Şimdi Ara

Android 15'in ilk geliştirici ön izlemesi yayınlandı: Yeni neler sunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 15'in ilk geliştirici ön izlemesi yayınlandı: Yeni neler sunuyor?
    Android 15'in ilk geliştirici ön izleme sürümü yayınlandı. Google, Android 15'in herkese açık beta sürümünün Mart-Nisan ayları arasında yayınlanacağını duyurdu.



    Android 15 geliştirici ön izleme sürümü ne yenilikler getiriyor?



    Android 15, reklamlar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlayacak. Ayarlarda "Gizlilik ve güvenlik" bölümünün altına, hangi uygulamaların reklam göstermek için telefonunuzdaki aktivitelerinizi takip ettiğini kontrol edebileceğiniz "Reklamlar" adlı yeni bir menü eklendi.



    Bazı uygulamalar telefonunuzdaki etkinliğinizi izleyerek kişiselleştirilmiş reklamlar sağlayabilir. Android 15'teki FLEDGE API ile artık uygulamaların sizi izlemesini engelleyebilirsiniz. Bu, cihazınızdaki reklamların tamamen kaldırılacağı anlamına gelmiyor ancak verilerinizin seçilen üçüncü parti uygulamayla paylaşılmamasını sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone'lara bulaşan ilk trojan: Face ID verilerini çalıyor!



    Android 15'teki diğer bir yeni özellik ise kısmi ekran kaydı yapabilme yeteneği. Ekran kaydı sırasında ekranın tamamını kaydetmek veya yayınlamak yerine artık uygulamanın yalnızca belirli bir bölümünü kaydedebileceksiniz. Bu özellik, telefonun ekranını sık sık kaydeden veya video görüşmesi sırasında telefon ekranını yayınlamak zorunda kalan kullanıcılar için yararlı olabilir.



    Diğer bir önemli gelişme ise Google'ın nihayet üçüncü parti uygulamalar için daha iyi bir kamera optimizasyonu üzerinde çalışıyor olması. Düşük ışıklı bir ortamda çekilen görüntüler artık gerçek zamanlı olarak işlenecek ve tıpkı deklanşöre bastıktan sonra göründüğü gibi size eşzamanlı, parlak bir ön izleme sunacak. üçüncü parti uygulamalar da iyileştirilmiş ön izlemeden yararlanabilecek.



     









  • Googlenin üreticiler üzerinde durması gerekiyor. Üreticiler daha düzgün güncelleme vermeden hemen yeni Android sürümü geliyor.





    Ayrıca googlenin Sosyal medya uygulamalarında kalite kaybını da dikkate alması gerekiyor. Çoğu kişi sırf instagramda kalite kaybı var diye illa iPhone alacam diye söylüyorlar. Kuzenim Galaxy S24 ultra ile fotoğraf paylaştı leş gibi foto çıktı. Bulanık gösteriyor.
  • gelsinde bakalım

  • Android 13 ile 14 farkını gören varmı merak ettim doğrusu android 15’te kayda değer bir fark olacağını sanmıyorum.

  • Uygulama güncelleme yerine neden android sürümü güncelleniyor ki?

    Yeni denilen tüm özellikler 3. Parti yazılımlarla sağlanabilecek özellikler, her sene android sürümü çıkarmak yerine öevcut problemleri giderseler daha mantıklı olurdu.

    Piyasa bir sürü uyumsuz uygulama, yazılım ve telefon çöplüğüyle doldu.

    Yok kaç senedir şu android sürümü üzerinde daha çok yetki sahibi olacaksınız denile denile millet kandırılıyo ona yanarım, daha uygumama bildirim telefon optimizasyonları tamamlanamadan yeni sürüm çıkıyor, eski sürümlere olan yenileme ve güncelleme odağı değişiyor ve bu da eski sürüm kullanıcılarını bir sürü hataya boğuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google'da android sürümlerini chrome benzeri bir duruma getirdi, her sene bir android sürümü anlatacak hiçbir şeyleri yok, birkaç haber öncesindeki başlık durumu özetliyor, sık bildirim sesleri takla attırılabiliyormuş müthiş gelişme.

    10-11-12-13-14 sürümlerinin özelliklerine üşanmezseniz Wiki'den bakın ne kadar basit gelişmelere sürüm diye isimlendirme yaptıkları görülebilir.

