Şimdi Ara

Anakartta ARGB Olmadan ARGB Soğutucu Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Jax T. Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
45. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartta ARGB Olmadan ARGB Soğutucu Kurulumu

Benim gibi anakartında 3pin ARGB olmayıp 4pin normal RGB olan ve soğutucuyu anakarta bağlayamayan kişiler için yönlendirme yazısıdır eksik veya hatalar varsa yorumlarda düzeltirseniz sevinirim.

Son 2 gündür onlarca forum yazısı ve video izledim burada da öncesinde başlık açtım bulduğum çözüm baya detaylı ve herkesin işini görecektir diye umuyorum. 

İşlemci: Intel Core i5 12400F

Anakart: Asus Prime B660M-K D4

Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB

İşlemcim oyun oynarken 80-85 derece sıcaklıklara çıktığı için soğutucu almaya karar verdim ancak anakartımda argb giriş olmadığını bilmiyordum. Bu durumda ışıkları yanmayacağı için ilk etapta iade edecektim ancak argb kontrolcü ile sorunu çözebiliyoruz.

Öncelikle sorun burda başlıyor çünkü önerilen pek çok cihaz gücü PSUdan sata ile alsada aslında controller olmuyor sizde hub işlevi görüyor anakarta bağlanmıyor çünkü 3pin argb dışında bir çıkışı yok yani argb zaten olması gerekiyor anakartınızda. Karşınıza genel olarak tekli kablo gibi çoklayıcı veya hub modeller gelecek örnek linkleri bırakıyorum.

gaming.gen.tr
    Thermalright FAN-ARGB HUB-Controller REV.A 3 Pinli ARGB Fan Çoklayıcı
    https://www.gaming.gen.tr/urun/570948/thermalright-fan-argb-hub-controller-rev-a-3-pinli-argb-fan-coklayici/

trendyol.com
    SNT Energy Snt Ar-01 Argb Kontrolcü Controller Denetleyici 5v 3pin Sata Güç Beslemeli 1 PortFiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/snt-energy/snt-ar-01-argb-kontrolcu-controller-denetleyici-5v-3pin-sata-guc-beslemeli-1-port-p-864462963?boutiqueId=61

Bu ürünleri alırsanız fanlara ışık gelir ama kontrol edemezsiniz kasanızdan veya pc programından. Kendi ayarı neyse o şekilde ışık yanar veya kablo üzerindeki tuşları kullanırsınız. Yani kısacası RGB olur ancak ayarlanarbilir RGB yani ARGB olmamış olur.

Dark 6'lı ARGB Fan Kontrol​

www.amazon.com.tr
    Dark ARGB Hub 6 Fan Takılabilir 3+3pin, Anakart Kontrollü, SATA Güç Bağlantı (DKCKHUBARGB)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B091TWWVXH?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Bu üründe ise 2pin çıkış mevcut bu çıkışı kasanın reset tuşu veya varsa rgb tuşuna bağlayabiliyorsunuz. Yine sata ile psuya bağlıyorsunuz güç için. 3pin led yazan girişlere fanlardan gelen 3pin kabloları bağlıyorsunuz. isterseniz fan yazan girişlere soğutucudan gelen fan kablolarınıda takabilirsiniz ancak bunun yerine direk anakart CPU_FAN kısmına takmanızı öneririm böylece anakart kendi ayarlar çalışma hızını fanın. Benim soğutucumda zaten fan kabloları için birleştirici Y kablo mevcuttu yoksa bunu da almanız gerekli. 

Ürünler şuan kargoda birkaç gün içinde kurulumu tamamlayacağım sonrasında tekrar bilgilendirme geçerim. 

Son olarak tüm bunlarla uğraşamam derseniz bu fiyata sıvı soğutucu bile mevcut ben 2150tl toplam harcamış oldum soğutucu ve kontrolcü için ancak uzun vadeli kullanım amacım zaten hava soğutma istiyordum işlemcim çok güçlü değil. Güzel görüntü veya 3-5yıl kullanım süresi bana yeterli diyenler üstüne 300tl koyup aşağıdaki sıvı soğutucuyu alabilir

Herhangi bir hata varsa okuyup düzelten çıkarsa konuda uzman biri şimdiden çok teşekkür ederim.

• Aynen bizimde boşluğumuza gelip a620 anakart aldik rcb olur dedik sogutucu için ama yokmuş,bilincsiz sorgusuz sualsiz kabullendik,ve 1 tane değil 16 kasa için böyle yaptik.Aparat olur vs dedik ama ayak üstü baktik 400-500 tl diyince vazgectik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun hocam çok kötü bi durummuş sizinkisi. nasıl çözüm buldunuz ışıksız mı kullanıyorsunuz yoksa iade edebildiniz mi soğutucuları

• Benim anakarttada argb girişi yok, zalman zsync aldım. Memnunum signal rgb uygulaması ile kullanıyorum. Argb soketlerini kontrolcüye bağlıyorsunuz. Kontrolcüyü anakartın usb portuna bağlantı yapıyorsunuz.

https://www.akakce.com/fan-kontrol/en-ucuz-zalman-z-sync-rgb-led-kontrol-cihazi-8-adreslenebilir-rgb-konektoru-fiyati,1389157941.html

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

evet bu baya iyiymiş gerçekten çok güzel çözüm sadece usbye takarak hem rgb hem argb led takabiliyosun. ama fan takılmıyor buna darktan farklı olarak ve dark sadece argb led takılabiliyor. alacaklar ikisini de düşünebilir

• thedeve T kullanıcısına yanıt

Cafe için kurmuştuk sistemleri,rcbsiz kullanicaklar,ön ve arka egsoz da olmasiyle yetinicekler 360 tl alalim dedik sirf işik için 4-5k harcamiyalim gerek yok boş ver dediler tm dedim:)Sistemi önerende bnm:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

güzel alet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.