Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.814
Cevap
154
Favori
1.776.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayin yasirzedeler, google reviewda avrupa cerrahi icin yorum yapalim. bizim basimiz yandi baskalarininki yanmasin. lazer ameliyati oncesi belki ben de makat darligi ile ilgili ayrintili bir yorum bulabilseydim bu lazer isine hic girmeyecektim. o yuzden baska insanlar icin yorum yazalim.
  • dejazak D kullanıcısına yanıt
    Ben hem Yasirin sayfasına hemde Avrupa cerrahinin sayfasına yazdım geçen hafta

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lazer degil botox du benim ki bugun ki doktor fissur iyilesmis ameliyatlik değil ama diskilama zorlugunun sebebi icin defakografi cektirmen lazim oyle yorum yapabiliriz dedi
    Tarik hocanin bir videosunda botoxun ilk ornekleme rekleksini yok ettigini artik kullanmadigini soylemisti acaba onunla mi ilgili bilmiyorum
    Gerci tarik hoca baska bir videoda da kronik fissur iyilesmez hemorid baski yapar siz iyilesti zannedersiniz demisti ama bu doktor da fissurun iyilesmis kucuk basurlarin var onemsiz dedi neye inanacagimizi sasirdik su defakografigi cektiriyim yazacagim buraya durumu
    Allahim sen herkese sifa ver yarabbim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çare_arayan _hasta -- 18 Temmuz 2020; 13:20:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Geçmiş olsun tekrardan. Sizden 15 gün önce ameliyat olan biri olarak tuvalete çıkmaya başladığınız günlerden sonra günde 3-4 defa su banyosuna oturmayı geciktirmemeyi tavsiye ediyorum. Ben 1-2 kere oturuyordum ki yeterli değilmiş. Dün muayeneye gittiğimde hoca dikişlerin dökülmediğini bunun sebebinin de yeteri kadar su banyosuna oturmamaktan olduğunu söyledi. Yemek yemeye başladığınız günlerde de duphalac şurubunu dışkı durumunuza göre ayarlamaya çalışın çünkü fazla içince ishal yapabiliyor. Ameliyattan sonra ağrı çekmemenize sevindim sanırım benim analjeziklere karşı toleransım yüksek morfin bile etkisini 1 saat sonra göstermişti o yüzden ilk saatler çok acı çekmiştim sonda takılırken bile makattaki acı yüzünden sondanın acısını hiç hissetmemiştim. Yani sevindim rahat geçirdiğinize. İlk tuvaletinizden sonra muayeneniz oluyor. Rektal tuşe sonrası ağrınız olursa ramazan beyi bilgilendirirsiniz. Ben ağrı kesici içip rahatlamıştım. Taburcu sonrası aç kalma süresini atlatma kısmınız ve ilk tuvaletleriniz kaldı artık. Tekrardan geçmiş olsun.
    Benim ameliyat sonrası 19. Günüm. Ağrılarım yok denecek kadar az %95 lik bir iyileşme söz konusu. He bir de dikişler kaşıntı yapıyor 1-2 gün. Kaşımamanızı öneririm. Suya oturunca kesiliyor.

• Çare_arayan _hasta Ç kullanıcısına yanıt
    Defakografi dediğin ilaçlı MR mı oluyor?

• acilsarkiadilazimm A kullanıcısına yanıt
    cok saol hocam tavsiyeler icin, ben de iki flep oldugu icin dikis konusunda dikkatli olmam gerekiyor. su an yasadigin %5 lik agri neyden kaynaklaniyor? biraz bilgi vermen mumkun mudur?
  • acilsarkiadilazimm A kullanıcısına yanıt
    anoplasti ameliyatı olmuştun di mi abi sen? çok geçmiş olsun ya. inşallah komple normale dönersiniz. Normal insanlar gibi rahatça dışkılarsınız. İnşallah dışkı kaçırma gaz kaçırma yaşamazsınız.

Makatın içinde veya makat bölgesinde hiç ağrım yok normal zamanlarda ancak Ağrı çok sert oturursam veya hızlı hareket edersem flapleri aldığı dikiş bölümünde yani makatın artık yaptığı flape göre bir yerden doku alıyor ya sonra orayı dikişle kapatıyor o dikiş bölgesi, dikişler acıyor. Dayanılmaz bir acı değil 100 üzerinden 5-10 verebilirim acısına. Yani daha %100 bir iyileşme sağlamış değilim ama küçük bir ağrı büyük ihtimalle 1 ay içinde kaybolacak dikişlerin düşmesiyle beraber.

