Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XZ kullanıyorum yaklaşık 4 ay önce aldım. O dönem z5e çok niyetliydim çünkü tasarımını çok beğeniyorum ama teknoloji marketlerde vs bulamadım ben de gidip XZ aldım bunun da tasarımı kalite güzel ama z5 farklı gözümde, özellikle arka taraf çok hoş:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler z5 kullanıyorum. Ekranda sararma oldu var mı daha önce olan. Servise mi götüreyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

Güzel anlatımın için teşekkür ederim, kafamda ki soru işaretleri bu açıklama ile yok oldu diyebilirim

Arkadaş bır örnek vermiş çoğaltılabilir tabi. Ücretli uygulamaları (bazıları için root gerekır) kullanmak. Batarya süresini uzatmak eskıden mesela ekran renk ayarları rootsuz olmazdı şimdi oluyor.. Ekranın dpı ayarlamak ve dokunmatık tuşların boyutunu kuculterek ekrana yer acmak (navıgatıon bar dpı). Tıtanıum backup gıbı bır nimeti kullanır hale getırmek :D yeni ses modları yükleyerek ses kalıtesını artırma. Telefonda apple gorunumu ıstersen mıuı rom yükleme. Yuzen tus takımı ekleme (belkı programla oluyodur rootsuz tam bilmiyorum varıse) bunun gıbı bır cok özellik var batarya performansının ıcınde detaylar var gırmedım oraya sıstem uygulaması silme cpu gpu ayarları vs...

En önemliside( bana göre tabı) eskı tellerın performans artırma olayıdır root benim ılk androıd telefonum xperi neov ıdı 4.0 dan sonra rom cıkmadı dıger guncellemelerı aosp tabalı aldım hep ve telefon orta segment oldugu icin kayda deger performans artısları almıstım romlardan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam cevabınız için teşekkür ederim.

Ben birşey sormak istiyorum size.

Bu Xperia z5

http://www.hepsiburada.com/sony-xperia-z5-p-TELCEPSONXPZ5-S?magaza=Sen Cep

Buda Xperia z5 dual

http://www.hepsiburada.com/sony-xperia-z5-dual-sim-p-HBV000002BW29

Çift sim olan dual modeli yanılmıyorsam değil mi?

Neden 200 tl daha ucuz?

Hepsiburada da bunu başka telefonlarda da görüyorum.

Mesela lg g4 - g4 dual den daha pahalı

Çift sim olması ekstra bir özellik neden daha pahalı olmasi gerekirken daha ucuz?

• arifomer kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle çift sim olanı alın. Ben iki modeli kullandım. Dual modeli kesinlikle daha performanslı ama resmi yani distribütör ürünü alın. Garantisi sağlam

• Arkadaşlar bu çağrı sırasında ekranın kararması ile ilgili servise gönderen oldu mu ?
  • @arifomer bilmiyorum farkı nedır :) ama çift sim ıyı yazıyolar bende ıkı tane tek var

Ekranın kararması yazılım sorunu yanı servıste ona bırsey yapamaz.

• arifomer kullanıcısına yanıt
    Tek sim cihazlar, ülkelere özel ve operator cihazları olur genelde komisyonlar fazla o sebeple pahalılar. Dualler son cihaz ve avrupa ülkeleri özellikle arap ülkeleri için üretiliyor. Çift simler daha performanslı oluyor ve az ısınıyorlar iç dizilim farklı sanırım. SD kart girişide ayrı bu sebeple daha iyi oluyor tak çıkar yaparken.

Alacaksanız dual cihaz alın. Sony Eurasia garantili olsa iyi olur. Paralel ithalat cihazlara pek yönelmeyin.
  • Bricklayer kullanıcısına yanıt
    Ekran kararmalı zaten, kulağa yaklaştırınca. Uzaklaştırınca uyanır. Uyanmıyorsa sensörler hatalı olabilir bazen sıfırdan yazılım yükleyince geçiyor. Ayarlar destek kısmında TEST var oradan ışık ve uzaklık sensörünü bir test edin.. Orada sıkıntı yoksa, sıfırdan yazılım atın düzelir. Ekran koruyucu varsa onuda düzgün takmayınca olabiliyor, pis olunca engelliyor vs.
  • Arkadaşlar cihaz stabilmi? Özellikle batarya ve ahize sesi karşı tarafı duyma sesi konusunda yorumlarmısınız? Xperia sp de ahize konuşma sesi çok iyi değilde. Az bi gürültü varsa ortamda karşı tarafı duyması zor oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valentino_vip -- 26 Nisan 2017; 15:12:10 >
  • valentino_vip kullanıcısına yanıt
    Spectre serisi E6633 Dual cihaz için yorumlayım diğer seriler hakkında deneyimim yok.

