Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (242. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.844
Cevap
156
Favori
1.808.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Perianal fistül:
    Listeyi izlemenizi tavsiye ederim.Fissür değil fistülsünüz çünkü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

Teşekkür ederim kabız değilim beslenmemi ona göre ayarlıyorum. Zaten 20 günden beri bu haldeyim. Yeni bir şey değil yani. İltihap ve kan hâlâ akıyor. Acılar ağrılar bi tık azaldı ama 20 gün iltihap akması normal mi anlamadım
    Sizi ancak sizi muayene eden, durumunuzu kontrol etmiş hekim bilir. Uzaktan teşhislere ve bizlerin tavsiyelerine kulak asmamanızı ciddiyetle öneririm. Durumunuzda iyiye yönelik değişim olmuyorsa, mevcut halinizi kısa aralıklarla hekiminizi haberdar ederek çözmeniz en doğrusudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: proktolog

Perianal fistül:https://www.youtube.com/playlist?list=PLZmZDc0L2hXqU3Aa2fbqyzOPtCqo-mFJi
    Listeyi izlemenizi tavsiye ederim.Fissür değil fistülsünüz çünkü.
    Merhaba hocam kusura bakmayın ama fiziksel muayene etmeden yarayı görmeden geçmişini bilmeden nasıl fistur teşhisini koydunuz merak ettim.

• Blue2022 B kullanıcısına yanıt
    Selamlar doktor gözetimi altındayım zaten sadece bu hastalığa tutulmuş başka insanların da tavsiyelerini merak ediyorum. Mantık suzgecinden geçirdikten sonra ele alıyorum zaten söylenenleri. Teşekkür ederim ilginiz için.

• cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun, umarım kolaylıkla atlatırsınız.

İltihap akıyor dediniz

• proktolog P kullanıcısına yanıt
    Evet yirmi gündür iltihap akıyor on gün kadar damardan on gün kadar da hap şeklinde antibiyotik alıyorum iltihap çok azaldı ama yine de kanla karışık iltihap akıyor yaradan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kardeş geçmiş olsun uzaktan yazma çizme ile bu iş olmaz uzak dur. Öncelikle kendine iyi bir doktor bulmalısın, maalesef devlette makat hastalıklarında ehil doktor çok az zaten muayene olunca anlıyorsun ifadelerinden, gerçi ozellerde de para avcıları var o da bir gercek.
    İyi bir doktor net teşhis yapmalı aksi halde aylarca sürer bu hastalık. Mevcut durum ilerlemeden müdahale edilmeli, fissur var ise çatlak büyükse ameliyatsız iyileşmesi zor, fistul de aynı şekilde ameliyat şart, ama en önemlisi doğru doktoru bulmanda

• Teşekkür ederim sağolun ilginiz için

An itibariyle özel bir hastanede muayene oldum mr çekildi ve fistul tanısı kondu.

Bu sonuca göre ameliyat gerekir mi, ameliyat kararı verirsem ameliyat olanlar neler çekti, kaç günde iyileşti, tekrar nuksetti mi gibi yorumlara ve tavsiyelere ihtiyacım var.

Geçmiş olsun.Biz MR çektirmeden söylemiştik ve muayene bile etmeden nerden biliyorsunuz demiştiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proktolog -- 26 Mart 2022; 17:48:26 >
  • proktolog P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Beni şimdiye kadar sizin çok meslektaşiniz muayene etti onların dediğini söylüyorum. Genelde fiziksel muayene ile bile tam fistul teşhisi konmuyor mr isteniyor ya o bakımdan yazmıştım. Siz beni hiç görmeden sadece iltihap var diye fistul demiştiniz. Ben kaç tane doktora gittim fistul olabilir diyen vardı ama perianal apse idi son teşhis. Tam fistul teşhisi bugün mr sonucundan sonra kondu. Ameliyatsiz geçmez mi bu durum illa ameliyat şart mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 26 Mart 2022; 17:54:34 >
    Yukarıdaki listeyi izleyin.Özellikle fistülektomi videolarını.
    Konuda aslında bir kavram kargaşası var.Bir hasta makatında apse olduğu an fistül hastasıdır.Bunun dışarıda deliğinin olmasına gerek yok.Videolarda detaylı anlatıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proktolog -- 26 Mart 2022; 17:56:48 >

amaliyatsız çözüm mümkündür . beslenme tarzınız değişmek zorundasınız. az yemeye alışmak su oruc tutmak . tamamlayıcı olarak adlandırılan hacamat ve sülük tedavileri ve kan grubuna göre beslenme uygularsanız bi iznillah mümkün olacaktır.