Bu arada ilk tuvaletlerinizde makat içi ağrı çekebilirsiniz korkmayın yırttım diye. Kesik acısı hissediyorsunuz ilk gün 5 dakika sürerken ikinci gün 4 dakika üçüncü gün 2 dk gibi ileriki günlerde 1 dakikaya sonrasında 15-20 saniyeye düşürek giderek azalan bir süreye sahip. Suya oturunca zaten sıfırlanıyor. Gün içerisinde de o makat içindeki tuvalet sonrası ağrıyo hiç hissetmiyorsunuz hangi günde olursanız olun.

• hasanyangel H kullanıcısına yanıt
    Evet anoplasti ameliyatı geçirdim. Vallahi dışkı kaçırma imkanı olduğunu zannetmiyorum çünkü ameliyat sonrası hatta korktum acaba hala dar mı diye ancak darlık olmadığını tuvalet yaparken anlıyorsunuz zaten.
    Eskiden tuvaleti yaparken acıdan kendini kastığımda tuvaletim aniden kesiliyordu ve içeride dışkı olmasına rağmen dışkılıma isteği/spazmı hissetmiyordum. Üstüne tuvalet sonrası hepsini çıkartsam bile sanki hala bir parça içerdeymiş gibi rahatsızlık veriyordu Şimdi tuvalette kendini kassam, dışkılamayı durdursam bile birkaç saniye sonra tekrar ağrı giriyor ve dışkılama bitene kadar devam ediyor. Yavaş yavaş fabrika ayarlarına dönüyor diyebiliriz.
    Olacaksa da inkontinans yani dışkı/gaz kaçırma problemi olsun onun ameliyatsız bin tane çözümü varken darlığın ne yazık ki çözümü yok. Yani o da olmasın tabiki de de illa sorsalar darlık mı gaz kaçırma mı. Ya başlarım gaz kaçırmasına derim ahaha kesik ağrısı, şiddetli yanmalar hissetmektense tüm gün arada afedersin osurmuşum ne olacak ahaha . Şaka tabi. Bir şey olmaz her şey yolunda

• Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ki gidince ogrenicem diskilamanin canlandirmasini yapiyormussun onun grafigini cekiyorlarmis kurtuluruz insallah

• Asıl sorun bağırsaklarda önce bunu halletmem lazım. Net tembellik var belli. Millet ishal olunca 10 defa tuvalete gidiyor ben sadece 1 defa. Sabah ishal olsa akşam kabızlık oluyor. Kayısı çayı zeytinyağı gibi şeyleri tüketmesem sürekli kabızlık var. Bu daralma da hiç geçmiyor çözümü nedir? Sıcak su ile daralmayı geçiren var mı?

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Fissürün varlığına bağlı olarak kaslar spazm haline geçiyor, dolayısıyla makatta geçici bir darlık oluşuyor. Bu darlığı düzeltmek için en önemli şey ağrı hissinin kaybolmasıdır. Bu da yarayı iyileştirmekle mümkündür.

Yara iyileşene kadar dışkı yumuşatıcılar yardımıyla dışkıyı inceltebilirsiniz. Böylece yara tekrar kanamayacak ve hızla iyileşecektir.

Sıcak su yarayı direkt olarak iyileştirmez, makattaki spazmı azaltır bu da yaranın iyileşme süresini hızlandırır. Spazmı engelleyemezseniz, yaraya kan gitmez ve yara iyileşmesi de haliyle gecikir.

Mesajlarınızı okuduğum kadarıyla akut dönemdesiniz. Eğer aşırı kuru beslenme veya aşırı zorlamaya bağlı oluşan bir yırtık ise kremlerle ve beslenmeyle kurtulabilirsiniz. Şayet sağlıklı beslenmenize ve hareketli bir insan olmanıza rağmen durduk yere yaşadığınız bir problem ise kabızlık ile ilgili tedavi olmalısınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi ki kanser degiliz deyip sevinecegiz yoksa işin içinden cikayacagim psikolojinin bozukluguda bagirdagi etkiliyor bu hastalik yuzunden stres yapiyorum ertesi gun tuvalete daha zor cikiyorum

• Arkadaşlar ayrıca günde en az 10.000 adım atmaya özen gösterin ki bagırsak hareketleriniz artsın..

