Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (145. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.814
Cevap
154
Favori
1.775.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben fito krem, madecassol, bepanthen plus, proctolog. Bunların hepsini kullandım. Fito ile madecassol neredeyse aynı, hatta kokuları birebir. Fito’yu ilk kullandığımda birkaç güne ağrısız tuvalet yapmaya başlamıştım ama tabi yine nüks etti.

Hatta bunlar dışında; zeytinyağı, kırmızı kantaron, sarı kantaron, ısırgan otu, aynısafa otu vs. bunları da denedim.

Direkt iç sfinkteri gevşetmeye yönelik olan rectoderm ve locafen’i de kullandım.

Tromboze hemorid varken, locafen + daflon da kullandım.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim; tuvalette ıkınıyorsanız, o dışkı kendiliğinden bir anda çıkmıyorsa, tam boşaltım yapmıyorsanız, tekrar acıyacak diye korkup stres altında kendinizi ve makatınızı kasarak dışkılama yapıyorsanız, yukarıda saydığım hangi kremleri kullanırsanız kullanın maalesef NÜKS kaçınılmaz oluyor. Bir doz botoks bile etki etmiyor. Bunu daha önce botoksla 10-15 günde ağrısı sızısı kalmadan iyileşmiş ve 5 sene boyunca nüks yaşamamış bir anal fissür hastası olarak söylüyorum.

Hastalığın iyileşmesinde beslenme ne derece önemliyse psikoloji de bir o kadar önemli. Hatta %50-50 diyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu daralma yırtık iyileşince geçiyor mu? Bunun için de ayrı bir tedavi şart mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • social kullanıcısına yanıt
    Fissür ile birlikte mi iyileşti yoksa fissürden sonra mı?

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Daralma sadece fissür hattının makat esnekliğini etkilemesinden kaynaklı ise düzelir. Ama fonksiyonel fiziki bir darlık mevcutsa geçmez.

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Birlikte iyilesti

• Bugun istanbuldaki beyin cerrahi kuzenim aradı Ankarada Ayhan Bülent Erkek hocayı önerdi. Ankaralılar bi baksın bakalım yada bilen varsa yazsın burdan. İlk defa duydum ismini

• Emin69 E kullanıcısına yanıt
    Fissür ile birlikte başladı

• reguse kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğru bilgiler lecofen kremin dozu konusunda dayanmak çok önemli dayansbiliyorsaniz sıkıntı yok. Amelyat gerçekten sıkıntılı ben oldum. Gerçekten başka sorunlar çıkıyor...

• merhabalar,
    14 temmuzda Ramazan Tarik Unsal'a anoplasti(house flep + u/v flep) + parcali lis ameliyati oldum. hastaneden yeni taburcu oldum. Sureci detayli bir sekilde aciklamaya calisacagim.

Ameliyattan 3 gun once ameliyat olacagim hastanede ramazan hocanin istedigi ekg,mr ve tahlili yaptirdim. bu testler hastane fiyatina dahil. Sonrasinda ramazan hocanin muayhanesine gidip ameliyat gunu olarak 14 temmuzu kararlastirdik. ameliyat gunu olarak 2-3 gun sonrasini secebiliyorsunuz.

ameliyattan onceki son 12 saat herhangi birsey yiyip icmiyorsunuz(sigara dahil). son aksam yemeginiz sebze olmali.

ameliyat gunu 8 gibi hastanede oluyorsunuz. size odanizda lavman yapiliyor. makatinizdan ilaci enjekte edip 5 dk sonra wcye gidiyorsunuz. benim ameliyat 9:30 gibi oldugu icin lavman sonrasi wcye ciktiktan sonra odadan ameliyathaneye alindim. ameliyathanede sakinlestirici veriliyor. sirtinizdan spinal anestezi icin igne yapiliyor. yavas yavas uyusuyorsunuz. bir bakmissiniz 1 saat gecmis ve ameliyat bitmis. daha sonra odaya cikartiliyorsunuz kafaniz uyusuk oldugu icin birsey anlamiyorsunuz. uyusukluk gecmeye baslayinca biraz agrilariniz basliyor. agri kesici igne yapilmasi icin isemek zorundasiniz. benim cisim gelmedigi icin sonda takildi. agri kesici igneden sonra ben cok bir aci hissetmedim. genelde mayisik halde yataktaydim. 1. gun biraz agri oldu fakat daha onceki fissur agrilarimla karsilastirilamaz bile. 1. gun yuruyus bile zor yaptim. anesteziden dolayi gozlerim karariyordu. 2 ve 3.gun cok guzeldi. cok az agri hissetim. surekli serum ile besleniyorsnuz zaten. bir serum bitiyor diger serum basliyor. serum aralarinda da ufak yuruyusler yapiyorsunuz. 4. gun son serumunuzu da yiyip corba icip taburcu oluyorsunuz. her gun ramazan hoca kontrole gelip pansuman yapiyor sizinle de ilgileniyor, sorularinizi cevapliyor.

