Şimdi Ara

Anakartın sistemde ki önemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aklıma taklılan bir konu var araştırdım fakat tatmin edici bir yanıt bulamadım. Piyasada 100 liradan 1000 liraya kadar anakartlar var, bunların fiyatını arttıran özellikler nedir ve oyun sistemine bir etkisi var mıdır? Örneğin bende 1090T ve HD6950 li bir sistem var mobo ise gigabyte 990xa, eğer buna asus üst seviye bir anakartını alsaydım oyunlarda fps artışı olur muydu? Yani performansı etkiler mi? Etkilerse ne kadar etkiler?

Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geçen sene işlemci almadan önce anakart arastırıyordum yabancı birkaç sitede görmüştüm aynı işlemci ekran kartı ram de anakartlar arasında en fazla 1-2 fps oynuyordu. onun dısında sanırım oc yapanlar ıcın buyuk farklar oluyor.
  • Bence bu olay tam donanımlı araç ile en standardı gibi. Bazı anahtar özellikler var önemli sayılabilecek USB 3.0, Sata3.0 gibi bunlar bir kere kafadan olacak. Onun dışında 1000 liralık kart, işte sunrooflu, park sensörlü kameralı yol bilgisayarlı, özel süspansiyonlu araç. 150 liralık olan da, bildiğin özelliksiz araç direksiyon var mı var, yola gidiyor mu gidiyor. Bunlara ek olarak da tabi, Overclock'dan dolayı dayanıklılık ve faz sayısı gibi birkaç şey işin içine giriyor ki araba örneğiyle anlatamam. O.C'yapılmayacaksa da bu özelliklerin bir farkı hissedilmiyor zaten.

Bir de SLI/CF işin içine giriyor ki, soket sayıları önemli oluyor ve fiyatı artırıyor. İçerisinde Wifi/BT olsun da istiyorsanız hayırlı olsun Full+Full aracınız modunda girebilirsiniz.

Yanlışım varsa düzeltin ben anakart alırken böyle araştırmıştım.

• amd yenı serı ıslemcı cıkardıgı zaman kesın gigabyte G1.Sniper A88X alcam cunkı harıka bırsey bu
  • Aynı chip sete sahip 100 ile 1000tl arasında anakartlarta temelde her şey aynıdır sadece işin içine konfor giriyor diyebilirim daha iyi oc kabiliyeti daha şık bir görüntü daha iyi soğutma port çokluğu gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    4 yıl önce açıldı
    Psu da tek kanal kavramı nedir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.