Şimdi Ara

Anarşizm,redhack,çarşı hakkında anlamadığım bi şey var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çarşı simgesinde A anarşizmden geliyor,çarşı fanları anarşist mi oluyor ya da redhack hayranları?
    Ve anarşist olmak kötü bir şey mi?

Kesinlikle siyasi bir amacım yok zamanı olanlar bana pm ile bunları anlatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.U.Y -- 22 Temmuz 2013; 14:15:36 >

• anarsizmi arastirmakla basla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister Spak

anarsizmi arastirmakla basla

araştırdım ama kavram olarak biliyorum derine inmek istemiyorum yukarıdaki soruların cevabını merak ediyorum.
  • up
  • anarşizm insanın kendine yakışanı giymesidir.
  • Anarşist olmak kötü bir şey mi diye soruyorsun bunun cevabını sen vereceksin benim fikrimi sorarsan saçmalıktan başka bir şey değil

Red Hack komünist ama anarşizm de var diye biliyorum çarşıya gelirsek bence çoğu o A'nın ne olduğunu bile bilmez
  • lady gaga dinle öğrenirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Anarşist olmak kötü bir şey mi diye soruyorsun bunun cevabını sen vereceksin benim fikrimi sorarsan saçmalıktan başka bir şey değil

Red Hack komünist ama anarşizm de var diye biliyorum çarşıya gelirsek bence çoğu o A'nın ne olduğunu bile bilmez

+1
  • Evet Çarşı simgesindeki A, Anarşi'den geliyor. Ama sanmaki fanlarının hepsi anarşist. Çok çok az, gerçekten az bir kısmı anarşisttir. Diğerleri zaten üstteki üyenin dediği gibi anarşizmin ne olduğu bilmezler.

Redhack açıkçası anarko-komünizm'e kaçıyor, ama tam olarak değil. Çarşı'da olan durum burada da mevcut, her Redhack hayranı aynı görüşte olacak diye bir kuram yok.

Anarşizm kötü bir şey mi demişsin, burada cidden saçmalamışsın. Biz nereden bilelim senin düşüncelerini, buna sen karar vereceksin. Biz nereden bilelim, turancı mısın, sosyalist misin, İslami değerleri mi önem veriyorsun, faşist misin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MovieScout -- 22 Temmuz 2013; 14:31:58 >
  • Bakunin oku, Kropotkin oku, olmadı Vikipedi'deki Anarşizm maddesine bak.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Anar%C5%9Fizm#Kollektivist_Anar.C5.9Fizm
  • Anarşizm demek her türlü otoriteyi reddetmek, karşı çıkmaktır. İster seçimle gelsin ister krallıkla gelsin. Otoriteye karşı bir düşünce akımıdır. (Sadece siyasi oluşumlara değil tüm elinde gücü barındıranlara karşıdır) Redhack'i bilmem, çarşı da anarşizmi tam olarak göstermiyor onlar da kendi düşüncelerine ters düşenlere karşı geliyor. Bana sorarsan anarşi daima kaos ortamını tetikleyecek zararlı bir akım ancak bir siyasi harekete dönüşmezler. Zaten siyasi hareket olduğu anda anarşizmle ters düşmüş olurlar. Bana sorarsan tıpkı Joker'in de dediği gibi "Biraz anarşi şart" Otoriteye sahip herkesin bir gün o otoriteyi kaybedeceğini hatırlatmak ve kafasına estiğini yapamamasını sağlamak için her türlü düzene biraz anarşi gerekiyor. Böylece otoriteye sahip kişiler otoriteyi kaybedeceğim korkusuyla daha başkalarını düşünerek daha tartarak iş yapmaya başlıyor. Ama azı karar olacağı gibi çoğu da zarardır. Ülkeyi kaos ortamına götürmek ağır sonuçlara yol açabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 22 Temmuz 2013; 14:35:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KorsaN01

anarşizm insanın kendine yakışanı giymesidir.

• ihtilalci sosyalist akım türü olan komünizm ve benzerlerinin hepsinin arka kapısı ermenilere açılır. aynı masonların halka dönük yüzü zararsızlarının, rotarylerde dağ tepe çöp toplayan iyilik timsali gözüktüğü gibi bunlarda maçlarda coşku yaratan taraftar topluluğu görünümü altında insanları sosyal vakalarda bi yöne çekme amacıyla kullanılan hareketlerdir. iyi niyetli, masum ve amacı gerçekten taraftarlık yapmak olan adamları kalkan olarak kullanırlar. öndeki 2-3 sıranın arkasındaki çekirdek kadroları sinir uçlarını kullanmasını iyi bilen profesyonellerdir.
  • Anarşizm temel olarak,devletlerin baskı ve zulmüne karşı gelen,insanların düzenli bir şekilde yaşaması için böyle kurumlara ihtiyacı olmadığını düşünen,insanın kendi içinde zaten güzel olduğunu belirten düşünce yapısıdır.
    Bana sorarsan mantıksız çünkü düzen olmadan insanların yaşaması imkansız.Anarşistim diye geçinenlerin çoğu da tam ne olduğunu bilmeden ismi havalı diye oluyor
  • Bir akıma kapılıp giden insan kendini bir yerden sonra kaybediyor. Adam sosyalist ama kapital sistemin dibine kadar nimetlerinden faydalanıyor. Sonra gidiyor orada burada devrim, sosyalizm naraları atıyor. İnsanları bölmek, kutuplaştırmak ve kontrol altına almak için oluşturulan içi boş ama felsefesi geniş terimler bunlar. En güzel hayat kendin olarak yaşadığın hayattır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

Bir akıma kapılıp giden insan kendini bir yerden sonra kaybediyor. Adam sosyalist ama kapital sistemin dibine kadar nimetlerinden faydalanıyor. Sonra gidiyor orada burada devrim, sosyalizm naraları atıyor. İnsanları bölmek, kutuplaştırmak ve kontrol altına almak için oluşturulan içi boş ama felsefesi geniş terimler bunlar. En güzel hayat kendin olarak yaşadığın hayattır.

Arda sen misin?

Şaka bi yana haklısınız hocam.
    Ayrıca fikir ve yorumlar için herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.