Günde 1 bardak kefir için iyi gelebilir

Olmadı en son çare ameliyat

2 senedir bu hastalığı çekiyorum, her an ameliyat olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: LoooooL

Asıl sorun bağırsaklarda önce bunu halletmem lazım. Net tembellik var belli. Millet ishal olunca 10 defa tuvalete gidiyor ben sadece 1 defa. Sabah ishal olsa akşam kabızlık oluyor. Kayısı çayı zeytinyağı gibi şeyleri tüketmesem sürekli kabızlık var. Bu daralma da hiç geçmiyor çözümü nedir? Sıcak su ile daralmayı geçiren var mı?
    Ben de benzer şikayetleri yaşadım. Üstelik hayat boyu kabızlık yaşamamış bir kimse olarak. Siz endoskopik muayene olup, bagirsak mukozanızı kontrol ettirdiniz mi?

• Bende makat çatlağı ve milimetrik fistülden dolayı akıntı vardı. Sarı kantaron yağı ve ısırgan ile %95 tüm sorunlarım ( tuvalet sonrası yanma zonklama ve akıntı ) bitti. Ancak iliz iliz kuyruk sokumumda bazı pozisyonlarda ağrı var, ağrı çok şiddetli değil ama 4-5 gündür hafif hafif ben buradayım diyor hafiften

• reguse kullanıcısına yanıt
    6 haftadır var zaten. Dün kabızlık vardı hiç acımadı ama darlık devam ederse yırtık büyüyecek. Ayıptır söylemesi ben yıllardır tuvalete 2-3 günde bir çıkıyorum onda da genelde kabızlık olur yada kabızlığa yakın. Yıllardır böyle ve sonunda bu hastalık çıktı. Hep basur olurum diye korkuyordum bu hastalığı hiç bilmiyordum bile.

Pek sağlıklı beslenmem hareketli de değilim. Spor yaptığım dönemlerde bile aynı durumdaydım hiç değişmiyor. Bağırsaklar öyle tembel ki önceki mesajda dediğim gibi millet ishal olunca 10 defa tuvalete gider ben 1 defa gitsem yetiyor ishal olduğunda bile bağırsaklar hızlı çalışmıyor. Bu halde devam ederse bugün bu hastalık biter yarın başka hastalık çıkar. Sonunda kanser olup kendini de beni de bitirecek galiba

• Cilt problemleri nedeniyle aşırı antibiyotik kullanmıştım o zarar vermiş olabilir. Ayrıca aşırı stres var sanırım stres de zarar veriyormuş. Utandığım için o bölgelerde sorun olunca doktora gitmiyorum bunda da artık acı dayanılmaz olunca mecbur gittim.

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Aslında utanmayı bir kenara koyup baktirmak acaba iyi olur mu sizin için, her ne kadar kronik kabızlığı tarifleseniz de... Ben baktırdım 2 kez. Birsey çıkmadı. Aslında ben günlük olarak ihtiyacımı gideriyorum ama fissurden sonra ufak bir kabızlık dahi olsa o bölgeyi net biçimde hissettiğım için belki de kabızlık daha çok gözüme batmaya başladı. Ben her gün dışkılandığında kabızlık söz konusu olmaz diye düşünüyordum. Turkiyenın Cumhurbaşkanının bağırsak ameliyatını gerçekleştiren adını buradan paylaşmak istemediğim hekimim aslında kalın dışkılamanın da normalın varyasyonu olan bir tur kabızlık olduğunu belirtti Bristol ölçeğine göre. Kısaca bu dönemde gezmedigim, gormediğim bölüm ve dr kalmadı. Bu kadar araştırmak açıkçası beni daha iyi yapmadı. En iyi doktorlar çare olmadı. Sadece stresim fazla öğrenme ve bilmenin neticesinde giderek arttı. Belki de sadece akışına bırakmak en doğrusudur bazen de...

• quote:

Orijinalden alıntı: dejazak

merhabalar,
    14 temmuzda Ramazan Tarik Unsal'a anoplasti(house flep + u/v flep) + parcali lis ameliyati oldum. hastaneden yeni taburcu oldum. Sureci detayli bir sekilde aciklamaya calisacagim.

