Şimdi Ara

Anayasa mahkemesini cumhurbaskanı seçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anlamadıgım olay anayasa mahkemelerine üyeleri tayyibin kendi istegiyle kendi atadıgı adamlar var yani kendi elinde neden can dündar erdem gül'e verilen karara saygı duymuyor. Bunun için fazla birşey bilmemize gerek yok az bi hukuk bilgisiyle olayı anlayabilriz aslında. Olayın içinde baska işler var bence çünkü kendinin yerleştirdigi bir adam ihanet etmez diye düşünüyorum çünkü görevinden olma sorumlulugu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orh01 -- 29 Şubat 2016; 0:00:40 >

• paylastıgın şeyi okudun mu ? 17 üyeden 14 ü c.b tarafından seciliyor 3 ünü meclis seciyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orh01 -- 28 Şubat 2016; 23:54:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orh01

paylastıgın şeyi okudun mu ? 17 üyeden 14 ü c.b tarafından seciliyor 3 ünü meclis seciyor

daha basit anlatılmış wiki de
    3 üye Yargıtay'ın kendi üyeleri arasından önereceği üçer aday arasından Cumhurbaşkanınca
    2 üye Danıştay'ın kendi üyeleri arasından önereceği üçer aday arasından Cumhurbaşkanınca
    1 üye Askerî Yargıtay'ın kendi üyeleri arasından önereceği üçer aday arasından Cumhurbaşkanınca
    1 üye Askerî Yüksek İdare Mahkemesi'nin kendi üyeleri arasından önereceği üçer aday arasından Cumhurbaşkanınca
    3 üye Yükseköğretim Kurulunun kendi üyesi olmayan hukuk, iktisat ve siyasal bilimler dallarında görev yapan öğretim üyeleri arasından göstereceği üçer aday içinden Cumhurbaşkanınca
    4 üye üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar veya Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından Cumhurbaşkanınca
    2 üye Sayıştay'ın kendi üyeleri arasından önereceği üçer aday içinden TBMM tarafından
    1 üye baro başkanlarının avukatlar arasından gösterecekleri üçer aday içinden TBMM tarafından

https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_Cumhuriyeti_Anayasa_Mahkemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 29 Şubat 2016; 0:13:37 >

• Tamam bende onu söylüyorum zaten sorun sen anlamıyorsun alıntı yapıyorsun bide yargıtay danıstay askeri yargı üyelerini de c.b. tarafından atanıyor yani aynı kapıya cıkıyor anlatabildim mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orh01 -- 29 Şubat 2016; 0:19:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orh01

Tamam bende onu söylüyorum zaten sorun sen anlamıyorsun alıntı yapıyorsun bide yargıtay danıstay askeri yargı üyelerini de c.b. tarafından atanıyor yani aynı kapıya cıkıyor anlatabildim mi ?

sunulan adaylarin arasindan cb secim yapiyor. tutupta istedigini getiremiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan üyelerin 9unu gül 2sini sezer 1ini erdoğan 3ünü meclis seçmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hemen hemen hepsi akp zihniyetinin sectigi uyeler. hala aglasiyorlar. mahkemeyi bile siyasilestirmeye calisiyorlar. sonlari menderesten beter olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.