Şimdi Ara

Android 5.1 sürümü resmiyete kavuştu, güncelleme Nexus cihazlar için başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Android 5.1 sürümü resmiyete kavuştu, güncelleme Nexus cihazlar için başladı


    Google bir süredir bazı bölgelerde Android One projesindeki cihazlara Android 5.1 güncellemesini başlatmıştı ancak bu yeni sürüm resmiyete kavuşmamıştı. Bugün resmi Android blog sayfasında yapılan açıklama ile yeni sürüm resmiyete kavuşurken özellikleri de kullanıcılarla paylaşıldı.

     

    Yeni sürümün dikkat çeken özelliklerine gelecek olursak bunlardan ilki çoklu sim kart kullanımına resmi olarak destek verilmesi oluyor. Bunun yanında telefon görüşmelerinde deneyimi arttıracak HD kalitede sesli görüşme desteği de yeni sürüm ile birlikte akıllı telefonlara eklenecek, ancak bu seviyede net görüşme deneyimi yalnızca Android 5.1 sürümü cihazlar arasında yapılabilecek.



    Önemli gelişmelerden bir diğeri ise güvenlik konusunda atılmış gibi gözüküyor. Yeni sürüm ile birlikte kayıp ve çalınan telefonlarınızı kilitleyebilirken başkasının cihazı açmak istediğinde daha önce tanımlanan Google hesabına giriş yapması gerekiyor. Cihazda tüm veriler silinip fabrika ayarlarına dönülse dahi Google hesabına giriş yapılmadan kullanıma izin verilmeyecek.




    Bunun dışında yeni sürümde birlikte Bluetooth ile bağlantı kurulan cihazları hızlıca kontrol etmek için hızlı ayarlar menüsünden ulaşılabilir iken Wi-fi ile ilgili problemlerin aşıldığı da belirtiliyor.



    Google açıklama ile birlikte Nexus cihazlar için güncellemeleri de başlatmış durumda. Güncellemenin tüm cihazlara dağıtılması biraz süre alabilir ancak Nexus kullanıcıları aralıklı olarak güncellemelerini kontrol edebilirler.








  • Güvenlik güncellemesi on numara olmuş helal olsun google

  • rootlu cihazlara OTA geliyor mu yoksa gene kendim mi indirip manuel yüklemem lazım?

  • 5.0 geldikten sonra Nexus 7'im inanılmaz kasmaya başladı. Umarım şimdi düzelir.

  • bundan sonra da alacağım tek telefon nexus

  • 3g üzerinden hd ses görüşmesi yıllardan beri diğer platformlarda var , android gerinden geliyor Haber İçerikte sadece android 5.1 cihazlar arasında oluyor denmiş ama 2011 yılında nokia n8 de bile bunu kullanıyordum : ))

    http://www.chip.com.tr/blog/teknobilim/turkcell-hd-ses-teknolojisini-abonelerine-sunuyor_6561.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulabuneya -- 10 Mart 2015; 17:41:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.1 surumu gelen oldumu??
  • yakamoz77 Y kullanıcısına yanıt
    onun buraya gelmesi bi 6 ayı bulur
  • Ben de Nexus 5'ime yükledim. Birkaç saattir tecrübe ediyorum. Herhangi bir probleme rastlamadım. Oldukça stabil hale gelmiş görünüyor cihaz. Satmayı düşünüyordum, heran vazgeçebilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 3 e hala 5.0 gelmedi, adamlar 5.1 dagitmaya basladi. Androidin bu yonune acayip uyuz oluyorum. Su guncelleme isini bi yoluna koyamadilar!

  • Sanırım Google beni haksız çıkardı ve Nexus 4'e de güncelleme vericek. Umarım öyle olur :)

  • ben de tablete bakayım güncelleme var mı diye.
  • arkadaşlar şimdiye kadar aldığım en iyi telefon nexus 4 oldu mükemmel :)

  • Tablet olarak yeni nexus 7 kullaniyorum ve cok emnunum, telefon ve bilgisayar tercihim apple iOS 813 devamli donuyor, macbookta OSX Yosemite gectim bugun 3 kere coktu app!e coj bozdu kendini, resmen islerim aksadi hep.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu nexus telefonlar sabit pil olmadan yapılsa güzel olurdu. nexus 6 gelmedi ayrıca 6 '' in espirisi nedir. güncel mi güncel galaxy nexus sonrası tabi ki. ya iphone ya da nexus güncelleme için alınacak olan telefonlar. bir sonraki nexus un huawei den olacağı haberleri dolaşıyor bakalım o nasıl bir cihaz olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek ki neymiş hangi işletim sisteminin telefonu varsa onu alacakmışsın iphone veya nexus gibi. telefon üreticileri kendi arayüzlerini adapte edip güncellemeyi verinceye kadar zaten sürüm eskimiş oluyor. bi sonra ki alacağım telefon kesinlikle ikisinden biri olacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulabuneya

    3g üzerinden hd ses görüşmesi yıllardan beri diğer platformlarda var , android gerinden geliyor Haber İçerikte sadece android 5.1 cihazlar arasında oluyor denmiş ama 2011 yılında nokia n8 de bile bunu kullanıyordum : ))

    http://www.chip.com.tr/blog/teknobilim/turkcell-hd-ses-teknolojisini-abonelerine-sunuyor_6561.html

    İyide çok saçma olmuş ben bu özelliği zaten kullanıyorum ki. Z3 3G de iken karşı tarafta 3G de ise hd kalitesinde görüşme yapıyoruz. Çevirmede bir hata var yada başka bir durumdan söz ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mrb nexsus 4 tlf num var dustu ekranı kırıldı degıstırdım kamera acılmıyo ekranda maalesef kamera durdu yazıyo neden olabılır

  • Google hesabı + samsung hesabı beni androidden soğuttu. Kullanacaklara hayırlı olsun.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.