Genel
    Cihaz Sony nin en yakışıklı cihazı bence. Hem incelik ve renk bakımından hemde malzeme bakımından premium hissi veriyor. Bu kadar yakışıklı bir cihaz daha önce görmedim, iPhone ların mat gri rengi de hoşuma gidiyor. Müzik-Film ses kalitesi orta-üst seviyede. HTC lerin daha iyi ona kıyasla bir tık altta. Ekran kalitesi gayet iyi 430ppi FHD bir ekran için çok başarılı bir değer. Güneş altında parlaklığıda yeterli diyebilirim. Depolama, cpu, gpu, ram hızları ise üst seviyede. 2 sene öncesinin amiral gemisi sonuçta. Snapdragon 810 ile şu anki en üst işlemci 835 arasında SON KULLANICININ anlayabileceği performans farkı yoktur. 835 ile de 810 ile de aynı işleri ypabilirsiniz. Ram konusunda biraz geri kalıyor hızlarda ama 3gb yeterli ve çoklu uygulamada üzmüyor. Adreno 430 ile her oyun oynanabilir. Kamera kalitesi üst düzey, size şu şekilde açıklayayım vatan pc de S8+ ile kendi Z5 imden aynı görüntüyü aynı açıdan aynı koşullarda ve standart ayarlarda çektim. Z5 daha detaylı bir fotoğraf sundu bana zoom yaptığımda. Renkler daha gerçekçiydi. Z5 lerin genel sıkıntısı köşelerde bozulma oluyor, her cihazda olmuyor nedense.

Stabilite
    Android 6 da oldukça stabil, Android 7 de sorun yaşayanlar var. Güncelleme kaynaklı oluyor genelde PC den sıfır kurulum yapılırsa cihaz rahatlıyor diyebilirim. Yamalı bohça her zaman sıkıntı çıkarır..

Ahize Sesi
    Benim için hiç sorun yok, hatta son seviyede ses dışarıdan duyulabildiği için 2 tık kısıyorum ben. Benim sesimde net iletiliyor, gelen sesde net ve yüksek. Hat TURKCELL katkısı vardır elbet.

Batarya
    Whatsapp dışında hiçbir sosyal uygulama yüklü değil cihazımda. 1 saat oyun gerisi müzik, video ve browser üzerinde geçiyor. 4-5 saat arası ekran süresi veriyor. Siz aldığınız gibi kullanırsanız 2,5-3 saat arası süre alırsınız. Parlaklık otomatik ayarda.. Benim cihaz root lu tabiki, birçok uygulamayı sildim. İlk resimde olanlar telefonda bıraktığım uygulamalar. İlk açtığımda cihazı 2 sayfa uygulama vardı, tek sayfadan biraz aza düşürdüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 26 Nisan 2017; 16:43:13 >

• valentino_vip kullanıcısına yanıt
    Paylaştım ya zaten fotoğrafını, koyu gri :) Alıntıyı kaldırırsanız sevinirim çok yer kaplıyor bu şekilde..
  • Mobilden girdim hocam göremedim fotoları şimdilik o yüzden :) eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Ekran kararmalı zaten, kulağa yaklaştırınca. Uzaklaştırınca uyanır. Uyanmıyorsa sensörler hatalı olabilir bazen sıfırdan yazılım yükleyince geçiyor. Ayarlar destek kısmında TEST var oradan ışık ve uzaklık sensörünü bir test edin.. Orada sıkıntı yoksa, sıfırdan yazılım atın düzelir. Ekran koruyucu varsa onuda düzgün takmayınca olabiliyor, pis olunca engelliyor vs.

arkadaşın sorunu galiba yazılımdan güncellemeden sonra özellikle abimdeki z5 de bu sorun çok vardı ama son güncellemeden sonra olmuyor galiba hiç söylemedi
  • Takip
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam yani LG G5, Lenovo Moto Z'den iyi mi diyorsunuz Z5 için?

Kaynak;http://cihaz.tv/1500-2000-tl-arasi-en-iyi-akilli-telefon-tercihleri/9/

8. Sayfa'da Sony Xperia Z5 var en üst sırada..

Samsung Galaxy A7 2017 için sormadım çünkü Z5 daha iyi her halükarda... ama yinede siz bir bilgilendirin bizi hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sondoron -- 26 Nisan 2017; 23:24:55 >
  • Sondoron S kullanıcısına yanıt
    Öyle bir kıyaslama yapmamıştım.. ama her halükarda LG den daha iyi açıkcası daha sorunsuz bir cihaz. LG ile başınız belaya girer bulaşmayın hiç, türkiye pazarından çekildiler mahkemeler ve geri ödemelerden dolayı daha cihaz alınmaz.

Moto Z daha güncel bir cihaz. Arada ne kadar fiyat farkı var bilmiyorum ama değer değmez kıyasına girmeyeceğim. Moto Z alırsanız yazılım kısmında daha sorunsuz ve güncel olursunuz. Z5 den destek çekilecek bu yıl çünkü. Karar vermek için tasarım sizin etkeniniz olmalı performans değil. İki cihazda yeterince hızlı zaten..

Şu videoda kıyaslamış az çok..
    https://www.youtube.com/watch?v=OQx3IRINYLQ

Su geçirmezlikte önemli bir etken olabilir kimisine göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 26 Nisan 2017; 23:35:37 >

O zaman içimdeki şüpheler giderildi birazda olsa. Z5 Dual var şuan bir 5 yıl gider bu bana sanırım. Sony'in yerini tutamaz hiç bir telefon markası bana göre. Desteğin kesilecek olması kötü olmuş.. Tasarım'a gelecek olursak tabii ki de Z5 daha iyi Moto Z'den bence.
  • Bu müzik uygulaması istatistikleri neye göre tutuyor? Dinlemediğim şarkılar ilk 50'de
    Z5 android 8 almaz diyorsunuz yani?

• 
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.