baska bir arkadas da bu konuda tecrubelerini yazmis zaten. sormak istedginiz sorular var ise onlari cevaplayabilirim. ameliyat sonrasi ilk dikkatimi ceken sey ic sfinkter kasindan dolayi idrari mi kesik kesik yapardim. simdi ise tek atimda yapabiliyorum. kismetse 3 gun sonra ilk diskilamaya cikacagim. dikisler konusunda probleminiz olmasin ameliyattan 3 gun sonrasinda 6 kat merdiveni zorlanmadan ciktim. en cok kafami taktigim konulardan birisi de buydu.

not: lazerden ve avrupa cerrahiden uzak durun. lazerle hemoroidlerim duzgun bile yakilamamis.
  • DW12 D kullanıcısına yanıt
    Ben doktor değilim.ancak iki ameliyat olmuş ve maalesef ameliyat öncesi günlerini özleyen bir hastayım. Lakin başa sarsaydim ve su anda yaşadıklarımı düşündüğümde amelyat öncesi kendime kesinlikle 6 aylık veya bir senelik bir iyileşme programı yapar ve herşeyi denerdim. Hee varsayalım hemen amelyat olacağım hiç parasına bakmam gerçekten coooook iyi diye adlandırılan kim varsa ona gidip amelyat olurdum. Hatta iki üç doktora gidip MR bilmem ne gerekiyorsa o şekilde amelyat olurdum. Bu makat hastalıklarının iyileşme süreci çok uzun ve zor. Amelyat sonrası gelişen komplikasyonların geri dönüşü neredeyse yok.. gecmis olsun

• dejazak D kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun dostum. İnşallah çok kısa bir sürede en eskisinde 10 yaşındaki gibi sağlıklı olursun. Bu günlerini de acı bir anı olarak unutursun.. büyük bir amelyat geçirdin. Doğru ellerde olduğunu tahmin ediyorum.. sağlıkla ve mutlulukla kal..

Hocam geçmiş olsun Avrupa cerrahi Yasir kurbanıyım bende yeri gelmişken Allah o adamı bildiği gibi yapsın :) ilk gün ağrısı kıyaslama yapmışsın ya çok mu kötü oldu orayı anlayamadım bide fiyat ne tutmuştu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • su an ilk gun agrisini unuttum bile :). benim icin idrari yapmak icin takilan sonda daha aci vericiydi. 1. gun agrisinin sebebi makattaki eriyen tampon oluyor. ameliyat aksamina kadar eriyor. o tamponun verdigi bir agri oluyor. cektigimiz fissur acisina ona oranla cok daha az bir agri. 2 ve 3. gun tampon kayboldugu icin agrilar bayagi hafifliyor. fiyat 17800TL hastane ile birlikte.
    İdrar olayı için sonda takımı nasıl bir his? Daha doğrusu hissediyor musunuz? Düşününce bile tansiyonum düşüyor benim. Ek olarak okurken gerildim, iç sfiinkter kasıldı bak ağrı başladı makatta ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sondayi ben de ilk defa tattim:). makat acisina alisik oldugum icin farkli bir aciydi. genel olarak ameliyat bekledigimden daha rahat gecti. oncesinde cok gergindim ve korkuyordum. o kadar da korkulacak bir sey yokmus. tek ameliyat ile kurtarmam iyi oldu. bazi darliklar 3 ameliyat ile anca kurtuluyormus.
    Başkan bi tuvalete çıkınca bizi yine bilgilendir :) o kasın kasılmadığını hissetmek nasıl bi duygu diye :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    tabi hocam, dikisler ile nasil olacak bakalim ben de merakla bekliyorum
  • Salak gibi acı yedim ishal yapmış yok böyle yanma. 4-5 saat önce de kabızlık vardı. Resmen tedaviyi baltalıyorum geçeceği varsa da geçmeyecek. Şuraya bak tüm dünya corona ile uğraşıyor biz neyin derdindeyiz Corona olsak şundan daha iyidir açık ve net. Herşeyi bıraktık makatla dışkıyla uğraşıyoruz. Şunu yenen adam kanseri yenmiş gibi sevinir.

Bu arada biraz araştırma yaptım meme galiba kronikleşen fissürde oluyormuş ben sabah ufak meme farkettim bu kronik olursa yandım ben. Bu daralma işi de yırtıkla birlikte geçer mi yoksa zorlanmaktan patlayacağım yakında Aranızda fissürü iyileşip daralması da geçen var mı? Umarım kalıcı değildir bu daralma.

• Ben de 3 senedir cekiyorum bunu onemsemedim kroniklestirdim botox oldum iki defa yasir doktora fissur gecri zannettim ama kabizlik cekmeye basldim kendimi kronik kabiz zannediyordum kolonoskobi bile oldum hic bir sey yok dediler buradakileri okuyinca anladim kabiz degilim fissur pasifize olsa dahi makatta daralma oldugu icin cikarirken zorlaniyorum galiba iç sfinker kasi gevşemiyor bugun 11 de bir doktora daha gidecegim bakalim ne diyecek ilk baslarda fissuru onemsemememin sucluluk duygusunu cok şiddetli yasiyorum psikolojim cok kotu allah herkese şifa versin arkadaslar

• Çare_arayan _hasta Ç kullanıcısına yanıt
    lazer olmamissindir ins.
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.