Ameliyattan 3 gun once ameliyat olacagim hastanede ramazan hocanin istedigi ekg,mr ve tahlili yaptirdim. bu testler hastane fiyatina dahil. Sonrasinda ramazan hocanin muayhanesine gidip ameliyat gunu olarak 14 temmuzu kararlastirdik. ameliyat gunu olarak 2-3 gun sonrasini secebiliyorsunuz.

ameliyattan onceki son 12 saat herhangi birsey yiyip icmiyorsunuz(sigara dahil). son aksam yemeginiz sebze olmali.

ameliyat gunu 8 gibi hastanede oluyorsunuz. size odanizda lavman yapiliyor. makatinizdan ilaci enjekte edip 5 dk sonra wcye gidiyorsunuz. benim ameliyat 9:30 gibi oldugu icin lavman sonrasi wcye ciktiktan sonra odadan ameliyathaneye alindim. ameliyathanede sakinlestirici veriliyor. sirtinizdan spinal anestezi icin igne yapiliyor. yavas yavas uyusuyorsunuz. bir bakmissiniz 1 saat gecmis ve ameliyat bitmis. daha sonra odaya cikartiliyorsunuz kafaniz uyusuk oldugu icin birsey anlamiyorsunuz. uyusukluk gecmeye baslayinca biraz agrilariniz basliyor. agri kesici igne yapilmasi icin isemek zorundasiniz. benim cisim gelmedigi icin sonda takildi. agri kesici igneden sonra ben cok bir aci hissetmedim. genelde mayisik halde yataktaydim. 1. gun biraz agri oldu fakat daha onceki fissur agrilarimla karsilastirilamaz bile. 1. gun yuruyus bile zor yaptim. anesteziden dolayi gozlerim karariyordu. 2 ve 3.gun cok guzeldi. cok az agri hissetim. surekli serum ile besleniyorsnuz zaten. bir serum bitiyor diger serum basliyor. serum aralarinda da ufak yuruyusler yapiyorsunuz. 4. gun son serumunuzu da yiyip corba icip taburcu oluyorsunuz. her gun ramazan hoca kontrole gelip pansuman yapiyor sizinle de ilgileniyor, sorularinizi cevapliyor.

baska bir arkadas da bu konuda tecrubelerini yazmis zaten. sormak istedginiz sorular var ise onlari cevaplayabilirim. ameliyat sonrasi ilk dikkatimi ceken sey ic sfinkter kasindan dolayi idrari mi kesik kesik yapardim. simdi ise tek atimda yapabiliyorum. kismetse 3 gun sonra ilk diskilamaya cikacagim. dikisler konusunda probleminiz olmasin ameliyattan 3 gun sonrasinda 6 kat merdiveni zorlanmadan ciktim. en cok kafami taktigim konulardan birisi de buydu.

not: lazerden ve avrupa cerrahiden uzak durun. lazerle hemoroidlerim duzgun bile yakilamamis.
    ameliyattan 6 gun sonra bu sabah ilk diskilamayi yaptim. duphalac kullanmadan kendi geldi. wc ye gittigimde basta biraz korktum ama derin nefes alarak yaptim. diski camur kivamindaydi. makat darken camur kivaminda olsa bile diskinin gecislerini hissederdim. bugun ayni sekilde olmasina ragmen makat nasil genislemisse diskiyi 3-4 kez hissettim. geri donup baktigimda bu kadar diskiyi cikartmis olamam dedim. vay be normal insanlar bu sekilde diskiliyordu demek. cok rahat cikti gercekten kasla goz arasinda bitti hersey :). pecete ile temizlik sirasinda peceteye kan da geldi. ramazan hoca ilk 20 gun kan olmasi normal dedi(dikislere bagli olarak). pecete ile temizledikten sonra 20-25dk ilik suya oturma banyosu yaptim. agri cok azdi ve 1 saat surdu. yara agrisindan ziyade dikislerin yaptigi basinc agrisina benziyordu. dikislerden dolayi agri beklentim daha yuksekti, bekledigim kadar agri olmadi.

diskilamadan 3 saat sonra ramazan hocaya tekrar muayene oldum. tuse yapti. ic taraftaki dikisleri kontrol etti. tuse biraz acitti ve sonrasinda biraz agri oldu. 3-4 gun sonraya tekrar gel dedi. ben de 2 tane flep oldugu icin daha sık muayene edecek sanirim. en az 3-4 defa olacak sekilde yapabildigin kadar oturma banyosu yap dedi. ne kadar cok yaparsan o kadar dikisler rahat atar dedi. daha cok sebze tuket dedi. eger bir dikis cok agritiyorsa ya da zamaninda atmiyorsa bazen kendisi de dikisi alabiliyormus.

son durum bu sekilde arkadaslar. genel olarak rahatim, dikislerden ve tuseden kurtulabilirsem cok daha guzel olacak :). ramazan hocanin ellerine saglik gercekten umarim kurtulacagim su illetten.
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.