Şimdi Ara

Anakartlardaki B,H,Z ne anlama geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakartlarda Z170, B150 yada H170, H110 gibi sınıflandırmalar mevcut. Z170 O.C için bunu biliyorum ancak B150 ile H170 arasındaki fark nedir? B150 Gaming M3 ile H170 Gaming M3 arasında ne fark var mesela? B yonga setleri için Business yani kurumsal anakartlar deniyor ama B150 Gaming M3 gibi bir anakart söz konusu, bu anakart nasıl kurumsal olabilir? B yonga setleri ile H yonga setleri arasındaki Business ve Home ayrımı günümüzde hala devam ediyor mu? Teşekkürler.

• Tristan23 kullanıcısına yanıt
    zor soru takip.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    İngilizce olsa da okuyup anlasak hocam.
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sana özet geçeyim overclockla uğraşıyorsan z chipset alıcaksın faz sayısı vs den dolayı. Ama diğer h dır b dir sana hitap eden ama en ucuzu alacaksın adam gidip vasıfsız b anakartı siyah kırmızı yapıp gamer yazınca üstüne 150 tl daha koyuyor sonra forumda övgüler yağıyor ve alınıyor o kart. Mesela sistem tavsiyesi isteyen arkadaşalrdan yarısından fazlası oc yapmayı bilmiyor ama z chipset anakart ile k serisi işlemci öneriliyor en iyisi pahalı mantığı. Konuyu dağıtmayacağım üst düzey bir overclock yapmıyacaksan h serisi ve k serisi olmayan bir işlemci al b serisi neden olmaz çünkü çopu özellik eksik oluyot GENELDE. Usb type c gibi usb 3.1 gibi m2 slot gibi. Geri kalan pazarlama stratejisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • House M.D. kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Gaming anakartların malzeme kalitesi daha iyi diye biliyorum birde killer ethernet diye birşey varmış online oyunlarda ping 100 ise atıyorum bu killer ethernet sayesinde daha da düşüyormuş bilginiz var mı bu konuda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H.K ne demek ?
    11 yıl önce açıldı
    Atatürk'ten B.H. Ne demek?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    MSI Anakartlarda Malzeme Kalitesini Şu Şekilde Anlayabilirsiniz Military Class 4 ve 5 var mesala bu malzeme kalitesini gösteriyor Z170A GAMING M5 te bu 5 iken B150M de Bu 4 Tür.
  • Performansa etki etmediğini biliyoruz, peki neye etki ediyor? Takip.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısacası B Serisi Anakartın Hemen hemen hiç bir ek özelligi artısı yok diye biliriz sadece ram slotu sayısı fazla birde h de 2 adet usb 3.0 varken b de 4 adet usb 3.0 var
  • Z170 oc için orası aşikar ancak b ve h yongaları arasında adamakıllı fark yoksa herkes h110m alsın o zaman?
    Ram İsteyen Programlar Kullanıyormasa ve fazla usb gereksinimi yoksa daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tristan23

Z170 oc için orası aşikar ancak b ve h yongaları arasında adamakıllı fark yoksa herkes h110m alsın o zaman?

Zaten herkes de öyle yapıyor. Ben dahil. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.