Lutfen yorumlar misiniz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burcbrc -- 9 Mart 2022; 22:14:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (241. sayfa)

-
-
Haddim olmayarak şunu derim. Apse boşalmasına rağmen acınız olması zaten garipti. Sizin bu kist yapıyor ağrıyı bana kalırsa. Nerde oldunuz mr ı bilmiyorum ama bir operasyon önereceklerdir. Aslında tanı konması iyi oldu Allah şifa verir inşallah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fistul demis odem varis kist lenf nodulu baska seylerde yaziyor . Fistul acaba cokmu sikintili bir fistul . . Bende bilmiyorumki bu kist nasil nerede ic kisimda cunku disarida sislik yok hepsi cok derinde aoselerde cok derinde olusuyor . Prof Dr Ramazan Tarik UNSAL hocam lutfen yardimcu olurmusunuz .
Hocam Mr cekindim sonucum cikti . Burda ne demek istiyor . Bir suru sonuc var. Dili tip terimli cok anlayamiyorum . Tomografide cekindim . Kolonoskopide olucam randevu verdiler . Bi mr daha dedi gastroentoloji doktoru . Lutfen yorumlayabilir misiniz .
-
Fistül olabilirsiniz.Doktorunuza başvurun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ameliyat olmanız lazım.
Perianal fistül:
Listeyi.izleyin.Tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
O zaman geleceksiniz.
Hocam bu cevabi banami yazdiniz
Hocam benim mr sonucum icin mi yazdiniz . Cok fazla sey yaziyor . Cokmu kotu durumum 😔
Hayır ama sizinde her mesajınızda durum biraz daha karışıyor sanıyorum.Sizde gelebilirsiniz tabii ki de
Hocam geçen sene bu dönemler anal fissür yaşamıştım kremler diet ve sıcak suya oturmayla 2 ay sonunda normal hayatıma geri döndüm ancak ara ara özellikle kabızlık yaşanan dönemlerde ciddi şekilde kaşınıyor o bölge bu durum tehlikeli mi yeniden doktorq görünmem gerekir mi
Kronikleşmiş muhtemelen.Görüşün bir doktorla
merhaba 10 yıldır var bu çatlak. her sene artan şiddetle devam etti zaman zaman ehlileşsede. son 2-3 senedir şiddetli amaliyat kararı aldıran cinsten. son sene doktor hastane formdaki tavsiye felan herseyi değerlendirdim. zaten kremlerden sıcak sulardan bahsetmeye gerek bile yok en alasını yaptım fakat nafileydi geçici rahatlamalar dışında. AMALİYAT KARARI MI ALDIM. hayır. beslenmeyi düzeltme kararı aldım ve hem ciddi kilo verdim hem hiçbir krem kullanmadan rahatlama sağladım.
Tüm araştırmalarım sonucunda kremler değişik amaliyat teknikleri bu işi kökten çözmemekte. ÇÖZÜM İSE
Sindirim sistemini iyileştirmek. bağırsak düzenini sağlamak. bunu sağlamak için ise
stres ten uzak durmak bunun içinde Mizaca Göre yaşama VE beslenme bir nevi kan gurubuna göre beslenme ve su oruçları tutmak. Fıtrata dönmek
TEK ÇARE GİBİ GELİYOR.
-
Gecmis olsun zaten bu yasadigimiz sikintilarin bir cogu duzensiz beslenmeden kaynaklaniyor . Fissur hemoroid fistul apse vs bunlar ameliyat olsan dahi tekrar defalarca nuks edebiliyor . Ameliyatta tek care olmuyor . Daha dogrusu ameliyat olsan dahi duzenli saglikli bol lifli bol su cok onei bizim durumumuzda olanlar icinn . Allta yatan sebepler cok onemli. Stres duzensiz yeme bagirsak hastaliklari ibh . Veya bir cok farkli mide bagirsak hastaligi . Anal bolgede ciddi sikintilar yaratabiliyor . Rabbim hepimize sifa versin . Benim duruumum sanirim cok komplike sadece fistul apse degil fissurumde . Baska sikintilarimda var . 8 aydir hastanelerdeyim . Agrilar ayri bedenen yorgunluk ayri . Psikilojik yorgunluk ayri . Maddi gucunde yoksa ve kimsende yoksa . Bu ap ayri .
-
Ben muayene oldum . Asiye Perek hastahane sisteminde gozukmez . Hastaneye gidip . Prof ucreti yatirip randevu verilen gune muayene oluyorsunuz . Saat 12 ye kadar hastahanede oluyor . Pztsi gunu gidin . Persembe cuma yogun olur .
Merhabalar arkadaşlar. Bu konunun varlığından epeydir haberdardım ara sıra karşıma çıkardı ama kim derdi ki bir gün ben de bu hastalığa tutulacağım. Maalesef yakın zamanda bir kapalı kasık fıtığı ameliyatı geçirdim ve ameliyat sonrası 3 gün boyunca büyük tuvalete çıkamayinca bana lavman işlemi uygulandı. Lavmandan sonra taburcu olup eve geldiğimde yaklaşık iki gün sonra da (ameliyattan 5-6 gün sonraya denk geliyor) makat bölgemde kanama ve iltihap gelmeye başladı. Hastaneye tekrar gittiğimde makat deliğinin hemen yan tarafında bir yara olduğunu, yaranın aşırı derecede iltihap kapıp apse yaptığını, damardan antibiyotik tedavisi yapılıp iltihap boşaltilmasi gerektiğini söyleyip bir hafta boyunca yatışım verildi ve sabah akşam damardan antibiyotik aldım. Bir hafta sonunda tekrar kasık fıtığı ameliyatımı yapan doktora gittiğimde yaraya baktı ve anal fissur dedi. İleride muhtemelen ameliyat olacaksın dedi. Şuanki sıkıntım sadece iltihap ve kan akması ve büyük tuvaleti yaparken zorlanma ve ağrı. Eskiye göre iltihapta azalma var ama tamamen bitmiş değil. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun kardeşim. Öncelikle kabız olma. 10 gün sıvı ağırlıklı beslen. Günde en az 3 kez ılık suya otur. Ilık derken ılık ve sıcak arası. Kaslar gevşer daha hızlı iyileşme olur. Eğer hastalığının ilk evresi ise atlatırsın korkma. Google amcada sana yardımcı olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 23 Mart 2022; 22:58:0 >
Teşekkür ederim kabız değilim beslenmemi ona göre ayarlıyorum. Zaten 20 günden beri bu haldeyim. Yeni bir şey değil yani. İltihap ve kan hâlâ akıyor. Acılar ağrılar bi tık azaldı ama 20 gün iltihap akması normal mi anlamadım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X