Hocam geçmiş olsun. Böyle ambülans, serum falan derken siz artık yolun sonuna gelmişsiniz bence. Kesinlikle kurtulmanız lazım. Ben 3 ay önce derin çatlak ve 2. derece hemoroid için ameliyat oldum çok rahatladım. Tek söyleyebileceğim yöntemden ziyade hekim seçimi çok daha önemli. İnsanların tekrar ameliyat ihtiyacı duymayacakları yani geri dönüşü çok çok iyi olan hocaları tercih edin derim. Hemoroid söndürmek için, lazer, ses dalgası, iğne, arterigasyon yapılabiliyor. Yani çok yöntem var fakat uzman hoca çok yok. Alalade yerlerde olursanız büyük oranda ameliyat tekrarları gerekebiliyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (264. sayfa)

-
-
Teşekkür ederim hocam. Aslında ilk kez böyle oldu. Normalde senede 2 yada 3 kez olur. Kanama olduğunda bir süre sonra biter, sonra bir daha ki wc de gelmezdi. Fakat bu sefer durmak bilmedi. Bende mecbur acile gitmek zorunda kaldım. İlk kez bu kadar böyle oldu desem yeridir aslında.
Normal durumlarda dışkımı yaparken acı, sızı hiçbişey olmaz. Sadece meme dışarı çıkar. Wc işim bittikten sonra oraya birqz sıcak su tutarım. Sonra birqz krem sürüp yatarım. Sabah hepsi içeri girmiş olurdu. Normal yaşama devam ederim. Sizce bende yırtık vb durum olabilir mi. Yoksa sadece hemoroid mi var.
Ankarada sezai leventoğlu ve Bülent menteş hocayı buldum. Baya Bi iyi dönüşleri olan. Onlara gidip muayene olucam. Bakalım ne diyecekler.
Birde aklımda hep bitkisel tedavi kısmı var. Acaba yapsam nasıl sonuç verir. Az da olsa birqz deneyip sonra ameliyat düşeyim diyorum hep.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sürekli oluyor sanmıştım. İçim acıdı açıkçası.
Hocam çatlak varsa cam kırığı kesmiş gibi bir acı verir. En azından 2-3 saat yanma ve ağrı meydana gelir.
En karakteristik acı içeriden cam parçaları çıkıyormuş hissiyatı olur.
Hemoroidler için lazer, ses dalgası, atardamarların bağlanması ve hemoroidlere iğne yapılması gibi kesi olmadan yapılan işlemler var.
Doktorların görüşünü almak ve muayene olmak en iyisi olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam senede 2 3 kez oluyor , o da eğer ishal gibi olursam. Yoksa hiç kanama olmuyor.
Hocam bahsettiğiniz gibi acı hiç olmuyor. Dışkıyı çıkartırken yada sonrasında, böyle bir acım olmuyor. Sadece wc sonrası biraz yanma oluyor, oda çok az ama. Sanırım memeler arada kaldığı için ondan oluyor.
Sadece hemoroid olduğumu düşünürsek, ameliyat sonrası çok sıkıntılı süreç oluyor mu, bilginiz var mı. Okuduğum sıkıntılı süreçler genelde çatlak, anal fissür rahatasılığının ameliyatı sonrası olan sıkıntılar mı acaba
Ben 3 ay önce çatlağın yanında 2.derece hemoroidler için ameliyat oldum.
Hemoroidler için arterigasyon yapıldı. Besleyen atardamarları ip ile bağlıyorlar. Beslenemeyen hemoroidler ilk önce küçülüp daha sonra yerlerine oturuyorlarmış.
Hatta bu işleme rağmen küçülmeyen bir adet iç, bir adet dış hemoroid legaşure tekniği ile alındı. Legaşure genel olarak kansız bir ameliyat olsa bile sonuçta oradaki doku kesiliyor.
Yaraların iyileşmesi 3 ayı buluyor. Bölge kapalı, ıslak ve çok kullanılıyor sonuçta.
İleride istemsiz problemler daha çok çatlak için yapılan LİS işleminden sonra oluşuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 30 Ekim 2023; 0:25:40 >
durum nedir
Kavun sakat bu arada arkadaşlar. Kavundan uzak durun :) Diğer tüm dediklerinin altına imzamı atarım. Ben de bu savaşı 3 yıldır veriyorum, artık tak etti, ameliyat araştırmasına tekrar başladım. Kafaya takınca yine deli gibi her şeyi okumaya başlıyor insan.
İlk bu rahatsızlığı yaşadığımda cerrahpaşa tıp fakültesine gittim, tam tanı koyamadılar, doktor emin olamadı majistral bir formül verdi, nitrogliserin diye bir şey hatırlıyorum. Hocanın da adını kaybettim, kremin formülünü de. Fissür belasından o krem sayesinde kurtulmuştum lacofen ile aynı görevi görüyor ama daha güçlü ve tehlikeli diye biliyorum.
