sony Xperia resmi foruma yazdım

Ayarlar / destek altında ki

İki Xperia kullanıcısı cevap verdi

Biri japon biri alman

Aynı sorun bizde de var dediler yani onlarında telefon dili almanca ama bazı yerler ingilizce ya da japonca kullanıyor ama ama bizim gibi bazı yerler ingilizce.

Sıcaklığı da dile getirdim, bir kullanıcı bu yüzden telefonunu kaybetmiş yani bozulmuş, portekizli bir kullanıcı.

Herkesin tek dileği umarım bu sıcaklık olayı çözüme ulaşır

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 5 Mayıs 2017; 20:13:51 >

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dil sorunu sadece Türkçe'de değil diğer yabancı kullanıcılar içinde geçerli, 4 hafta önce Xperia Support Forum'da konu açmıştım bununla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sondoron -- 5 Mayıs 2017; 22:45:34 >
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Sonunu çok güzel bitirmişsiniz :) "12.sn deki replik" cem yılmaz videosu geldi aklıma..

"Come on guys this is Sony. And this mistake is really funny according to the biggest company like Sony..."

• Sondoron S kullanıcısına yanıt
    Sanırım dediğiniz gibi.. Test cihazlarında buna denk gelmemeleri çok saçma olmuş. Cidden 2dk lık bir iş bunu düzeltmek..
  • Volte konusunda konuştuk bir kişiyle xda dan. Bişeyler yazmış denemedim ama bir umut.

Modem seçme ekranından bahsetmiştim geçenlerde işte bu ekrandı burayla oynamıştım bende..

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★

Adamın verdiği cevap ise burada.. Paylaştığı zip içerisinde eklemeler yaparak dene dedi ama bozmak istemedim. Vodafone olan biri denerse sevinirim..

forum.xda-developers.com
    VoLTE & VoWifi Option in Z5 - Post #19
    https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=72172665&postcount=19

• Modem seçme ekranında neler var görmek ve denemek için yapmanız gerekenler!

Öncelikle yukarda verdiğim adamın yaptığı patch ları twrp ile flaşlamanız lazım. 1 er 1 er deneyin..

z5 ims :https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4138740&d=1493952667
    z5 ims rcs :https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4138741&d=1493952709

1-QuickShortcutMaker uygulamasını yükleyin.
    2-Uygulamayı açın ve "Customization Selector" sony uygulamasını bulun, mavi simgeli olur genelde bunlar.
    3-Kısayol oluştur diyerek "Modem Switcher" kategorisini seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 5 Mayıs 2017; 21:16:51 >

Hocam nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz 2dk'lık iş olduğuna? sadece ses kısma açma yeri ingilizce değil, çok daha fazla yer ingilizce telefon'da... Zor birşey olmasa Sony bir güncelleme yayınlardı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sondoron -- 5 Mayıs 2017; 22:56:59 >
  • Sondoron S kullanıcısına yanıt
    Programlama bilgim olduğundan. Birçok apk nın eğer düzgün yazılmışsa /res/values/strings.xml dosyası olur. Bu dosyada programın arayüz değişkenlerindeki yazılar tanımlanır.

Örnek olarak inceleyin :
    Android Developers
    404  |  Page Not Found  |  Android Developers
    https://developer.android.com/samples/MediaEffects/res/values/strings.html

Bu tanımlamalar buradan okunur ve arayüzde konumlandırılır.

Bunlar evrensel tanımlanırsa cihazın localization değerleri değiştiğinde misal en-GB iken tr-TR yaptınız diyelim bunlarda otomatik değişir.

Daha fazla bilgi için inceleyiniz :
    Android Developers
    Localize your app  |  Android Developers
    https://developer.android.com/guide/topics/resources/localization.html

Biz uygulama hazırlarken şunu yapıyoruz values klasörünü values-tr values-de şeklinde yazıyoruz. Siz dili seçtiğinizde tüm arayüz dili değişiyor..

Detay :
    Android Developers
    Support different languages and cultures  |  Android Developers
    https://developer.android.com/training/basics/supporting-devices/languages.html

Olay bir xml dosyasından ibaret yani :)

Beni bu bilgilerle aydınlattığınız için teşekkür ederim hocam, Bu kadar basit birşey için Sony 1,5 aydır neden telefonu yarı İngilizce yarı Türkçe kullandırtıyor anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Sonunu çok güzel bitirmişsiniz :) "12.sn deki replik" cem yılmaz videosu geldi aklıma..

"Come on guys this is Sony. And this mistake is really funny according to the biggest company like Sony..."

Come on olmazsa olmaz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Programlama bilgim olduğundan. Birçok apk nın eğer düzgün yazılmışsa /res/values/strings.xml dosyası olur. Bu dosyada programın arayüz değişkenlerindeki yazılar tanımlanır.

Örnek olarak inceleyin :https://developer.android.com/samples/MediaEffects/res/values/strings.html

Bu tanımlamalar buradan okunur ve arayüzde konumlandırılır.

Bunlar evrensel tanımlanırsa cihazın localization değerleri değiştiğinde misal en-GB iken tr-TR yaptınız diyelim bunlarda otomatik değişir.

Daha fazla bilgi için inceleyiniz :https://developer.android.com/guide/topics/resources/localization.html

Biz uygulama hazırlarken şunu yapıyoruz values klasörünü values-tr values-de şeklinde yazıyoruz. Siz dili seçtiğinizde tüm arayüz dili değişiyor..

Detay :https://developer.android.com/training/basics/supporting-devices/languages.html

Olay bir xml dosyasından ibaret yani :)

Yani o kadar para vereceksin sonra site site gezinip telefonun dil ayarını nasıl yaparım diyeceksin.

Firma madem o kadar basit bu asalak sony ufak bir yama ile düzeltmeye gitmiyor. Bu aslında sony firmasının acziyetini gösterir. Herkes ben sen gibi anlamaz ki

• Şu an son güncellemeyle z5 dual alınır mı? Isınma durumunu geçelim başka bir kronik sorunu var mıdır? Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildirim ekranı buna girdi arkadaslar gitmiyor

• 
Sayfa: önceki 499500501502503
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.