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    12 de arayüz değişti ama 13-14 aynısı oldu 15i bilmiyorum.

  • buna hangi tatlı ismi verilir acaba, içerik ezber oldu hep aynı şeyler

  • Yayınlandı fakat yayımlanmadı.....

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Googlenin üreticiler üzerinde durması gerekiyor. Üreticiler daha düzgün güncelleme vermeden hemen yeni Android sürümü geliyor.





    Ayrıca googlenin Sosyal medya uygulamalarında kalite kaybını da dikkate alması gerekiyor. Çoğu kişi sırf instagramda kalite kaybı var diye illa iPhone alacam diye söylüyorlar. Kuzenim Galaxy S24 ultra ile fotoğraf paylaştı leş gibi foto çıktı. Bulanık gösteriyor.

  • wolf silver W kullanıcısına yanıt
    o Facebook ile Apple'ın anlaşması yüzünden öyle. Telefon mükemmel çekiyor instagram çöp gibi çeviriyor maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google işi iyice dolara döktü,alternatif kaliteli plafrormlara ihtiyaç var ,ama kim yapacak yazacak...hepsi tasviye oldu,symbian,bbos,web,w.mobil vs .

    bunlar hep piyasaya bırak piyasayı dünya verisine hakim olmanın şımarıklıkları.

    sürekli ana sürüm güncellemesi yapıp cihazların ömrünü kısalıyor max .2 yıl sonra elindeki cihaz ab olarak eski oluyor.uygulama desteği bitiyor.

    Gercek bir işletim, kaliteli bir platform 15 tane sürüm yayınlamaz, yayınlıyorsada verirsin on yıl destek 5,6 ana sürümler sahip cihazlar ölmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 18 Şubat 2024; 12:38:19 >
  • Kac surum çıkarsa çıksın hala ios işletim sisteminde ki akicilik yok istersen amiral gemisi bir telefon kullan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

    Aynen ben android den iOS a geçince farkettim eski bir iPhone olmasına rağmen hiç kasmıyor meret, iPhone 6s kaç senelik telefon hala tüm uygulamalar akıyor.Android bir telefonum vardı 6s muadili, hem çoğu uygulamayı artık açmıyordu hem de açtıkları da hayvan gibi takılıyordu üstelik Rami işlemcisi vs 6s den daha iyi olmasına rağmen.İOS bu işi iyi yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

    Dandroid fanları linçleyebilir dikkat yıllardır anlatamadım anlamak istemiyorlar hala s24 çıktı çok seri vs diyor halbuki 2-3 ay sonra yine hantallaşıyor hantallaşmak zorundada mimarisi yüzünden.

  • Android 4ten beri her şey aynı kendilerini kandırıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android 1.5 'den beri kullanan bir süre yazılım geliştiren telefonlarıma degisik romları kuran birisi olarak bende 13 ile 14 arasında bariz bir fark göremedim. Google arama motoru işinde olduğu gibi android de de yerinde saymaya başladı. Sırf pazarlama stratejisi olarak sürüm çıkarılıyor. Zaten bir çok firma kendi romlarını OS adı vererek daha çok özelleştirmelere girişiyor. Ai 'nin bu kadar geliştiği bir dönemde ben Android de entegre ai özellikleri beklerdim. Tüm cihazlarda çalışacağı ve androidin yerini alacağı söylenen fuchsia OS tarafında bir şey yok . Sürekli eskiden bedava olan şimdi aboneliğe zorlanan servisler, reklamların iyice bezdirmesi . Çinliler çok güzel alternatiflerle geliyor google karşılık veremezse işi çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    Uzun zamandır android kullanmıyorsun sanırım.


    samsung s21 ui 6 güncellemesi ile baya hızlandı. 2 senedir kullanıyoruz hep aynı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satış stratejisi, her sene yeni android güncellemesi yapılırken her sene milyonlarca telefonda bu güncellemeleri alamaz hale geliyor, örneğin 5 yıllık telefon donanım olarak ömrünü tamamlamasa bile yazılımsal olarak ömrünü tamamlaması zorunlu tutuluyor, yeni yazılım alamayan eski telefonlar güncellenen uygulamaları da alamaz hale geliyor, böylelikle yeni bir telefon almanın yolu açılmış oldu. Yoksa ha android 5 olmuş ha 15 kayda değer bir kaç fazla özellik bulabilirsen ne mutlu, hep angarya özellikler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.