Ancak geçen gün rakı sofrasında rakıyla birlikte acılı ciğer tava yedikten sonra yine başladı, bu sefer fissür gibi değil sadece kanamalı hemoroid gibi, fissür acısı hissetmiyorum ama anüsteki gerginlik ve spazm yine var. Lacofen ve daflon ikilisi ile idare ediyorum. Yarın İlker Sücüllü'ye muayene olacağım, öncesinde çok fazla prof.'a muayene oldum hiçbiri ameliyat için güven vermedi. İlker Hocanın doktorlara yaptığı sunumu izledim, tüm yöntemlere hakim gibi geldiği için ona gidiyorum. 1500 TL muayene ücreti istediler. Cuma günü de Cerrahpaşaya gideceğim, kremi yazan hocayı bulmaya çalışacağım, çok ilgilenmişti benimle, iyileştim sanıp tekrar gitmedim yanına.
-
Hocam merhaba izmirde burhan hocaya fissür ameliyat olalı 26-27 gün oldu son 1 haftadır biraz kabızdım ve hocayı arayıp sordum magnesium calcinine önerdi kullandım 3 gün büyük ölçeğin yarısı kadar fakat birazda ishal etti şimdi durdurdum kullanmayı, ameliyattan 27 gün geçmesine rağmen aşağıda bi kasılma ve tuvalet sonrası hafif acılar (7 gün önce daha fazlaydı) çekmeye başladım. Kanama gözlemleyemedim fakat tekrar mı etti diye stres yapıyorum bu aralar bir türlü kurtulamadık şu hastalıktan, siz ne diyorsunuz bu duruma
Hocam selamlar.
Magnesiayı akşam yatarken yarım çay kaşığı kullanıyorum. Normale döndürüyor. Yani küçük ölçeğin yarısı kadar.
İlk 1 aylık süreyi tamamlamışsınız. Fakat henüz erken.
2. ayın sonuna kadar bu sürecek, yaralarınız taze. Kabuk tutmaya çalıştıkça sıyrılıyor ve süreç 2 ileri 1 geri gitmiş oluyor.
Tam iyileşmeyi 3. ay dolduğunda hissedeceksiniz. 3 ayı doldurduktan sonra kanama falan bitiyor.
Sizde 3 adet çatlak vardı. Kabız olup gerildikçe hafiften acıma hatta kanama olabilir. Dağlanmış olsa bile sonuçta dikişsiz yara var. Kabız olmanız en fazla iyileşme süresini uzatır. Çünkü çatlakların iyileşmesini engelleyen iç kas gerginliği sizde artık çok azaldı.
Ben gazlı bez kullanmayıda bıraktım. Çok çok azalmış olsa bile intihap mevcut. İntihabın varlığı yaraların iyileşme sürecinde olduğunu gösteriyor.
Hatta bunu şöyle teyit edeyim, farklı bir doktorun sitesinde okudum, soran hastalara yaraların iyileşmesi 3 ay diye cevaplamış. Lazer bile olsanız iyileşmesi 3 ay diyor. Linkini bulunca buraya atayım.
Gönlünüzü ferah tutun, endişelenmeyin 1-2 ay daha sabır. 3. ay bittiğinde düzlüğe çıkacaksınız.
Merhaba,
Yukarıda bir arkadaşımız kavundan uzak durun demiş. Diyetisyen bana "Her insanda besinler farklı etki yapabilir. Bağırsak biraz parmak izi gibidir." demişti. Bilgi olarak paylaşmak isterim. Elemeli diyet uyguluyorlar bunu öğrenmek için. Yani özellikle ilk 3 hafta falan tüm süt ürünleri ve gluten içeren besinleri kesiyorlar, sonra tek tek eklemeyle başlatıyorlar. Dokunanları anlayıp not alıyorsun.
Ben son doktora gidişimden sonra Locafen, fitil ve kas gevşetici bir kremle (Bu krem işini kendim düşündüm, doktor tavsiyesi değil. Umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur. Kasları hissedince kaba ette ilgili yere abartmadan sürüyorum.) durumu hafiflettim gibi gözüküyor. Yani doktora gitmeden önce fissür acım 10 diyelim, şu anda 3-2 gibi. Lakin Magnesie Calcinee'i her gün düzenli şekilde almazsam tuvalette biraz zorlansam da (Kabızlık değil) başa dönüyor olay. Magnesie'yi aylardır düzenli kullanıyorum. Buradan bir büyüğümüz de uzun süredir kullanıyormuş. Doktorlar öcü gibi davrandılar bu ilaca ama onsuz olmuyor. Siz gene de doktora sormadan benim gibi 5-6 ay kullanmayın. Danışın. Ben kendime biraz daha zaman verip içeride artık ne varsa iyileşmesi için uğraşacağım. Olmuyorsa kendi doktoruma gidip ameliyatsa da düşüneceğim sanırım ameliyatı.
Sorunum sanırım Magnesie'den ötürü dışkı incelmesi. Tuvalette zorlanmadan çıkıyorum ama bayağı ince dışkılama oluyor. Kesince tam normal gibi olmasa da kalınlaşmıştı ama tam normal gibi de değildi. Hoş ekstra lif takviyesi, magnezyum takviseyi de alıyorum ve günde sadece 1,5-2 dilim karabuğday ekmeği yiyorum. Sebze, çorba, meyve, yoğurt, ceviz, fındık, zeytinle besleniyorum.
