Şimdi Ara

ANAYASADA DEĞİŞEN MADDELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BİRİ YAZSINDA AYDINLATSIN BİZİ NEYE EVET NEYE HAYIR DİYECEĞİMİZİ NET Bİ ŞEKİLDE BİLELİM.
    Edit:imla

http://mobil.hurriyet.com.tr/yeni-anayasa-degisikligi-maddeleri-neleri-kapsiyor-iste-18-maddenin-anlami-40336422

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maladaptive daydreaming -- 26 Ocak 2017; 22:8:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende tam olarak bilmiyorum az çok duyum aldığıma göre en can alıcı nokta yargıdaki atamalar , bunu öğrenince kararsız konuma geçtim hatta.Tamamen maddeleri okuyup analiz etmiş birisi bunu alıntılayıp detaylıca yargı atamalarını kimin ne oranda yaptığını yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t ulpa r -- 26 Ocak 2017; 21:57:48 >
  • t ulpa r T kullanıcısına yanıt
    Bende tam olarak bundan bahsrdiyorum işte , herkes kafasına göre tuttuğu takımın(!) lideri ne istiyorsa ( her iki taraf içinde geçerli) onu savunup laf kalabalığı yapıyor. Hayır televizyondada net bir bilgi yok. Bilgi kalabalığının içinde kaybolup gidiyoruz. Biri bizi aydınlatsın. Ve lütfen rica ediyorum konuya tarafsız ve net bi şekilde yaklaşılsın.

• dh girmesini beceren googla girmesini beceremiyor mu? google değişen anayasa maddeleri 2017 yazın karşınıza çıkıyor. çok uzun metin olduğu için buraya yapıştırmıyorum linkten bakın.

http://www.cnnturk.com/turkiye/anayasa-degisikligi-maddeleri-nelerdir-yeni-anayasa-maddeleri-ile-neler-degisecek
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Biz de biliyoruz kardeşim internet kullanmasını amacım burdaki herkes okusun bilgilensin . Artık ' HAYIR VEREN VATAN HAYİNİDİR ' gibi saçma sapan başlıklarında biran önce kapanmasını istiyorum. Anlaşılmayacak bi yer var mı ?

• işin özeti hayırcıların karşı çıktığı maddeler özetle şöyle.

cumhurbakanına tanınan khk yetkisi,meclisi fesh etme yetkisi,Anayasa üyelerinin çoğunu kendi atıyor sadece 3 tanesini meclis atayacak. hsyk keza öyle.
    partisiyle ilişkisi devam edecek. ohal ilan etme yetkisi veriliyor.

yargılama 400 vekil ile ancak mümkün oluyor.

bu durumun sakıncası şu ABD deki başkanlık sisteminde senatörleri başkan belirlemiyor. parti içi ön seçimlerle belirleniyorlar. Yani ABD de senatörler başkana mutlak suretle bağlı ve iteatkar değiller. o yüzden ABD de parlamento başkanın partisi çoğunlukta olsa bile bazı kritik konularda partilii senatörler başkana posta koyabiliyor. bizde ise frenleme mekanizması yok,çünkü vekiller katı bir şekilde başkana bağlı olacak en kritik konularda bile itiraz etmeyecekler. işte asıl korkunç olan bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 26 Ocak 2017; 22:23:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: t ulpa r

Bende tam olarak bilmiyorum az çok duyum aldığıma göre en can alıcı nokta yargıdaki atamalar , bunu öğrenince kararsız konuma geçtim hatta.Tamamen maddeleri okuyup analiz etmiş birisi bunu alıntılayıp detaylıca yargı atamalarını kimin ne oranda yaptığını yazarsa sevinirim.

Konu sahibi ve t ulpa r buyrun

http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx

Madde madde çok detaylı notlar da var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

işin özeti hayırcıların karşı çıktığı maddeler özetle şöyle.

cumhurbakanına tanınan khk yetkisi,meclisi fesh etme yetkisi,Anayasa üyelerinin çoğunu kendi atıyor sadece 3 tanesini meclis atayacak. hsyk keza öyle.
    partisiyle ilişkisi devam edecek. ohal ilan etme yetkisi veriliyor.

yargılama 400 vekil ile ancak mümkün oluyor.

bu durumun sakıncası şu ABD deki başkanlık sisteminde senatörleri başkan belirlemiyor. parti içi ön seçimlerle belirleniyorlar. Yani ABD de senatörler başkana mutlak suretle bağlı ve iteatkar değiller. o yüzden ABD de parlamento başkanın partisi çoğunlukta olsa bile bazı kritik konularda partilii senatörler başkana posta koyabiliyor. bizde ise frenleme mekanizması yok,çünkü vekiller katı bir şekilde başkana bağlı olacak en kritik konularda bile itiraz etmeyecekler. işte asıl korkunç olan bu.

Aynen bu şekilde cumhurbaşkanın tek yargılanma olasılığı var 400 vekilin oyuyla yüksek yargı yolu ama yüksek yargıdaki 15 kişiden 12 sini erdoğan kendisi atıyor yani 15 kişiden 12sini seçen bir insanın tarafsız yargılanmasını beklemek saçmalıktır..
    http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx

• Saolun

• quote:

Orijinalden alıntı: 2016ygs

Saolun

Her zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tablolarda gayet güzel açıklanıyor, göz atmanızı öneririm.

• Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Teşekürler

• konusu vardı forumda yazmıslardı
  • milletvekili secılme yası 18e ınecek . Gerısını okumaya gerek yok zaten resmen dalga gecılıyor mılletle
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2016ygs

Kim ne yaparsa yapsın artık umrumda bile değil. Türkiyede siyaset konuşmak kadar boş ve gereksiz bir uğraş yok. Milletvekilleri 17 milyar maaş alıyorlar yaptıkları hiç bir iş yok . Eğitim sağlık ekonomi vergi ... Yeter gerçekten yeter. Allah şu ülkeyi bi helak etsinde kurtulalım artık. Cübbeliye tapan gerizekalı tayfadan tut , erdoğanın götünün kıllarına kadar olan tiksinç varlıklarla yaşamak istemiyorum artık. Yeter.

Tek kurtulus ulkeyı terk etmek farkında mısın? Cunku su an ulkemızısın durumu bellı ve bir anda hiçbirşeyi düzeltemezsın çok buyuk çabalar ve zaman gereklı herşey için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.