Ligin ilk etabında yaşadığı savunma sorunlarına köklü çözümler arayan Galatasaray, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu doğrultuda Cim Bom’un İtalya’ya yöneldiği ve Serie A oyuncusu Andreas Granqvist için kulübü Genoa’ya teklif yaptığı belirtildi. Aslan’ın 27 yaşındaki İsveçli’ye 3.5 milyon (8 milyon Euro) fiyat biçtiği, ancak kulübünün pazarlıklara ilk aşamada 6 milyon Euro’dan (Yaklaşık 14 milyon TL) başladığı öğrenildi. Bu sezon takımının tüm lig maçlarına çıkan 1.92’lik futbolcu, 1 de kupa sınavında şans buldu. Hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çeken Andreas Granqvist, savunmanın sağında da görev yapabiliyor. Tecrübeli oyuncunun, milli takımdan arkadaşı olan Elmander’den İstanbul ve Galatasaray hakkında bilgiler aldığı da edinilen bilgiler arasında.
Hiç dikkatimi çekmedi bu oyuncu daha önce, iyi midir ki acaba? Genoa'nın 19. sırada olması ve 17 maçta 29 gol yemesi kafa karıştırıcı.
Genoa'ya transfer olmadan önce Groningen'de 32 maçta 11 gol attı Hava toplarında çok etkili ama biraz hantal kalıyor.
Ne çok iyi ne de çok kötü. Ortalama diyelim. Belli bir çizgisi,istikrarı yok. Bir maç çok iyi performans gösterirken bir diğer maçta kötü bir performans gösterebiliyor. Bu sezon oynanan Atalanta maçında iyi bir performans göstermişti. Bir hafta sonra oynanan Chievo maçında çok kötü bir performans sergiledi mesela. Cris le karşılaştırırsak tereddütsüz Granqvist i tercih ederim. Ama Cris ile karşılaştırırsak.
Şu bir gerçek ki stopere çok iyi bir oyuncu transfer edilmesi gerek. Diğer mevkiler beni çok ilgilendirmiyor fakat stopere çok sağlam bir takviye yapılması gerekiğini düşünüyorum. Bu isim Granqvist olamaz. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Katılan da olabilir katılmayanda.
Biliyorum bu adamı bildiğiniz isveçli servet hiç gereği yok böyle bir adama kolo toureyi alalım parayı basıp
Daha ligimizdeki çoğu futbolcunun ismini bilmiyorken İtalya seri A' nın orta sınıf bir takımının futbolcusunu takip edip analiz yapıyorsunuz. Bu da yetmiyormuş gibi yıllar önce oynadığı futbolu bile yorumlayabiliyorsanız vallahi helal olsun. Granqvist kim la? adını ilk defa duyuyorum
Danimarkalı Simon Kjaer daha iyi iş yapar kanımca
Aldığımız adamın şampiyonlar liginde oynamasını istiyorsak bu sezon şampiyonlar ligi yada avrupa liginde oynamamış olması lazım bu yüzden elimizde fazla bir seçenekte yok. Ya brezilyadan filan birilerini bulucaz yada avrupada orta sınıf takımlardan oyuncu arıycaz.
Bence de Simon Kjær şuan en iyi alternatif. Hem geleceğe yatırım hem belli bir seviyede. Sol beke de Carlinhos gelecek büyük ihtimalle. Şuan ihtiyacımız olan tek şey ya yıldız bir oyun kurucu ya da yıldız bir forvet.
quote:
Orijinalden alıntı: Özgür Can
Aldığımız adamın şampiyonlar liginde oynamasını istiyorsak bu sezon şampiyonlar ligi yada avrupa liginde oynamamış olması lazım bu yüzden elimizde fazla bir seçenekte yok. Ya brezilyadan filan birilerini bulucaz yada avrupada orta sınıf takımlardan oyuncu arıycaz.
Kural değişmiş zannedersem. Başka bir takım oyuncusu Avrupada oynamış olsa dahi oynatabiliyoruz diye biliyorum.
Euro 2012 de İsveçin en kötüleri arasındaydı, belki turnuvanın büyüklüğünü kaldıramadı ama gerçekten iyi maçlar çıkartamadı.
İtalya'dan savunmacı alacaksak bari İtalyan olsun İsveçli savunma istemezük
seneye gelecek yabancı sınırlamasını düşünerek yerli isimlere baksak daha iyi olmaz mı ? örneğin gençlerbirliğinden aykut demir
quote:
Orijinalden alıntı: freeboy
seneye gelecek yabancı sınırlamasını düşünerek yerli isimlere baksak daha iyi olmaz mı ? örneğin gençlerbirliğinden aykut demir
Sol beke değil de stopere Türk bir isim düşünülürse daha iyi olur bence.
quote:
Orijinalden alıntı: Fly Emirates
quote:
aykut demir stoper oynuyor bildiğim kadarıyla
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Fly Emirates
quote:
aykut demir stoper oynuyor bildiğim kadarıyla
Özür dilerim o zaman. Kafam karıştı biraz. Az önce bir sol bek oyuncusunun videosunu izledim. Bir an Granqvist'i de Aykut Demir'i de sol bek oyuncusu olarak düşündüm.