• Seyit UYAR S kullanıcısına yanıt
    Ben de 20 günden fazladır bir sürü hekim tavsiyeleri ve fiziksel muayeneler sonunda öncelikle ameliyatsiz düzelme yolunu denemeye karar verdim. Beslenme alışkanlığımdan başladım tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyit UYAR

amaliyatsız çözüm mümkündür . beslenme tarzınız değişmek zorundasınız. az yemeye alışmak su oruc tutmak . tamamlayıcı olarak adlandırılan hacamat ve sülük tedavileri ve kan grubuna göre beslenme uygularsanız bi iznillah mümkün olacaktır.

Bilmediğiniz konular hakkında yorum yaparak kul hakkına giriyorsunuz, fistülün tedavisi maalesef cerrahidir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seyit UYAR S kullanıcısına yanıt
    Hacamat ve sülük tedavilerinin ne kadar ciddi bir tehlike içerdiğini bilmeyen kimseler de kalmış olabilir diye yazmak isterim. Kan hastalıklarının (hiv,hepatit vb.) kontrolsüz vaziyette kendinize transferine göz yummak isterseniz; sakınmadan bu yöntemi deneyiniz. 21. yüzyıldayız bilinçli olmak için bence medeniyet yeterince ilerledi.

Az yemek hic iyi bir çözüm değildir. Bağırsakların fonksiyonunu manüple edip durdurmak istemediğiniz sürece (ki bunu kimse istememeli) uygulamamak gerekir. Amaç; az yiyerek dışkılamayı durdurmaya çalışmak değil, doğru şekilde/mekanizmayla ve doğru formda dışkılamaktır.

• Blue çok doğru söylüyor ben sülük uyguladım ancak netice vermedi, bende fissur ve fissur hattında fistul vardi. 2 ameliyat olduk. İlk ameliyatım maalesef çok kötü sonuclandiki burada yazıp duran doktor sayesinde, çatlak sorunum geçmesine rağmen o doktorun kendine göre müthiş taktiğiyle ancak pratikte o şekilde cereyan etmeyen bir netice ile baş başa kaldık. Öncelikle doğru teşhis sonrasında doğru doktor ve en önemlisi size süreci net olarak açıklayacak bir doktor, tüm mesele bu, ayrıca çatlak genişse yani doğal olarak kapanmıyorsaki bu 3 ay civaridir ve de fistul de oluştu ise ameliyat sart

• quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

Ben de 20 günden fazladır bir sürü hekim tavsiyeleri ve fiziksel muayeneler sonunda öncelikle ameliyatsiz düzelme yolunu denemeye karar verdim. Beslenme alışkanlığımdan başladım tabi.
    İnşallah iyileşirsin ameliyatsız, surec hakkında bilgilendirme yaparsan aynı hastalıktan muzdarip olan arkadaşlara da çok faydalı olur

• Blue2022 B kullanıcısına yanıt
    Her bir cümleye katılmakla birlikte, hacamat sülük gibi çağ dışı tedavileri zaten yaptırmam. İltihap için antibiyotik tedavisi alıyorum, dengeli ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, yaraya temiz ve iyi bakıyorum. Bol bol dinleniyorum. Bu şekilde ağrılar acılar ve iltihap epeyce azaldı, yara da kapanmaya başlarsa ne iyi. Vücudun kendi kendisini tamir etmesine olanak verip, antibiyotiklerle vücudu destekleyip, aynı zamanda sağlıklı ve dengeli beslenerek fistulun tedavi olmasını bekleyeceğim. Ha düzelmez de kronikleşirse hayat standardımı ve kaliteli yaşamı etkilerse tabiki cerrahi müdahaleyi kabul edeceğim. Ama şu anda düzelme eğiliminde gibi görünüyor...

• 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.