Şimdi Ara

Android 15 ile uydu tabanlı mesajlaşma özelliği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 15 ile uydu tabanlı mesajlaşma özelliği geliyor
    Akıllı telefonlardaki uydu tabanlı özellikler giderek yaygınlaşıyor ve kapsamı genişliyor. Bazı üst seviye telefonlarda uydu tabanlı iletişim özelliklerinin yer aldığını görmüş olsak da Google’ın bir sonraki işletim sistemi Android 15 ile birlikte özelliğe erişim daha da genişleyebilir. Zira Android 14’ün en son beta sürümünde dahili olarak uydu tabanlı mesajlaşma özelliğinin yer aldığı belirtiliyor.



    Android 15’te uydu tabanlı mesajlaşma özelliği bulunacak



    Android 14 QPR3 Beta 2 sürümünde Google’in işletim sistemine yeni bir "Uydu Mesajlaşma" sayfası eklediği keşfedildi. Bu sayfada belirtilenlere göre uygun hesaplara sahip kullanıcıların yakında uydu üzerinden kısa mesaj gönderip alabilecekleri belirtiliyor.



    Android 15 ile uydu tabanlı mesajlaşma özelliği geliyor
    Görselde herhangi bir uydu sağlayıcısının adı geçmese de "Daha Fazla" seçeneğine dokunulduğunda şu anda kullanımda olmayan bir T-Mobile sayfasında yönlendirme yapılıyor. Bu da T-Mobile'ın Android 15'te bu özelliği sunabileceğine işaret ediyor. Sayfada ayrıca uydu bağlantısının yalnızca "bazı bölgelerde" mevcut olduğu ve uydu mesajlarının hesabınıza (yani mobil planınıza) eklenmesi gerektiği açıkça belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.Google Telefon uygulaması, WhatsApp çağrılarını gösterecek



    Öte yandan T-Mobile’ın adını burada görmek şaşırtıcı değil. Daha önceki haberlerimizde belirttiğimiz gibi T-Mobile, Starlink DTC -Direct to Cell- uydularını kullanmak için SpaceX ile bir ortaklığa gitmişti. Starlink DTC uyduları, LTE özellikli herhangi bir telefona hiçbir yazılım müdahalesi olmadan doğrudan uydu tabanlı bağlantı sağlayabiliyor. Dolayısıyla, Google'ın yaklaşmakta olan Uydu Mesajlaşma özelliğinde bu teknolojiden yararlanması muhtemel. SpaceX, DTC uyduları için sadece T-Mobile ile değil, başka küresel operatör firmaları ile de işbirliği yapıyor.



    Bu özellik hem normal iletişime hem de acil durumlara hizmet edecek gibi görünse de elbette uydu bağlantısı için ideal şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Uygun koşullar sağlandığında bile iletişim çok da hızlı olmayacak. Ek olarak Google’ın bir süre önce bir başka uydu sağlayıcısı olan AST SpaceMobile'a stratejik bir yatırım yaptığını da belirtelim.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/03/10/android-15-may-bring-satellite-based-texting-feature/







  • Huawei gibi uydu aramasıda koysaydı keşke

  • 2024 yılında 1 gb paketi 200tlye(Bnz bolca 1gb)satan trcell varken ne uydusu ne mesajı, ne uydusu ne interneti..

    Bizden 50 adım ilerideler, sebebi paraya doymayan firmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 11 Mart 2024; 18:26:55 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Türkiyede operatörlerin artık düşük hız bile olsa sınırsız internet paketi satmaları gerek mobilde. Örneğin 30 mbit hız veya 50 mbit hız ile limitli ama sınırsız gb boyutu gibi. Ha bu hızı da çok bulacak olanlar olacaktır ama artık bu hızların altı mümkün değil 2024 yılında. Daha alt hızlar çağ dışı kalıyor.. 30 üstü standart kullanım için yeter bireysel olarak. Hadi 50 olsun alan mutlu veren mutlu olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.