Bir proktolog ilaçlarla makat daralması olmaz, ancak yanlış ameliyatla olur diyor. Fakat Youtube'da Korhan Taviloğlu ilaçlar da darlık yapar diyor.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
-
Hocam bahsettiğim linki buldum. Farklı bir operatör doktora ait internet sayfası. WEB sitesinin alt kısımda hastaların sorularına cevap vermiş. Cevaplarının %90 ında yaraların iyileşmesi 3 ay sürüyor diye yazmış.
Gönlünüzü ferah tutun. Geçmeyecek endişesini kafanızdan atın. Stresli yaşam, yorgunluk ve alkol intihabı arttırıyormuş.
https://www.altankaran.com.tr/hemoroid-basur-ameliyati-sonrasi-iyilesme-suresi/
Hatta cevaplarından birini aşağıya ekledim;
"Genelde ameliyatlardan sonra tam iyileşme 3 ayı buluyor. 3 aydan sonra yakınmalarınız sürerse bir komplikasyon var demektir. Muayene olmanız gerekir"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 9 Kasım 2023; 12:45:55 > -
2 sene önce ameliyat oldum.
2 sene bos yere bu acıyı çektim.
Ameliyat oldugum ilk günden itibaren agrım bitti
-
Klasik LİS ameliyatı olmuşsunuz. Yani makat iç sfinkter kasınızın birazı yada tamamı kesilmiş. Aynı zamanda çatlağa bağlı oluşan izci meme alınmış.
ASA SKORU.2 ise "Hafif sistemik hastalığı olan kişi" sınıfında olup, hasta olmayan kişilere göre hemen bir derece alt sınıfta hafif hastalar için kullanılır.
LİS ameliyatı makat çatlağının kabul edilen en klasik ve altın tedavisidir.
Geçmiş olsun.
-
Çok teşekkür ederim bir de şunu soracam hocam ben bu perşembe ameliyat oldum tuvaletimi yaptığım 2 inci gün çok ağrı olmadı ama bu sabah fena şekilde ağrıdı kontrole 15 gün sonra gidiyorum normal mi bu ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlk haftalar her şey normal. Kanama, ağrıma, intihap akıntısı vb.
Tuvaletten sonra iyileşmeye çalışan yaralarının sürekli sıyrılacak dolayısıyla iyileşme 2 ileri 1 geri şeklinde zaman alacak.
Kabız olmamaya gayret ederseniz daha hızlı iyileşirsiniz.
Ben 3 ayı doldurdum çok hafifte olsa hissediyorum. Hatta hala çok çok az intihap bulaşıyor çamaşıra.
Bacaktan süzülecek kadar kanama olursa ki zor ihtimal. Arasına gazlı bez koyup sert bir yere 10-15 dakika oturun. Koltuk kenarı falan olabilir. Kanama duracaktır.
-
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın valla :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rahat olun hep yaşanan şeyler.
İyileşme için gerekli büyük döngüye girdiniz.
1-2 ay sabır.
Rica ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 13 Kasım 2023; 15:16:24 > -
Merhaba,
Tecrübeli arkadaşlarımıza iki sorum var:
1) Tuvalet bitimine doğru ıkınmanın tersi gibi bir geri itme kasılması olur ya, o fissür için çok zararlı mıdır? Çünkü istemesizce oluyor o kasılma. Sanki tuvalet gelince tutma hissi gibi bir şey. Hoş gün içinde de o hareket oluyor sürekli. Hafif hafif gaz geliyor gibi oluyor, rektumda kendini hissettiriyor ve böyle kasılma oluyor ara ara.
2) LIS amelyatından sonra daralma oldu diyen arkadaşlar okudum eski mesajlarda. LIS oradaki kasın bir bölümünün kesilmesi değil mi? Nasıl daralma oluyor böyle bir durumda?
Teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhabalar;
Sırf bu illet hastalığı tedavi için buraya üye oldum.
Yaklaşık 1.5 aydır hiç geçemeyen bir makat ağrım var. 4 tane doktora gittim anal fissür teşhisi konuldu.Kullanmadığım merhem, yağ kalmadı hiç bir şekilde iyileşme olmuyor. Sadece kanama durdu o da muhtemelen kabız olmadığımdan diye düşünüyorum.Gaita yumuşatıcı Magnezin verdi dr un biri.Kendi ölçeğiyle 1 ölçek kullanmama rağmen tuvaletin sonuna doğru ishal yaptı ve beni mahvetti. 8-10 saat ağrı yaptı.Hatta halısaha maçına gidecektim gidemedim bu yüzden
Benimki kronik anal fissür olduğu için botox ve lis ameliyatı arasında kaldım.Ayrıca hacemat yaptırmayı düşünüyorum.
Bi de dr arkadaşım kasın kesilmesi durumunda erkeklerde iktidarsızlık yaptığını söyledi.Daha önce ameliyat olan arkadaşlarda böyle sıkıntılar varsa yaşlarıyla birlikte özelden yada normal olarak cevap verirlerse sevinirim.Benim yaş :38.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X